avatar uživatele

sigf07

Jméno
Ondra
Věk
35 let (Blíženci)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Císař a tambor
Císař a tambor
20 %

Jedna z těch horších pohádek, které jsem viděl. A místy i pochybuji o označení pohádka, protože do té má tato fraška docela daleko. Lehce dementní bubeník se silnou fixací na svůj nástroj o něj příjde vinou loupežníků, v hospodě se setká a spřátelí s císařem na obhlídce podhradí a zamiluje do dcery místního rasa. Společně (doplněni o smečku povraťáků) už nějak loupežníky zlikvidují. Jak vidíte, čistě pohádkového tu není nic a přiřazení k tomuto žánru si film zasloužil asi svým happyendem a naivitou, kterou můžou ocenit jen ti nejmladší.

15. května 2009
plakát filmu
Walk The Line
Walk The Line
100 %

Jackson

Film, který mi dokonale sedl. Povedené atmosféra, struhující příběh a nádherné písničky Johnnyho Cashe. I když příběh není bůhvíjak veselý, dokáže zpříjemnit odpoledne. Phoenix s Witherspoonovou mě nadchli, oslnili a nevím co ještě, lidí, kteří umí takhle hrát a zároveň zpívat, je poskrovnu a myslím, že by nebylo od věci, kdyby vydali své vlastní album, hlasy na to mají. :) Vrcholem filmu pro mě byl duet "Jackson".

9. května 2009
plakát filmu
50 %

Promiňte

Hodně lidí, kteří mají rádi tento skoro kultovní film, asi naštvu, ale podle mě film nepřekračuje hranici průměrnosti. Tedy přesněji - první půlhodina je strhnující, ale s narůstající stopáží a se nadšení vytrácí. Údajně má být tento film tím nejrealističtějším, co kdy bylo v rámci žánru natočeno, ale tady si dovoluji oponovat - Somálci působí toporně a nepřirozeně, zvláště ve scénách kdy několikasethlavý dav ozbrojenců stojí okolo zříceného vrtulníku a útočí vždy po dvojicích. Zbytek přihlíží a až jejich kamarádi padnou, vrhne se do útoku další dvojice. Takový fair play postoj bych od nich neočekával. Vlasteneckými hláškami se podobně jako projektily a umělou krví nešetří, takže americké publikum může být spokojené. Ale abych jen nekritizoval - zaměření se na moderní válku je obrovským přínosem a to je třeba na filmu vyzvihnout především. O efektech a práci pyrotechniků není třeba říct víc, než že ti odvedli svou práci na výbornou a vytvořili naprosto strhující podívanou.

9. května 2009
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

Jak se dá popsat dokonalost? Protože o to tu jde. Příběh a jeho podání, dialogy, herci i jejich výkony, triky i písničky jsou prostě dokonalé, jedno souvisí s druhým a vše dohromady tvoří vynikající umělecké dílo, které vás chytne za srdce a občas donutí k úsměvu. Vše, a to i věci jako válka, úpadek, život na okraji společnosti a smrt, je podáváno neuvěřitelně laskavým způsobem a vy se po celé dvě hodiny a chlup neodtrhnete od Gumpovy lavičky.

8. května 2009
plakát filmu
Road Trip
Road Trip
90 %

Pokud jste si mysleli že po Prcičkách, Eurotripu nebo několika málo jiných teenage komediích už nemůže přijít nic co by pobavilo, Road Trip vás přinutí mírně pozměnit váš názor. Příjemná komedie o několika kamarádech a záchranné misi sice přísné kritiky nenadchne, ty ostatní ale docela pobaví neotřelými vtipky na otřelé téma. Komu to ale vadí? Obsazení Seana Williama Scotta, Toma Greena a Amy Smartové je příjemným bonusem.

8. května 2009
plakát filmu
Pearl Harbor
Pearl Harbor
60 %

Velkolepý válečný velkofilm, který je bohužel narvaný neskutečně patetickými záběry, vlasteneckými a rádoby tvrďáckými hláškami a (co prominout nelze) desítkami chyb, ať už historických, faktických nebo technických vzniklých při natáčení. Přesto je třeba ocenit působivost filmu a to nejen co se týče válečných bojových scén. Podle mě byl dobrý nápad zaměřit se i na zázemí a ukázat že válka je i o bolesti, hysterii a zraněných. Z celého filmu je snad nejefektivnější scéna náletu japonských letadel na nepřipravený Pear Harbor. Ovšem do doby, než se nezranitelný Ben Affleck s Joshem Harnettem dostanou do vzduchu. Pak totiž čeká japonské stíhače masakr bez ohledu na jejich početní převahu a lepší stroje. Doolittlův nálet v závěru filmu taky potěší, ale obávám se, že byl přidán z prostého důvodu, že americký film nemůže končit tím, jak Američanům nakopali prdel. Takže na závěr - film s nespornými kvalitami na jedné straně, ale stejně tak s neodpustitelnými omyly. Hlášky (a hlavně zbytečné scény, ve kterých se tyto hlášky objevují) typu "Kdo tě učil létat, poručíku?" mě dokáží rozpálit do běla.

8. května 2009
plakát filmu
Kameňák 2
Kameňák 2
0 %

Ne trošku, ale pořádně vedle

Troška se evidentně pokouší navázat na úspěch své série Slunce seno. No a moc mu to nejde. Vůbec. A film lze nejlépe vystihnout slovy ubohé, trapné, zoufalé. Cením si toho, že Troška našel odvahu natočit dvojku po tom, co kritika i diváci naprosto rozcupovali původní Kameňák. Ale v zájmu lidstva by bylo lepší, aby nápad na nadrženou Kropáčkovou nikdy nedostal.

8. května 2009
plakát filmu
Zelená míle
The Green Mile
90 %

Drama jak má být z docela nového a neznámého prostředí věznice a cel smrti. Výkon Toma Hankse je výborný jako vždy a to samé se dá říct i o ostatních. Charaktery jsou naprosto geniálně propracované - zkrátka Stephen King jak ho známe. Rád bych zmínil ještě český dabing, proti kterému sice obvykle nic nemám, ale tentokrát mi vadil - ne dabéři, ale naprosto stupidně a kostrbatě přeložené dialogy. Proto v tomto případě dávám přednost slovenské verzi, která je prostě lepší.

8. května 2009
plakát filmu
50 %

Americká romantická komedie, která se neliší od stovek podobných. To jak film skončí je vám jasné dokonce dřív než se rozběhnou úvodní titulky, takže jedinou otázkou zůstává jak se dají hrdina a hrdinka dohromady. Doufáte, že prostor mezi prvním záběrem a závěrečným polibkem bude zaplněn alespoň několika přijatelnými vtipy, které pobaví. To se v tomto případě jakž takž podařilo a proto si film zaslouží zařazení mezi průměr. Co se týče herců, nijak neoslnili, ale s tím jsem už dopředu počítal. To co mě mile překvapilo bylo setkání se starým známým Sherminátorem z Prciček.

8. května 2009
plakát filmu
Mechanický pomeranč
A Clockwork Orange
70 %

Kontroverzní film bez hrdiny, kterého byste mohli obdivovat a který se snaží šokovat a odklonit se od filmového mainstreamu. Co se týče provedení, typičtější ukázka Kubrickova díla být snad ani nemůže. Možná ještě Lolita (1962). Patologická vyšinutost postav, provokující volba interiérů, kostýmů a hudby vám nedovolí odtrhnout oči od obrazovky (nebo plátna). To co asi neujme nejvíc je děsivý smysl pro humor, ať už se jedná o zavraždění obrovským penisem, nebo souložení za poslechu Beethovena. Dávám neobvykle vysoké hodnocení a sám tomu nemohu uvěřit, protože na tom co film prezentuje se mi nelíbí nic a spíše mě děsí. Na druhou stranu, Kubrick byl asi jediným kdo byl dostatečně kontroverzní aby mistrovsky zfilmoval stejně kontroverzní román Anthonyho Burgesse. A to se mu povedlo. Dokonale.

7. května 2009
plakát filmu
Málem hrdinové
Almost Heroes
50 %

Konečně road movie, kterou můžeme opět nazvat originální. Konečně film, kde se Matthew Perry ujal své role docela dobře. Opět film, který využívá klasické složení ústřední party (hrdina, drsňák, debil, kráska, smolař, staroch). Opět předvídatelné vtipy, které v určitých obměnách známe odjinud. Opět film, kdy dávám docela hodně procent za nádherné prostředí ve kterém se odehrává. Opět film, který měl velký potenciál, kdyby se režisér či scénárista nerozhodli zaplnit film vtip za vtipem.

7. května 2009
plakát filmu
Playgirls
Playgirls
10 %

aneb jak to chodí v bordelu

Naprosto odporná porevoluční slátanina o tom, jak si pár ženských založí luxusní bordel. Nápad není možná až tak špatný, ale vše ostatní ano. Od propagonistek, které bych si dokázal představit na rodičovských schůzkách, ale v erotické komedii ani náhodou (možná Míšu Kuklovou ano, ale naprosto asexuální Káču Kornovou rozhodně ne), přes role vedlejší (Poloczek, Vízner, Pomeje) a výkony které podali (nuda, nuda, nuda) až po volbu songů, které lezly na nervy. Obvláště u úvodní a závěrečné písničky bylo velkou chybou nechat je nazpívat zpěvákem očividně s kocovinou. Tento film neměl být nikdy natočen, ale na dvojku se podívám jen abych viděl jestli se celému týmu podařilo klesnout ještě níž.

7. května 2009
plakát filmu
60 %

Teenagerská komedie, která zprvu asi nejvíc zaujme svým názvem. Kluk po rozchodu potká úžasnou holku se kterou mu je fajn. Když se ale vidí příště, je něco špatně a on se snaží zjistit co. Takže tady máme hodně slabý příběh, který tu už párkrát byl. Ale jak to vypadá, pořád se v tomto žánru najde pár mezer, které film zaplňuje poměrně originálními vtípky, které sice na vaši bránici útočí většinou neúspěšně, ale přece jen se občas trefí. Z herců asi nekvíc zaujme ústřední dvojice (trojice), ale i zbytek se snažil a kamarád prasák není zas tak špatný jak by se zdálo. Soundtrack neníněco co si budete denně přehrávat, ale docela úspěšně dotváří atmosféru, a proto film hodnotím jako nadprůměrnou oddechovou komedii, na kterou však člověk musí mít to správnou náladu, aby si ji vychutnal.

6. května 2009
plakát filmu
Ducháček to zařídí
Ducháček to zařídí
100 %

Další Burianův majstrštyk. I když ne jen Burianův, protože ve filmu zářili naprosto všichni, časem mě čím dál více ohromují výkony herců ve vedlejších rolích, ať už jde o Karla Máje v roli naprosto nesnesitelného Ervína, Václava Trégla coby rozvádějícího se manžela nebo Čeňka Šlégra alias admirál z Rispaldicu. Atmosféra první republika, která na vás z filmu dýchá vás naplní nostalgií a vy si říkáte "Proč jsem se nenarodil před sto lety"! Málem bych zapomněl na Adinu Mandlovou, která je nádherná a naprosto vás ohromí, v Ducháčkovi podle mě podala svůj životní výkon. Takže vzato kolem a kolem, Ducháček to zařídil perfektně a není možno mu nedat nejvyžší hodnocení. Snad prominete, že jsem se v tomto příspěvku nevěnoval Burianovi, ale jeho výkon byl vynikající jako vždy a proto mi přišlo již zbytečně znovu psát, že sršel vtipem a pouhý pohled na jeho grimasy mě zaručeně pobavil. Ten člověk nehrál, ten působil tak přirozeně protože takový byl!

6. května 2009
plakát filmu
Chci to!
I Want Candy
70 %

Škoda že se film prezentuje jako "Prcičky na britský způsob", protože jediná podobnost s touhle nekonečnou sérií a nejrůznějšími remake jsou snad jen bezradní teenageři. Jinak si jde "Chci to" svou vlastní cestou a je třeba říct, že cestou o úrovni výš. Tím mě film docela překvapil, protože jsem čekal bezduchou prvoplánovou zábavu. Na druhou stranu i přes nesporné klady, mezi které patří Carmen Electra, chytlavý příběh a spousta dobrých vtipů, se ve filmu vyskytují hluchá místa, nebo spíše chvíle, kdy si říkáte, že možná nejste schopni britský humor tak úplně docenit. Ale aby to nevyznělo blbě - já se bavil a druhé zhlédnutí mě možná přinutí zvýšit hodnocení ještě o pár desítek procent.

6. května 2009
plakát filmu
Jezero
Lake Placid
60 %

Hororové béčko se vším všudy - vraždící příšerou, kdy nevíte odkud zaútočí, několik málo lekaček a spousta křiku. A to samé platí ohledně rolí - sympaťák ranger, opatrný šerif, vědecká pracovnice poprvé v terénu a světoběžník, bohatý dobrodruh a nafoukaný protiva v jedné osobě. Film mě asi nejvíc zaujal svým černým humorem - babka a její miláčci jsou fajn a jsem rád, že o ně tak docela nepřišla. Označení horor si Jezero možná ani nezaslouží, spíše jde o průměrný dobrodružný film. Na závěr je třeba říct, že obsadit Bridget Fondovou byl dobrý nápad.

6. května 2009

Film jsem sice dokoukal nadvakrát, ale to nic nemění na tom, že se jedná o Sandlerovo vrcholně dílo. Cestování v čase není ničím novým, ale použít k tomu ovladač se všemi funkcemi, které nabízí je prostě bomba! Adam Sandler je překvapivě dobrý a s filmem na hranici komedie a dramatu si poradil výborně (dobře, film má blíže ke komedii). Kate Beckinsalovou jsem předtím neznal a tak to asi prozatím i zůstane, protože nepodala výkon, který bych si mohl zapamatovat. Naopak Christopher Walken byl úžasný a dokazuje, že zvládne zahrát naprosto cokoliv. Dlouho jsem si říkal, co se stalo s Davidem Hasselhoffem, jestli se třeba neutopil nebo tak něco. Naštěstí se objevil a ukázal, že se úspěšně přeměnil z nabušeného svalovce na poměrně solidního komika. Jen tak dál! S takovými herci je prostě těžké netočit špatný film ( i když to jde)a proto je obsazení spolu s podanými výkony, originálním nápadem a povedenými vtipy důvodem proč dávám tak vysoké hodnocení. Jako příjemný bonus vidím cameo mého oblíbeného Terryho Crewse.

6. května 2009
plakát filmu
Prostě sexy
Sweetest Thing, The
30 %

Cameron úplně jinak

Film o ničem. Nebo ještě lépe - to o čem film je, nestojí za nic. Film balancuje na hranici mezi přitroublou sprostou komedií pro teenagery a přitroublým sprostým road movie. Cameron, která je jinak podle mě docela dobrá herečka se nechala uvrtat do naprosto stupidního projektu, s rolí se nesžila a tak většina scének působí toporné, nepřirozeně a uboze. O Christině Applegateové a Selmě Blairové lze říct to samé a mám dojem, že všechny tři své účasti hodně litují. Takže to, co může film nabídnout je pár nechutných vtipů, nějaké to zvracení a pobíhající Cameron a Christinu ve spodním prádle, kdy ustavičné závěry na jejich zadky působí asi stejně sexy jako to zvracení.

6. května 2009
plakát filmu
Pán Domu
Man of the House
50 %

Jde to

Ale musíte na to mít náladu. Pokud příjdete večer unavený z práce domů, bude se vám to docela líbit. Tommy Lee Jones nezklamal a své role tvrdého poldy se ujal výborně. Co se týče hereček v rolích roztleskávaček, tak musím říct, že jsem neznal ani jednu a ani už je asi znovu neuvidím. Přesto se tyto amatérky ukázaly jako dobrý tah, párkrát mě pobavily a dobře se na ně dívalo. Takže proč ne? Průměrná komedie od které nečekejte nic, co nemůže nabídnout.

6. května 2009
plakát filmu
South Park: Peklo na Zemi
South Park: Bigger Longer & Uncut
20 %

Založit film pouze na sprosťárnách není nejlepší nápad. Nikdy jsem si nemyslel, že bych to řekl, ale je to tak. To co se dá vydržet v seriálu neplatí pro film a bohužel musím říct, že Peklo na zemi je naprostý propadák. Samozřejmě, chápu že je za odporným zevnějškem skryt hlubší význam, ale forma jakou je film podáván je příšerná a proto jsem nemohl myšlenku filmu docenit. Kreslené prostředí mi po prvotním okouzlení začalo lézt na nervy a hloupé písničky, které mají být lákadlem filmu jsem přetáčel. Bohužel, sázka na pobuřování se nevydařila. Přinejmenším ne pro mě, i když několik hlášek pobavilo.

2. května 2009
plakát filmu
Hříšný tanec
Dirty Dancing
100 %

This could be Love

Naprostá klasika mezi romantickými a hudebními filmy. Dívám se na něj celý svůj život a zatím vždy najdu něco nového, čeho jsem si předtím nevšiml, vždy mě zaujme něco nové a můžu se proto jen obdivovat propracovanosti děje, který sice na první pohled působí neskutečně jednoduše, ale zároveň vyniká neuvěřitelným smyslem pro detail. Není snad nic, co by se mi na filmu nelíbilo, od povedeného děje přes obsazení až po soundtrack. Dávám 100%, protože u této klasiky to ani jinak nejde.

1. května 2009
plakát filmu
Válka nevěst
Bride Wars
10 %

Největší zklamání posledních dní, měsíců a snad i let. Film je zkrátka o ničem, během necelé hodiny a půl jsem nenašel jedinou světlejší chvilku, která by aspoň trochu napravila můj dojem z téhle katastrofy. Na Anne Hathaway se jindy dá dívat a Kate Hudson je jinak skutečně pěkná, ale to, co s nimi provedli tady... škoda mluvit. Ne jenom to jak vypadaly, ale i jejich výkony byly naprosto nepřesvědčivé a člověk by řekl, že chlápky, které si mají brát vidí poprvé v životě. K tomu připočtěte toporné herce ve vedlejších rolích a neuvěřitelně trapné vtípky, kterým se normální mentálně zdravý člověk ani neusměje! Nebo se snad máme řehtat nepovedenému melíru? Když jsem se dozvěděl, že Liv vyměnila Emmě video, vkládal jsem veškeré své naděje do něj a doufal, že alespoň to odůvodní označení filmu jako komedie. Videa jsem se dočkal a byla to další rána klackem přes hlavu. Takže abych to shrnul: Naprosto bezduchá rádoby komedie, která kromě obsazení dvou pěkných hereček nemá co nabídnout. Pokud se u filmu vůbec pousmějete, bude to na konci štěstím, že ta uječená hrůza konečně končí.

1. května 2009
plakát filmu
50 %

Průměrný americký akčňák. Bývalý voják se vrací domů a zjišťuje, že se život v jeho idylickém městečku změnil poté, co zde vyrostlo casino. Navíc vše zavání drogama a to se hrdinovi v podáni Dwayna Johnsona ani trochu nelíbí. Takže popadne svůj klacek a dá se do boje. Klacek ve smyslu dřevený trám, kterým mlátí, drtí, tříští. Stylem se film hodně podobá Schwarzennegerovým raným filmům, nechybí rvačky tělo na tělo ani boj proti přesile či strhující akční závěr. Zkrátka béčko se vším všudy.

1. května 2009
plakát filmu
Ace Ventura 2: Volání divočiny
Ace Ventura: When Nature Calls
90 %

Druhá z komedií o ztřeštěném milovníkovi zvířat s přehledem trumfla jedničku. Člověk by si řekl, že po povedeném prvním díle nemá dvojka už co nabídnout, ale opak je pravdou. Opustit prostředí velkoměsta byl dobrý nápad, přechod do africké divočiny je jasná trefa do černého. Jim Carrey se opět vyřádil, jeho grimasy vás buď donutí přepnout na jiný kanál, nebo řehtat se na celé kolo ( či se jen pousmát, pokud film vidíte již po několikáté jako já). Sečteno a podtrženo, film je o hodně originálnější než jeho předchůdce, za což může z velké části již zmiňovaná změna prostředí, o dost vtipnější (díky Jimovi) a celkově lepší než původní parodie na detektivky.

30. dubna 2009
plakát filmu
Muzikál ze střední
High School Musical
40 %

Zaprvé je třeba si uvědomit, že od muzikálu není možné čekat nějaký extra silný a propracovaný příběh. Podívejte se třeba na Mamma mia! To, o co u tohoto žánru jde, jsou chytlavé písničky a propracovaná choreografie, tudíž v tomto ohledu nemám Muzikálu ze střední co vytknout. Na druhou stranu, co se týče hereckých výkonů, docela mě zklamala ústřední přeslazená dvojice Troy a Gabriela... náladu mi spravila až Sharpay s Ryanem. Ti dva mě skutečně bavili, jsou přesně ten typ záporáků, kterým divák fandí a raduje se z toho jak narušují jinak bezduché cukrování hlavních hrdinů. A co teprve když začnou tančit a zpívat! Bavil jsem se a nestydím se to přiznat.

30. dubna 2009