avatar uživatele

sigf07

Jméno
Ondra
Věk
35 let (Blíženci)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Octopus 2
Octopus 2: River of Fear
10 %

Pokud vím, většinou to funguje tak, že pokud je film úspěšný, natočí se druhý díl. O to víc se divím, že po propadáku Octopus měl někdo tu odvahu riskovat ještě jednou. Znovu vraždí chapadla vynořující se odkudsi z hlubin, znovu se najde skupina hrdinů rozhodnutá netvora zničit. A znovu výsledek nestojí za nic, ba co víc, zrůdnost s příponou 2 daleko předčí svého trapného předchůdce. Vrcholem je scéna, kdy chobotnice poškodí podmořský tunel, kterým náhodou projíždí autobus dětí z celého světa na návštěve USA při příležitosti Dne nezávislosti. Samozřejmě, že je zachrání (dokonce i s podvraťákem, které se k tomu taky přimotal - Američané prostě nenechávají ve štychu nikoho). Zkrátka, jsem neskutečně zklamaný primitivností děje, amatérskými hereckými výkony a v neposlední řadě animacemi a zvláštními efekty, které v tomto snímku z roku 2001 vypadají, že už před dvaceti lety byly dvacet let zastaralé.

30. dubna 2009
plakát filmu
Jen přes její mrtvolu
Over Her Dead Body
90 %

Já jsem spokojený. Na film jsem se díval hlavně kvůli Evě, abych se přesvědčil o jejím hereckém umění. Navíc tu hrají mi oblíbení herci Paul Rudd s Jasonem Biggsem (posledně jmenovaný mě ale tentokrát zklamal). Film řadím mezi ty nejlepší romantické komedie, které jsem v poslední době viděl. Co se týče originality duchařského námětu, většina vtipů a scének se mi líbila, bohužel zatím nemám srovnání, protože jsem se zatím neodhodlal k zhlédnutí Ducha ani "A co když je to pravda?". Přesto film vřele doporučuju, herecké výkony byly dostatečně kvalitní, děj ne tak přímočarý jako u jiných romantických komedií a Eva Longoria za to stojí.

30. dubna 2009
plakát filmu
Hairspray
Hairspray
60 %

Z filmu mám docela rozporuplné pocity. Dalo se na to dívat a některé herecké výkony byly hodně povedené, líbil se mi a překvapil Zac Efron, Michelle Pfeifferová a Christopher Walken. Amanda Bynesová a Queen Latifah podaly spíše mírně podprůměrný výkon. Kapitola sama o sobě je John Travolta, který byl evidentně jedním z lákadel filmu. Kdy by se nechtěl podívat na Dannyho Zuka v sukních... Ale proboha, copak není v Hollywoodu dost obtloustlých hereček, které by tuto roli zvládly daleko lépe? Co se týče písniček, musím říct, že byly dost slabé a nad průměr se vyškrábala tak jedna nebo dvě. Rád muzikálu prominu slabý děj, ale musí mi to pak vynahradit písničkami, které mi hrají v hlavě i pár dní po zhlédnutí! Sečteno a podtrženo, dávám 65%. A doufám, že si Travolta příště střihne mužskou roli.

29. dubna 2009
plakát filmu
Shrek Třetí
Shrek the Third
60 %

U komedie se jedná o velký úspěch, když se bavíte i u třetího dílu série. To se sice Shrekovi daří, ale je už toho pomalu dost. Navíc narůstá počet situací, které jsou víc trapné než vtipné. Řada povedených scének se opakuje a film docela hodně čerpá z osvědčených vtipů z předchozích dílů. Mimochodem, i když je český dabing vynikající, doporučuju zhlédnout film v originálním hvězdném podání.

27. dubna 2009
plakát filmu
Hop - a je tu lidoop
Hop - a je tu lidoop
60 %

Docela vtipná komedie o tom jak by to dopadlo, kdyby se obyvatelům malého svérázného městečka dostala do rukou (skoro) neomezená moc. Osobně tento film nemám moc rád, ale cenit si ho musím už pro výborné narážky a rýpání si do maloměšťáků a pokřivených vztahů v socialistické společnosti.

26. dubna 2009
plakát filmu
Vzorec pro vraždu
Murder By Numbers
80 %

Dobrá detektivka, při která byla napínavá až do konce. Líbí se mi styl, kdy sice od začátku víte kdo je vrah, ale nemáte ponětí jak vraždu provedl. Navíc je pak zajímavé sledovat jak se policie dostává pachatelům na stopu a děj graduje. Co se týče námětu, byl jsem docela mile překvapen a potěšilo i herecké obsazení. Na druhou stranu musím říct, že něco podobného jsem už viděl v jednom dílu Colomba... Na většinu detektivek nemá cenu se dívat podruhé, protože děj je docela přímočarý a když už jednou vraha znáte, moc už se nebavíte. Vzorec pro vraždu je ale jiný a myslím, že když se na něj podívám znovu, všimnu si úplně nových detailů.

26. dubna 2009
plakát filmu
Vražda v hotelu Excelsior
Vražda v hotelu Excelsior
70 %

Asi nejslabší díl ze série navazující na seriál Hříšní lidé města pražského. Přesto ale dokáže vyvolat pohodovou atmosféru, i když samotný děj mi tentokrát příjde špatně propracovaný a ne příliš zajímavý. Kdo ale má, stejně jako já, rád radu Vacátka, Brůžka, Boušeho a Mrázka, ten se na tento film vždy rád podívá. Stojí to za to už jen kvůli výborným výkonům zmíněných herců a nádherného prvorepublikového prostředí!

25. dubna 2009
plakát filmu
100 %

Spielberg opět dokazuje že má čich na zajímavé lidské příběhy a že je dokáže dokonale zpracovat. Film patří mezi mé nejoblíbenější, kdo by si občas nepřál být tak talentovaný, pohotový a vychytralý jako Frank. :)

25. dubna 2009

Docela absurdní

To co na tomto film zaujme asi nejvíc je jeho čtyřhodinová délka. Děj je tak trochu přitažený za vlasy a plný chyb a nesmyslností. Pokud vím, trojúhleník má fungovat jen v určité oblasti, osudy hrdinů ale ovlivňuje i na pevnině, kdy podobné věci nemají co dělat. Herci byli docela příjemní, hlavně Bellová, ale že by podaly nějaké zvláštní výkony, to ne. takže abych to shrnul - naprosto průměrné sci-fi drama s originálním nápadem ale pokulhávajícím provedením. Světlým momentem je vyplivnutí všech ztracených strojů, ke kterému ale dojde až v sedmé půlhodině!

25. dubna 2009
plakát filmu
Yellowstone v plamenech
Firestorm: Last Stand at Yellowstone
80 %

Ten lepší z katastrofických filmů. Děj mi přišel zajímavý a propracovaný, ale vzhledem k tomu, že hasičské práci nerozumím, nemůžu posuzovat jeho věrohodnost. Třeba tam dělali naprosté pitomosti a já to nepochopil :). Herecké výkony jsou na slušné úrovni, nenašel se snad nikdo kdo by mi vadil. Doporučil bych trochu ubrat na vlastenectví a věřím, že by si pak film našel ještě více příznivců.

22. dubna 2009
plakát filmu
Údolí stínů
We Were Soldiers
70 %

Pro někoho bezduchá akce plná vraždění, výbuchů a krve, projiného propracované válečné drama s perfektně vylíčenými příběhy vojáků. Mě hledejte někde mezi. Co si nalhávat, ve filmu jde hlavně o to, že pluk Američanů špikuje stovky Vietnamců svými projektily. To každý dopředu očekává a to se mu i dostane. já bych však chtěl vyzdvihnout to, co samozřejmé není a dělá film nadprůměrným. Jedná se o záběry z vietnamského štábu a pasáže z domova. Právě ty mě asi zaujaly nejvíc a velmi se mi líbí, že se režisér tentokrát rozhodl věnovat i dramatu, které prožívají rodiny vojáků v zázemí. No a co bych vytkl je fakt, že obyčejní vietnamští vojáci ( až na jednu vyjímku s náznakem osobního příběhu) plní jen úlohu živých terčů. Nejenže se ani v nejmenším nekryjou a běhají pěkně vzpřímeně, někteří zbraně drží jen tak v rukou a ani nemíří, vrchol jsou noční boje, kdy světlice ozáří přibližující se rákosníky, a ti místo aby zalehli jen tak stojí a doufají, že si jich Američané nevšimnou. Asi už to tak musí být, aby americké výkony vypadaly o to větší...

22. dubna 2009
plakát filmu
Gran Torino
Gran Torino
100 %

Eastwood

Takhle nějak si představuju drama! Gran Torino je zkrátka to nejlepší z žánru, co jsem kdy viděl. Důkaz toho, že dobrý film nemusí být narvaný akcí a že nemusí jít nutně o záchranu. Příběh starého mrzutého veterána plivajícího svůj vztek po okolí je trefa do černého. Velmi si cením toho, že se nejedná čistě jen o srdcervoucí příběh, vyskytnou se i klidnější a mírně úsměvné okamžiky. Zkrátka Clint se svého úkolu ujal pořádně a podle toho to i tak dopadlo. Velká škoda, že se už nechce v dalších filmech objevovat, protože jeho výkon byl skutečně mistrovský.

21. dubna 2009
plakát filmu
60 %

Stevena nemám moc rád, ale tenhle film se přežít dal. Byla by to průměrná americká akční gangsterka, nebý t toho, že děj je převeden do prostředí Japonska a obohacen o místní zvyky a tradice. No a samozřejmě Yakuza, drogy, pašeráci, agent FBI, který si neví rady a musí požádat mistra meče Seagala o moc. No a kde Steven seče, nikdo neuteče, takže závěr je dopředu jasný. Dávám 65% za nějaké ty akční scény a exotické prostředí.

19. dubna 2009
plakát filmu
Kill Bill
Kill Bill
20 %

Zvrhlá blbina

je název který film vystihuje naprosto nejlépe. Ať už se jedná o neskutečně trapné dialogy, naprosto amorální a nepříliš dobře poslepovaný příběh nebo přehnaně krvavé akční scény, kdy chvílemi vzduchem lítají jen gejzíry krve, odsekané končetiny a Umin meč. Tarantinův cíl je jasný - nesmyslnou brutalitou upoutat publikum a vyvovat diskuze, zda ve filmu nejde o něco víc, co zůstává skryté. Není to tak, i když se režisér snaží posílit umělecký dojem střídáním barevných sekvencí s černobílými nebo kreslenými úseky. Zkrátka spolu s přetrhaností děje vytváří úmyslný zmatek aby diváka, který doufá, že ve druhém díle se vše rozuzlí, donutil vrátit se do kina znova. Co ale musím vyzdvihnout je vynikající hudba, i když se Tarantino přiznává, že v tomto případě vyhradl soundtracky jiných filmů. Vzato kolem a kolem, řadí se Kill Bill na první místo mého seznamu nejvíce přeceňovaných filmů.

19. dubna 2009
plakát filmu
May Day
Intrepid / Deep Water
40 %

Řekli byste, že se dá do jednoho filmu nacpat teroristické komando, výletní loď převrácená dnem vzhůru, atomová bomba, žraloci a V.I.P. dceruška, které hrozí, že jí co chvíli někdo oddělá? Abych byl upřímný, vždy jsem věřil, že lidské možnosti a hlavně blbost je neomezená, takže jsem existenci podobného filmu nevylučoval. No a včera se mi dostal do ruky důkaz. May Day je tím typem filmů, které si Nova může dovolit dávat až po půlnoci, kdy už značná část diváků není schopna pořádně vnímat. Co se týče děje, zdá se mi trochu překombinovaný a nesourodý. Tvůrci se jej sice pokoušejí obohatit tím, že střídavě vkládají humorné, dramatické a akční pasáže, ale tím zmatek jen graduje a upřímně pochybuji, že sami tvůrci vědí, která pasáž komická a která vážná. Do herců ( či spíše herců-začátečníků ) a jejich výkonů se pouštět nebudu, řekl bych, že ti tentokrát dělali co mohli. Ale musím se zmínit ještě o tricích, které jsou podle mě na hodně nízké úrovni, ať už se jedná o střelné rány nebo o animaci lodi dnem vzhůru... May Day je film s velkými ambicemi, který skončil katastrofou.

18. dubna 2009
plakát filmu
Slunce, seno, erotika
Slunce, seno, erotika
70 %

aneb jak Miluna své štěstí našla

Tak oproti předchozím dílům se někam vytratila atmosféra svérázné vesničky a částečně i přirozenost, která pohladila po duši. Erotika je namísto hlazení pěknou ránou klackem přes hlavu. Přesto se bude nenáročný divák a milovník trilogie skvěle bavit, dočká se spousty perfektních hlášek, starých zámých Hoštičanů a přibude i pár nových postav v podobě Taliánů Kaisera s Dejdara. Jak už jsem ale zmínil, nahrazení decentní erotiky o dost tvrdšími záběry nebyl Troškův nejlepší tah a až na nahého Lábuse mi ve filmu spíše vadila. Toť vše.

18. dubna 2009
plakát filmu
Můj život idiota
Trainwreck: My Life as an Idoit
90 %

O tom to filmu je obtížné něco napsat, upřímně říkám, že jsem po jeho zhlédnutí tak trochu zmatený a bojím se, že jsem vše úplně nepochopil. Přirovnal bych jej k Forrestu Gumpovi, kvůli mírně zaostalému hlavnímu hrdinovi, celkově lehce ponuré atmosféře a hlavně motivu vyprávění svého životního příběhu. Sean William Scott se s touto rolí popral úspěšně a dokázal, že zvládne i hodně vážnou roli. Na Toma Hankse ale bohužel ještě nemá. Co se týče hudební stránky - písničky jsou dobře vybrané a hudba celkově pěkně dotváří atmosféru.

18. dubna 2009

Hodně povedená americká komedie, která má za účel dokázat vám, že můžete překonat svůj strach ať je jakýkoli a že rodina je to nejdůležitější. Nic proti tomuto filmu, ale ta morálnost mi už pomalu vadí. Film sám je zábavný a uplyne vám hodně rychle. Herci jsou úžasní, mám na mysli hlavně Davida Sucheta a Michaela Douglase. Bohužel Ryan Reynolds nedostává moc prostoru aby se předvedl, což ale není zas tak na škodu, vzhledem k ústřední dvojici, okolo které se děj točí.

18. dubna 2009
plakát filmu
Péčko pro začátečníky
After School Special
30 %

Slabota

Obzvláště od Amy Smartové bych čekal něco víc, docela mě zklamala. Možná je to i nepovedenou dabérkou, ale připadala mi až příliš toporná. Co se týče zbytku obsazení, jejich výkony jsou ještě o několik tříd horší. Vtipy se rozhodně nešetří, ale dobrá polovina z nich je trapná nebo vyzní do prázdna. Mezi lákadla filmu patří mimo obsazení již zmíněné Smartové i samotné téma, které se promítlo i do názvu filmu. Kdo tedy čeká odhalené scény, ten se jich dočká, ale film pouhá nahota zachránit nedokáže. Těm, kteří si chtějí vychutnat kvalitní film na toto téma vřele doporučuji Sexbombu od vedle.

18. dubna 2009
plakát filmu
Transformers
Transformers
90 %

To co na tomto filmu uchvátí není děj ale technické zpracování. Animace, zvláštní efekty ( transformace robotů na stroje a naopak skutečně vyráží dech! ), technické provedení modelů je asi to co zaujme nejvíc. Scéna na katarské základně patří mezi to nejlepší co jsem zatím viděl. A teď k zmiňovanému ději, i když jak už jsem řekl , o ten tady nejde: Na invazi mimozemšťanů už naneštěstí není nic nového a fakt, že k nám vrthli aby zlikvidovali lidstvo? Prosím vás, jak jinak? Proč by sem jinak letěli? :) Originality se jak vidno filmu dostává v omezené míře, i když kombinace válečné zápletky, boje proti invazi a teenagerské romantické komedie se ukázala jako neokoukaná dobrá volba. Bez ohledu na to, že školní outsider sbalí třídní krásku... jako vždy.

18. dubna 2009
plakát filmu
Návrat sedmé roty
On a retrouvé la 7ème compagnie !
90 %

V případě druhého dílu sedmé roty platí více méně to samé, co jsem zmínil již u jedničky. Trochu mě mrzí změna herce, který představuje Tassina, ale v průběhu filmu si pomalu začnete zvykat. Takže co dvojka přináší? Spoustu úžasných hlášek,kvalitního humoru a ještě víc útěků. Místy děj sice trošku pokulhává, ale dá se to přežít.

14. dubna 2009
plakát filmu
Byl jednou jeden král
Byl jednou jeden král
100 %

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Duo Jan Werich a Vlasta Burian je prostě úžasné, vše je pojato neobyčejně laskavě, navíc spousta mistrně vtipných narážek dokáže pobavit i dospělé.

13. dubna 2009
plakát filmu
Funebrák
Funebrák
80 %

Jeden z těch méně známých Burianových filmů. A je třeba říct, že neprávem, protože i když film má pár slabších míst ( jedno nebo dvě ), ty silnější převažují a mezi řadím bezkonkurenční scénu s imitováním národů. Burian předvádí, že je skutečně PAN HEREC, neobyčejně pohybově a hlasově nadaný.

13. dubna 2009
plakát filmu
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
100 %

Abych byl upřímný, k žánru fantasy mám značné výhrady, protože velká většina toho co se točí se nepovede. Ne že by to byl případ Společenstva prstenu, ale chci aby bylo jasné, že jsem k tomuto veledílu nejprve přistupoval skepticky a nijak jsem se nechtěl přidat k tehdy probíhající Tolkienovské mánii. Když jej sestra přinesla domů, málem mě musela donutit abych se na to podíval. No a po zhlédnutí jsem si uvědomil, jaký jsem byl hlupák. Hollywood sice v poslední době plodí téměř výhradně samé hovadiny, ale v případě Pána prstenů dokázal, že na pověsti Továrny na sny asi něco bude. Společenstvo prstenů je úžasný film a je velká škoda, že jej v televizi nedávají alespoň tak často jako ostatní díly.

13. dubna 2009
plakát filmu
Jak se krotí krokodýli
Jak se krotí krokodýli
10 %

Takže tak nějak si představuju uměleckou sebevraždu. Něco tak neskutečně odporného jsem dlouho neviděl, a mám skoro dojem, že se paní Poledňáková pokouší přiblížit k Troškovým Kameňákům. Film se sám hlásí k jejím předchozím rodinným komediím s Holým v hlavní roli a proto se nebojím Krokodýly s nimi srovnávat. Bohužel, vychází z toho jako mladší retardovaný bratříček. Velmi slabý děj na letním táboře "obohacený" o neslušné množství neskutečně trapných vtípků... navíc obsazený herci, kteří by ani za ideálních podmínek nepodali kvalitní výkon, mám na mysli hlavně Jirku Mádla, Pepu Vojtka, Dana Nekonečného, Báru Štěpánovou, Naďu Konvalinkovou... Kapitolou samou o sobě jsou písničky a vůbec veškérá hudba... Většinou se mi hudba ve filmu líbí, nebo ji ani nevnímám. Zde to bylo snad poprvé, co mi vyloženě vadila a vážně jsem uvažoval o tom, že budu během některých pasáží vypínat zvuk... Dávám dvě procenta zaokrouhlená na deset za pěknou krajinu v Tatrách.

13. dubna 2009