avatar uživatele

sigf07

Jméno
Ondra
Věk
35 let (Blíženci)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Finty Dicka a Jane
Fun With Dick & Jane
70 %

Pěkná Carreyho komedie s lehce kritickým podtonem, kterou bych zařadil k mírnému nadprůměru. Jim, Tea Leoni i Alec Baldwin nezklamali a při několika scénách jsem se chechtal nahlas (např. přechod mexické hranice). Dávám 75%.

20. března 2009
plakát filmu
Sexy Párty 2
Van Wilder 2: The Rise of Taj
50 %

Nechci tenhle film srovnávat s původní Sexy párty, protože z tohoto srovnání by dvojka nevyšla ani v nejmenším dobře. Co se týče děje, není to nic převratného a to že odvrhovaní loseři dokáží porazit kdykoli kohokoli a v čemkoli, když jim někdo dodá odvahu je už nepsaným zákonem... Přesto to není špatný film, takže co se mi naopak líbilo a za co jsem udílel body je jednoznačně povedený soundtrack. Jenže pouhý soundtrack film nezachrání. Naštěstí se vyskytne i pár povedených scének, které jsou dokonce i vtipné. Je jich myslím pět nebo šest...

20. března 2009
plakát filmu
Andělská tvář
Andělská tvář
20 %

Úplně chápu proč film u diváků naprosto propadl... Herci byli toporní, nepřirození, děj téměř o ničem a vzhledem k délce filmu jsem se neskutečně nudil. Jediným lákadlem je snad obnažená Kuklová, ale to bohužel nestačí. Film si vytknul hodně vysoké cíle (přinejmenším pro české filmaře) a pokusil se být jakýmsi Monte Christem počesku, přičemž žalostně selhává... Čeští tvůrci s tímto typem filmů nemají velké zkušenosti a pak to tak dopadá. Navíc svěřit režii Troškovi, režisérovi, který se zaměřuje na pohádky a na "prdlé" komedie byla nebetyčná chyba. Abych to shrnul - pan Pomeje doufal, že posune českou filmografii někam jinam. Nebo čekal, že mu český divák sežere jakukoli blbost, co mu předhodí. Jsem rád, že tomu tak není a film včetně producenta dopadl tak jak dopadl.

17. března 2009
plakát filmu
100 %

První díl téměř nekonečné série snad nemá vůbec žádnou chybu. Na rozdíl od filmů, které přišly po něm, nebo dokonce, které tu už byly se tento pyšní nepřeberným množstvím hlášek, z ních řada se stala už kultovními, silným a zábavným příběhem, který není podáván vtíravě, ale spíše mile a nenuceně, čímž nabírá na přirozenosti. Sázka na neherce se evidentně vyplatila a film de facto rozjel hereckou kariéru většiny z nich. Soundtrack také nemá jedinou chybu, skvěle doplňuje a oživuje jednotlivé scény. Abych to shrnul: nestárnoucí klasika a nehorázná zábava.

17. března 2009
plakát filmu
Prci, prci, prcičky: Spolek Beta
American Pie Presents: Beta House
10 %

Prosím, už ne

Mám dojem, že úroveň prciček s každým dílem klesá ( tím nemyslím první tři díly, které byly vynikající ) a autoři by si měli uvědomit, že s tímhle materiálm se nedá už nic víc udělat. Řekl bych, že se někam vytratila pohodovost původních dílů ( asi se rozhodla následovat přirozenost a vtip ) a místo toho jsou nám dokola překládány ty samé hlášky a vtipy, které tu už v určitých obdobách byly několikrát. Takže co jsou vlastně Prcičky 6 zač? S vyjímkou Jimova táty už nemají s předchozími díly nic společného. Vše dobré,co už dávno vymizelo bylo zkrátka nahrazeno ještě větším počtem chlastacích, svlíkacích, nahých nebo blicích scén. Takže prosím, sedmičku, osmičky a ani jiné pokračování už ne. Stejně bych neřekl, že by Stifler měl ještě nějaké další příbuzné...

17. března 2009
plakát filmu
90 %

Poslední z dílů, který si zaslouží vysoké hodnocení, poslední z dílů, kde se objevují staří známí a asi taky poslední z dílů, který je zábavný od začátku do konce. Z amerického projektu se stalo nyní společný německo americký, což s sebou většinou přináší vzrůstající počet fekalit a podobných nechutných scének. Ani tomu se Prcičky 3 nevyhly a upřímně řečeno, scéna s extrementem nebo rozlučkový mejdan mi nějak nesedly, i když neříkám, že aspoň něco z toho není OK. Ale viděl bych v tom předzvěst toho co příjde v dalších dílech... Jim, Kevin, Finch i Sifler opět zazářili a patří bezkonkurenčně mezi nejlepší filmové baviče, které znám. Přinejmenším mezi nejlepší současné... Výborně jsem se bavil, a mezi nejlepší scény vůbec bych asi zařadil návštěvu gay baru a následné taneční vystoupení!

17. března 2009
plakát filmu
Armageddon
Armageddon
60 %

Kdysi jsem napsal, že Den nezávislosti je ten nejpatetičtější film, který jsem kdy viděl ( nebo něco v tom smyslu). Je na čase tento názor poopravit, protože Armageddon Den nezávislosti nejenže překonává, ale ční daleko nad ním. Co se týče děje a hereckého obsazení, nemám velkých námitek, snad jen záběrů na americkou vlajku by mohlo být míň a to samé platí o vlasteneckých a rádoby hrdinských kecech. Na druhou stranu musím ocenit originální námět, akci, povedenou hudbu a pár vtipných míst ( a jedna vtipná postava - Rus Lev ) a technické provedení raketoplánů a meteoritu. Herci podali slušné výkony, i když musím říct, že třeba od Bruce se ani nic jiného nečeká. Můj verdikt: Americké sci-fi béčko s neskrývaným propagačním účelem. Napětí a závěrečné jásání v centrále NASA jsem viděl už nesčetněkrát.

17. března 2009
plakát filmu
Četník se žení
Gendarme se marie, Le
90 %

Tak se nám Cruchot konečně zamiloval. Tento díl patří mezi ty lepší z četníkovské série, i když nechci říct že by mimozemš'tani, ve výslužbě nebo četnice byly vyloženě špatné ( Četník a četnice možná jo). Počítejte s další dávkou funesovského humoru, už klasickými hláškami a krásným francouským prostředím. K tomu se přidává milostné jiskření v pravém i přeneseném slova smyslu. Funes s Claude Gensacovou tvoří užasnou dvojici, která dokáže pobavit, vzájemně se doplňují a není tedy divu, že si tato dvojice spolu zahrála manželský pár i ve spoustě dalších filmů.

17. března 2009
plakát filmu
Máj
Máj
20 %

Tak takhle to asi nepůjde, pane Brabec. Kytice byla perfektní, bezchybná a je přínos byl obrovský. Ale buď český národ snese jen jednu zfilmovanou báseň za pět let, nebo filmaři zapoměli jak dělali Kytici. Jediným kladem na celém filmu je snad hudba od Support Lesbiens, ale i ta spadá mezi průměr jejich tvorby. Osobně jsem měl dojem, že se dívám spíše na nějaké soft porno než na umělecké dílo a ten dojem umocnily i chabé herecké výkony a nepřirozeně působící dialogy. V Máchově pojetí sice dávají smysl a jsou velmi dobré, ale ve filmu byly zkrátka zprzněny.

17. března 2009
plakát filmu
Next
Next
80 %

Nicholas Cage překvapil, Julianne Moore ne, protože od té jsem dobrý výkon čekal a Jessica Biel si může připsat lepší průměr už jen za to, že vypadala dobře. Příběh je podle mě celkem originální, zajímavý a strhující. Nevyhne se sice několika chybám, ale to se dá odpustit vzhledem k pozitivním dojmům, mezi které patří vizuální efekty, hudba a i samotní herci. Snad nejpovedenější scéna byl běh Cage proti střílejícímu teroristovi, někdy ke konci filmu.

17. března 2009

Nejsou to prcičky tak jak je známe, ale koukat se na to dá. Film se může stejně jako předchozí díly chlubit výborným soundtrackem, relativně povedeným scénářem - nápad přesunout děj na letní tábor není na škodu a solidními výkony - nejvíc mě zaujala právě Elyse Houstonová v podání Arielle Kebbelové. Komu nevadí, že děj je předvídatelný a rád si vychutná spoustu různých prcičkovských vtípků a lehký nádech romantična, ten bude spokojený. Výskyt starých známých - Jimova táty, Shermana je milým zpříjemněním.

17. března 2009
plakát filmu
Bathory
Bathory
80 %

Na historická dramata se většinou nedívám, ale tento mě docela zaujal. Jednak, protože ho točil Jakubisko, což samo o sobě bylo důvodem k očekávání něčeho velkého, jednak jsem četl knižní předlohu, která se mi hodně líbila. Nečekal jsem, že se jí Jakubisko bude držet, takže jsem nebyl zklamaný, když si celý příběh čachtické paní vyložil po svém, a ani mi moc nevadily barončiny představy... kdo Jakubiska zná, ví, že do svých filmů rád přidává takovéhle "mátohy" a divák to musí nějak přetrpět. Film na mě skutečně zapůsobil a dokud se neobjevil Mádl s Polívkou, byl jsem rozhodnutý dát 100%. Ti dva jsou však něco příšerného a neuvěřitelně kazí celkový dojem z filmu. Skoro to vypadá, že do scénáře nějaký "vtipálek" tu a tam připsal pár scén a pak už se to tak natočilo...

15. března 2009
plakát filmu
Zbouchnutá
Knocked Up
30 %

To že na tento film většina mých známých pěje chválu mě nutí přemýšlet jestli není něco špatně se mnou. Hlavní hrdina mi vyloženě vadil od začátku do konce, kdy mě zahrnoval neskutečně trapnýma a nudnýma hláškama, v čemž mu vydatně asistují jeho kámoši zhulenci. Pokud jsem se něčemu zasmál, tak to snad jen jednou dvakrát... Film tak trochu zachraňuje Katherine Heigl a sympaťák Paul Rudd, ale ani ti nedokáží dělat zázraky a tudíž změnit můj názor na tenhle film. Zprvu jsem od toho čekal víc, ale když se film ani po 90 minutách nerozjel... Škoda.

15. března 2009
plakát filmu
Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec
Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
90 %

Nejlepší film, který jsem během několika posledních týdnů viděl. A to jsem od něj nic moc neočekával! To co předvedl Will Ferrell za mohutné asistence Johna C. Reillyho a vynikajícího Sashy Cohena bylo něco úžasného! Když režisér obsadí do hlavních rolí taková esa, nemůže film dopadnout jinak než obrovským úspěchem! Samotné závody, okolo kterých se vlastně celý děj točí byly strhující a nádherné bouráky dokázaly nadchnout i mě, přestože mi jinak automobilové závody nic neříkají. Jediným slabším místem filmu jsem asi Rickovi synové, které jsem začal téměř okamžitě nenávidět... Ostatní dojmy však tento handicap vyvažují, nebo spíše daleko převažují a proto si film, plný "ferrellovského" humoru zaslouží vysoké hodnocení. A abych nezapoměl, osobitý styl Reese Bobbyho v podání Garyho Colea si určitě zamilujete!

13. března 2009
plakát filmu
Bratři z donucení
Step Brothers
60 %

Tak trochu jiná Past na rodiče, s tím že místo mladé Lindsay Lohanové se hlavních rolí ujali dva chlupatí přitroublí a buranští čtyřicátníci. Ani v nejmenším to není na škodu, ve skutečnosti je to pro film obrovským přínosem a i já jsem se tímto originálním nápadem nechal zlákat a chtěl jsem se přesvědčit jak se s tím tvůrci poprali... Bohužel, výsledek úplně nenaplnil všechna má očekávání, i když musím uznat, že jsou i horší filmy... Daleko horší! John C. Reilly a Will Ferrell jsou úžasnou dvojicí a body si film zaslouži už za to, že tam tito dva hráli. To však není vše... První část je naprosto bezchybná a o vtipné hlášky není nouze a herci excelují ( nejen zmiňovaná dvojka ale i oba rodiče ). Postupně ale úroveň klesá a dostavuje se čím dal větší nuda, pro to kdo to vydrží zakončená nezbytným happyendem... Verdikt? Lepší nad průměr, s daným nápadem si mohli tvůrci pohrát trochu víc.

13. března 2009
plakát filmu
Tlouštík z Beverly Hills
Beverly Hills Ninja
40 %

Ztřeštěná oddychovka

Typická americká blbina, kdy celý film stojí a padá s hlavním hrdinou, respektive s tím jak hrdina vypadá. Musím přiznat, že jsem se místy docela bavil, ale takových okamžiků nebylo bohužel mnoho. Scén, které byly spíše trapné bylo daleko více než již zmíněných světlých okamžiků... Co se týče hereckých výkonů, řekl bych, že se jedná o slabší průměr, i když je těžké něco takového posuzovat, vzhledem k tomu, že film snad ani jeho tvůrci nebrali moc vážně.

12. března 2009
plakát filmu
Zelená je tráva
Kicking & Screaming
50 %

Čekal jsem víc...

... obzvláště od Willa Ferrela. Na druhou stranu, nemůžu říct, že bych byl vyloženě zklamaný. Nápad zaměřit se na dětskou fotbalovou ligu je sám o sobě geniální a sázka mezi trenéry dodává ještě "štávu" navíc.
Jsem Čech, takže je mi blízký klasický evropský fotbal, a musím proto přiznat, že jsem dění na hřišti věnoval více pozornosti než hlavní zápletce. Tudíž malým fotbalistům nemám co vytknout, bohužel to samé nemohu říct o Willovi, který mi ( i přesto, že je to jeden z mých nejoblíbenějších herců ) občas vadil a to co předváděl se nemůže rovnat jeho výkonům z Mládí v trapu, Nesvatbových nebo Bratrů z donucení.
To co mi na filmu vadilo asi nejvíc byla nesmyslá a zbytečná epizoda s kávou, nechápu, proč něco takového do filmu vůbec začlenili... nebo musí být všude za každou cenu nějaké morální poučení? "Nepijte kafe, udělá z vás nevyrovnaný, hysterický uzlíček nervů"... Dobrá, já přecházím na kapučíno. Spoustu bodů navíc musím odebrat za nechutně vynucený happyend, který je asi pro americké režiséry nezbytný... Nakonec tedy po velkém očekávání přichází velké zklamání.

12. března 2009
plakát filmu
Mlha
The Fog
80 %

Na rozdíl od ostatních musím říct, že mi se film velice líbil a naplnil mé očekávání. Možná to bude tím, že jsem se na něj díval sám v noci kdy za okny zuřila sněhová vánice. Děj mě po nezbytném úvodu, kdy jsem se jakž takž seznámil s prostředím a postavami, chytnul a už nepustil... Hereckému obsazení nemám co vytknout, lehké úsměv ale vyvolal hledač kovů a kněz- ožrala. Selma Blair a Maggie Grace mě zaujaly asi nejvíc, od rozmazlené křehulky ze Ztracených jsem tak kvalitní výkon ani nečekal. Děj, který tady ostatní odsuzují mě nadchl nejen svou originalitou, ale i svou plynulostí, takže na nudu skutečně čas nezbyl... A fakt, že se tentokrát vyložený happyend nekonal mě nutí ocenit film dalšími body navíc.... Kdo čeká béčkovou vyvražďovačku, bude tak trochu zklamaný, ale jsem si jistý, že atmosféra strachu a napětí si vás získá.

12. března 2009
plakát filmu
U mě dobrý
U mě dobrý
30 %

Jeden z těch filmů, které se přes veškerou snahu zkrátka nepovedly. Herecké obsazení je ucházející ne však výkony, které herci podali - Polívka je snad jediný který ale tu zazářil... Schmitzer, Vladyka mě hodně zklamali a to vůbec nemluvím o ostatních. Co se týče děje, obávám se, že zde musím kritizovat ještě víc. Originalita je docela diskutabilní, protože film přebírá nápady z jiných filmů a lepí je dohromady. Bohužel , velmi nekvalitním lepidlem. A které filmy jsou tedy vykrádány? Přinejmenším, Dannyho parťáci, Roming a Slavnosti sněženek ale možná někdo jiný v tom najde i odkazy na něco jiného... Body dávám za pár humorných scének a za docela povedenou scénu "v kasinu".

10. března 2009
plakát filmu
Mission: Impossible
Mission: Impossible
60 %

Nečekejte nic duchaplného a nebudete zklamáni...
Pokud si chcete jen zpříjemnit večer akčním filmem, není lepší volby nad tuto klasiku.
Velikým plusem je prostředí Prahy, které filmu hodně dodává na ponuré atmosféře. Samotný výkon Toma Cruise patří mezi to lepší, co předvádí, co se týče jeho hereckých kolegů, tak Jean Reno zahrál jako vždy perfektně a hlavně za něj přidávám další body v hodnocení. No a Jon Voight s Emmanuelle Beartovou mě zaujali asi nejvíc, jejich výkony byly přesvědčivé, kvalitní, zkrátka tito dva mě mile překvapili.
Na závěr třeba říct, že tento film je podle mě mírně přeceňovaný - ale ve sbírce fandy špionážních filmů nebo fanynky Toma Cruise si rozhodně zaslouží čestné místo.

8. března 2009
plakát filmu
Tobruk
Tobruk
20 %

Nic co jste neviděli v traileru

Co se týče kladů, tak film je rozhodně hodně realistický a ač většina herců nepatří mezi profesionály podali v rámci možností kvalitní výkony. A teď z druhé strany... ti co čekali něco jako Tmavomodrý svět bez letadel a v Africe ( musím se přiznat, že v něco takového jsem doufal, když jsem se vydal do kina ), ten byl notně zklamán. Film se zaměřuje spíše na vojenskou "buzeračku" než bojové scény, což sice nemusí být nutně na škodu, ale v tom případě by film musel nabídnou určitou náhradu, např. v propracované dramatické zápletce... Bohužel, nedočkáme se ničeho podobného, nuda se však dostaví zaručeně a navíc budete velmi pravděpodobně obtěžování ostatními diváky opouštějícími kinosál. Vrcholem je absence jakékoli zápletky. Body navíc mohl přidat dobře provedený závěr, ten se však nekoná a divák, který to vydržel až do finále si nutně musí připadat neuspokojený...
Nuže tedy - film měl být poctou československým vojákům, kteří bojovali v severní Africe... můj názor, že ti by si zasloužili daleko lepší pomník.

8. března 2009
plakát filmu
McBride: Vražda po půlnoci
McBride: Murder Past Midnight
70 %

Docela povedená odpočinková detektivka, něco ve stylu Perryho Masona, takže pokud máte rádi televizní detektivky, neměla by vám tato ujít. Děj je docela poutavý, rozhodně není dopředu jasné, kdo zločin spáchal, čehož si skutečně cením.

8. března 2009
plakát filmu
Trhala fialky dynamitem
Trhala fialky dynamitem
60 %

Lehký naprůměr, Helenka Růžičková sice zazářila, ale na Slunce seno tento film ještě nemá. Přesto jej hodnotím jako docela kvalitní originální úsměvnou komedii při které se budete bavit... Velká škoda Jirky Růžičky, řekl bych, že taková osobnost dnes českému filmu chybí, o Heleně ani nemluvě.

7. března 2009
plakát filmu
Kmotr
The Godfather
100 %

Snad nejlepší film natočený podle románu... málokdy se stane, že se režisér plně soustředí na přenos atmosféry knižní předlohy na plátno. Většinou se snaží přidat tam něco svého, vytvořit svou interpretaci díla a to je v převážné většině případů na škodu... Neříkám, že se natočí špatný výtvor, ale natočí se něco, co si čtenáře originálu nemůže získat. Coppola však dokázal něco dokonalého... Zfilmoval literární klenot a tím vytvořil perlu filmografie...
Je těžké mluvit o Kmotrovi a nepoužívat při tom superlativ! Ve své době to byl trhák a jeho význam a kvalita je o to větší, že i dnes dokáže většinu natáčených filmů strčit do kapsy... Čím to je? Určitě vynikajícím hereckým obsazením, a nemyslím jen nepřekonatelné duo Brando a Pacino... O dialozích a celkově příběhu se nebudu ani zmiňovat, řekl bych že Kmotra by měl každý přečíst/zhlédnout sám ... No a samozřejmě musím zmínit výbornou hudbu, kameru, střih ... zkrátka ve filmu nenajdete ani pozorný divák jediné slabší místo a tři hodiny vám uplynou jako nic...

6. března 2009
plakát filmu
Dnes neumírej
Die Another Day
100 %

Nesmrtelný film

Film, který rozhodně patří do mé top desítky akčních / dobrodružných filmů. Akce od začátku do konce, perfektní zloduch, Brosnanův Bond ( který nepostrádá šarm, eleganci, vtip a kdo ví co ještě ), nádherné Bond girls ( obě, Berry i Pike ), vynálezy a hrozící zničení světa ( přinejmenším tak, jak ho známe). Navíc mě fascinovala hudba, nejenom úvodní píseň, ale celkově hudební doprovod. Prostě bomba a rozhodně zasloužených 100%.

4. března 2009