avatar uživatele

čenža

Jméno
Kuba
Věk
Bydliště
ve Zlíně
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Hvězdná pěchota
Starship troopers
70 %

Do you ask for more?

Podle mě trochu zvláštně pojata budoucnost, ale každý máme svoji vizi. Příběh se mi líbí, je napínavý a vtáhne vás do sebe. Kromě hlavního hrdiny se mi výkony herců moc nelíbily. Film je to ale sci-fi a dobrodružný. Chtějte vědět víc!

2. srpna 2006
plakát filmu
Mariachi
Mariachi, El
80 %

El se vytáhl i bez Antonia

Film předcházející slavnému Desperadu. Debutový nízkorozpočtový film R. Rodrigueze je velice úspěšný. Není na první pohled tím, čím se zdá. Film je prostě víc než vydařený a režisér dokázal, že je skutečně dobrý, protože jak se říká, není umění dělat dobré filmy, když máte neomezené finance, ale udělat dobrý film, bez spousty peněz. Poklona.

2. srpna 2006
plakát filmu
Dařbuján a Pandrhola
Dařbuján a Pandrhola
100 %

Dvakrát ano

Klasická, krásná a laskavá raná tvorba naší barevné kinematografie. Podle mě nejlepší stará pohádka vůbec. Smrtka tady působí jako hodnej strejda, který vám dá na vybranou, řeky se mění v pivo, a na stromech roste jitrnice. Léčí se zde hubičkami či těstem. Jediné, co se mi nelíbilo bylo předvedení J. Hrušinského v záporné roli. Co dodat? Myslím, že S. K. Neumann všem opět navodil úsměv na tváři a mladý J. Sovák také.

2. srpna 2006
plakát filmu
Jurský park
Jurassic Park
100 %

Víc ne

Podle mě zase jedinný ucházející díl. Jednička se povedla, ale dvojka (to nemluvím o trojce!) je už moc přeplácaná. V jedničce se blýskli a mě poprvé upoutali S. Neil a J. Goldblum. Film se mi líbí, je to klasický film, který dvojka ani trojka netrumfla.

2. srpna 2006
plakát filmu
Limonádový Joe aneb Koňská opera
Limonádový Joe aneb Koňská opera
100 %

Alias

Moje nejoblíbenější stará komedie/muzikál. Koňská opera, která propaguje pana Kolalokum, podle mě nemá nejmenší chybu. Špatné střihy a sem tam nežádoucí pohyby kamery jenom zdůrazňují krásu starého filmu. Je to podle mě komedie hýříci vtipem, od pestrých pistolnických soubojů připomínající metody Nicka Cartera až po mučení kečupem a hořčicí konče. Samozřejmě Tornádo Lue, Hogo Fogo, Doug Badman a sám Joe všichni se kakaovým znamením velikostí mexického dolaru jsou absolutně jedineční.

2. srpna 2006
plakát filmu
Příběh rytíře
Knight's Tale, A
90 %

Dočkař William

Předvedl se nám Heath Ledger coby Willy Dočkař a myslím, že se nám do podvědomí vryl dobře. Středověkký film lehce parodující dnešní svět ovšem kromě humoru nezapomíná na romantiku a dobrodružnost děje. Film je špica za doprovodu moderní hudby, která snímku dodává správně parodující šmrnc.

2. srpna 2006
plakát filmu
90 %

Baračnikov

Film je podle mě konečně pokrokový. Jednička i dvojka je taky supr, ale tady konečně nedochází ke snaze "zasunout". Konečně změnili děj a to je dobře. Mohli se předvést s novými trapasy a nehodami. Punkrocková hudba Sum 41 a The Killers se mi ve snímku moc nezdá, ale záleží na tom, z jakého pohledu se na to díváte.

2. srpna 2006
plakát filmu
Robin Hood: Král zbojníků
Robin Hood: Prince Of Thieves
90 %

Tanec s vlky v Anglii

Nejlépe zpracovaná anglická legenda....myslím že ve světové kinematografii už třetí. Nesedí mi tam M. Freeman, podle mě se tam nehodí. Nejlepší roli tam bezpochyby zahrál A. Rickman coby šerif z Nottinghamu. Nemám co dodat. Snad jen....jestli narazíte na film Bláznivý příběh Robina Hooda dřív, než na originál - nenechte se odradit.

2. srpna 2006
plakát filmu
Kšefty s tátou
Getting Even with Dad
80 %

Tlesk tlesk

Pohodová komedie s období slávy M. Culkina. Myslím, že si jako každou jeho komedii, s vybranými vtipnými scénkami a nemotornými padouchy si zamilujete. Stojí ze to, si na ni udělat čas. Protože i když je to komedie odehrávající se kolem zločinu, film nezůstane pozadu ani co se lásky a romantiky týče.

2. srpna 2006

No more our language

Předem než něco začnu vás důrazně nabádám, abyste si tento film nepouštěli s dabingem! Ubírá to 70% na kvalitě snímku. Slyšet totiž "Zadopichu a vrtozmrde" v češtině je absolutní děs. V anglickém jazyce je to normální a přirozené, ale v dabingu...T. Hilgenbrink dokázal ze sebe vyludit dokonalou kopii S. W. Scotta. Jeho pohyby, mimika obličeje, z dálky také vypadá jako on. Motiv filmu je skvělý a film taky. Už u trojky, kde účast odmítl představitel Oze, jsem si říkal, jestli to má cenu, když se začínají rozpadat, a ve čtverce z minulých dílů hraje jenom E. Levy a Ch. Owen! Navzdory tomu, mě film mile překvapil, filmaři ukázali, že o originální trapasy ještě nemají nouzi, a o nové nápady taky ne. Myslím že tento díl je hrdým následovníkem tří předchozích.

1. srpna 2006
plakát filmu
Matrix
The Matrix
90 %

Jednou a dost

První a jediný díl z triologie, který stál za to. Možná proto, že se se vším seznamujeme, nebo asi proto, že nám film ukazoval, co vše se děje kolem nás. V dalších dvou pokračováních se film odehrává ve "skutečném světě", všude jsou lidé v otrhaných tričkách a pro nás je to těžký druh fantazie. Tento díl však ukazuje zvláštní styl cesty za poznáním. Je mnohem jednodušší, než další díly, ukazuje jen agenty a jak jim uprchnout. A to si myslím, že stačí. Podle mě, byly další dva snímky sice jasně předpokládané, ale také absolutně zbytečné.

1. srpna 2006
plakát filmu
Maska
Mask, The
100 %

Placka, nebo Maska?

Film jako první pořádně zveřejnil Cameron Diaz, a také se nám pořádně vryl pod kůži J. Carrey jako komik. Film je naprosto jedinečný a úchvatný. Na svou dobu hýřil (pro nás dnes běžnými) trikovými efekty a počítačovými animacemi. Bláznivé taneční čísla, rychlé pohyby a grandiózní hlášky. To vše je Jim Carrey jako Maska. Je to film mého dětství, a jako takový je pro mě jeden z nejlepších.

1. srpna 2006
plakát filmu
Most přes řeku Kwai
Bridge on the River Kwai
100 %

Yes!

Snímek z prostředí zajateckého tábora. Předvádí nám, jak jsou Britové hrdý národ. Kdo neviděl, nepochopí. Postavení mostu a jeho konečné zbourání je velkolepý závěr filmu. Jeden z nejlepších válečných filmů minulého století.

1. srpna 2006
plakát filmu
Nezvratný osud 2
Final Destination 2
90 %

A dál?

Říkal jsem si, jestli to bude mít podruhé cenu. Vlastně, jaký bude děj atd. No, děj je stejný, na tom se vlastně nic měnit nemůže. Máme tady ale odlišný příběh a odlišné verze smrti. Filmaři si doslova pohráli na každém detailu a smrt každého člena propracovali do posledního okamžiku. Za to veliká poklona. Je to hold úchvatný film.

1. srpna 2006
plakát filmu
Marečku, podejte mi pero!
Marečku, podejte mi pero!
100 %

Tak je něco třeba dodávat?

Já myslím že každý, kdo tenhle film viděl nepotřebuje žádné podklady o tom, že je film vskutku výjmečný. Geniálně nám ukazuje dospělé lidi ve školních lavicích a neméně originálně nám předvádí humor s tím spjatý. Kdo by neznal slavnou hlášku, podle níž je tento film pojmenován, nebo šprta Hujera, raubíře Tučka se Šlajsem či samotného Kroupu s Plhou. Není co dodat.

1. srpna 2006
plakát filmu
Falešná hra s králíkem Rogerem
Who Framed Roger Rabbit
100 %

Bez chyby

Jako první vůbec, se nám předvedli animované postavičky vedle skutečných lidí. Nedovedu si představit, jak muselo být těžké pro B. Hoskinse natáčet na prázdném place. Dnes je to u filmu skoro samozřejmostí, ale tehdy....Zvládl to absolutně skvěle a když se podíváte, spousta herců s modernějším vybavením s tím má problémy i teď. No myslím, že už jenom kvůli tomu zprcování si zalouží plné hodnocení. Ještě kvalitní děj a scénař a co chcete víc?

1. srpna 2006
plakát filmu
Rambo II
Rambo: First Blood Part II
80 %

Rocky Rambo

Podle mě má tento díl nejlepší děj. Realistický. Nemyslím tím teď Silvestrovo "typické" 1 na 50, ale mluvím o tom, jak celý tento příběh vznikl. Jako návrat legendy. Zpět do války. Je to fajn udělaný akční snímek, který (ač to hodně lidí nepřipouští) je skutečně kultovní. Kolik z nás si hrálo na Ramba, a kolik lidí si tak přezdívá dodnes? normální typizace postavy.

1. srpna 2006
plakát filmu
Hroši v Africe
Io sto con gli ippopotami
100 %

Klasika

Bud a Terence jsou promě něco jako Tom a Jerry. Dvojce herců, jež mě dokáží zaručeně rozesmát. Jejich rvačky, kde Terence používá logiku a místo pěsti shodí třeba kládu na 5 lidí a Bud, který rozdává facky do krku zatímco mu nepřátelé rozbíjejí bedny a židle o hlavu. Tento film je jeden z mnoha jejich podařených kousků a já nemohu nic než souhlasit.

1. srpna 2006
plakát filmu
Jestli se rozzlobíme, budeme zlí
Altrimenti ci arrabbiamo
90 %

Zase spolu

Dobře vymyšlený děj kolem buginy, kterou chtějí oba hrdinové dostat. Ač jsou soupeři, musejí se spojit, aby dosáhli svého cíle. Terence Hill zase balí holky, Bud láme končetiny, a oba soutěží v pojídání párků a pití piva. Jak už jsem o nich uvedl, moje nejoblíbenější komediální dvojice.

1. srpna 2006
plakát filmu
Casper
Casper
70 %

Plus

Klasický snímek o duších, hodných, záákeřných....Děj trochu připomíná Popelku :-). Byla to jedna z nejlepších komediálních štací mého dětství. Jako malý jsem chtěl takovou tu dráhu, kterou vymyslel Casperův otec, tu, která vás cestou oholí, vyčistí zuby atd. To bylo vlastně poprvé od Králíka Rogera, kdy jsem viděl "neherce" ve filmu.

1. srpna 2006
plakát filmu
Batman navždy
Batman Forever
60 %

Carrey+Jones

Jediné, co mě na snímku (vlastně na celé sérii snímků) o Batmanovi uchvátilo, je herecké obsazení. Je to plejáda známých jmen. V tomto případě to byla N. Kidman. Jen díky ní jsem se na to podíval. Od doby, co jsem shlédl Batman začíná, jsem začal přehlížet způsoby, jakým se Batman do své jeskyně dostane (ačkoli nepochybuji, že v době svého vzniku musely každého uchvátit). Film hýří neskutečně pestrými barvami kostýmů a rekvizit, ale vedle N. Kidman je to to jediné, co na tomto filmu září.

1. srpna 2006
plakát filmu
Batman se vrací
Batman Returns
80 %

Keaton to ještě vzal

Orginálně navazuje na tehdy úspěšnou jedničku. M. Keaton se ještě jako Batman ukázal, že se s tím popere, ale trojka už na něj byla asi moc (jak by ne). V tomto díle má protivníky ve složení DeVito + Pfifer. Kočičí žena je trochu zvláštní, zato k tučňáčímu muži jsem měl vždycky náklonost (jako dítě samozřejmě zápornou). Film se mi zdá ze čtyřdílné série nejlepší.

1. srpna 2006
plakát filmu
Muž na Měsíci
Man on the Moon
80 %

Vzestup a pád

Andy toužil být slavný. To se mu splnilo, ale přineslo to něco, na co nebyl připraven. Popularita. A to taková, že dělal víc a víc, až všechny příznivce ztratil. Andy Kaufman v podání J. Carreyho je ten nejlepší manipulátor, jakého jsem kdy poznal. Celý film jste v jednom velkém omylu, nevíte, co je pravda, a co vtip. Ten samý problém se potom řeší s Andyho smrtí. Film je moc pěkný, ale scény s Tonym Cliftonem jsem přetáčel.

31. července 2006
plakát filmu
Ali
Ali
90 %

Životopisně..

Jako málo který herec dokázal W. Smith dokonale zkopírovat chování, pohyby, a vůbec celou celebritu, o které se film točí. K přirovnání stojí za to snad jen Jamie Foxx (Ray), či Cuba Gooding, Jr. (Radio). Film vás může trochu nudit, ale pro ty, kdo vědí, co byl Muhammad Ali zač, je tenhle film posvátný. Skvělý výkon předvedl rovněž J. Foxx coby bratr W. Smithe. Sledujeme eskapádu Aliho příhod a neštěstí, vlnu hippies, válku ve větnamu, a zápas s Georgem Formanem. Zaslouží si pochvalu.

31. července 2006
plakát filmu
Ali G in da House
Ali G in da House
60 %

Ze Staines na Madagaskar

Snad málo koho by napadlo spojení M. Gambona s takovýmto filmem. Nicméně se zde přece objevil a vklouznul do role premiéra. Se S. B. Cohenem je to už lepší. Primitivní humor a vtipy, kterým film v jeho podání překypuje, se vám dostane pod kůži a nemůžete se nesmát. Děj absolutně nemožný, nerealistický, ale náramně zábavný. Musím ovšem konstatovat, že v Madagaskaru, se mi Sacha B. Cohan líbil daleko, daleko víc.

31. července 2006