avatar uživatele

čenža

Jméno
Kuba
Věk
Bydliště
ve Zlíně
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Moje velká indická svatba
Bride and Prejudice
70 %

Zde jsem ani trochu nevěděl, co čekat. Bude to skvělá hudební komedie, nebo zase další love story...Po shlédnutí traileru, kde jsem zahlédl M. Hendersona a Naveena Andrewse, pučil jsem si film, a viděl ho asi sedmkrát. Je to skvělé spojení obou typů, co jsem uvedl výše. Film hýří barvami, originální indickou hudbou, krásnými indkami a častými písničkami. Popravdě, zpracování původního díla J. Austinové tak, že místo starých rouch a šatů tam chodí v tričku s nápisem Lucky a posílají si sms.....to je fajn změna. Jediná výtka, co se mi nelíbí, že ty (i když pěkné) písničky se tam třeba nehodí, nebo nejsou dost chytlavé (jen některé). Není to jako v pomádě, že tam každou píseň hltáte a čekáte na další, tady se spíš moc nehodí. Ale je to muzikální komedie a o tom to je, takže se s tím nedá nic moc dělat. Veliké plus pro skvělou scénu, pestré kostýmy a tance.

2. března 2007
plakát filmu
Děkujeme, že kouříte
Thank You for Smoking
100 %

Úžasný film a podle mě nejlepší role A. Eckharta. Ve filmu se nestřílí, nevraždí, nejsou tam žádné vypjaté scény...prostě se tam mluví. Z velmi neobvyklého úhlu se nám zde dostává pohledu na problematiku kouření, na mentalitu lidí, a na chování a vyjadřování všeobecně. Vztah malého Joeyho a Nicka je jeden z nejlepších vztahů - otec, syn, které jsem kdy měl možnost vidět. Aaron Eckhart propůjčil svůj obličej rozhodně jednomu z nejlepších filmů roku 2005.

24. února 2007
plakát filmu
Underworld: Evolution
Underworld: Evolution
70 %

Film je ucházející kvůli skvostné K. Beckinsale, která jako sexy upírka vypadá lépe než kde jinde. Film jako takový (což se mi hodně líbí) si poradil s tím, že není přímo vázán na první díl. Prostě můžete se podívat přímo zde a nic vám neunikne. Co mě hodně zklamalo, byla úvodní scéna, kde lykani skáčou na upíry. To je vedle Daredevila nejhorší počítačové zpracování, co jsem kdy viděl. Tak jako tak, ve filmu nalezneme i světlé stránky, jako jsou například akční scény, kdy Selen zabíjí nepřítele, nebo bitky, jimiž prochází Michael. Nenadchne, ale zase ani neurazí.

23. února 2007
plakát filmu
McLintock!
McLintock!
80 %

Nejlepší je slyšet J. Waynea, ty jeho hlášky, to je prostě senzační. Stačí aby řekl "Hello Bob" a už vás dostane do kolen. Není to typický western, což je jenom dobře, protože tak líp vynikne humor a vtip tohoto úžasného filmu.

17. února 2007
plakát filmu
Podfu(c)k
Snatch
100 %

Vynikající film, tak trochu starší Sin City, mladší Pulp Fiction, prostě z tohoto života, o nájemných vrazích, o vraždách, typu života a diamantu. J. Statham si mě stále víc a víc získává svým charismem a skvělým hereckým talentem. Moc dobře se také předvedl B. Pitt, no a příběh, konec a vyvrcholení bylo úžasné. Moc dobře propletené záležitosti ohledně jednoho diamantu, připomíná mi to trochu Skrytou identitu, kde nikde od nikoho nevíte, co čekat. Jedinný, koho mi bylo líto, je V. Jones, který zemřel hodně blbě. Ale o to víc působivě.

15. února 2007
plakát filmu
Batman a Robin
Batman & Robin
30 %

Nejhorší díl celé série. I když to zřejmě mělo působit efektivně, jak o sebe klapli botama a vysunuly se jim nože, bylo to k smíchu a následující hokej s padouchy byl více než trapný. Pěkně zpracovaná byla Uma Thurman, ale to je tak všechno. Arnold dělal co mohl, ale jinak ve všech směrech je tenhle film ohromný propadák. J. Schumacher poskvrnil celou až doteď (téměř) dokonalou řadu.

11. února 2007

Film, který kdykoliv běží v televizi, tak se na něj rád podívám. Nechybí mu akce, napětí, ale také překvapení a úzkost. Velmi dobré téma, velmi dobře zpracováno, film se stává klasikou. Každý člověk zná rychle jedoucí autobus, "Divokou kočku" za volantem a statečného policajta. Kromě závěrečného boje, který se mi již zdál trochu protáhlý, to je dobré.

11. února 2007
plakát filmu
90 %

Již podle názvu filmu jsem měl vždycky dojem, že se nejedná o komedii. Jak jsem byl rád, když jsem to konečně viděl. Neuvěřitelné trapasy, spojené s vynikajícím scénářem dělají z filmu špičkovou komedii, když navíc přičteme výkony J. Biggse a S. W. Scotta, tak je to velmi kvalitní podívaná, u které vůbec nejde o kvalitu.

10. února 2007
plakát filmu
Cesta do Ameriky
Coming to America
80 %

Vynikající film spojený romantikou a skvělým humorem. Toto dílo dodnes považuji za jednu z nejlepších komedií, na jaké se tak v klidu odpoledne můžete doma podívat. Je to také byl první film o tom, jak jede někdo do města a tam ho udivují velké věci. Eddie Murphy se svým úsměvem, dobrými hláškami a skvělými zvyky....super odpočinková komedie.

10. února 2007
plakát filmu
Deuce Bigalow: Dobrej striptér
Deuce Bigalow: Male Gigolo
50 %

Ne, ne, ne a ještě jednou ne. R. Schnider jistě dělal co mohl, ale tohle se mi tedy vážně nelíbilo. Když chodil s jednou dívkou horší než druhou....postrádalo to vtip, a když tam byl, nebyl vůbec vtipný.

10. února 2007
plakát filmu
Návštěvníci 2
Couloirs du temps: Les visiteurs 2, Les
80 %

Podle mě velmi zdařilé pokračování prvního dílu, který nasadil velmi vysokou laťku. Stále zde jsou originální nápady, ale trochu už mi to ztrácí smysl. Každou věc se zeptají co to je, rozmlátí to a nebo tím zaviní nějakou nehodu. Avšak dvojice J. Reno a C. Clavier vynahrazují všechny nedostatky.

10. února 2007
plakát filmu
Spider-Man
Spider-Man
70 %

Čekal jsem, kdy tento slavný komiks dočká zfilmování.
T. Maguire? Hodně zajímavá volba, vím, že uvažovali o J. Gyllenhalovi (který měl dokonce hrát ve dvojce, kvůli zranění T. Maguiera). Nicméně nyní je z Tobeyho hlavně Spiderman, a leckdo zapomněl na jeho výkon v Pleasentville. Co se samotného filmu týče, většina efektů je úplně očividná animace jako u počítačových her, hodněkrát to vypadá jako ručně kreslené, a scéna, kdy M. J. padá z balkónů je ostuda. Také režie fotografií, zejména těch, na kterých je Spiderman jsou až do očí bijící ručně kreslené. Pro mě jedinné pozitivum na tomto snímku je J. Franco, který svým neodolatelným charismatem a ostře řezanými rysy v obličeji pozvedává celý film. Skvěle vyjadřuje jak závist na Petera, tak v boji s otcem, tak na Petera s M.J.

10. února 2007
plakát filmu
Ostrov
The Island
80 %

Zajímavý a poutavý námět o tom, jak to v budoucnosti možná bude. Kdo nikdy nesnil, že by mohl nějakým způsobem přežít? Podle mě je to velmi dobře propracované téma, s ohromně vypadající scénou a slušnými efekty. Dobrou práci odvedli hlavně designeři a návrháři, poněvadž jejich svět budoucnosti se mi moc líbí. Škoda jenom, že je tu použito, dá se říci kliché. To že se jeden vzbouří jsme mohli vidět např. v Já, robot, včichni to známe z R.U.R. M. Bay, to ale jinak zaonačit nemohl. Velice se na kvalitě snímku podílejí S. Johansson a E. McGregor.

9. února 2007
plakát filmu
Dogma
Dogma
80 %

Nádherný příběh Kevina Smithe, se kterým se (s hlediska náboženského, tak morálního) plně ztotožňuju. Nevím, kteří lidi pochopí a kteří nepochopí zvláštná humor K. Smithe. Vím, že kritika tento film zavrhovala kvůli jeho rouhačství (Ježíš je negr) atd., ale z filmového hlediska je to skvělý počin. Skvělé dvojice, jako M. Damon a B. Affleck (kteří tam májí mimochodem vynikající postavy) Jay a Mlčenlivý Bob (ti jsou opět super) dělají z tohoto díla klasickou podívanou ze zvláštního úhlu pohledu na otřepané téma. Kevin Smith je pro mě jeden z "živých" režisérů, kteří se nebojí natáčet dopředu zavrhované dílo.

6. února 2007
plakát filmu
Asterix a Vikingové
Astérix et les Vikings
80 %

V animaci - i této 2D - je super, že vám postavy nezestárnou, ani kdybyste se rozkrájeli. Nechybí tomu nic. Jak humor, tak klasické postavy, hlavní zápletka společná pro všechny Asterixe a spol. a hlavně závan moderní doby a novoty v podobě mladého Gala, ze kterého chtějí udělat válečníka, a který je Pacifista. Velmi podařený kousek.

6. února 2007
plakát filmu
Ochránce
Pacifier, The
70 %

Zase taková hrůza to nebyla. Když srovnám komedii A. Schwarzenegera a V. Diesela, je Vin jasný vítěz. Filmem prochází dobré písničky, některé dobré záběry, a do rodinné komedie se dostalo i "násilí". Mnohem více jsem čekal od L. Graham, která je psána hned za V. Dieselem, ale objevila se tam jen párkrát. Samozřejmě, když zase fušoval do všeho, tak to taky moc nesedělo. S tím divadlem například. Ale jako na závěr, pěkný konec, slušně zahrané, pěkná, odpočinková a i zábavná komedie.

6. února 2007
plakát filmu
Gladiátor
Gladiator
80 %

Tak z jiných věcí jsem byl odvázaný víc. I když jsem milovník historie a obvzlášť dobrých historických filmů, tento film ve mě zanechal jen vzpomínky na skvělé bitvy a souboje v aréně, nebo tam v lese a závěrečné Jubovo prohlášení - sejdeme se, ale ještě ne. Také se tak nějak prodrala hudba Hanse Zimmera, ale to je tak opravdu všechno. Je to velmi kvalitní podívaná, ale když se začne plánovat to povstání, všeljaké ty vraždy a umírání vedlejších hrdinů, začínám se nudit a film posunu na závěrečný souboj. Jinak, kromě téhle scény s povstáním je to nejlepší film roku 2001, což nelze brát jen tak lehkovážně. Myslím, že všichni, kdo byli nominování si nominaci jistě zasloužili, avšak pro mě je to film především plný skvělých soubojů a "odporného" J. Phoenixe.

5. února 2007
plakát filmu
Vysloužilí lvi
Secondhand Lions
100 %

Vynikající film, ve kterém (poprvé, co jsem viděl) excelují hned všechny tři hlavní postavy. M. Caine hraje skvělým způsobem klidného, pohodového Gartha, který je ale očividně pro každou legraci, R. Duvall ve své životní roli dokazuje, že na věku nezáleží, je-li mladá vaše mysl. No a na závěr H. J. Osment se opět osvědčil jako dobrá volba, která je schopna zahrát jakkoli cokoli (v rámci - a mnohdy nejen v rámci - dětské role). Film má velmi chytlavý děj hlavně díky vytříbenému vtipu a "fantasy" příběhu o jejich mládí. Film je naprosto super.

5. února 2007
plakát filmu
Godzilla
Godzilla
80 %

Klasický film, kterému předcházela (myslím ruská?) Gappa. Toto zmutované stvoření, obsazení ne až tak známé tváře M. Brodericka a pohodového J. Rena dělají z díla úspěšný trhák. Co dodat, je to kvalitní klasika, kterou si rozhodně nemůžete nechat ujít. Až vám někdo řekne "Godzillo" tak abyste věděli.

5. února 2007
plakát filmu
Spláchnutej
Flushed Away
90 %

Po animační stránce ve stylu Wallace a Gromita, to mě moc neláká, proto jsem byl stonásobně potěšen. Už jsem si zvykl na animáky z nejrůznějšího prostředí, ale bohatá krysa, která spadne do kanálu? To je úžasné! Film nabitý hvězdami od K. Winslet začínaje po J. Rena konče. Každému perfektně sedí jeho role a charakter, film je vtipný, hýří aktivitou a v každém momentě něčím překvapí. Není nudný a ohraný, ale nový a originální.

5. února 2007
plakát filmu
Deník princezny 2: Královské povinnosti
Princess Diaries 2 - Royal Engagement, The
90 %

Film je skvělým pokračováním úspěšného prvního dílu. Skvěle se tu snoubí romantické chvíle s komediálními prvky, mezi nimiž září nádherná Anna Hathaway. Film se mi o trochu víc líbil v tom, že se odehrával celý v Genovii, poznali jsme Miin zámek, služebnictvo a celý královský život. Hodně jsem se nasmál ať už z vtipných scének, tak z výborných dialogů.

4. února 2007
plakát filmu
Kdopak to mluví
Look Who's Talking
60 %

Jako jedinný film z celé třídílné série za něco stojí. Film je vtipný, J. Travolta ze sebe vydává skoro všechno, ale právě tak je v některých scénách nechutný a odporný. Rád se na tenhle film podívám, ale potom vždycky následuje dlouhá pauza.

3. února 2007
plakát filmu
7 panen
7 Vírgenes
100 %

Úžasný snímek, který se plně vyrovná některým "hollywoodským trhákům". Snad první evropský film, který mě tak chytl jak dějem, tak realitou, tak skvělými předvedenými výkony. Skutečně jsem z tohoto filmu velmi nadšen a je to stoprocentně nejlepší evropský film, jaký jsem měl tu možnost shlédnout.

3. února 2007
plakát filmu
Neprůstřelný mnich
Bulletproof Monk
70 %

Film jsem sledoval pouze kvůli S. W. Scottovi, který mě zajímal, kvůli vypořádání v jeho "nestiflerovské" roli. Film má celkem normální námět - když vezmete v úvahu všechny filmy s asijskými kung-fu náměty. Co mě ale abnormálně zklamalo, byly efekty a soubojové triky. Bylo to snad ještě horší, než Daredevil, kde je míso herců zcela viditelná počítačová grafika. Tady je to vážně - divné. Když Karel Roden potřebuje 3 lidi, aby ho zastavili - jo, to je kapacita. Vedle Scotta byl Yun-Fat Chow jedinná bezchybná část filmu.

3. února 2007
plakát filmu
Vikingové
The 13th Warrior
70 %

A. Banderas skvěle zahrál svou roli. To mi celkový dojem filmu posunuje o několik stupňů výš. Jeho počáteční roztržitost, následné boje a konečná statečnost je zahrána jako kdyby to sám zažil. Taky je dobré, jak pojali tento film. Mnoho bitevních scén z této doby (a viděl jsem jich hodně) je uděláno nekvalitně, nerealisticky atd. Samozřejmě zde hrají roli peníze, ale stejně se mi bojové scény líbí víc než u jiných filmů. No a největší moment z celého filmu je, když si V. Kulich sedne, zabodne meč do země a zemře. To je nejsilnější dojem z celého filmu.

2. února 2007