avatar uživatele

čenža

Jméno
Kuba
Věk
Bydliště
ve Zlíně
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Kdo najde přítele, najde poklad
Chi trova un amico, trova un tesoro
70 %

Pro mě celkem klasická "Hillo-Specerovská komedie. Pravda, děj je tady trochu chudší než jinde, ale když se to vezme kolem a dokola a ještě jednou, vznikl nám další jejich film, kde se liská, mlátí, mele a pere.

27. prosince 2006
plakát filmu
Dobré ráno, Vietname
Good Morning, Vietnam
100 %

Good moooooorning!

Jakoby Adrian Croauner žil v jednom, svém světě, ale jakmile si nasadí sluchátka, dostane se do jiného prostoru, do jiné dimenze a žije jen pro ten mikrofon. Absolutně strhující a nejlepší výkon R. Williamse. Měl dostat Oscara za tohle, nebo za Společnost mrtvých básníků než za Dobrého Willa Huntinga. Velmi mu zde napomáhal jeho talent imitaátorské schopnosti.

25. prosince 2006
plakát filmu
100 %

O Captain, my captain

Film je velmi chytlavý, má špičkový děj a originální námět. Závěr byl tak strhující, že mi vyhrkli slzy. Přesvědčivé herecké výkony všech herců, a bylo cítit správné napětí a z děje se dostává ta správná atmosféra až do vás.

25. prosince 2006
plakát filmu
Mistři hazardu
Dukes Of Hazzard, The
100 %

General Lee

Film je podložen skvělou hudbou a vyplněn dobrými hereckými výkony. Všiml jsem si, že herecké role jsou založeny na mimických výkonech, hlavně J. Knoxville a S. W. Scott, ti zahráli perfektně jakékoli vyjádření, ať už údivu, překvapení, radosti, nebo vzteku. Děj taky není špatný, celkem průměrný, zlý padouch, a nakonec dobro zvítězí, ale tyhle filmy mám rád. Hlavně když hlavní roli hraje takový krasavec. General Lee. Takové automobilové honičky jsem v jiném filmu neviděl.

16. prosince 2006
plakát filmu
Master and Commander: Odvrácená strana světa
Master and Commander: The Far Side of the World
80 %

Jaký kapitán a první důstojník

Líbil se mi Russell Crowe, ale zklamalo mě, že film je vlastně jen honičkou kdo dřív dostihne svou kořist. Co je ale vynikající je jakým způsobem je tady zobrazený život tehdejších námořníků. Jak to tenkrát chodilo, čeho se obávali....Celkově super film.

16. prosince 2006
plakát filmu
Rychle a zběsile: Tokijská jízda
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
70 %

Kromě nádherných aut a vcelku solidní hudby to nemá s prvním, dokonce ani s druhým dílem co dělat. Líbil se mi děj. Takovéhle filmy, mám rád, ale skutečnost, že je to další Rychle a zběsile a nějaká spojitost s Vinem Dieslem a Paulem Walkerem z tohohle filmu v mých očích dělá ani ne průměrnou dobrodružnou honičku.

16. prosince 2006
plakát filmu
EuroTrip
Eurotrip
90 %

Hodně dlouho jsem se takhle nepobavil. Vandersexxx, 5-ti letý nácek, robotí souboj, nebo holandské pekařství......všechno má něco do sebe. V malých štěcích se zde objevují hvězdy jak hollywoodské, tak i české, což filmu jenom prospívá. A kdyby se někomu film stejně nelíbil, určitě ho aspoň potěší song Scotty doesn't know od Matta Damona.

16. prosince 2006
plakát filmu
Olověná vesta
Full Metal Jacket
100 %

Kde kdo si může říct, že rok po tom, co vznikla veleúspěšná Četa začnou všichni točit taky filmy z Vietnamu, protože se to lidem líbí. Já si to o olověné vestě myslel taky. Myslel jsem si, že žádný jiný film než Četa mi nemůže přinést reálný pohled na tehdejší situaci. Ale Stanley Kubrick nekopíroval Oliverta Stonea, jak jsem čekal, ale ukázal nám Vietnam z jiného úhlu pohledu, než Stone. Dokonce ze dvou pohledů (výcvikový tábor, Vietnam), ale i ten ve Vietnamu byl jiný. Neprovázel nás džunglí, ale kolem polorozpadlých budov rozpadlého města. Skvělá hudba a některé skvělé výkony dělají z tohohle filmu to co je. M-I-C-K-E-Y MOUSE!!!! Skvost!

16. prosince 2006
plakát filmu
Krotitelé duchů
Ghostbusters
80 %

Legenda

Ono je to už celkem hodně legendární. Tehdy ještě mladičký Bill Murray a Dan Aykord se mi výtečně hodí dohromady. Tehdejší strašidla, duchové a Signoury Weaver byly fantastické.

17. září 2006
plakát filmu
Gangy New Yorku
Gangs Of New York
100 %

Neuvěřitelně realistické

Nevím kdo si tady co myslí, ale takhle to skutečně chodilo. Nejsou to nějaké nemožné výmysly. Především Daniel Day-Lewis, ten byl úžasný. Pravda, bylo to trochu dlouhé a už jsem vždycky očekával, že bude konec, ale kromě toho tomu nemám co vytknout. Tehdejší výboje proti "negrům", problémy s odvody, pohoršení proti bohatým.....to vše byla tehdy realita a Martin Scorsese nám ji naservíroval hodně realisticky. Jako by tam tehdy žil. Všimněte si prosím, že ať jste byl správný občan, ať jste byl úplně stejný ve víře i ve všem ostatním, ale byl jste černoch, ať jste byla žena, nebo z bohaté rodiny.....mohl bych jmenovat donekonečna...prostě lidi se zbláznili a několikrát nám tam režisér ukázal, že žádné východisko nebylo. Jednou jste zabíjeli po jejich boku proto, aby vás oni mohli lépe zabít. Film je pro mě zase něco nového, stále víc a víc mám respekt k Leonardovi DiCapriovi a ještě jednou ohromná poklona zato, jak M. Scorsese tento film zrežíroval.

13. září 2006
plakát filmu
Království nebeské
Kingdom Of Heaven
80 %

Křižáci

Děj mě dokázal vtáhnout, ale jenom proto, že jsem prostě na období křižáckých výprav vysazený a líbí se mi, nebo kvůli vynikající hudbě, která snímek vždy v přesných okamžicích podmalovává. Ze všech stran slyším, že O. Bloom to zahrál špatně, že Balianovi nedodal dostatečnou důvěru, ale nikoho jiného tam nepotřebuji. Tak jak to zahrál mi to bohatě stačilo. Trochu snad jen ten průběh děje je....vyprázdněný. Je jeden okamžik, pak dlouho nic a až potom druhý okamžik, který za něco stojí. Taky tam v bitvách podle mě nerealisticky stříká krev a to se mi moc nelíbí (i když já nevím, jak to tehdy s takovou krví vypadalo). Každopádně se na tenhle snímek nedá koukat pořád a pořád dokola. Jen jednou a na dlouhou chvíli pohov.

13. září 2006
plakát filmu
100 %

James Dean vs. Marlon Brando

No tak jako já si myslím, že není třeba nic dodávat ne? James Dean je jeden z nejlepších chlapů, které jsem kdy před kamerou viděl. Zezačátku ležérní chlapík, později složitá osobnost.....škoda ho. Film se mi velmi líbí, jako všechny takové filmy z 60. let. Mají své určité kouzlo, které dnes již nejde nahradit.

13. září 2006
plakát filmu
Nesvatbovi
Wedding Crashers
100 %

FRAT PACK

Moc pěkně udělaná komedie. Po Zoolendrovi jsem si v takové komediální taškařici, kde jsou dva chlapi, kteří balí holky ani náhodou nemohl představit V. Vaughna. Nicméně netradiční duo vyšlo, líbil se mi také Rachel McAdams, a tradičně, jak už je u partičky zvané Frat pack, kam hlavní hrdinové patří, se objevil v menší roli i jejich další člen, W. Ferrell. je to naprosto ojedinělý námět a mocamoc se mi líbí provedení, toho filmu (např. sestřihy ze všech svateb, střihy jak jim holky skáčou do postele....) skvělý film.

12. září 2006

Moc dobré

Když jsem se na to díval s kamarády, všichni byli jaksepatří otráveni. Mě se ale naskytl pohled na Reese Whitersponeovou jinde než v Nebezpečných známostech a na Tobeyho Maguira jinde než ve Spidermanovi. Film se mi hodně líbil svým námětem, také vyučování (např. Zeměpis hlavní ulice) a postupné zabarvování, plnění knížek......tento film je prostě super.

7. září 2006
plakát filmu
Četa
Platoon
100 %

W. Dafoe je prostě borec

Od prvních okamžiků na mě dolehla vážnnost snímku a fakt, že tady se moc smát nebudu. Audiobiografický snímek O. Stone udělal tak, aby si každý uvědomil, jaké to tam bylo. Tento film byl vůbec první, který se o tomto ožehavém tématu zmínil. A zmínil se skvěle, a doopravdy všem ukázal, jaké to tam bylo. Vždyť kdo lepší Četu mohl režírovat, než vietnamský veterán? Absolutně mě strhl W. Dafoe, kterého jsem poprvé viděl jako hodného, sympatického a přívětivého muže. Jeho smrt jsem nehorázně až obrečel, a Toma Berengera okamžitě nenáviděl. Však mu to ale Ch. Sheen na konci oplatil. Přesto si ale myslím, že je snímek trochu nejasný, a konečné představování herců kdo koho hrál, mělo být na začátku. Nebo alespoň je ve filmu mohli představit. To už jenom uprostřed děje volali různá jména a vy jste nevěděli kdo je kdo, protože všichni vypadali skoro stejně, a navíc v té tmě a pod zamaskováním. Proto trochu mínus, kvůli té nepřehlednosti. Ale jinak supr film. Jeden z herců měl dostat Oskara.

2. září 2006
plakát filmu
Pistolnice
Bad Girls
70 %

Trochu jinak

Klasický western odlišující se od ostatních hlavními hrdinami. Jsou to ženy, a podle mě to bylo opět jen otázkou času, než se něco takového stalo. Jsou westerny s muži, proč ne ženy že? Snaha chytit lidi na D. Berymorovou a A. MacDowellovou se povedla a mnoho lidí od tohoto filmu hodně očekávalo. Jinak na tomto filmu ale nic moc není.

2. září 2006
plakát filmu
Zorro: Tajemná tvář
Mask of Zorro, The
80 %

Jo

Do této doby jsem znal Zorra pouze z kreslených filmů, i když byl už zfilmován. Velmi mě překvapilo, že roli Eleny nedostala nějaká "seňora" jako Penélope Cruz, nebo Salma Hayek. Nejde ovšem říct, že se C. Zeta-Jones na plátně ztratila. To ne. Zprvu se mi nelíbil Antonio Banderas, jako opilý otrhanec. Říkal jsem si - tohle je Zorro? Nicméně opět jsem se spletl a Antonio tam byl skvělý.

2. září 2006
plakát filmu
Manituova bota
Schuh des Manitu, Der
20 %

Potupa pro Vinetoua

Myslsel jsem, že němci mají Vinetoua rádi. Tenhle film jsem dostal od kamarada jako tip za nejlepší parodii, co kdy byla natočena. Už jenom to, že to bylo natočeno v Německu, mě udivilo, ale celkový film se mi okamžitě zhnusil. Jediná scéna, která mě rozesmála byla počáteční obřad, kdy se Abahachi a Ranger stali pokrevními bratry. Abahachiho bratr byl víc než trapný, a scény, které vnášeli do divokého západu modernizaci a vtip byly trapné.

30. srpna 2006

Kdo by neznal

Můj nejoblíbenější díl. Nádherná morální Vinnetouova ukázka už v roce 1964 je potěšující. Těžko se v dnešních postavách hledá někdo čestnější a vlastenečtější. Serie Old Shatterhanda a Vinnetoua zná každý, a kdo ne, je filmový buran. Věřte nebo ne, ale nejvíce se mi na filmu líbil Terence Hill. A samozřejmě Sam Hopkins!

30. srpna 2006
plakát filmu
Velký táta
Big Daddy
100 %

Tak si představuji život!!

Tohle je absolutne pohodová komedie, která každého, kdo aspoň trochu zná A. Sandlera urcite potěší!! Kdo by nechtel takovýho tátu?? Ne, tohle mi nikdo neupře, tohle je jeden z nejlepších filmů A. Sandlera. Hýří vtipem, který je skvěle zamaskován do všedních situací.

30. srpna 2006
plakát filmu
100 %

Nech to plavat

Poprvé se setkáváme s J. Deppem v hlavnější úloze. A že to není jen tak ledajaká úloha. Shodou okolností mi byl případ Joe Pistone znám, takže jak jsem se doslechl, že tento film je o této akci, okamžitě jsem ho shlédl. Mafiánským slovníkem bych k tomuto filmu řekl - Nech to plavat. To znamená úžasné strhující, super, ale také slablé, nic moc. Film je celý skvělý, ale přece tam má nějaké slabší chvilky, co se týče dialogů. Jinak film je absolutní špica.

28. srpna 2006
plakát filmu
Jak přicházejí sny
What Dreams May Come
80 %

Horší než jsem čekal

Od tohoto filmu sem čekal mnohem víc. Je skvěle prezentovaný a navíc získal Oscara za vizuální efekty. Ve filmu se mi ale vizuální efekty až tak úchvatné nezdály. V tomto filmu mě ale zaujalo zajímavě stvárněné peklo, Cuba Gooding, Jr. a záměna osob. Když se dovíte, že Albert je Ian, Leona je Marie a převozník je Albert je šokující. Samozřejmě největší dojem na mě opět udělalo Cubovo zvednuté obočí.

28. srpna 2006
plakát filmu
Don Juan De Marco
Don Juan DeMarco
100 %

Fantazie lepší než realita

Já to tvrdím pořád, ale nikdo mi to nevěří. Film trochu připomínal Svět podle Prota, či Dobrý Will Hunting, kde se psychiatři učí od pacientů. J. Depp hrál moc pěkně, ale těch šestnáct sem mu věřil jen stylem pohybu a chůze. Dobře udělaný konec - vyberte si co chcete. Pro mě je svět fantazie a iluze, a bez těchto dvou kamarádek by byl svět nudný a nedalo by se v něm žít. Když se někdo rozhodne být Don Juan, a vidí kolem sebe 17. století, je to jeho věc! Proto film absolutní špica. Pro mě je to Deppův nejlepší výkon.

17. srpna 2006
plakát filmu
Rambo
First Blood
80 %

First Blood

Jsem vážně překvapen jak vždycky přejmenujeme názvy filmů. Z První krve jsme udělali Ramba. To ale jen tak mimo, film jako takový ovšem postrádá silnější dějovou linii. Na druhou stranu přiznejme si, že v době, kdy se poprvé První krev objevila v našich televizích, nám děj 1 na 50 bohatě stačil, a spíš než dějem jsme se zabývali důmyslnými pastmi od Johna Ramba. Jako úvodní snímek však měl nevídaný úspěch, a vydělal tolik, aby byly natočeny další 2 díly, a to je dost. Musíte se podívat na snímek ze dvou pohledů. 1) sám proti celému městu a navíc přicházejí další a další posily, ale Rambo vyhraje 2) (což nejspíš filmaři zamýšleli) je přece John Rambo poslední člen elitní vojenské jednotky, byl nasazován na ty nejtěžší mise a ústy R. Creena dokáže jíst to, z čeho by se zablilo i prase, takže se mu to mohlo povést.....úhel pohledu nechám na vás..

15. srpna 2006
plakát filmu
Policejní akademie
Police Academy
80 %

Typizace

Skvělá série policejních příhod se vyšplhala až na 7 dílů, i když takové ty "pravé" jsou jen ty 4. Poté odcházeli herci a nebylo to ono. Poprvé jsme se zde setkali s neznámými herci, a každý své roli udělal ohromné jméno. Rošťák Mahoney s kumpánem Jonesem, tvrďák Tuckelbery, či stoik Hightower. Podle mě je to velmi vydařená komedie.

14. srpna 2006