avatar uživatele

čenža

Jméno
Kuba
Věk
Bydliště
ve Zlíně
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
90 %

Johny Vrabčák

Je to fajn film. Johny Depp opět dokázal, jak skvěle umí vklouznout do jakkékoliv role. Dobrodružný, komický, vážný.....prostě hollywoodský trhák.

24. července 2006
plakát filmu
Já, robot
I, Robot
90 %

NS 5

Geniální dílo Isaaca Asimova, který si již ve své době představoval geniálně propracované roboty se dočkal zfilmování. A ne ledajakého. S pomocí dokonalé počítačové techniky a Willem Smithem v hlavní roli se povedl velký trhák. Za hudebního doprovodu Steveho Wondera a jiné elektrické hudby se dostáváme do nepohodlného a akcí nabitého života samotáře W. Smithe. Jak říká podtitul k filmu....On jediný to věděl.

24. července 2006

Francouzi v Hollywoodu

Co nad tímto dílem převzal ochranou ruku americký Hollywood, okamžitě to ztratilo smysl. Myslím si že volné pokračování, když jsme viděli dva skvělé díly, nebylo zapotřebí. Samozřejmě američané uviděli zisk, a věděli, že diváci nemají ještě dost toho, jak se dva muži ze středověku diví moderní technice. Přesto právě díky tomuto humoru, Jeanovi Renovi a Christianovi Clavierovi se film nestal zase takovým propadákem, a dá se u něj pobavit.

24. července 2006
plakát filmu
Radio
Radio
100 %

Nalaďte si Cubu Goodinga, Jr.!

Bože to je tak vynikající výkon! Zahrát takovouhle roli nevyžaduje jenom blbě čumět, a hrát si na postiženého, jak jsme to někdy někde viděli. Je vidět že C. Gooding, Jr. si toho je (naštěstí) vědom. Navíc zahrát někoho jako byl skutečný Radio (film je podle skutečné události) a neudělat z něj pro diváky blba, to je umění. Tento film má hodně scén, které by za normálních okolností byly k smíchu, avšak díky situaci a prostředí jsou zároveň k pláči. Film ve mě zanechal hodně a absolutně plný počet!

24. července 2006
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

Typizace postavy

Skutečně se nyní (např. mj. Trestná lavice) užívá hodně výraz (když je někdo dost rychlý) - run Forest! run! (utíkej Foreste! utíkej). Nejzáludnější je scéna na první pohled směšná, na ten opravdový ale strašně smutná a je to scéna, kterou každý známe. Ta situace kolem, prostředí, výrazy obou herců, a pronesení "Ahoj Bubbo" ve mě vyvoali silnou vlnu smutku a žalu nad Bubbou, ale i Forestem samotným. A taky pojednání filmu, že to vypráví lidem na autobusové zastávce... Neuvěřitelné je, jak se dostane před několik prezidentů, je několikrát národním hrdinou...a taky se poprvé objevyl Haley Joel Osment :-D

24. července 2006
plakát filmu
Billy Elliot
Billy Elliot
100 %

Baleťáci nejsou jen buzny

Tento snímek je z jedné strany skvělé story o chlapci, jež má velké vlohy k v té (možná i dnešní) době nepochopitelné věci. K tančení - k baletu. To jeho přísný otec, stávkující horník, nemůže vydýchat. Jeho starší bratr jakbysmet. Oba z něj chtěli boxera, jako oni sami, ale Billy je jiný....
na druhé straně jde o psychicky narušeného mladíka, jež vyrůstá bez matky, v prostředí stávkujících horníků...
Snímek je vynikající ukázkou toho, že když něco chceme, máme za tím jít, a nepouštět se toho!

24. července 2006
plakát filmu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter and the Goblet of Fire
80 %

Zapálil pohár naše srdce?

Samozřejmě že ne! Tohle není film, který nás má dostat do hloubky promyšleným dějem, tohle je filmové zpracování světového bestselleru, ve kterém se odráží 2 děje: boj Harryho a Lorda Voldemorta; dospívání a chování mezi hlavními protagonisty. Už vyprchalo nadšení z každého dalšího dílu. Teď už je to jejich jakýsi dočasný životní cíl. Skončila čtverka, hm začínáme s pětkou přátelé! Jak se všude píše, díly se jeden od druhého pomalu formuje z pohádky do napínavého dobrodružství (temný triler je myslím silné slovo). My můžeme jenom čekat, jaké překvapení nám další díl přinese. V tomto případě jím byl určitě Ralph Finnes (Lord Voldemort) a zbylí 3 šampioni. TAké se zde více než jinde chytla hudba, ač stejné skladby jako v předchozích filmech, tak ty nové. Všechny byly zařazené ke skvělým scénám a filmu to značně prospívá. A co bude příště? Daniel Radclife konečně políbí jednu z mnoha dívek, které o to stály, zkončí postava Garryho Oldmana (Sirius Black). Nás může jenom zajímat, jak to bude zpracováno. Nicméně poutavá podívaná, kterou si fanoušek HP série nesmí nechat ujít.

24. července 2006
plakát filmu
Stopařův průvodce po Galaxii
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
50 %

Co by řekl D. Adams?

Jeho nesmrtelná triologie o pěti dílech se také dočkala zfilmování. Teď se nabízí otázka, co my na to? Myslím, že Martin Freeman, snad jako jediný z celého hereckého obsazení se do role hodil. Je to velmi těžké přenést takováto humor na plátno, ale můj názor je, že se to příliš nezdařilo. Pokud jste nečetli knížku, tak o filmu radši ani neuvažujte. Je to škoda, něco se podaří, něco ne. Tohle moc nevyšlo.

24. července 2006

Barevná černo-bílá

Tento film je především plejádou kvalitních herců, od C. Owena, přes B. Willise, B. Murphy, M. Rourka a B. del Torrem konče. Tři povídky (Velká tučná zabíjačka, Žlutej parchant a Hard goodbye (Drsný sbohem)) se vlezli do prvního dílu již nyní kultovního snímku. Mě trochu mrzí, že je všechno točeno před zeleným pozadím. Ovšem použití černobílé, pár dalších barev na detaily a skvěle zužitkované animace v nepěkných situacích, je skvělý nápad. A další případ pro E. J. Wooda ukázat, že není jenom Frodo Pytlík z Kraje.

24. července 2006
plakát filmu
Cesta kolem světa za 80 dní
Around The World In 80 Days
70 %

Jak do toho zapadá kung-fu?

Klasický příběh Willyho Foga, který každý známe jako kreslený seriál. Zde v hlavní roli vystupuje sluha W. Foga Jackie Chan, který (ač je to neuvěřitelné) zapojil i do tohoto filmu bojové umění Kung-fu.

24. července 2006
plakát filmu
90 %

A zase Jackie!

I SEM do prostředí amerického západu zapojil Kung-fu. No, je to asi jeho nutnost, bez které film netočí. Ovšem (naštěstí) ještě se to nikdy nestalo naškodu. Skvělé bitevní scény a k tomu O. Wilson s křivým nosem. Co chcete víc k pobavení? Hvězda z východu a západu se srazily a vytvořily kometu, která do našich bránic narazila a pořádně je rozhoupala.

24. července 2006