avatar uživatele

sigf07

Jméno
Ondra
Věk
35 let (Blíženci)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
90 %

Neuvěřitelně milá romantická komedie. Na to že je z roku 1936 je humor překvapivě nadčasový a romantická zápletka příjemná - nic přeslazeného. Svět valčíků je první film s Fredem Astairem, který jsem viděl a skutečně se mi líbil. A to se týče i vedlejších rolí, postava Lacanistrama mě rozesmála a hrdinova kamaráda v podání Victora Moorea jsem si zamiloval. Klobouk dolů, ve své době film musel být naprostý hit!

28. května 2009
plakát filmu
Byl jednou jeden polda
Byl jednou jeden polda
80 %

První díl serie je milým obohacením české filmové kultury, narozdíl od dvojky (která postrádala originalitu) a trojky (která postrádala originalitu, vkus a vtip). Potměšil se činí a to samé platí o obou příslušnících rodiny Hrušínkých a Miroslavu Moravcovi. Na Krainovou a potažmo i Martincovou se dobře dívá, s jejich podanými výkony je to horší. Ale Polda není drama, takže zde neplatí tak přísná měřítka - důležité je aby měl film vtip a spád, a to má. Hláškami se nešetří stejně jako nejrůznějšími grimasami a fakt vtipnými scénkami.

28. května 2009
plakát filmu
Deník Bridget Jonesové
Bridget Jones's Diary
90 %

Čas od času trocha britského humoru neuškodí, ani když je podáván v takovém množství jako v hvězdně obsazeném Deníku Bridget Jonesové. Čeho si na filmu cením asi nejvíc je fakt, že se nám tvůrci konečně nesnaží předhodit klasický románek mezi kráskou se silikonovým hrudníkem a drsným, stereoidy nacpaným svalovcem. Obtloustlá a trochu prdlá holka je přeci jen realističtější. Navíc Renée Zellweger se předvedla v jedné ze svých životních rolí, naprosto odlišné od její postavy v Chicagu a dokázala, že se zvládne poprat s téměř jakoukoli rolí. Renée ale není jedinou hvězdou a tak jako ji musím pochválit i Colina Firtha a Hugha Granta, který se konečně vymanil ze škatulky slaďoučkých slušňáčků! Nevím sice jak se jim povedlo pokračování, ale Deník Bridget Jonesové je už kultovním filmem a klenotem britské filmografie!

28. května 2009
plakát filmu
Šílený rande
My Boss´s Daughter
50 %

David Zucker má svůj styl. Osobitý a mírně zvrhlý. Ale přesto se dá na Šílený rande dívat, film svým způsobem připomíná některé situační komedie s Louisem de Funes, kdy celou dobu děj graduje a hrdina se dostává do trapných situací a střetává naprosto praštěné lidi, ale nakonec se vše vyřeší. Ashton Kutcher and Tara Reidová nejsou kdovíjak kvalitní herci, ale takováhle komedie to ani nepotřebuje. Účast Carmen Electry docela potěší.

27. května 2009
plakát filmu
Divoká noc
Dirty Deeds
10 %

Omyl

Bohužel, u této komedie jsem se nehorázně nudil. Řada vtipů mi přišla nedotažených a stejně prostinkých jako celý děj. Kluk se nechá vyhecovat k zakázané soutěži a pak plní jeden praštěný úkol za druhým. Ty jsou spíše trapné než vtipné či napínavé, hrdina má navíc ve většině případů nehorázné štěstí, takže se většinou nemusí ani trochu snažit. Příkladem může být úkol č. 9 - najít Duncana Rimea. Sotva se dozví zadání, z davu lidí vystoupí bezdomovec a prohlásí že je Duncan Rime. Jediným světlým bodem je účast Lacey Chabert (Protivný sprostý holky) a Arielle Kebbel (Prcičky 4). Toť vše.

24. května 2009
plakát filmu
Pravá blondýnka 2
Legally Blonde 2: Red, White & Blonde
20 %

Někdy je lepší v nejlepším skončit. V případě filmů skončit po úspěchu prvního dílu a netrápit diváky nastavovanými dvojkami. Reese Witherspoonová září jako obvykle, ale je asi jediným kladem na celém tomto růžovém paskvilu. Poté co blondýnka šokovala přihláškou na práva, se vrací s novou jobovkou a to mostr procesem ve Washingtonu. Pokud se vám zdá, že se část vtipů opakuje, tak vás můžu ujistit, že se nejedná o pouhé zdání ale prachobyčejné vykrádání jedničky a všeho toho co se osvědčilo. Děj se točí okolo kampaně proti testování kosmetiky na zvířatech, co má filmu dodat dojem opodstatněnosti a získat sympatie diváků... Mě takové vypočítavé kupčení připadá spíše zvrhlé a spolu s patetickými žvásty, naprosto nevtipnými gagy a topornými výkony mě nutí říct: Prosím, už nikdy více!

23. května 2009

Jednička přišla s něčím novým a navíc měla asi nejsilnější příběh ze všech. U dvojky to bylo s dějem o hodně horší, ale písničky byly úchvatné. Trojka je rozhodně nejslabší díl série, ať už se jedná o písničky, jejichž úroveň šla podstatně dolů nebo téměř neexistující příběh. HSM3 má daleko blíže k telenovele než ke skutečnému filmu, tvůrci počítají s tím, že divák viděl předchozí díly a tak se neobtěžují s jakýmkoli úvodem. Snad proto se film nemůže líbit "nezasvěcenému". Co se týče herců, Efron s Vanessou jsou ještě naivnější, Corbin je ještě více fixovaný na svůj míč a všichni společně nehorázně přehrávají. A trochu lepší je Ashley Tisdale s Lucasem Graabelem, které jsem si oblíbil již dříve a mám dojem, že ti jediní zkoušejí skutečně hrát. Bohužel, moc prostoru k tomu však nedostali. Tvůrci se pokusili už potřetí vylouhovat ten samý čajový sáček ale tentokrát jim z toho vyšla jen špinavá voda.

23. května 2009

Oproti jiným holčičím komediím je tahle až překvapivě zábavná a spousta vtipů mě skutečně dokázala rozesmát. Ústřední duo sokyň je perfektní a jak Lindsay Lohanová, tak Rachel podaly špičkové výkony. A to je co říct, protože obvykle jsem na Lohanovou alergický.

23. května 2009
plakát filmu
Kurs sebeovládání
Anger Management
80 %

Překvapivě dobrý film s Adamem Sandlerem. Navíc mu vydatně asistuje Jack Nicholson, který patří mezi mé oblíbené a nehrál snad v žádném špatném filmu. tudíž se bavit budete. Film mě překvapil svou originalitou a tak zaujal, že jsem nemohl odtrhnout oči od obrazovky. Sandlerovky jsou sice ztřešťěné a divákovi, který na to není připravený by se nemusely líbit, ale mají určité kouzlo, díky kterému filmu sem tam tolerujete občasné zklouzávání k nechutnostem. I v tomto filmu se koná klasické americké finále, kdy hrdinovi a jeho lásce tleská fotbalový stadion... škoda, protože to docela shazuje to, co herci celou dobu budovali.

22. května 2009
plakát filmu
Camp Rock
Camp Rock
10 %

Po té co Disney zjistil že muzikály pro mladé se líbí, zkouší to znovu a znovu. Camp Rock, který se prezentuje jako rodinná romantická komedie, je svým zaměřením de facto také muzikál a písničky (a to ještě jen některé) jsou snad to jediné, za co film může dostat nějaké body. Děj je neuvěřitelně prostinký, takže by jej předvídal i mírně retardovaný šimpanz, což sice pro film, jehož cílovou skupinou jsou děti mezi osmi a dvanácti lety nemusí být na škodu a dá se nad tím přivřít oko, ale to na čem film ztroskotává je katastrofální provedení! Ani jediná postava mi nebyla sympatická a když jsem viděl afektovanou vedoucí táborníků, měl jsem chuť vraždit. S hlavními hrdiny to je o trochu lepší, ale být režisérem vyměnil bych je taky. Drsňácký Joe Jonas se snaží seč může, ale místo rebela připomíná spíše rozmazleného spratka ze základky, kam bezesporu patří. Demi Lovatová má značný podíl na prostoduchosti filmu a její über úsměv je snad tím jediným, co diváky skutečně šokuje a zarazí do sedadel. S takovým chrupem by se nejspíš dokázala prokousat i trupem Titanicu... Jak už jsem řekl, body dávám jen za některé písničky, film samotný je omylem od začátku do konce. A představa blížící se dvojky mě děsí.

22. května 2009
plakát filmu
Zpověď americké nevěsty
Confessions of an American Bride
40 %

Moc vtipného na této romantické komedii nevidím. Zkrátka nejsem ten typ, který by se řehtal při sledování snoubky jak šílí přípravami na svatbu a snoubence, kterému je to více méně fuk. Když to ale srovnám s podobnou komedií na toto téma (Válka nevěst; 2009) vychází z toho americká nevěsta lépe. Nezasmál jsem se ani u jednoho z těchto filmů, ale Zpověď americké nevěsty alespoň nebyla trapná a nechtěla být vtipná za každou cenu. Romantická zápletka docela ujde, i když je předvídatelná stejně jako ve většině děl tohot žánru. Velký plus je účast Shannon Elizabethové na filmu, na tuto herečku se vždy dobře dívá a i když Oskara nikdy nedostane, není vůbec špatnou herečkou.

22. května 2009
plakát filmu
Bohouš
Bohouš
90 %

Perfektní komedie s dvěma hereckými mistry v hlavní roli. Kdykoli se dva skvělí herci jako byli Sovák s Menšíkem je to zárukou kvalitní zábavy. Pokud se to ovšem nestane v Americe. Tam to pak není tak úplně jisté. Ale zpět k Sovákovi a Menšíkovi. Těm výtečně asistuje bernardýn Bohouš (a taky trochu Zdenka Hardbolcová, abych ji nekřivdil). Výsledek je neuvěřitelně originální a zábavný, upřímně řečeno se tuto komedii nenechám ujít kdykoli ji dávají v televizi.

22. května 2009
plakát filmu
60 %

Ústřední dvojice pobavila, umístění děje do Braílie taky. Johnson se Scottem se starají o zábavu skoro po celou dobu trvání filmu. Přesto ale ať se snaží jak se snaží, sotva pozdvihnou film nad úroveň průměrné akční komedie.

22. května 2009
plakát filmu
Zvíře
Animal, The
80 %

Překvapivě dobrá komedie s Robem Schneiderem v hlavní roli. Skutečně jsem se dobže bavil, ačkoliv do Zlatého fondu bych Zvíře asi nezařadil. Originální nápad, který byl dobře zpracovaný a obohacený o spoustu komických situací si prostě vysoké hodnocení zaslouží!

22. května 2009
plakát filmu
Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni
Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni
90 %

Tuhle pohádku jsem jako malý kluk miloval. Oproti některým jiným má hodně napínavý děj a romantická zápletka mi pro tentokrát nevadila. Kreslené postavičky jsou nádherné a pamatuju si, že jsem žral hlavně ty vojáky. No a dabing byl (jako vždy) naprosto úžasný.

18. května 2009
plakát filmu
Lord of the Dance (V)
Lord of the Dance
90 %

Těžko tento výtvor někam zařadit. A jsem na pochybách, jestli to můžu nazvat filmem. Jediné co vím na sto procent, že je to nádherný kousek založený na propracované choreografii a strhující keltské muzice, který nemůže žádná jiná divadelní show překonat. Možná jen Mrazík ;)

17. května 2009
plakát filmu
King Kong
King Kong
80 %

Když jsem tento film viděli poprvé, tak se mi vůbec nelíbil a obávám se, že bych tehdy nedal lepší hodnocení než 30%. To jsem to ale viděl v autobuse cestou do Itálie na malé obrazovce a za kecání spolucestujících. Včerejšek však můj názor změnil a musím uznat, že King Kong má něco do sebe a že to Jackson natočil jako vždy skvěle. Vlastně bych mu vytkl ty dinosaury, kteří tam vůbec neměli co dělat a Peter je tam asi vložil aby oživil nudné pasáže... Co dělat. Jack Black a Naomi Wattsová své role zvládli na výbornou, zbytku herců role dali asi více práce, ale nakonec to taky zvládli. Ostatně o nich film není a pozornost na sebe oprávněně strhává Kong. Ten je provedený dokonale, do posledního chloupku vypadá naprosto přirozeně a člověk jako by se díval na skutečnou běsnící/milující sedmimetrovou gorilu. Bohužel, animátoři se vyřádili na Kongovi a na zbytek jim asi nezbyl čas. Dinosauři jsou sice povedení, ale když se dají do pohybu, ztrácejí, oproti přerostlé gorile, eleganci a přirozenost. No a nálet "plastikových" letadel v závěru filmu je katastrofou... Přesto se mi film hodně líbil a ty moje výhrady berte jako rýpání někoho, kdo není nikdy úplně spokojen :)

17. května 2009
plakát filmu
Past
Entrapment
70 %

Co říct? Lehce nadprůměrná, ale úžasně milá kriminálka s dvěma ikonami Hollywoodu, které se navzájem skvěle doplňují. Sice tu už podobných filmů byly desítky, ale u filmu se přesto nenudíte a to díky Conneryho charisma a kráse Jonesové. A originální je snad i částka o kterou tu jde. Milióny dolarů, stamilióny, to vše tu bylo. Duo Connery a Jonesové si troufají rovnou na osm miliard, cž je asi rekord.

17. května 2009
plakát filmu
Quantum of Solace
Quantum of Solace
20 %

Nemastné, neslané

Předem musím říct, že Bonda jsem měl vždycky rád. A i když mě odchod Brosnana mrzel, Craiga jsem předem nezavrhoval a je třeba říct, že Casino Royale se mi docela líbilo. Quantum of Solace je však naprostá katastrofa! Tvůrci prohlásili, že je třeba zbavit se starých klišé... určitým změnám se nebráním, ale takhle okleštit Bonda je zkrátka zločin. To co na Bondovi milovali byl jeho styl a všechny ty maličkosti, které se k němu vázaly. Teď ho zbavili martini, hlášek, vynálezů i superpadouchů. A snad i vtipu a šarmu. Zkrátka, stáhli Bonda do mainstreamu a to co jej dělalo originálním odstranili. Craig se se svou rolí poprat nedokázal a film celkově byl nudný od příšerné úvodní písně až do konce. Děj je hodně zmatený a pochybuju jestli vůbec dával smysl vlastním tvůrcům. Takže co vůbec stojí za hodnocení? Přestřelky, exploze a honičky. Ale to najdeme i v druhořadém akčňáku. Takže zbývají bondgirls. Gemma Arterton se ve filmu jen mihla a snad jen Olze Kurylenko role sedla a zvládla ji docela dobře. Doufejme, že příští Bond mé zklamání trochu napraví. Protože jinak je třeba konstatovat Bondovu smrt.

16. května 2009
plakát filmu
Účastníci zájezdu
Účastníci zájezdu
70 %

Pěkný letní film pro nenáročné diváky. Klasicky Viewegovské postavičky se vydají na zaplatí zájezd k moři a tam stráví několikadenní dovolenou. Toť k příběhu, který sám není kdovíjakým lákadlem. Ale Vieweg se rád hraje s charakteristiky a odhaluje nám jejich jednotlivé stránky. Kladné, záporné, ale hlavně ty směšné. Herci bohužel nepodali nejkvalitnější výkony, až na Lišku a Holubovou, ale přesto pobaví.

16. května 2009

Natočit špionážní film v hlavní roli s dětmi není zas až tak špatný nápad. I když se vlastně jedná o klasický dobrodružný příběh než o špionážní akci. Asi nejvíc bez vyzdvihl na tomto filmu nápad a animace, zbytek je i přes hvězdné obsazení (Banderas, Hatcherová, Trejo a dokonce i Clooney) spíš podprůměrný. Nadruhou stranu se asi není čemu divit, že mě film nenadchl, protože pravděpodobně nepatřím do cílevé skupiny diváků a věřím, že na nižším stupni základní školy se bude film líbit.

16. května 2009
plakát filmu
Barb Wire
Barb Wire
60 %

Pro fandy Pamelina hrudníku

Film, jehož hlavním lákadlem je silikonové poprsí Pamela Andersonové je kupodivu moderním remakem Casablanca z roku 1942. Styčných bodů je víc než dost, ať už se jedná o stav ve kterém se svět nachází, hrdinčin bar, motiv skrývajícího se bojovníka nebo letenku do bezpečí. Dokonce i záporáci jsou navlečeni do nacistických uniforem! Herecké výkony jsou spíše komické než cokoli jiného, i když se brutalitou ani tvrďáckými kecy nešetří. Alespoň Pamela splnila to, co se od ní očekávalo, ale je třeba říct že tím nemyslím její kvality (herecké). Akční scény a triky nejsou na svou dobu možná až tak špatné, ale přelomové také ne, tudíž film spadá mezi mírný nadprůměr i v tomto ohledu. Oproti tomu co jsem od Barb Wire čekal jsem se sice dočkal překvapení, ale podruhé se na to koukat nemusím.

15. května 2009
plakát filmu
Ďáblův advokát
Devil's Advocate
90 %

Říkej mi tati

Pokud chtějí filmaři moralizovat, tak to mají dělat takhle! Film s naprosto podmanivou atmosférou a vynikajícími výkony Reevese a hlavně Al Pacina, jehož ďábel by si zasloužil Oskara. Člověk se musí prokousat první částí filmu, kdy se děj postupně rozvíjí a stává se záhadnějším a napínavějším, divák si postupně může užívat vývoj osobnosti ambiciozního právníka. Závěr je naprosto dokonalý hlavně díky mistovství Al Pacina, který si vás naprosto podmaní svým zjevem, svými nádhernými dvojsmysly a vy se nebudete moci odtrhnout od obrazovky. Jak vidíte, mě film uchvátil a vřele jej doporučuju každému milovníkovi thrillerů a fandům Al Pacina.

15. května 2009
plakát filmu
Sztuka spadania
Sztuka spadania
90 %

Hodně povedené dílko našich polských nevlastních bratranců z druhého kolena. Zdařilé animace doplněné o příjemnou a dobře zvolenou hudbu zaujmou každého diváka a dokonce i ty bez kapky trpělivosti, vzhledem ke krátké stopáži. Film je navíc vtipný, skoro bych to nazval anglickým černým humorem takže se tu nebudu moc rozepisovat a udělím hodnocení, který si film pro svou originalitu rozhodně zaslouží.

15. května 2009
plakát filmu
Katedrála
Katedra
90 %

V pořadí už druhý Baginského film, který jsem zhlédl (i když první v pořadí, co se týče data vydání) a tvorba tohoto autora mě nadchla. Nádherné animace, zajímavý nápad, podmanivá hudba a délka nepřesahující sedm minut (čímž si děj uržuje spád a nezačne nudit). Řekl bych, že se od tohoto tvůrce dočkáme ještě hodně zajímavého.

15. května 2009