avatar uživatele

sigf07

Jméno
Ondra
Věk
35 let (Blíženci)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Yes Man
Yes Man
90 %

Výborný film , řekl bych že Jim Carrey ani v jiných než výborných filmech nehraje. Na druhou stranu, Yes Man nedosahuje kvalit Jimových klasických komedií - jako je Maska, Ace Ventura nebo Božský Bruce... Komu se líbil Lhář, lhář, toho Yes Man určitě pobaví.

27. ledna 2009
plakát filmu
Útok z hlubin
Deep Blue Sea
70 %

Spokojenost

Horor jako takový rozhodně nepatří mezi mé oblíbené žánry, pokuď už se na nějaký dívám, tak na kvalitní a známé (Mlčení jehňátek, Silent Hill...) ale teď jsem pro jednou zariskoval a mrkl se na Útok z hlubin. Rozhodně nečekejte žádný odvar z Čelistí, ale spíše plnohodnotný horor, kdy se budete bát, možná chvílemi odvracet oči, při scénách kdy jsou lidi trháni žraloky... Děj je originální, napínavý a herecké výkony docela slušné. Film se samozřejmě nevyhnul nějakým těm klišé, ale to se dalo čekat. Kdysi mi někdo řekl na jakém principu funguje většina amerických hororů. Ať se děje cokoli, film by měl přežít hlavní hrdina svalouš, krásná a inteligentní žena do které se během filmu zamiluje a jejich kámoš, vtipný černoch... A dá se říct, že nějak tak to je i v tomto případě. Snad to příliš nevadí, bavit se totiž určitě budete.

25. ledna 2009
plakát filmu
Bobule
Bobule
90 %

Když Bobuli srovnám s ostatními filmy, které se u nás v posledních pěti letech natočily, tak z toho Bobule vyjde jako jasný vítěz. Krásné prostředí jižní Moravy, vtip, sympatičtí herci - kdo potřebuje víc?

25. ledna 2009
plakát filmu
Zlatíčka pro každého
America's Sweethearts
60 %

Zpočátku mi tenhle film přišel jen jako jeden z mnoha dalších založených pouze na hereckých výkonech představitelů... ale potom se děj rozjel a nějak jsem se nemohl odtrhnout. Zápletka je sice originální, ale co se skutečného děje týče... nic moc. Přesto jsem se docela bavil a jak už jsem řekl, herci byli úžasní.

24. ledna 2009
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
90 %

Předem je třeba říct, že muzikál nemá být o nějaké extra silné zápletce ale má spíš navodit nějakou atmosféru. A to se v tomto případě povedlo dokonale. prostě jsem se nechal unést, hodil všechny problémy za hlavu a dobře se bavil. Prostředí je výborné, herci sympatičtí a hudba taky skvělá, všem doporučuju.

24. ledna 2009
plakát filmu
Smích se lepí na paty
Smích se lepí na paty
80 %

Rád bych viděl toho, kdo tento film označil za komedii. Moc situací, při kterých byste se smáli ve filmu skutečně není. Spíš momenty, kdy se chápavě pousmějete. Film o tom, že slušný člověk, který důvěřuje lidem to má v životě těžké. Co se týče obsazení a hereckých výkonů, tak ty jsou výborné a i do malých rolí byli obsazováni slavní herci- jak jinak.
Takže abych to shrnul. Nečekejte že se budete smát od začátku do konce, tenhle film je ryzí hořká komedie... nebo spíše drama- což rozhodně nevadí a ani neubírá na kvalitě. A pokud máte rádi záběry na krkonošskou přírodu tak jsem si jist, že se vám bude tento film líbit.

24. ledna 2009

Propadák

Bože, co to bylo? Příběh nestál vůbec za nic, vtipná hláška byla snad jen jedna ( zato trapných hlášek více než dost) a abych řekl pravdu, pomalu už nevidím na ustavičných erotických scénách nebo aspoň narážkách na sex, chlastání, zvracení nic vtipného. A to, že se režisér nebo scénárista pokusil zapojit do hry handicapované... souhlasím, že to mohlo možná obohatit film o rádoby vtipný prvek, ale pouze pokud by se toho ujali profesionálové. V tomto případě to však působí spíš trapně.
Samozřejmě nesmí chybět pan Levenstein, který mě tentokrát vyloženě štval, hlavně jeho narážky na předchozí díly, které působily až moc násilně a tuším, že byly připsány jen proto, aby diváka ubezpečili, že se tato ubohost skutečně řadí mezi ostatní v serii prciček.
Takže na závěr- vím,že předchozí díly nebyly bez chyby a nějaké ta fekalita se taky našla- ale působily daleko přirozeněji...

21. ledna 2009
plakát filmu
90 %

Tak to vypadá, že na perfektní film narazím vždy, když od titulu neočekávám nic speciálního. Naopak, když se na něco těším, tak se z toho nakonec vyklube katastrofa. To naštěstí není případ Bezva vejšky. Výborně jsem se bavil a film na mě udělal velký dojem, Justina Longa jsem většinou vídal jen ve vedlejších rolích (Vybíjená), ale teď ukázal co v něm je. Jen těžko hledám něco málo, co bych filmu vytkl, takže mi nezbývá než dát 90% - film si to rozhodně zaslouží.

21. ledna 2009
plakát filmu
Dannyho parťáci 2
Ocean´s Twelve
90 %

Hvězdné obsazení

Dannyho parťáci se řadí mezi mé nejoblíbenější filmy, na druhou stranu, dvojka je ze serie nejslabší. Neříkám, že je to špatný film, je x-krát lepší než většina lupičských filmů. Ale když jsem ji viděl poprvé, prostě mi nesedla kamera, střihy, bylo docela obtížné se v ději zorientovat. Teď od prvního zhlédnutí uplynulo již několik měsíců a film jsem viděl nejmíň pětkrát, a pokaždé najdu něco nového, čeho jsem si dříve nevšimnul - a postupně tento film doceňuji - proto dávám 90%.

19. ledna 2009
plakát filmu
Rozchod!
Break Up, The
70 %

Break Up

Tak tenhle film se mi skutečně líbil. Nějak by měla vypadat správná romantická komedie - děj je sice předvidatelný, ale člověk se ani chvíli nenudí! A co se týče hereckého obsazení, Vince Vaughn je zárukou dobré zábavy. Anistonová mě mile překvapila, předtím jsem ji viděl jen v Přátelích a v Riskni to s Polly, kde podala podle mě slabší výkon. Teď byla ale perfektní a u mě si napravila reputaci. Tenhle film doporučuji!

17. ledna 2009
plakát filmu
Hele vole, kde mám káru?
Dude, Where's My Car?
80 %

Perfektní bláznivá komedie. A i když Ashtona Kutchera nějak zvlášť nemusím, tady mu role skutečně sedla a společně s Sean W.Scottem vytvořili perfektní dvojici. Po prcičkách (1-4) je tohle jedna z mála teen komedií, které mám fakt rád. Jo a soundtrack je také výborný!

17. ledna 2009
plakát filmu
90 %

Spokojenost

Pohodový film na posezení s někým, na kom vám skutečně záleží. Nepostrádá zajímavý a docela romantický příběh a ani fakt zábavné hlášky a scény. Zbývá jen dodat, že přesně takový výkon jsem od Reynoldse, Smartové a Farrisové očekával, jsou to herci, které řadím mezi to lepší co lze dnes vidět! :)

15. ledna 2009
plakát filmu
30 %

Nic nového...

Poprvé jsem tuhle "ulítlou komedii" jak je napsáno v popisu viděl letos na silvestrovské oslavě. A kupodivu se všem líbila... asi proto, že jsme všichni měli dost vypito.
Dnes jsem se na to mrkl znovu a abych řekl pravdu, za střízliva to není ono... Vlastně skoro všechny pozitivní dojmy vyprchaly :P Nepříliš originální příběh, humor nic moc. Herecké výhony docela ušly, na to že se jednalo z velké části o neherce .. za krkolomnost bych obvinil spíš scénáristu. Jediné čím je tento film vyjímečný je vynikající soundtrack. Proto dávám 20% za soundtrack a 10% za zbytek :)

14. ledna 2009
plakát filmu
Butch Cassidy a Sundance Kid
Butch Cassidy and the Sundance Kid
100 %

Vynikající western, který se svým způsobem vymyká všem ostatním. Newman i Redford jsou jedni z nejlepších herců co znám a proto asi tento film nemohl dopadnout jinak než úspěchem :) Navíc dokonalý a zábavný scénář, vynikající hudba a režie.
A hlavně příběh o dvou kamarádech a ne jen o dvou drsných pistolnících co vykrádají banky a vraždí bez mrknutí oka- jak to v některých westernech bývá!

14. ledna 2009
plakát filmu
Cesta domů
Fly Away Home
60 %

Zkrátka byla puštěná televize a tenhle film náhodou dávali... Po první půlhodině jsem měl dojem, že je to jen další prvoplánové rádoby drama, kdy se až přehnaně snaží hrát na city- a moc jim to nejde. Nepřepnul jsem to jen proto, že se mi nechtělo hledat ovladač... V druhé půlce jsem už svůj názor poopravil, děj nabral na zajímavosti a některé scény vypadaly fakt úžasně. Dávám 60%, film je docela dobrý nadprůměr ale chyb se nevyhnul... místy je navíc až moc patetický

10. ledna 2009
plakát filmu
Pán a paní Smithovi
Mr. & Mrs. Smith
80 %

Akční film

A přesto jej nejde hodnotit jen jako klasický "akčňák". Takže kromě výborných efektů, napětí a strhujícího hudebního doprovodu je třeba ocenit i pro tento žánr netypicky silný a hlavně originální příběh. Navíc hvězdné obsazení, a to nemluvím jen o Bradovi a Angelině, ale i o vedlejších rolích :)

5. ledna 2009
plakát filmu
Drž hubu
Tais Toi
90 %

Perfektní komedie s výbornými herci. Viděl jsem ji už nejmíň pětkrát, ale vždy najdu něco nového a zatím se mi tato komedie neokoukala. Rozhodně doporučuju každému, kdo už má dost prvoplánového humoru z amerických tzv. komedií :)

30. prosince 2008
plakát filmu
To neznáte Hadimršku
To neznáte Hadimršku
80 %

Hadimrška

Komedie na kterou se vždy rád znovu podívám, i když patří mezi ty slabší burianovky :) Hvězdné obsazení, překrásná atmosféra a pěkné písničky. Přesto film stojí hlavně na nepřekonatelném Burianově hereckém umění. Co bych filmu asi vytkl je možná až moc afektovaná Meda Valentová, osobně si myslím,že třeba Mandlová by postavu hýčkané přítelkyně stvárnila lépe.
Takže na závěr- vyjímečná komedie s úžasnou atmosférou, která svou kvalitou daleko přesahuje všechny nové české superkomedie které se pravidelně objevují v kinech :)

29. prosince 2008
plakát filmu
Sexbomba od vedle
Girl Next Door, The
100 %

Překvapení

Čekal jsem další americkou teenagerskou komedii, která mi možná zpříjemní večer a pak zapomenu. Děj mě však naprosto strhnul a málokdy se mi stane, že bych se od obrazovky ani nehnul, jako tomu bylo v tomto případě. Originální děj,kdy nejde jako obvykle jen o to přijít o panictví ( prcičky a jiné remaky ) a k tomu je třeba připočíst povedený soundtrack, pár vtipných hlášek či situací a velmi povedené herecké výkony. Emile Hirsch a Chris Marquette mě mile překvapili, "záporák" Kelly byl dokonalý a překvapivě sympatický. No a samozřejmě od okouzlující Elishy Cuthbert jsem zkrátka nemohl odtrhnout oči :)

29. prosince 2008