avatar uživatele

sigf07

Jméno
Ondra
Věk
35 let (Blíženci)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory

Tak pokud vás plně uspokojí film ve kterém se skoro v jednom kuse míhají nablýskané stíhačky a občas po něčem vystřelí raketu, tak je to vaše věc. Sám ale podobné filmy nekompromisně řadím mezi béčka a to ta podprůměrná. Co se týče samotného námětu o robotovi, u kterého se k překvapení tvůrců časem projeví lidské city, tak to tu už bylo tisíckrát! Řekl bych, že to začalo už Pinocchiem a pokračovalo přes Číslo Pět, Transformery až k Stealth... Film tak trochu zachraňuje poslední půlhodina (nemyslím tím neskutečně patetický závěr, ale scény v KLDR a na Aljašce). To bohužel nestačí. Co se týče efektů, na kterých film stojí i padá, tak taky žádná sláva. Letadla jsou perfektní, scény ve vzduchu rovněž, ale najdou se místa, které vás svou neuvěřitelně bídnou kvalitou šokují - mám na mysli například záběr na hořící trosky Talonu 3... Lépe provedené plameny jsem snad viděl i v klipu Miley Cyrus - See you again....
Za co teda dát nějaké body? Snad za Jessicu Biel, i když ta podala už i lepší výkony.... za hudební vkus NBL a možná i za pár vtipných okamžiků.... jaderné hlavice tažené voly mě dostaly.

3. března 2009
plakát filmu
Senzační prázdniny
Grandes vacances, Les
90 %

Klasika

Kdo má rád francouzský humor, grimasy Louise De Funes a nepřekonatelný dabing Františka Filipovského, tak už Senzační prázdniny zaručeně zná. Kdo to štěstí ještě neměl, ten by si měl doplnit vzdělání a na film se podívat. Film, který patří mezi ty nejlepší Funesovy kousky by se snad dal nazvat jedním z prvních dnes tak populárních "road movies". Silný příběh, vtipné dialogy, výborní herci a nádherné prostředí, toto vše vám film nabízí. A to rozhodně není málo.

3. března 2009
plakát filmu
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
30 %

Bylo by hodnocení tohoto filmu tak vysoké, kdyby v něm nehrál Johnny Depp? A bylo by tak vysoké, kdyby Johnny Depp předtím nehrál v Pirátech z Karibiku? Obávám se, že toto vysoké hodnocení nemá velkou vypovídací hodnotu... Jestli jsem pochopil předchozí komentáře, tak právě jeho účast je důvodem pro hodnocení nad 50%. Film se snaží být co nejponurejší a bohužel dochází k potlačení obsahu na úkor formy... děj je sice originální, ale pojatý docela nezáživně... budete se nudit, dokud se vzduchem nezačne míhat břitva. A ta pak už nepřestane. Bohužel, největším lákadlem je brutalita, nechutnosti a záplava krve, za kterou divák vděčí zpívající britské verzi Edmonda Dantese... Zpěv, který je zde tak vyzdvihován není pro objektivního deppismem nezasaženého diváka ničím jiným než halekáním hospodského ožraly... nebo psychopata. Nevěříte? Pusťte někoho kdo nemá o Holičovi z Fleet street ani potuchy soundtrack... a zeptejte se jej na názor. Dávám 30% ... přece jen měl film i světlejší místa a husí kůže se nakonec dostavila.

3. března 2009
plakát filmu
Sexy párty
Van Wilder
90 %

Už pomalu klasika

Tak na Vana mi nesmí nikdo ani šáhnout. Tuhle teenage komedii jsem si zkrátka zamiloval a těžko hledám něco co bych vytknul... je to sice kýč jak prase, ale povedený s vynikajícími hereckými výkony ( tímto dílem si u mě jak Reynolds tak Tara o dost zlepšili reputaci - i Když Tara o ni zase dost rychle přišla, vzhledem k béčkům, které točí), perfektně zvolená hudba, svým způsobem originální děj ( je třeba rozlišovat mezi originalitou a předvídatelností ) a spousta pokud ne přímo vtipných, tak alespoň úsměvných hlášek a situací. Abych to shrnul, film má výbornou a pro mě uklidňující atmosféru, která se neokouká ani po mnohonásobném zhlédnutí...
A to je dnes vzácnost.

1. března 2009

Oproti tomu, co jsem očekával, je výsledný dojem docela pozitivní. Není to sice typ filmů, který bych vyhledával, ale televize byla zapnutá a ovládač nevímkde zastrčený. A teď k samotnému filmu... režisér si obsadil herce začátečníky, kteří se úkolu zhostili docela slušně a musím uznat, že jsem se nenudil. Na druhou stranu, zápletka nebyla kdovíjak propracovaná a děj předvídatelný.... Přesto ve mě převládá pozitivní dojem z celého filmu a proto si dovoluji udělit docela vysoké hodnocení. Prosím, nesuďte mě!

1. března 2009
plakát filmu
Hledá se táta
Hledá se táta
60 %

Poměrně slušně zpracovaný dramatický námět. A protože žijeme v České republice, nesmí chybět nadhled ani humor, na což je pan Menšík expert. A samozřejmě nejen on. Nepřestává mě udivovat kolik slavných herců a hereček se ve filmu objevuje takže i přes mírně nudný scénář film nabírá na kvalitě! Holt jiná doba, zbývá mi jen říct: Kéž by to samé šlo i dnes, českým filmům by to určitě prospělo.

1. března 2009
plakát filmu
Tropická bouře
Tropic Thunder
70 %

Tak hit roku to rozhodně není, propadák ale taky ne. Nejvíc se mi líbily první minuty filmu, zhruba po půl hodině úroveň znatelně klesá a začínáte se nudit a ptáte se, jestli to s těma nadávkama už trochu nepřehánějí. Těmi se totiž vůbec nešetří a řekl bych, že velká část "gagů" je založena právě na nich. Ale proč ne, najdou se i horší věci. Film si dělá srandu z klasických amerických válečných trháků, překračuje tabu a řekl bych, že se neštítí vůbec ničeho. Pusťte si ho jako oddechovku a budete spokojeni, náročnější a kritičtější divák ocení pár vtípků, pak si trochu zanadává, otevře pivo a dokouká zbytek filmu, kdy bude za svou trpělivost odměněn poměrně povedeným závěrem.

1. března 2009

Nikdy více

Film, který mi nemá vůbec co říct. Neskutečně nudný, nezáživný děj vás nutí počítat vteřiny, herce bych zařadil mezi současný podprůměr a nejinak je to s kamerou a hudbou. Zápletka je možná originální, ale alespoň pro mě nesmyslá, řekl bych že se režisér s daným relativně slibným námětem popral tím nejhorším možným způsobem. Většina venkovních scén vypadá skutečně pěkně, což je ale asi tak vše pozitivního, co jsem na tomto filmu našel. Zkrátka, založit film jen ta tom, že se snaží být umělecký nestačí, jak už jsme se přesvědčili v případě Máje. Nad ním se však ještě dalo přimhouřit oko, byla to přece jen zfilmovaná báseň... tohle však mělo být drama a na to, pokud vím, platí trochu přísnější měřítka.

26. února 2009
plakát filmu
Blázni, vodníci a podvodníci
Blázni, vodníci a podvodníci
0 %

Fraška...

... a účast v tomto filmu byla osudovou chybou pro většinu účinkujících slavných herců. Očekával jsem něco jako Jáchyme, hoď ho do stroje, ale film mě neskutečně zklamal. Tento zrůdný výtvor bez příběhu a bez vtipu si právem zaslouží označení nejhorší český film všech dob!

21. února 2009
plakát filmu
Nesnesitelná krutost
Intolerable Cruelty
80 %

Proč ne?

Tak trochu jako Zákon přitažlivosti, ale na místo Brosnana a Moorové tu máme neméně slavnou a kvalitní dvojici. Co více říct? Film je originální, zábavný a dobře zahraný.

20. února 2009
plakát filmu
Octopus
Octopus
40 %

Škoda

Upřímně řečeno nic moc a to mám béčkové horory docela rád. Film by byl nejraději hororem, dramatem, krimifilmem a filmem z válečného prostředí zároveň, přitom se mu nedaří ani jedno z toho. Triky se sice nešetřilo, ale obývám se, že pár výbuchů a obří chapadla to nezachrání. Přesto herci podali solidní výkon, námět je docela neokoukaný a musím uznat, že film měl velký potenciál.

15. února 2009
plakát filmu
Cable Guy
Cable Guy, The
70 %

Jim Carrey zůstane komikem i kdyby se rozthal. Neříkám, že mu tato role nesedla, ale přesto... je to asi něco v něm, co člověku nedovolí brát jej vážně. Film sám je povedený a nemám mu vlastně co vytknout, ale říkám: Jsou role, které Jimovi sedli lépe. Snad chtěl vyzkoušet jak by mu šel jiný žánr než komedie... Výsledek není špatný, je to zkrátka takový jiný, úsměvný thriller který stojí za zhlédnutí.

15. února 2009
plakát filmu
Zabil jsem Einsteina, pánové
Zabil jsem Einsteina, pánové
70 %

Povedená česká komedie na kterou se rád znovu podívám. Na druhou stranu myslím, že ve stejné době vznikaly i lepší filmy. A řekl bych, že James Cameron tento film musel vidět a jeho Terminátor je tímto dílem do jisté míry inspirovaný!

14. února 2009
plakát filmu
Tarzan / Příběh Tarzana, pana opic
Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes
90 %

Klasika, která se neokouká. Bez ohledu na to, jak je tento film "starý" tak bezkonkurenčně předčí všechny ostatní zpracování.

14. února 2009
plakát filmu
90 %

Skutečně to byl Adam Sandler a Drew Barrymorová? Protože tyto dva herci jsem už měl docela zaškatulkované a nyní mě oba mile překvapili. Klobouk dolů, tato komedie je asi jejich životním dílem! Myslím, že je to fakt perfektní romantická komedie ( a jedná z mála o kterých to můžu říct). Skutečně jsem se bavil a nechápu ty, kdo tento film odsuzují jen proto, že po pár minutách věděli jak to dopadne. Bože, všimli jste si toho slovíčka romantická? Nijak jinak než dobře to dopadnout nemůže! Navíc, děj byl docela originální a myslím, že občas budete něčím i příjemně překvapeni.

14. února 2009
plakát filmu
Velká železniční loupež
Great Train Robbery, The
90 %

Film byl na svou dobu přelomový a své má říct i dnes. Řekl bych, že to co jsou Beatles pro rock n roll, to je Velká vlaková loupež pro kinematografii. Někteří se při sledování tohohle filmu možná i ušklíbnou, já jsem však nadšený a obdivuji režiséra i herce za to co dokázali. Každičká sekunda je pečlivě naplánovaná, děj je souvislý, zápletka napínavá a originální. Říkám originální, protože myslím, že tento film musel být tak trochu šokem, snad vůbec první film s akcí po snímcích spíše dokumentárního žánru. A ve chvíli, kdy bandita vyprázdní svůj kolt přímo do kamery, bych chtěl sedět v publiku a sledovat reakce diváků...

14. února 2009
plakát filmu
Den nezávislosti
Independence day
80 %

Zdá se, že jeden z hlavních účelů tohohle filmu je vyvolat pocit hrdosti na to, že jste Američan... bohužel, nějak to na mě nefunguje. Film, který ode mě dostává nominaci na vůbec nejvíce patetický film všech dob. Ale když pominu čistě propagandistickou úlohu filmu, musím uznat že jinak je to celkem kvalitní dílo, obzvláště na svou dobu a chápu proč bylo kasovním trhákem. Herecké obsazení, efekty byly skutečně vyjímečné a snad bych mohl přimhouřit oko i před místy krkolomným scénářem. Na závěr jedno zamyšlení... Proč tento film nepromítají v Iráku, Afgánistánu a jinde na velkoplošných obrazovkách? Snad by si konečně lidé uvědomili, že Amerika je to jediné co stojí mezi námi a úplném zničení světa.

Pro ty, co brali poslední dvě věty vážně: Bylo to myšleno ironicky!

10. února 2009
plakát filmu
Což takhle dát si špenát
Což takhle dát si špenát
90 %

Co k tomuto filmu napsat.... nepřekonatelná klasika, jedna z perel české kinematografie s propracovanými "gagy" a hvězdným obsazením, řekl bych že spousta herců ( i ve vedlejších rolích ) zde podala své životní výkony.

8. února 2009
plakát filmu
Kameňák
Kameňák
10 %

Tak Trošku Vedle...

... nebo spíše hodně vedle. Nedokážu si vysvětlit proč pan Troška něco takového vůbec natočil... snad kvůli hypotéce nebo co. Bohužel, tímto výtvorem asi docela klesl v mých očích a očich většiny národa. Úspěšně nás přesvědčil o svém příšerném vkusu a o tom, že již není schopen přijít s originálním nápadem na kvalitní FILM. Kameňák totiž považuju za FRAŠKU a tuším, že oprávněně. Nedokážu pochopit řidiče dálkových autobusů, kteří tento film s oblibou pouštějí cestujícím a být po mém, tak by jim za promítání této zrůdnosti měly být odebrány alespoň dva body.

8. února 2009
plakát filmu
Slaměný klobouk
Slaměný klobouk
50 %

Průměrná komedie, která si právem zaslouží označení bláznivá. Nebo spíše tak trochu trhlá. Spousta slavných herců a hereček dělala co bylo v jejich sílách ale bohužel nějak to nevyšlo. Tenhle film patří k těm horším, a řekl bych i v měřítku své doby. Trhá mi srdce dát filmu, ve kterém vystupuje spousta mých oblíbených herců, nízké hodnocení ale jinak než na 50% to nevidím. Je mi líto.

7. února 2009
plakát filmu
Showtime
Showtime
90 %

Film na který se docela rád znovu podívám, komedie z policejního prostředí moc nemusím, vyjímkou je Policejní akademie ( první dva díly ), Polda z Beverly Hills ( taky první dva díly) a právě Showtime. Řekl bych, že je vždy třeba přijít s originálním nápadem, aby se z filmu nestala jen serie přestřelek a honiček po městě. A proto bych řekl, že Showtime si zalouží nadprůměrné hodnocení už jen kvůli scénáři. Navíc do hlavníc rolí byli obsazeni skuteční "Páni herci" - De Niro s Murphym byli perfektní a navzájem se skvěle doplňovali. Vtipnými hláškami se nešetřilo a tak jsem si film zkrátka užil. Samozřejmě, náročný kritik by filmu vytkl spoustu chyb a snad i slabších míst, ale proč nadávat na něco, co svůj účel splnilo: Bavil jsem se.

7. února 2009
plakát filmu
Chvění
Tremors
80 %

Už jsem říkal, že mám rád béčkové horory? A mezi mé nejoblíbenější patří právě Chvění. Byl to jeden z prvním hororů, na které mi rodiče dovolili se dívat a když si vzpomenu na svůj tehdejší strach tak se musím smát a film je pro mě spíše komedií - a to vůbec nemyslím ve zlém. Herci jsou sympatičtí a podávají kvalitní výkony, červi jsou "děsiví" a námět originální. Další pokračování jsem sice neviděl, ale nijak toho nelituji a řekl bych, že na původní film ani mít nemůžou.

5. února 2009
plakát filmu
Z pekla štěstí
Z pekla štěstí
50 %

Co na to říct. Troška. Z pekla štěstí je o hodně lepší než jeho Kameňáky ( ale to jde říct o většině filmů ) ale nedosahuje kvalit Princezny ze mlejna ( samozřejmě, že jedničky! ). Na druhou stranu, já jsem už trochu vyzrálejší divák a předpokládám, že "Mistr" se zaměřil spíše na publikum do 12 let. Tuším, že má mladší sestřenice by dala 90-100% , já však musím alepoň takových 50% odebrat za kýčovitý závěr ( bože, co dělá takové typické americké klišé v českém filmu?? ) a za místy nudné pasáže.... na druhou stranu, výkony většiny herců byly výborné a občas jsem se i zasmál ( Laurinová ).

5. února 2009
plakát filmu
Sahara
Sahara
90 %

Na úvod bych chtěl reagovat na některé příspěvky uvedené níže. Výraz slátanina se v tomto případě nehodí, a ačkoli děj může působit nereálně - vlastně takový i je- doporučuju si přečíst některou z novel Clivea Cusslera, které patří mezi to nejlepší, co v současnosti vychází. A obávám se, že režisér, když už se jednou odhodlal Sahara zfilmovat, nemohl ve scénáři udělat výrazné změny. Na škodu to není, přece se díváme na dobrodružný film a ne na dokument, děj dává smysl a je skutečně propracovaný, myslím že v hereckém obsazení bych udělal pár změn- ne kvůli tomu, že by to zahráli špatně, ale jde o čistě osobní sympatie.

Můj verdikt: Kvalitní dobrodružný film nepostrádající napětí ani zábavné scény, do zlatého fondu kinematografie se sice asi nedostane, ale zaručeně pobaví.

3. února 2009
plakát filmu
Scary Movie 3
Scary Movie 3
70 %

Docela povedá parodie na spoustu kultovnívh hororů, děj je docela kostrbatý, trochu na působí dojmem amerického Kameňáku... přesto se můžete u filmu smát od začátku do konce, vtipných hlášek a hlavně scének je tu daleko víc než v předchozích dílech, řekl bych, že trojka je z celé série nejlepší - nebo možná ne, záleží na vás jaký humor máte rádi, ale přinejmenším mě se docela líbila.

31. ledna 2009