avatar uživatele

sigf07

Jméno
Ondra
Věk
35 let (Blíženci)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Za plotem
Over the Hedge
40 %

Tak těchhle animáků je už pomalu dost. Za plotem si podle mě bere od svých starších bratříčků ( jako je Karkoolka, Slepičí úlet aj.) to, čím pobavili, oplácává to jakous takous omáčkou a čeká že se bude divákům líbit. Ale bohužel...příběh tu byl v určitých obměnách už tisíckrát a nic na tom nemění ani docela pěkné animace, které jsou vlastně tím jediným originálním na celém filmu.
Ale možná jsem až moc kritický, takže se omlouvám. A jestli vám k filmovému zážitku stačí kupa vysmátých animovaných zvířátek, rádoby vtipný a trapně moralizující příběh a nezbytná honička na závěr, bude se vám Za plotem líbit.

12. dubna 2009
plakát filmu
Pěnička a Paraplíčko
Pěnička a Paraplíčko
100 %

Film, z kterého dýchá atmosféra první republiky a já osobně ho mám neodmyslitelně spjatý s odpočíváním na gauči po dobrém nedělním obědě ( vzhledem k času kdy ho obvykle dávají v televizi ) a nemám mu co vytknout. Písně, zápletka i herecké obsazení v čele s Marvanem a Brzobohatým je perfektní a i když detektivka nepatří mezi mé nejoblíbenější žánry, na Pěničku a Paraplíčko mi nešahejte.

11. dubna 2009
plakát filmu
Ace Ventura: Zvířecí detektiv
Ace Ventura: Pet Detective
80 %

Jim Carrey je jeden z mých oblíbených komiků a Ace Venture jedna z komedií, na kterých jsem vyrůstal. Je pravda, že film je možná až moc uřvaný, ale když ho srovnám s některými současnými filmy, vychází z toho jako starší mlčenlivý brácha. A co se týče Jimmiho grimas, je těžké hrát praštěného detektiva a tvářit se přitom jako Columbo. To bylo vše k uváděným výtkám a teď zbývá jen pět chválu. To se týče hlavně originálního nápadu a řady vtipných scén (ano řadím sem i Carreyho ksichty). Courtney Cox z Vřískotu taky potěšila, takže když to shrnu, vychází mi z toho Zvířecí detektiv jako slušně nadprůměrná komedie.

11. dubna 2009
plakát filmu
Slunce, seno, jahody
Slunce, seno, jahody
90 %

Helenka Růžičková je prostě úžasná v této své ( snad ) životní roli. Klasická česká hodně svérázná komedie, která ohromila diváky bez rozdílu věku. A to je už co říct. Pamatuju si jak jsem tento film viděl poprvé a řehtal jsem se od začátku do konce. Dnes se sice už jen pousmívám, ale není to tím, že by film ztratil něco ze svého kouzla a pohodové atmosféry.

11. dubna 2009
plakát filmu
Všichni dobří rodáci
Všichni dobří rodáci
90 %

Hodně dobrý film o proměnách poválečného venkova... Spousta slavných herců ( obzvláště mí zamilovaní - Brzobohatý, Menšík, Brodský a Matuška), neskutečně zajímavý příběh o nepříliš slavné kapitole naší historie. Zkrátka jedno z mála skutečně povedených dramat. No a až teprve teď si uvědomuju, že jsem nechtě zvládl napsat názor na film bez jediného slovesa. :)

11. dubna 2009
plakát filmu
Slunce, seno a pár facek
Slunce, seno a pár facek
90 %

Nedávno jsem se díval na nějaký rozhovor s Kazachy, kteří se přistěhovali do ČR a jediný český film, který předtím znali byla trilogie Slunce seno. No potěžpánbů! :) Troška si tímto počinem získal můj velký obdiv ( který ale postupem času zase ztratil), protože se mu s neuvěřitelnou lehkostí podařilo vykreslit atmosféru české vesničky a jejích svérázných obyvatel. Mimochodem, scéna s Veronikou Kánskou byla jedna z prvních erotických scén, které jsem jako malý kluk viděl a na to se pak stěží zapomíná! :)

11. dubna 2009
plakát filmu
Pán prstenů: Dvě věže
The Lord of the Rings: The Two Towers
100 %

Celá trilogie je neskutečně megalomanským projektem... a to je dobře. Bitevní scény jsou něco úžasného a divákovi se neodmyslitelně vryjou do paměti. To však není vše co film nabizí, je to jen pouhá část celku, která dohromady dává mistrovské dílo. A co jsou ty ostatní dílky? Určitě nádherná hudba, díky které se vám skoro zastavuje srdce a i týdny po skončení filmu vám v hlavě zní dál. Dále špičkové animace, kostýmy, kulisy a hlavně překrásná krajina, díky které se Nový Zéland stal jednou z nejvyhledávanějších turistických destinací. No a herecké výkony není třeba ani moc rozebírat - i když mám jinak ne zrovna lichotivé výhrady k většině účinkujících herců, v téhle sérii několikanásobně překonávají sami sebe. Zkrátka film, který můžete vidět stokrát a přitom nic neztratí ze svého kouzla.

9. dubna 2009
plakát filmu
Pán prstenů: Návrat krále
The Lord of the Rings: The Return of the King
100 %

Vše co jsem řekl o Dvou věžích platí i o posledním dílu trilogie, přičemž ten možná svého předchůdce i v několika ohledech předčí. Věřte mi, že kdyby tu byla ta možnost, dal bych 120%, protože Návrat krále popírá všeobecně známé pravidlo, které říká že pokud je první díl filmové série dobrý, tak je dvojka daleko horší a trojka ( pokud vůbec je ) je vrcholem hnusu, nevkusu a kdo ví čeho ještě. Pán prstenů dokazuje pravdivost tvrzení o vyjímkách podvrzujících pravidlo a je svým způsobem zhmotněním filmové nirvány. Bojové scény se střídají s psychologickým dramatem občas obohaceným o romantické momenty nebo komické vložky. Neskutečné. Neskutečně dobré. A protože jsem se o hudbě, grafice i hereckých výkonech zmínil už ve svém předešlém názoru, končím konstatováním, že jsem právě zhlédl nejúžasnější film století.

9. dubna 2009
plakát filmu
Anakonda: Honba za krvavou orchidejí
Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid
30 %

HAD...

... a hadi jsou pro tvůrce hororů docela vděčným námětem, protože ofidiofobií aneb chorobným strachem z hadů trpí většina dívek a žen co znám... tudíž zděšení, zhnusení nebo jak to chcete nazývat je zaručeno. Bohužel, záběry na klubka anakond ( což je pro ty, kteří o anakondách alespoň něco ví, naprostý nesmysl) film neudrží nad hladinou průměrnosti. Co mi vadí? Jen maličkosti jako je scénář, logický děj, triky odpovídající roku vzniku a herecké výkony. I když na ženskou část účinkujících se dá jakž takž dívat, i když to není proto, že by oslnily svými výkony. Svůj názor jsem začal řečmi o ofidiofobii... pokud něčím takovým trpíte, doporučuji místo shledování tohohle nerealisticky působícího filmu zajít do nejbližšího zverimexu a čučet do terárií. Nezabere to tolik řasu a vyjde to levněji.

8. dubna 2009

Hej tak tohle teda za moc nestojí. Upřímně, podobných rodinných komedií jsou desítky a většina z nich je nevalné kvality a na jedno brdo. Něco, na co se podíváte jednou, párkrát se usmějete, párkrát se zeptáte sami sebe, co jste si to zase jednou pustili... To platí i Rodinné dovolené, kterou nezachrání ani Robin Williams. Film má ale i své světlé stránky, mezi které patří první jízda karavanem, rodinka Vidláků a... záveřečné titulky. Špatnou náladu nezhorší a dobrou náladu nezlepší... Průměr.

30. března 2009
plakát filmu
Junior
Junior
60 %

Arnold v jedné ze svých mála komediálních rolích. Myslím tím úmyslně komediální. Nápad je docela originální a zábavný. Snad nejlepší scéna je manželská hádka mezi Arnoldem a jeho partnerem :). Na druhou stranu, takhle kvalitních scének mohlo být víc...

28. března 2009
plakát filmu
Zprávař: Příběh Rona Burgundyho
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
70 %

Někdo má rád Ferrellův humor ( a celého Frat Packu ) a někdo ne. Já se řadím do první skupiny a musím říct, že se mi Zprávař líbil. Neříkám, že se tam nevyskytují slabší scény ale tomu se nevyhne téměř žádný film. Souboj zpravodajských týmů byl úžasný a to samé můžu více méně říct o mevědím výběhu. Navíc mě hodně potěšily drobné skeče se slavnými herci - Jack Black, Danny Trejo...

24. března 2009
plakát filmu
Koření života
No Reservations
70 %

I když se film snaží útočit na vaše city, svědomí a kdo ví co ještě, dá se na tento milý film z kuchyřského prostředí dívat. O tom mimo jiní svědčí i fakt, že jsem se na něj dokoukal i já, který podobné filmy o sirotcích nemusím. Scény v kuchyni patří mezi to nejlepší ve filmu a po chvíli se přistihnete, že vám sliny pomalu kanou na triko. Prosím, předchozí větu brát jako nadsázku :). Catherine hrála jako vždy výborně, to samé se dá říct i o Abigail. Kdo mě však překvapil nejvíc byl ten blonďatý pajtaš - jméno si nepamatuju. Vtipný, milý, šarmantní... Takže shrnutí na závěr - srdceryvný příběh s happyendem vhodný pro případ že chcete někoho dojmout. Nebo když už máte dost všech těch klasických komedií.

24. března 2009
plakát filmu
60 %

Loseři x Privilegování = 48 : 0. Další film o tom, že snobství se nevyplácí a že ať jste jak chcete praštění, máte na to porazit kohokoli. Jen musíte chtít. A musí to být ve Spojených státech, které zjevně stojí mimo realitu. Řeklo by se, že na toto téma se už nedá vymyslet nic nového... Královna ročníku se o to pokouší a do jisté míry je film úspěšný. Najde se pár hodně dobrých momentů, ale o nějaké velké originalitě se nedá mluvit. Velkým lákadlem byla Amanda Bynes - pomalu si ale říkám, že snad dostává pořád a pořád dokola tu samou roli. Roli pohodové holky, která je vržena do cizího prostředí, které postupem času přetvoří k obrazu svému. Takže ani tu se překvapení nekoná.

23. března 2009
plakát filmu
O rodičích a dětech
O rodičích a dětech
90 %

Ten povedenější ze současných českých filmů. Připadá mi ( teda nejen připadá, ono tomu prý tak skutečně je ) jako návrat k filmům pana Menzela, kde hlavní dějová línie taky není moc silná, ale jak čas běží, osudy postav se proplétají, zjevují se souvislosti a divák si díky tomu k postavám vytvoří určitý vztah. Fandové akčních filmů asi z kina odcházejí zklamáni a film proklínají, ale ten kdo se umí uvolnit a docenit umělecké provedení je nadšený. Pana Somra jsem doteď znal jen jako výborného herce vedlejších rolí, ale dokázal, že je sto zvládnout i náročnější hlavní úlohu na jedničku. Co se týče ostatních, nemám co namítat a všichni společně se zasloužili o vznik unikátního a hrozně milého filmu o nepříliš veselých věcech. Už nevím kdo mi řekl, že v tom vidí Troškův Kameňák - dohromady poskládané vtipy pospojované jen lehkou dějovou linií, kdy se režisérovi podařilo vyhnout se Troškovu nevkusu a kostrbatosti. Proti tomuhle pohledu taky nic nenamítám! :)

22. března 2009
plakát filmu
Kam se poděla sedmá rota?
Mais où est donc passée la 7ème compagnie
100 %

Dokonalý francouzský válečný film. Jak už jsem určitě někde napsal, tenhle humor je mi blízký a proto se vždy u tohohle filmu výborně bavím. Snad úplně nejvíc se mi líbí pojetí hlavních hrdinů - nejsou to žádní hrdinové ( čímž by určitě byli, kdyby tento film vznikl v Americe ), jsou obyčejní lidé, které okolnosti vehnaly do něčeho, o co ani v nejmenším nestáli...

22. března 2009
plakát filmu
Kauza CIA
The Good Shepherd
60 %

Co na to říct?

Snad chyba scénáristy, který zapoměl připsat alespoň nějakou scénu s větší akcí... osobně si myslím, že s daným tématem si mohl více pohrát a vytáhnout z něj víc. Bohužel, dopadlo to tak jak to dopadlo. Dá se na to dívat, ale dvě hodiny a chlup jsou přece jenom moc a ani nejpozornější divák není schopen se tak dlouho soustředit při hodně pomalém tempu, kterým film ubíhá. Je to drama a to velmi dobře natočené, ale ne určené širokému publiku. Damon, Jolie i Baldwin zahráli své role bezchybně, ale jestli se tím budou někdy chlubit... Fakt nevím. Jak říkám, chyba scénáristy. Z postav mi byl asi nejsympatičtější Odysseus, což je možná mírně zarážející, ale pochopitelné, když on je jediná postava, která si diváka k sobě pustí blíž...

22. března 2009

Každý ví, že anglický humor je hodně odlišný. univerzální uklízačna dokazuje, že je úžasný! Výkonem Maggie Grace coby laskavé uklízečky, která nikdy nejde pro vraždu daleko, jsem byl nadšený. A stejně tak překvapil Rowan Atkinson v jedné z mála svých vážných rolí. Navíc cameo Patricka Swayzeho potěšilo!

22. března 2009
plakát filmu
Jak ukrást Dagmaru
Jak ukrást Dagmaru
60 %

Spousta vtipů je spíše trapných a vyzní do prázna, ale přesto se najdou světlejší místa, kdy se člověk docela dobře baví. Nemuseli by to v televizi opakovat každoročně, ale jako oddychovka se na to raz za čas dá podívat.

21. března 2009
plakát filmu
Co je doma, to se počítá, pánové...
Co je doma, to se počítá, pánové...
60 %

Na jedničku to nemá

Na sousedské hádky se dá jakž takž dívat, ale obávám se, že první díl už většinu vtipných nápadů vyčerpal. Přesto i tu se něco najde. Když nic jiného, tak tetička z Ameriky je fajn. Na druhou stranu, dojem kazí afektovaná Veškrnová, která mi v předchozím díle až tak moc nevadila... snad proto, že tam nedostala tolik prostoru jako nyní. Jinak Sovák, Peterka, Zázvorková a hlavně Janžurová se snaží ( a jde jim to ) takže i když výsledek není na svou dobu nic moc, vysoce překonává většinu současných "komedií".

21. března 2009
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
100 %

Oproti ostatním dílům je tento o dost vtipnější a občas nebudeme moci jinak než se řehtat nahlas. Ačkoli by to člověk podle úvodní snény neřekl. Jinak se žádná výrazná změna nekoná - Will je stejně naivní a čestný, Elizabeth odvážná a zamilovaná a Jack nevypočitatelný. Trochu mě zaráží, že všechny střetnutí, souboje a léčky přežívá pořád stejná sestava - ani jeden navíc, ani o jednoho míň. To však není důvod proč nehodnotit plným počtem bodů.

21. března 2009
plakát filmu
Milionář z chatrče
Slumdog Millionaire
100 %

Oskar? Zaslouženě!

Neříkám, že je to nejlepší film historie, ale určitě jeden z nejlepších filmů loňského roku, možná i desetiletí. Vysoce hodnotím umístění děje do Indie, filmů o trablech amerických teenagerů už začínám mít dost... Milionář je tedy zasazen do trochu jiného, pro Evropana neznámého ale atraktivního prostředí, které je neokoukané a působí hodně realisticky - ale které na druhou stranu (a docela překvapivě) nepůsobí vyloženě depresivně, řekl bych, že je vše bráno tak trochu s nadhledem a pokud to můžu říct - optimistickým pohledem na svět. Rozhodně není cílem režiséra vyvolat ve vás za každou cenu lítost (na rozdíl od většiny dokumentů ze stejného prostředí). To hodnotím jako veliké plus. Děj samotný je mistrovsky zaranžovaný, emoce hlavního hrdiny jsou vyloženě nakažlivé, což je pro mě (vzhledem, že se jedná o neherce) milým překvapením. A chvála samozřejmě nepatří jen hlavnímu hrdinovi, ale všem hercům, nenašel se snad jediný, který by působil nepřirozeně... Také hudbě nemám co vytknout a právem si vysloužila Oskara. Takže, vzato kolem a kolem, dávám bez váhání 100%.

20. března 2009
plakát filmu
Četník ze Saint Tropez
Gendarme de St. Tropez, Le
100 %

K tomuhle filmu není třeba dlouhých řečí - vynikající výkon Funese, navíc s vynikajícím dabingem Františka Filipovského. Nádherné prostředí a to samé platí o hudebním doprovodu, úsměvných vtipech a perfektních hereckých výkonech. Klasika.

20. března 2009
plakát filmu
Když se setmí
After The Sunset
90 %

Tak Brosnan dokážal, že nemusí být vždy ten, kdo zločince nahání, ale dokáže si i jednoho zahrát. I když těžko tady mluvit o zločinci v pravém slova smyslu. Karibik a vše co k němu patří - pláže, hotely, hudba v kombinaci s Piercových lupičem gentlemanem, přitroublým agentem FBI, krásnou Salmou Hayek - co si přát více pro zpříjemnění odpoledne. Doporučuji pro jednou nahradit pivo koktejlem, pocucávání mochita a tento film - to je úžasná kombinace!

20. března 2009
plakát filmu
Četník v New Yorku
Gendarme à New York, Le
90 %

Důstojné pokračování prvního Četníka. Stejný humor, stejné obsazení, nové vtipy. Bohužel, ke konci už film začíná mírně nudit.

20. března 2009