avatar uživatele

čenža

Jméno
Kuba
Věk
Bydliště
ve Zlíně
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Léto s kovbojem
Léto s kovbojem
90 %

Naše česká...

Dva filmoví (snad nejčastější) partneři D. Kolářová a M. Hanzlík se opět sešli, přibrali O. Víznera a naservírovali nám pod nos krásnou letní odpočinkovou komedii. Snímek je krásně vymyšlen, postavy jsou reálné a skutečné. Doporučuji jako film do nepohody, dokáže totiž zlepšit náladu.

31. července 2006
plakát filmu
Riddick: Kronika temna
The Chronicles Of Riddick
40 %

Černočerný film

Asi nemám takové pochopení pro tento děj, protože se mi zdál úplně hrozný. Jako z béčkového sci-fi hororu. Od slibovaného trháku, kvůli kterému se V. Diesel vykašlal na pokračování Rychle a zběsile jsem nic nedostal. Jak už jsem napsal, děj mi připadá naprosto pominutý, a když do toho ještě přidáte náš dabing, film úplně potopíte. Charakteristický Vinův hluboký hlas a a počáteční scéna, kdy se dostane uvěznění na zavěšeném řetězu drží nad vodou celý film.

31. července 2006
plakát filmu
Osobní strážce
Bodyguard, The
90 %

Whitney...

Film je pro mě starou klasikou, kterou nedokáže nic otřást. Vždyť proč by jím chtěl někdo třást, když už je tak starý, že ano. Podle mě nemá chybu. Herecký výkon Whitney Huston není nijak excelentní, ale nemusí za něj stydět. V dnešních dobách, když si celebrity umanou hrát to dopadá hůř. Je to skvěle propracovaný, romantický film.

31. července 2006
plakát filmu
Jáchyme, hoď ho do stroje!
Jáchyme, hoď ho do stroje!
100 %

Chvojkovice Brod

Hmm...slušnej oddíl. Slušnej film! Film je jasnou zárukou smíchu, nemluvě o podpůrné Sobotkově mluvě. Kdo nezná tento film, neví, co je český humor. Tento film odstartoval bavičskou a komediální kariéru L. Soboty. Po tomto filmu neměl nouzi o prvotřídní komedie s našimi nejlepšími hvězdami, mezi které se okamžitě zařadil.

31. července 2006
plakát filmu
Slečna Drsňák
Miss Congeniality
90 %

Pěkná hudba

Na film jsem se podíval díky M. Cainovi. Nečekal jsem nic moc, protože se S. Bullock mám příjemné i nepříjemné zkušenosti. V tomto případě mě ale překvapila. Film má klasický děj, jak se normální člověk dostane do jiných míst, ale chová se stále stejně, a tím přivede k morální obnově i ostatní. Tohle sice není přesně ten případ, ale je hodně podobný. No jako každopádně musí film každého pobavit. S, Bullock se svýmy nevhodnými a nevychovanými manýry mezi misskama... Bohužel, Sandra opět ukázala, že neví, kdy má přestat...

31. července 2006
plakát filmu
Dobrý Will Hunting
Good Will Hunting
100 %

Jedinečný

Jeden z mála filmů s číslem 1. Absolutně dokonale provedené herecké výkony ladí s originálním a nevšedním dějstvím. Will Huntig je takový ten filmaři oblíbený typ génia (mj. Čistá duše) - génius, ale psychicky nevyrovnaný. Navíc W. Hunting je ukázkovým případem, že když něco chceme, máme za tím jít (ať už je to jeho láska, nebo typ jeho studia "na co platit sto tisíc, když v knihovně je to za pár dolarů?") Absolutně špičkový film by po zásluze odměněn Oskarem.

31. července 2006
plakát filmu
Gorily v mlze
Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey
90 %

Vetřelci v mlze

Životopisný snímek se S. Weaver si mě ihned získal. Takovou upřímnou a čistou lásku ke zvířatům cítí opravdu málokdo. Film má můj respekt, protože točit s tolika zvířaty na place....stejně tak hl. hrdinka S. Weaver. Dramatický snímek si podle mě zasloužil aspoň jednoho Oskara v hlavní kategorii.

31. července 2006
plakát filmu
Flek
See Spot Run
70 %

Fajn

Je to klasická, oddychová, pohodová rodinná komedie s malými prvky zločinu. Tak to bývá vždycky. Viz. třeba Sám doma. Humorný děj, který svou neschopností podtrhuje banda zlodějíčků, či gangsterů. Nejbláznivěji ovšem působí M. C. Duncan, coby agent FBI a velký milovník psích agentů a zvlášť - Fleka. Určitě se pobavíte. Film doporučuju jako pohodový filmek pro rodinu.

31. července 2006
plakát filmu
70 %

Agenti

Povedená taškařice parodující snad všechny prvky detektivních a špionážních filmů. Nevím, co vedlo filmaře k tomu, aby byly kočky za zlé. Asi proto, že psi bývají nejlepšími příteli člověka. Film stojí za shlédnutí, pokud jste aspoň trochu zvědaví, jak to ve zvířecím světě chodí.

31. července 2006
plakát filmu
Knoflíková válka
Guerre De Buttons, La
100 %

Un bon filme

Nejlepší zpracování tohoto klasického francouzského díla. Film je naprosto unikátní! Ukazuje životy chlapců z poválečné Francie, soupeření mezi vesnicemi, ale také mezi sebou samými. Chlapci vedou různé bitvy, a když jste zajatec....smůla pro vaše knoflíky. Snímek zobrazuje nás samotné, naše ctižádosti a naše cíle. Škoda, že naše nynější společnost se zaměřuje na počítaše a televizi. Tehdejší doba, to bylo aspoň něco. To se poznal charakter! To byly páni kluci!

31. července 2006
plakát filmu
Letec
Aviator, The
100 %

V tom je budoucnost

Na film jsem se nechtěl dívat, protože hl. roli hraje Leo DiCaprio. Nevím, tak nějak k němu nemám sympatie. Ovšem tento životopisný film Howarda Hugese mě absolutně dostal. C. Blanchet i L. DiCaprio předvedli tak skvělé výkony, že měli dostat oscara oba dva. Film ukazuje především život H. Hugese, ale také život v tamější společnosti, tehdejěí stroje, vynálezy, ukazuje, jak Huges měl vizi strojů, které známe dnes a měl ji (tu vizi) před 70 lety. Film se mi ohromně líbil díky hereckým výkonům a životnímu příběhu tohoto muže. Na konci nás Leo nabádá, že budoucnost, je v každém z nás, že budoucnost, si vybíráme sami. Má pravdu.

30. července 2006
plakát filmu
Trosečník
Cast Away
100 %

Robinson Hanks

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Snímek ukazuje, co jsme schopni udělat, když jsme nuceni sáhnout až na dno svých schopností. Pohodový pracovník Fedexu se najednou ocitá na opuštěném ostrově. Pár zásilek pro klienty a chlapče poraď si. Je to film na téma Robinson Crusoe, ale líbí se mi víc. Třeba proto, že zde není žádné vraždění, čí zápasení "o život". Tady jde jen o to, jak si umí poradit. Nejdojemnější a zároveň nejlepší scéna z filmu je, když se Wilson ocitá na širém moři a plave pryč. To musí být sakra velké umění, aby v nás vzbudila žal a lítost scéna, kde dospělý chlap pláče nad ztrátou míče. A právě tohle umí R. Zmeckins a T. Hanks. Nejlepší film o ztroskotancích všech dob.

30. července 2006
plakát filmu
Ace Ventura 2: Volání divočiny
Ace Ventura: When Nature Calls
90 %

Mezi svými

Koho nerozesmějou scény jak J. Carrey běží a má ochrnuté ruce, leze ze zadku robotického nosorožce, mučí chlápka talířkem a vidličkou, či má ve stehnech zapíchnuté oštěpy. Film je pojat i podruhé velkolepě a stejně humorně jako první díl. Akorát že nejsme v džungli velkoměsta. Byl jsem poněkud zklamaný, protože v jedničce se mi líbily scény v autě, na střeše a vůbec ve městě. Stejně jako v jedničce je tady zapojený zločinecký motiv, což trošku omrzuje. Ale co na tom? Jim Carrey je dostatečná kompenzace a ještě vám zbude něco navrch. Je to velmi povedený, srandou kypící snímek.

30. července 2006
plakát filmu
Dave
Dave
100 %

K. Kline

Skvěle pojatá romantická komedie ve stylu záměny osobností (Česká spojka - i když tohle není komedie). Skvělý výkon K. Klinea i S. Weaver. Moc se mi líbí, když na to první dáma přišla, jak se Dave prořekl. Film zobrazuje, co jsme ochotni udělat (nebo aspoň někteří z nás) pro druhé. Dave si ve filmu získal ostatní svou dobrosrdečností, upřímným jednáním a (v případě první dámy) láskou. Mě si tak nějak podobně získal samotný film.

30. července 2006
plakát filmu
Pán prstenů: Dvě věže
The Lord of the Rings: The Two Towers
70 %

Mezi začátkem a koncem

Film je jakýsi prostředník, co se týče počtu dílů, to se týče děje. Děj je totiž jen takový nějaký, aby se hrdinové přez něj doplácali do třetího závěrečného dílu. Jistě, sledujeme tady osudy hrdinů, nyní již rozděleně, ale jak říkám, nic moc. Prostě jen takový klid před bouří, zastávka, než se dojede do důležitého závěru. Můžeme se pokochat dobře choreograficky provedenými bitvami, ale to je tak vše. Ostatní dva jsou určitě lepší.

30. července 2006
plakát filmu
Jumanji
Jumanji
70 %

Hra se stává skutečností

Dobrodružný fantasy snímek jsem měl rád, když mi bylo asi deset. Jak se museli děti s R. Williemsem vyrovnat se všemi nemožnými úkoly hry, to se mi vždycky líbilo. A nejlepší na tom bylo, že hru museli dohrát, nemohli jen tak přestat. Tak a máme atypický děj, se kterým se dobře poprali všichni herci. R. Williams poznává, že má kolem sebe skutečné "lidi" ne jenom hráče, se kterými musí hru dohrát. Začne je mít rád a oni jeho. Líbí se mi závěr filmu, ten asi nejvíc. Musíte mít na pamětí, že Jumanji je pořád tady a čeká, kdo si "zahraje"

30. července 2006

Ehmmm

Tak a zase je to tady. Další příklad, že všeho moc škodí. Jednu dobu frčí tyto teenagerovské komedie, tak jsou všichni celí žhaví, aby se vyráběli další a další tyto filmy. Každý si ale také mohl všimnout, že film od filmu kvalita klesá. Děj filmu, že Floovo přirození k němu mluví je naprosto nemožný a ubohý. Film je o ničem.

30. července 2006
plakát filmu
Shrek
Shrek
100 %

Co víc?

Obsazením předních zahraničních hvězd jako dabérů si A. Adamson zaručil, že se lidé o film budou zajímat. Filmem si zaručil, že se do něj lidé zblázní a budou požadovat víc. Tím si zajistil práci a slávu. Film je oblíbený, vtipný a romantický. Co víc?

30. července 2006
plakát filmu
Náhradníci
The Replacements
100 %

Keanu....

Tento film je poněkud jiný, než ty, na které jsem z prostředí amerického fotbalu zvyklý. Zde jde všechno moc rychle a než se nadějete, už jste uprostřed děje. Líbí se mi, že film je realistický. Ne že začnou hned vyhrávat, nebo tak, a taky, že na konci nedostanou např. nějaké nabídky, či tak podobně. Přišli, zabodovali, odešli. Film (je to možná tím, že filmy kolem amer. fotbalu mám rád) se mi hodně líbil.

29. července 2006
plakát filmu
Kokosy na sněhu
Cool runnings
90 %

Jon Turtelaub

Nevím čím to je, ale dokáže vždycky z minima vytřískat všechno. Když se díváte na tuto komedii, ta tam jsou názory na herecké výkony, či postřehy chyb střihu. Jde vám o to, aby jste se dobře pobavili a k tomu vám tahle komedie zaručeně pomůže.

28. července 2006
plakát filmu
Lovci pokladů
National Treasure
100 %

Tajemná historie

Na filmu se mi moc líbí (jak sám řekl N. Cage), že se vše odehrává vedle nás. Celá historie, po které prahne svět, je schována v místech, kam denně chodíme, a která často navštěvujeme. Je to moc dobře vymyšlený film, zabývající se templáři a Benjaminem Franklinem. Well done.

28. července 2006
plakát filmu
Lelíček ve službách Sherlocka Holmese
Lelíček ve službách Sherlocka Holmese
90 %

Holmes + Burian

Nemám tušení jak k tomuto spojení došli, ale výsledkem je další skvělá komedie na Burianovo konto. Koho by nerozesmál svýmy grimasy, pohyby, či rychlokurzem angličtiny a francouzštiny!!

27. července 2006
plakát filmu
Lepší už to nebude
As Good As It Gets
100 %

Lepší už to být nemohlo

Taky co jim nestačí? Oscary v hlavní roli si odnesl jak J. Nicholson tak i H. Hunt. Podle mě naprosto skvěle vymyšlený příběh s přispěním G. Kinneara a C. Goodinga, Jr. Ale především a hlavně klobouk dolů s velkou poklonou pro J. Nicholsona. Tak vynikajcně se zhostit své role jsem viděl jenom pár dalších herců. Způsobem, jakým hrál spisovatele fanaticky lpícího na čistotě a hygieně....myslím, že Oscar je pěkná odměna. Film je absolutně jedinečný.

27. července 2006
plakát filmu
Sedm statečných
The Magnificent Seven
100 %

Wild West Story

Tento klasický příběh z divokého západu s charismatickým "plešatým" Yulem Brynnerem a Stevem McQueenem (a samozřejmě ještě s dalšími) musí znát snad každý. Příběh z mexické vesnice kterou jedou chránit nemá žádnou chybu. Hudba se za ta léta stala typickou v jakémkoli případě, kdy byla na scéně odvaha a nebojácnost. Vezmete-li fakt, že taková pecka natočena v roce 1960 se stále hraje a je velmi oblíbená...

27. července 2006
plakát filmu
Božský Bruce
Bruce Almighty
90 %

M. Freeman je bůh?

Tak nějak nevím, ale nikdy sem si nepředstavoval boha s černou kůží. Ne že by mi to ale vadilo. Podle mě je to dobře vymyšlená komedie, které Jim Carrey dodá ten správný říz. Jeho pohyby a mimika je bezchybná.

27. července 2006