avatar uživatele

čenža

Jméno
Kuba
Věk
Bydliště
ve Zlíně
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory

Po počátečním zděšení, co je to za animaci (čekal jsem, že se jedná o klasicky animovaný film) se mi film začal velmi líbit. Prolínající písničky, dělající z filmu téměř "muzikál" ději velmi přispívají a dodávají mu spád. Pěkně je tu zobrazen život ze záhrobí, a následná konfrontace živých s mrtvými. T. Burton mi opět dokázal, jaký je génius.

2. února 2007
plakát filmu
80 %

Výborný příběh o smrti. Tak bych to charakterizoval jednou větou. B. Pitt moc dobře zahrál smrtku, která neví, jak to chodí v tomto světě, zamiluje se, je citlivý atd. atd., ale když se dostane do hádky s A. Hopkinsem, pořád jde z něj respekt a moc. Ani bych to nebral jako film, ale spíše jako příběh na vyprávění. Je to moc pěkné dílo.

2. února 2007
plakát filmu
Černý rytíř
Black Knight
60 %

Ze začátku jen další fantasy parodie, které od dob Návštěvníků máme všichni dost, ale jiné je to v tom, že hlavní hrdina je černoch. Je to samé "hey man, come on man" atd. V určitém směru má něco do sebe.

2. února 2007
plakát filmu
Charlieho andílci
Charlie's Angels
60 %

Tak tohle je snad jediná série, která mě ani trochu nenadchla. Jako od upoutávek jsem čekal maximum. Tři ženské "agentky" - navíc moc pěkné agentky, ale to je všechno. Někdy tam jsou vidět pěkné scény, jsou celkem dobré efekty, ale jediné, proč si tento film někdy pustím je Luke Wilson a Matt LeBlanc. Ti nemají chybu.

2. února 2007
plakát filmu
Charlieho andílci: Na plný pecky
Charlie's Angels: Full Throttle
60 %

Ještě krásnější, ale také ještě uhozenější. To se jako dá čekat, a některé filmy si v uhozenosti přímo libujou (Matrix) ale já myslím, že tady to tak být nemělo. O dost víc se mi líbily výkony hlavních představitelek, ale zápletka s Demi Moore...

2. února 2007
plakát filmu
Návrat mušketýrů
Return of the Musketeers, The
30 %

To už je jen pouhý pokus něco utrhnout na dodnes úspěšném původním filmu. Moc mě to mrzí, ale hodně filmů tak dopadne. Vždycky výsledky nejsou takové, ale tady film totálně pohořel.

2. února 2007
plakát filmu
Kam se poděla sedmá rota?
Mais où est donc passée la 7ème compagnie
90 %

Jedna z nejlepších francouzských komedií, pokud nepočítám filmy s L. de Fuinésem. Skvělý humor, gagy na úkor Německé armády...podle mě série sedmé roty nemá nejmenší chybičku.

2. února 2007
plakát filmu
Zamilovaný Shakespeare
Shakespeare in Love
100 %

Moc pěkné pojednání Romea a Julie naprosto odlišným způsobem. To, že "Romeo" je sám William se mi moc zalíbilo. Film má spád, potřebnou rychlost, ale taky dávku romantiky a klasiky. Myslím, že když film dostal (nejméně) dva Oscary, není třeba to nějak rozebírat. To mluví za vše.

30. ledna 2007
plakát filmu
Superman se vrací
Superman Returns
80 %

Nejsem nijak zvlášť zapálený fanoušek superhrdinů, ale jestli se mi nějaký líbí, tak právě Superman. Nepoužívá pavučiny, nebo různé triky, on má prostě všechno sobě a je super úplně ve všem. Co se týče filmu, neberu to jako nějaké navázání na Ch. Reeva. Prostě je scénář, že tady byl, odletěl, a teď se vrací. Jestli z toho bude triologie, jak Signar doufá, budeme tady mít pěknou záplavu, co se superhrdinů týče. Jen mě mrzí, že těch 300 miliónů dolarů na tom filmě ani tak moc vidět není. Taky co se mi nelíbilo byl nový "Luthorův" kontinent, ten se nepovedl. Co se ale celkového dojmu týče, hlavní postavy Supermana a Klarka Kenta, prostě celého B. Routha, myslím, že zas až tak špatný krok filmaři neudělali.

30. ledna 2007
plakát filmu
Mé jméno je Nikdo
Mio nome e Nessuno, Il
100 %

Film se mi moc líbí, zvlášť když je puštěný v originálu. To staré ozvučení mu dodává šmrnc. Příběh trochu netradiční, ale o to víc originální. Prostě stačí mít rád svého hrdinu. S takovýmto westernem jsem se ještě nesetkal. Nejde o střílení padouchů, i tady měli své hrdiny a obdivovatele. Film je jedinečný, o to lepší.

30. ledna 2007
plakát filmu
Hledá se Nemo
Finding Nemo
80 %

Moc pěkný animovaný film....jeden z (nebo úplně?) prvních filmů, který nám ukazuje, jak jde svět pod mořem. Zvolen moc pěkný příběh i velmi pěkné charaktery postav. CO nás možná opět nadchne je takové to všední žití, které napodobuje to naše. Ryba představující semafor, mořský krab stříhá trávu, atd. atd. Taky společenství v akváriu je pěkně vypracované. Takže kdo máte rybičky - pusťe je! Chtějí do moře :-).

30. ledna 2007
plakát filmu
Cesta do pravěku
Cesta do pravěku
90 %

Úžasný Zemanův film, který ve své době znamenal poprask. Dinosauři a vedle nich mladí kluci. Jejich dobrodružství a příhody s dravou zvěří jsem prožíval a stále prožívám jako malý kluk. Film je to moc pěkný a dalo by se říct, že je to česká klasika.

30. ledna 2007
plakát filmu
100 %

Moje první konfrontace jak s Jamesem Deanem, tak s Eliou Kazanem. Tento film mě okamžitě upoutal příběhem dvou bratrů, kde se ukáže, který z nich je nakonec lepší syn, láskou mezi otcem a syny, láskou mezi Kate a oběma chlapci....prostě je toho hodně. J. Dean tady nahradil plánovaného P. Newmana, nebo S. McQueena a byla to moc dobrá volba. Film nejen, že získal nominace na 4 Oscary (jednoho z nich i proměnil), ale katapultoval nám jednu z nejzářivějších hvězd. J. Deana.

30. ledna 2007
plakát filmu
Holky to chtěj taky
Mädchen, Mädchen
50 %

Jistě skvělý nápad a námět. Bohužel, v absolutně nevhodnou dobu. Film je natočen poté, co si lidé vzájemně citují Steva Stiflera, a s napětím i s nedůvěřivostí očekávali tento film. Tak z mého hlediska, kromě Kobry 11 jsou u mě Němci absolutně hrozní filmaři a tímto filmem mi to jenom potvrdili. Nějaké zkopírované a předem odhadnutelné scény - ano, úsměv lze vykouzlit, ale jinak hrůza.

28. ledna 2007
plakát filmu
Kurýr
The Transporter
80 %

Na tento typ filmu má snímek hodně bohatý děj, v pěkném podání tady máme naservírovanou lásku, bojování, střílení a efektní scény. Charismatický J. Statham se mi zde moc líbil a právě on postavu Kurýra moc dobře vytvořil.

28. ledna 2007
plakát filmu
Tango a Cash
Tango & Cash
60 %

Připomíná mi to Starskyho a Hutche, myslím, ty dva poldy, jak spolu začnou pracovat. Děj je pro mě právě takový, aby dokázal ukojit moje desetileté já. Střílečky, tvrďáci....ano, jako podívaná na komedii a střílečku zároveň je to ucházející.

28. ledna 2007

"I ty nejbláznivější sny se mohou stát skutkem" napsali o filmu Bourák. Perfektně to sedí i tady. Profesionálně nám zobrazuje fotbal, chudinský, i bohatý život. Velice sympatický film. Když vás to vtáhne, vše prožíváte se Santiagem.

28. ledna 2007
plakát filmu
Finty Dicka a Jane
Fun With Dick & Jane
70 %

Moc dobře provedená komedie s úžasným námětem. Co se mi ale nelíbí je, že Jim Carrey z toho dělá jen další "typicky Carreyovský" film. Jeho koordinace, mimika a výrazy jsou viditelné ve všech jeho filmech. Ale ve dvojici s Téou Leoni a za přispění dobrého scénáře, námětu, výpravy atd. je z tohohle filmu klasická, pohodová rodinná sranda.

28. ledna 2007
plakát filmu
Starsky & Hutch
Starsky and Hutch
90 %

Opět se nám dali dohromady O. Wilson a B. Stiller, vytvořili hlavní hrdiny v komedii a je z toho pecka. Super výkony obou komiků, skvěle vytvořili charaktery svých postav a do toho další členové Frat Pack Will Ferrell (který byl jako u Nesvatbových absolutně úžasný) a Vince Vaughn. Co je ale super, je role Huggyho Beara a její představitel Snoop Dogg. Skvělé hlášky, dobré kreace - je to fajn.

27. ledna 2007

Není to špatné, takové to, co bohatě stačí k rozptýlení, něco jako Ski-akademie nebo něco podobného. Hlubší význam zde nemá žádný prostor. Film je v pohodě. Proložen známou a chytlavou hudbou, obsahuje slušné herecké výkony a hlavní souboj mezi "dobrem a zlem"

27. ledna 2007
plakát filmu
Legionář
Legionnaire
20 %

Film jsem viděl už dávno, ale i tak si pamatuju, že co se týče děje, bylo to, abych tak řekl "typicky Vandammovské". Kdyby se tam nestřílelo, nebylo to ve dvacátých letech, tak se na to ani nedodívám. Teď lituju, že jsem se dodíval. Všichni z cizinecké legie zemřou a samozřejmě nečekaně, jenom Van Damme přežije. Jako, jeho fanoušci mohou být nadšeni, ale mě se tento film opravdu nelíbil.

27. ledna 2007
plakát filmu
Mission: Impossible 3
Mission: Impossible 3
80 %

Suveréně nejlepší díl z celé triologie. Asi je to tím, že Cruise konečně zapletli s nějakou slečnou víc, než jenom povrchní láska. Ano, to, že všechno dělal v presu kvůli lásce ke své ženě dodalo nemožné misi na skutečnosti. Také zrada zevnitř a falešné obvinění Ethana Hunta tam skvěle sedělo. Takže? Debut J.J. Abramse byl víc než vynikající.

26. ledna 2007
plakát filmu
Walk The Line
Walk The Line
80 %

Poprvé jsem si uvědomil, jak může být sláva pomíjivá. Jeden by řekl, "je slavný, to má fajn" ale vidíme, jak si Johnny říká, že je nicka. Dílo opravdu vynikající, leč ve mnohém mi připomíná Raye. Film za podívanou stojí už jen díky Reese Witherspoonové, která právem dostala Oscara. Celkově to je velmi kvalitní podívaná.

26. ledna 2007
plakát filmu
90 %

Hodně dobrá komedie, která navázala na úspěšnou jedničku, a která si udělala jméno i pro trojku. Filmaři stále a stále vymýšlejí nové příhody a trapné scénky až už si myslíte, že se tam víc nevejde, ale ono se tam vejde. A že se tam toho vešlo. Hlavně v podání S.W. Scotta jako Stifler. TO je unikát.

22. ledna 2007
plakát filmu
Před svatbou ne!
Heartbreakers
40 %

Jediné, co mě na tomto filmu poutalo byla nádherná J. L. Hewitt, G. Hackman, ale to je všechno. Střih byl naprosto odporný, až jsem se divil, že je ten film vůbec uvedený. Jinak co se týče námětu je hodně dobrý. Herci to jakž takž zvládli. Ale celkově.....fakt ne.

22. ledna 2007