Aleee

Jméno
Alena Veličková
Věk
34 let
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Kick-Ass 2
Kick-Ass 2
70 %

Pokračování

Původně jsem ani neplánovala se na dvojku Kick-Ass dívat, jednička se mi totiž dost líbila a já si nechtěla kazit dojem. Ani pořádně nevím, co rozhodlo, ale nakonec jsem se podívala i na druhý díl, který mě nezklamal. Samozřejmě se nekoná ten skvělý moment překvapení jako u prvního dílu, kdy jsem byla z filmů dle komiksů unavená a toto pojetí mi připadalo naprosto skvělé a svěží. Avšak ani návrat ke starým dobrým věcem není k zahození. Dvojka si docela drží úroveň, pobaví, možná méně, ale pobaví, nenudí. Nejsem velký příznivce pokračování, která vznikají, protože je první díl úspěšný, ale toto nebylo špatné.

19. listopadu 2013
plakát filmu
Millerovi na tripu
We're the Millers
70 %

Millerovi

Možná jsem čekala trochu více, přesto mě tato komedie bavila. Má vcelku schematicky vystavěnou zápletku (s netradičním námětem), ale veskrze je to vtipný film se sympatickými herci, kdy některé scény sice malinko překračují onu pomyslnou hranici, ale kdy zároveň není nouze o jadrné, přisprostlé vtipy a zábavu. Nenudila jsem se, Millerovi na tripu jsou vhodný, nenáročný, avšak ne hloupý snímek na večer.

18. listopadu 2013
plakát filmu
Osamělý jezdec
The Lone Ranger
60 %

Jezdec

Trailer na film jsem viděla v kině, možná i proto mě snímek zaujal a já se rozhodla podívat se. Zklamaná nejsem, možná spíše naopak. Po ne příliš pozitivních ohlasech jsem čekala něco hodně nepovedeného, ale byla jsem mírně překvapená. Rozhodně jsem se nenudila, vtip nechyběl a dvě a půl hodiny utekly jako voda. Zásluhu na tom ale asi má i to, že jsem se dívala s přítelem a o filmu jsme v jeho průběhu docela živě debatovali. Kromě toho ale vidím i spoustu negativ. Především mi vadí, jak moc tvůrci "inovovali" žánr westernu. Myslím, že taková přitaženost za vlasy k žánru s jasnými pravidly a historií tak úplně nesedí. To snímek v mých očích sráží, byť mě, jak jsem řekla, v mnoha ohledech spíše příjemně překvapil.

11. listopadu 2013
plakát filmu
Billy Elliot
Billy Elliot
70 %

Billy Elliot

Snímek jsem si vybrala cíleně, hledala jsem nějaké kvalitní, novější drama, které by ale nebylo úplně čistokrevné. Billy Elliot mě zaujal, rozhodně je zajímavé sledovat film o baletu z pohledu kluka. Ty předsudky všude kolem, boj s osudem, to bylo vykresleno hezky. Moc se mi ale nezamlouvala rovina s horníky, do filmu tak úplně nezapadla. A taky mě to nestrhlo tolik, jak jsem si představovala, avšak své nesporné kvality snímek má.

7. listopadu 2013
plakát filmu
Red 2
Red 2
60 %

Red

Nechce se mi věřit, že od premiéry prvního dílu uplynulo tolik let. Tenkrát se mi líbil, proto bylo jen otázkou času, kdy se podívám i na dvojku. Opět se sešla stará známá parta, které to spolu tak sluší. Mám ráda Helen Mirren i Bruce Willise, ostatní byli také fajn. Snímek má šťávu a humor, no a pochopitelně akci, ovšem za jedničkou pokulhává. Příběh je místy dost překombinovaný, ale když se soustředíte na střílení, nějak to překousnete. I tak se ale jedná o pouhé pokračování něčeho, co mě tenkrát mile překvapilo.

6. listopadu 2013
plakát filmu
Zkus mě rozesmát
Just Go with It
60 %

Zkus...

Tento snímek jsem chtěla vidět dlouho, člověk sem tam potřebuje zhlédnout i něco komediálně-romantického, avšak zároveň ne blbého. Myslela jsem, že Zkus mě rozesmát mi to splní. Dá se říct, že přání se skoro vyplnilo. Anistonová je sympatická, Sandler víceméně taky. Film sám jede podle vyjetých kolejí, takže překvapení nelze očekávat. Místy je to hodně přitažené za vlasy, ale ve výsledku jsem se po většinu doby docela dobře bavila, takže snímek nemůžu hodnotit úplně špatně.

4. listopadu 2013
plakát filmu
Na dřeň
De rouille et d'os
60 %

Na dřeň

Filmu jsem si všimla už v době, když se Marion Cotillard objevila v nominacích na Glóby. Ona sama mě svým výkonem přesvědčila, bohužel film sám už tolik ne. Bylo to místy moc evropské, zdlouhavé a kapku nudnější, byť předpoklady pro pořádné drama o lidských osudech tu bylo. Příběh je to zajímavý, to ano. Snímku nechybí atmosféra. Ale je chladný a odtažitý.

4. listopadu 2013
plakát filmu
60 %

Bling Ring

Film mnohem více než na téma nebo jméno režisérky lákal na herečku Emmu Watson v jiné roli. Z očekávání jsem postupem času vystřízlivěla, proto jsem věděla, že nemám vyhlížet nic, z čeho bych si sedla na zadek. Jednoduchý příběh, trochu prázdný film a postavy, k nimž si cestu najdete jen těžko, to jsou atributy, které mě teď napadají především. Přesto to ale není špatný film. Má přijemnou stopáž a nenudí. Nelituji, že jsem jej viděla.

24. října 2013
plakát filmu
Muž z oceli
Man of Steel
80 %

Superman

Supermany jsem viděla skoro všechny, možná úplně všechny. Tento film jsem si zařadila do škatulky typický letní blockbuster a klasický 80procentní film. Kvalitní vizuál, akce, sympatické postavy, ale ne bezduchost. Muž z oceli na mě naopak působil vcelku vyspělě. Navíc má spád, nenudil mě. U filmů tohoto druhu také snadněji odpouštím patos, klišé a další nedostatky. Muž z oceli měl bavit. A mě bavil. Starším Supermanům ostudu rozhodně nedělá.

23. října 2013

Pacific Rim

Trailer v kině kdesi před létem mě navnadil. Film vypadal velkolepě, akčně a zábavně. Pacific Rim mě v podstatě vůbec nezklamal. Na to, že jako ženská akční sci-fi rozhodně nevyhledávám, jsem se dobře bavila. Jednoduchý děj vůbec nevadí, snímek obsahuje klišé, která tam mají být, a také to nevadí, fenomenální bitvy strhnou. Je to megalomanské, samoúčelné a na jedno zhlédnutí, ale když se nenudíte, nesejde na tom.

21. října 2013
plakát filmu
Liberace!
Behind the Candelabra
70 %

Liberace

Můj druhý Soderberghův film v relativně krátkém čase. Liberace! mě bohužel nebavil tolik jako letošní Vedlejší účinky, i když téma to bylo navýsost zajímavé. Michael Douglas byl skoro k nepoznání a Liberaceho zřejmě dobře vystihl, Matt Damon rovněž neumí být špatný. Snímek má zajímavý vizuál a lze ocenit i to, že se nebabrá v celého Liberaceho životě, ale vystihuje jen jeho nejdůležitější část. Jenže přese všechno se táhnul a neupoutal mou pozornost tak, jak jsem si představovala.

13. října 2013
plakát filmu
Univerzita pro příšerky
Monsters University
80 %

Příšerky

Animované filmy příliš nesleduji a moc jsem jich ze současné produkce neviděla, přesto se nebojím tvrdit, že tohle bude jeden z nejlepších animáků letošního roku. Příšerky jsou vtipné, nejsou hloupé a konec sice naplňuje pravidla žánru, avšak i tak dokáže překvapit.

11. října 2013
plakát filmu
Probudím se včera
Probudím se včera
60 %

Cestování

Na české poměry vcelku slušný film. Mádl je sympaťák, snímek mě mnohokrát pobavil nebo mi aspoň vykouzlil úsměv na rtech. Na sobotní večer, když člověk nemá nic lepšího na práci, to bylo ideální. Vadil mi product placement. Nevím, jak to čeští tvůrci dělají, ale většinou působí směšně. Někdy to bylo moc přitažené za vlasy... Ale i tak to byl vcelku příjemný jednou a dost snímek.

6. října 2013
plakát filmu
Gravitace
Gravity
90 %

Gravitace

Naprosto neřeším realističnost či dějové lapsy a ještě dnes omámena zážitkem z kina Gravitaci tleskám i přesto, že nejsem z těch, které by u filmu ohromovala jeho forma. Většinou paradoxně více koukám na obsah, jenž u Gravitace nehraje prim. Cuarón skvěle pracuje s obrazem i zvukem, pasáže, kdy se hluk střídá s ledovým klidem, jsou úžasné. Dokonale na mě přenesl klaustrofobní atmosféru a pocit zmaru. Clooney a Bullock jsou výborní, a to Sandru příliš nemusím. Najdou se vtipy i vypjaté emotivní scény. Gravitace mi prostě sedla.

5. října 2013
plakát filmu
Šmejdi
Šmejdi
70 %

Šmejdi

Šmejdy jsem chtěla vidět dlouho a vnímám je především jako velice záslužný počin a jednu z prvních vlaštovek, díky které se o problému začíná mluvit a díky které se snad bude i něco dalšího dít. Kdybych hodnotila čistě pocitově, bude hodnocení vyšší, ale jelikož chci zůstat nohama na zemi a vnímat dílo také jako film, vnímat jej trochu objektivněji, vidím to takto. Určitě mělo smysl to natočit a chválím tvůrce, že do toho šli, avšak stále z toho cítím takovou polovičatost, trochu televiznosti... Prostě z filmařského hlediska to šlo jistě udělat lépe.

2. října 2013
plakát filmu
TGM Osvoboditel
TGM Osvoboditel
60 %

TGM

Neříkám, že jsem se nedozvěděla zajímavé věci, ale více bylo těch, které jsou všeobecně známé. Masaryk je líčen až idealisticky, nechybí Má vlast, aby byla navozena patřičná atmosféra... Na poměry Chytilové je to docela konzervativní dokument. Není špatný, pozornost jsem neměla problém udržet, ale od Chytilové prostě člověk čeká tak nějak více.

2. října 2013
plakát filmu
Praha - neklidné srdce Evropy
Praha - neklidné srdce Evropy
70 %

Praha

Ne nadarmo je tento dokument považován za nejlepší z cyklu. Tolik znaků typických pro Chytilovou, a přesto z filmu nejde cítit až tolik, jelikož se tentokrát nevěnujeme lidem a ženám, ale městu. Nádherné vyznání, netypicky udělaný dokument. Skvělá kamera, nápadité postupy, obrazové metafory... Kdybyste snímek neviděli a přemýšleli nad tím, jakým stylem je udělán, museli byste si myslet, že vzniknul neuvěřitelný mišmaš bez hlavy a paty. Ale ono ne. Funguje to až překvapivě dobře. Praha - neklidné srdce Evropy má v sobě cosi tajemného a poutavého a nenudí ani chvilku.

1. října 2013
plakát filmu
Trója v proměnách času
Trója v proměnách času
70 %

Trója

Výborný dokument, z nějž Věru Chytilovou cítíme, ale přesto se ona sama stahuje do pozadí a opět nám nepřináší sobě typická témata. Avšak téma dokumentu je jí i tak velice blízké. Snímek má spád, je atraktivně natočený, dozvíte se mnoho zajímavého, okolnosti tomu chtěly, aby na konci neuvěřitelně vygradoval. Vcelku klasický dokument je v podání Chytilové velice zajímavý.

1. října 2013
plakát filmu
Ráj srdce
Ráj srdce
50 %

Ráj srdce

Po dvou velice zdařilých dokumentech Chytilové byl pro mě Ráj srdce zklamáním. Netradiční home video o vnučce Chytilové mě nijak nezaujalo ani formou, ani obsahem. Filozofující komentář to spíše narušuje, pomalu se na něj ani nestačíte soustředit. I hlasy rodičů mě spíše iritovaly. Bylo to takové nijaké.

1. října 2013
plakát filmu
Zachraňte Jimmyho
Slipp Jimmy fri
50 %

Jimmy

Na film jsem se nedívala z vlastního popudu. A popravdě řečeno, čekala jsem něco úplně jiného, pravý smysl snímku se mi začal vyjevovat později a musím říct, že jsem byla lehce vykolejená. Nevěděla jsem totiž, do čeho jdu. Zachraňte Jimmyho rozhodně není nějakou standardní animovanou pohádkou, ale pěkně přisprostlou směsicí několika žánrů. A to mu ubírá na hodnocení. Film jako by se v tom plácal a nevěděl, čí je. Škoda. Naštěstí to netrvá moc dlouho, takže stráveného času s filmem nelituji. A pár vtipných nebo dojemných okamžiků se také najde.

26. září 2013
plakát filmu
80 %

Side Effects

Těšila jsem se a má očekávání byla naplněna. Film jsem si pustila večer za odměnu a musím říct, že se mi přesně trefil do noty. Prvotřídní herecké výkony, ale především chytrý scénář se zamotaným a docela nečekaným závěrem a atmosféra jsou to, co mě dostalo. Bavilo mě to, i když se dost často "jen" mluvilo.

21. září 2013
plakát filmu
Horší už to nebude
Stranger Than Fiction
70 %

Horší...

Snímek mě zaujal svým vysokým hodnocením a popisem děje. Dostalo se mi velmi zajímavého propletence příběhů a hry s vyprávěním. Je to svěží, inteligentní, místy humorné, místy tragikomické až tragické, uvidíte výtečné herecké výkony. Hloubavá životní moudra střídají bizarní situace. A přesto mě tento nápaditý film nebavil tolik, jak jsem si představovala.

19. září 2013
plakát filmu
Pařba na třetí
The Hangover Part III
70 %

Hangover again

Jednička mě příjemně překvapila, pobavila a šokovala svou bezprostředností. Dvojku jsem kvůli ne příliš přívětivým recenzím vynechala, ale trojce jsem dala šanci. Zábava se nevytratila. Samozřejmě je na nižším levelu, nesmála jsem se tolik jako u prvního dílu, ale pořád je o co stát. Je to uvolněný, potrhlý film ideální na večer, jde ve šlépějích svého předchůdce, ale jeho kvalit nedosahuje.

15. září 2013
plakát filmu
Pink Floyd: The Wall
Pink Floyd: The Wall
60 %

Pink Floyd

Bohužel to šlo mimo mě. Pink Floydy jsem nikdy neposlouchala, ač proti nim nic nemám a jejich hudba se mi docela líbí. I tady patřily scény, kdy hrály jejich písně, k těm, které mě bavily více. Forma je to zajisté zajímavá, progresivní, je třeba ocenit takový převod hudby na filmové plátno, avšak pokud se spíše nudíte a koukáte na hodinky, je něco špatně...

9. září 2013
plakát filmu
Americký gangster
American Gangster
70 %

Gangster

Viděla jsem onu tříhodinovou verzi a bylo to už moc. Přesto se u mě Americký gangster zařadil do škatulky "typický čtyřhvězdičkový film". Když pominu onu délku, zbytečné natahování děje, který se vlekl vážně pomalu, vidím zdařilou gangsterku, jež má v rámci žánru sice lepší kolegyně, ale přesto je kvalitní a zdařilá. Příběh podle skutečnosti vždycky táhne, Washington a Crowe tvoří zajímavou dvojici. Asi to nebudu toužit vidět podruhé, ale rozhodně nelituju, že jsem se podívala.

8. září 2013