Aleee

Jméno
Alena Veličková
Věk
34 let
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Na dotek
Closer
80 %

Zajímavé

Film jsem poprvé viděla teprve včera, čekala jsem bombu, ale i tak mě zaujal. Je to zajímavá sonda do mileneckého čtyřúhelníku se skvělými hereckými výkony navíc doprovázena nádhernou písničkou. Někdy je film možná sprostý, ale je to pěkný pohled na reálné vztahy, žádná sladká romantika.

5. února 2006
plakát filmu
Karlík a továrna na čokoládu
Charlie And The Chocolate Factory
70 %

Depp exceluje

Ano, dobrý film, ale podle mě ne vynikající... čekala jsem prostě více, všude v časopisech kladné ohlasy... ne, že by se mi nelíbil, ale nebyla to prostě bomba. Burtona mám ale ráda, tudíž odpuštěno ;-) Johny Depp je skvělý, nádherná je taky čokoládovna uvnitř. Líbí se mi, jak jsou zde pěkně vystihnuty charaktery dětí, každé je jiné. Ale připadá mi to trošičku jako bez děje, takové suché.

5. února 2006
plakát filmu
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
100 %

No prostě LOTR

Miluju filmy Pán prstenů, tak co k tomu ještě více napsat??? Moc se mi líbil, viděla jsem ho aspoň desetkrát... nejlepší je Aragorn :-). Líbí se mi hudba, ale po shlédnutí dvojky a trojky vám bude možná připadat málo akční... Strašně se mi líbí scéna s Frodem a Galadriel u zrcadla. No prostě doporučuju!

5. února 2006
plakát filmu
Pán prstenů: Dvě věže
The Lord of the Rings: The Two Towers
100 %

Středozemě

Opět se vydáme na krásnou pouť do Středozemě, teď už méně idylickou, všude se válčí... Opět se jedná o skvělý film, důstojné pokračování, narozdíl od jiných pokračování neshazuje jedničku, ale posouvá ji dál a mnohem dál. Skvělá je scéna v Helmově Žlebu, která vás nejenom nažhaví na trojku - Minas Tirith. Herci se mi líbí, hudba se mi líbí. Co víc dodat? Doporučuju!

5. února 2006

Very good

Mile mě tenhle film překvapil. Supr supr. Elijah Wood - zajímavá role po Frodovi ;-) Pěkně vystihli korupci a všechny hnusy dnešního světa, je to takové ponuré, ale skvělé. A ten žlutý týpek, taky dobré. Někoho puritánského to možná znechutí, ale mně se film opravdu velmi líbil.

5. února 2006
plakát filmu
Adaptace
Adaptation.
70 %

Adaptace

Na film jsem se dívala hlavně díky mé oblíbenkyni Meryl Streep. Hrála jako vždy skvěle, ovšem super byl i Nicolas Cage, když hrál tak rozdílná dvojčata. Trošku mi připadalo, že se celý film táhne, ale konec byl teda šok. Dokonce jsem na pár minut přestala mít Meryl ráda :-). Ale jinak dobré.

5. února 2006
plakát filmu
Divoká řeka
River Wild
80 %

Divoké :-)

Divoká řeka je film, který jsem sledovala ještě v době, kdy Meryl nebyla moje nejoblíbenější herečka. Líbil se mi - napětí, akce, romantika. Vůbec to není špatné, je to zajímavé. Ani nemám nic extra, co bych vytkla.

5. února 2006
plakát filmu
Kramerová vs. Kramer
Kramer vs. Kramer
70 %

Zase ta Meryl

Opět jsem film sledovala kvůli Meryl. Není to její nejdokonalejší film, ale je každopádně moc zajímavý. Oba herecké výkony se mi velice líbily. I když třeba postava Meryl není zrovna sympatická, nedá se jí upřít, že Meryl opět podává skvělý výkon. A prostě v ní musíte hledat něco víc a ne ji hned odsoudit jako mrchu, jak říká i sama herečka. Tahanice u soudu o dítě musí být a jsou pěkně hnusné, to podává tento film skvěle a velice realisticky.

5. února 2006
plakát filmu
80 %

Musela jsem se dívat vícekrát

Miluju prostředí Afriky, zbožňuju Meryl, herecké výkony byly neskutečně skvělé. Při prvním sledování mě však film kapku nudil. To hlavně díky jeho délce, což je věc, kterou ne všichni překousnou a i já jsem s tím na začátku měla problém. Napodruhé ale super. Opravdu překrásný romantický film. Meryl exceluje, dojemný příběh, krásné scenérie a navíc ta nádherná hudba, kterou když poslouchám i samu o sobě, mám mrazení v zádech a chce se mi brečet. Vzpomínky na Afriku jsou film, na který zkrátka nezapomenete, zanechá vám hluboký pocit v srdci, některé scény se vám budou vybavovat pořád...

5. února 2006
plakát filmu
Smrt jí sluší
Death Becomes Her
70 %

Drsná komedie

Ano, je to komedie, drsná komedie, kde některé scény jsou trošku morbidní, ale mi se líbily, docela jsem se u nich smála. Goldie s dírou v břiše, odlupující se kůže... taky docela zajímavá představa, když víte, že nemůžete zemřít. A scéna na konci (jsem zvědavá, jak to stihly posbírat:-)). Trošku mě překvapila Meryl, že vzala takovou roli, připadalo mi to, jakoby si ze sebe v tom filmu dělala srandu. Ale jinak dobrý.

5. února 2006
plakát filmu
Kameňák
Kameňák
20 %

Ó bóže!

Hrůza, vtipy, které zazněly jsem už předtím slyšela aspoň stokrát, takže to vůbec nebylo vtipné. Nemám ráda Trošku, takže zase body dolů. Jakoby by mu došel dech či co. Prostě trapárna, nevím, jak se to někomu může líbit. A dvojka, trojka...pořád jde kvalita dolů, takže za chvíli bude mínusová, snad se nebude točit ještě čtyřka, to by mě asi kleplo. Ani nevím, jestli se tam dá nalézt nějaká vtipná scéna, když už je to tak ohrané.

5. února 2006
plakát filmu
Snowboarďáci
Snowboarďáci
50 %

Moc se mi nelíbil

Film je dobrý napoprvé, to se ještě člověk těm puberťáckým kecům zasměje, ale pak se mi líbil čím dál tím méně. Nevím, co všichni vidí na Kotkovi, takový suprový mi zase nepřipadá, to Mádl bude lepší. Jak říkám, některé scény dobré, ale takové bez ducha mi to připadalo. Prostě nemám ráda filmy, které mi nic nedají, žádnou zkušenost, nenutí mě potom přemýšlet... Na to, jakou to mělo reklamu, tak teda opravdu nic moc...

5. února 2006

Pohádka nebo horor?

Pohádka nebo horor? Myslím, že tenhle film má od každého trochu. Je to taková strašidelná pohádka :-) Moc se mi líbí, jakým stylem to Burton udělal, natočil. A opravdu, tak sexy mrtvolu jste ještě neviděli a ke konci filmu jsem Victorovi přála právě mrtvolku. Červíček má taky dobré gagy a je kouzelný. Celý film je kouzelný a moc se mi líbil!

5. února 2006

Nene, takhle ne

Garfielda nijak nežeru, sem tam si přečtu nějaký komix, ale to bude asi vše. Na film jsem se dívala jen ze zvědavosti a stačilo mi. Vůbec se mi nelíbilo, jak Garfielda naanimovali, byl takový divný a strašně nereálný. Zápletka taky nic moc, celkově docela o ničem. Prostě jednou a dost, ale zase některé scény se povedly...

5. února 2006
plakát filmu
70 %

Docela good

Film určitě nebude patřit mezi mé nejoblíbenější, ale jedná se o celkem vtipnou a pohodovou komedii, není to plné trapáren jako některé komedie. Líbil se mi desetivteřinový Tom a scény s Henryho kámošem. Prostě v klidu film, nenadchne ani neurazí.

5. února 2006
plakát filmu
Hodiny
Hours, The
90 %

Jeden z mých nejoblíbenějších

Jak už píšu v návodu, Hodiny patří mezi mé nejoblíbenější filmy. Přiznávám, že může být na dívání těžký, ale zkuste si přečíst román paní Dallowayová a pak film bude pohádka... Musíte mít hlavně správnou náladu. Zaujaly mě výkony všech hereček, ale hlavně mé nejoblíbenější - Meryl Streep. Na Hodiny se ráda dívám a to pořád dokola, moc se mi líbí a všem ho doporučuju! (Teda pokud zrovna nemáte depresi:-). Ne, vážně, je to dojemný film, hlubokomyslný, úžasná sonda do nitra ženy, cítíte úzkost, ale taky napětí a vzrušení, má skvělý scénář, který se bravurně inspiroval neméně kvalitní literární předlohou, úžasnou hudbu. Hodiny jsou moje srdeční záležitost.

5. prosince 2005
plakát filmu
Pán prstenů: Návrat krále
The Lord of the Rings: The Return of the King
100 %

Bezva! Bezva! Bezva!

Já tenhle film doslova miluju a snad žádný jiný jsem neviděla tolikrát! Doslova mi přejížděl mráz po zádech, když jsem ho viděla poprvé v kině. Už jsem si představovala, že já vedu třeba místo Aragorna lidi do bitvy... Jinak je to natočeno úplně úžasně, před Peterem Jacksonem smekám. Ty triky, tolik Oscarů, ta podívaná. No nedá se než tleskat a film doporučit. Jeden z nejlepších filmů na světě.

5. prosince 2005