avatar uživatele

čenža

Jméno
Kuba
Věk
Bydliště
ve Zlíně
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
BORAT: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu
Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
60 %

Film hýří vtipem právě tam, kde to nečekáte, ale taky právě tam, kde je to více než zřejmé. Jak jsem čekal, je hodně exibicionistický, což působí velmi vtipně, ale také nechutně a odporně. Film je skvělá komedie, hodně sem se nasmál, ale nějak neprahnu po tom, mít ho ve filmotéce. Jednou a na dlouhou dobu dost.

21. ledna 2007
plakát filmu
Equilibrium
Equilibrium
60 %

Po úvodní scéně jsem napjatě čekal, jak bude film pokračovat. Co se týče výkonu Christiana Balea, byl vynikající. Hlavně jeho přechod, kdy opět začal cítit. Co se ale týče děje kolem, v této fázi byl poněkud zdlouhavý až nudný. Jinak ale opět pěkný názor na naši budoucnost.

17. ledna 2007
plakát filmu
Karcoolka
Hoodwinked
90 %

Vážně cool

Naprosto vynikající film, který mě jako jeden z mála dokázal tak mile překvapit. Již podle názvu jsem nechtěl věřit vlastním uším, že někdo zničil klasickou pohádku. Nikdo nic nezničil. Pravda, po animační stránce trochu kolísá, ale co se nového vymyšleného děje týče, nemá chybu. Absolutně bez chyby propletené příběhy, které do sebe perfektně zapadají, a hlavně - originální dialogy a hlášky, u kterých jsem se nasmál jako nikdy u animovaných filmů. Ne scény a situace, ale dialogy. A to i v českém znění!

16. ledna 2007
plakát filmu
Happy Feet
Happy Feet
50 %

Dobří herci

Velmi pěkná myšlenka, která je originální (děj mezi tučňáky) a zároveń jedinečný (zpívající tučňáci). Co mě ale bohužel zklamalo je, že když tučňáci zpívají (a zpívají většinu filmu) dostane se děj do protáhlé nudné chvíle, kdy čekáte, až to skončí. Skvělé hlasy herců, ani tučňák imitující Elvise Presleyho neudělal (pro mě) tento film takovým hitem, jakým jsem čekal.

15. ledna 2007
plakát filmu
Lovecká sezóna
Open Season
60 %

Podle mě zajímavá, ale už trochu ohraná zábava. Jak jednomu poklidnému nakazí život druhý, nabitý energií mu nakazí život. Nicméně skvělý hlas Martina Lawrence podrýval Boogovu postavu, a to pro mě nahradilo jak nicmoc neříkající animaci, tak ten ohraný motiv. Ale děj je vtipný a nenudil mě jako většina animovaných filmů v poslední době. A co se ještě navíc, poprvé! mě potěšili lidské animované osoby.

15. ledna 2007
plakát filmu
Za plotem
Over the Hedge
80 %

Film se mi zprvu nezdál až tak zajímavý, nebo dobře udělaný, ale postupně jsem si ho velmi oblíbil. Předvším díky způsobu fungující rodiny lesních zvířátek, pěkně zkoordinovaným pohybům s dabingem, ale co doopravdy mě nadchlo, tak celá postava RJ. Mám tím na mysli jak vyjadřuje i beze slova své vnitřní pochody, jak se hýbe a jakou má mimiku. Celkově je ten děj sympatický a závěr je klasický dětský happyend.

13. ledna 2007
plakát filmu
Auta
Cars
100 %

Chicky caw

Ve vlně nových animovaných filmů je skutečně velmi těžké najít film zábavný, ze zajímavým dějem, a hlavně takový, který vás nebude nudit. Po Toy Story a Shrekovi jsem ho našel v Příběhu žraloka, ale teď? Auta jsou něčím naprosto unikátním! Jako každý animák, který se neodehrává mezi lidmi nám ukazuje jak svět funguje bez lidí (což znamená, že je skoro na vlas stejný, ale obsluhován danými bytostmi - v tomto případě auty). Film ani na okamžik nepostrádá humor ať už ve scénáři, nebo (ano, věřte nevěřte) i v pohybové kreaci aut. Děj je tak napínavý, na jaký jsme zvyklý u normálních filmů, a o to víc mě potěšilo, že mě film dokázal vyhecovat tak, že jsem Bleskovi držel při závodech palce. A to bez jediného herce. Děj je bez absolutní chybičky, je tam vše, co tam má být. Padouch, láska, něco k odlehčení děje, a samozřejmě život v Kardanově lhotě. Nejvíce na mě ale zapůsobil comeback "doktora" Hudsona, a pro mě nezapomenutelný, tichý až šeptající hlas Owena Wilsona, který se k Bleskovi náramně hodil.

5. ledna 2007
plakát filmu
100 %

Moc pěkné

Velmi pěkně udělaný film. Navíc podle skutečné události. Trochu to připomíná Náhradníky, ale jelikož je to z reality, o podobnosti se zde dá mluvit jenom jako o náhodě. Jak už jsem u filmech s Americkým fotbalem zvyklý, jsou zde stejným typem provedené scény ze zápasu. Pěkně zpomaleně, zblízka ukázané zásahy, avšak i tak má tento film něco navíc. Také jsem zvyklý na přední hvězdy v úloze lídrů týmu. Tady není lídr, ani nijak bulvárně a všeobecně známá hvězda. Ale jestli mám rozhodnout mezi Keanu Reevesem (Náhradníci), Adamem Sandlerem (Trestná lavice) a Markem Wahlbergem, Mark jasně vede.

3. ledna 2007
plakát filmu
Pearl Harbor
Pearl Harbor
100 %

Film je plný autentických, originálních a realistických záběrů. Je to film plný hrdinských činů a odhodlaného jednání. Jak bylo řečeno v závěru, Amerika si uvědomila, že může vyhrát. Přesvědčivé výkony jsem shledal hlavně u Joshe Hartnetta a Kate Beckinsealové. Přez to přeze všechno jsou ale i zde chyby. Námořník vykřikující větu: Neumím plavat! ubral realitě okamžitě na účinnosti. Tak či tak, film je rozhodně prvním filmem od Memphiské krásky, který mě naplnil pocitem důležitosti letadel a předvedl mi skutečně vážně a přesně, jak probíhala 2. světová válka v Pearlu Harboru.

3. ledna 2007
plakát filmu
Nepřítel před branami
Enemy at the Gates
70 %

Film se mi zdá hodně zdlouhavý, protáhlý a místy až nudný. To ale nic nemění na tom, aby si každý uvědomil, co znamenalo být ruským občanem a jak jste asi mohli dopadnout. Taky se mi nelíbí anglicky hovořící Rusové. Co se mi na tomto filmu líbilo byl motiv hrdiny. Hrdiny hodného následování. Takový novodobý hrdina místo s mečem, se sniperem.

2. ledna 2007
plakát filmu
Údolí stínů
We Were Soldiers
70 %

Film mě zklamal, že vlastně mapoval pouze jednu bitevní scenérii. Ve filmu nebyly realističtí herci jako vojáci. Když se podíváte na jakékoli jiné válečné filmy, prohlašují o hercích, že prodělali výcvik atd. Něříkám, že tady ne, ale nebylo to poznat. Jinak, jako některé scény byly pěkné. Ale co mě ještě mrzí, že většinou se v takových filmech děj posunuje skrz různá místa i čas. Co mě ale doopravdy nadchlo byl závěr. K tomu nemám absolutně co vytknout.

31. prosince 2006
plakát filmu
Zachraňte vojína Ryana
Saving Private Ryan
90 %

Věděl jsem, že film je nabit hvězdami, Tomem Hanksem, Tomem Sizemorem a Mattem Damonem, ale až nyní, po čase jsem tam uviděl Vina Diesela, Paula Giamattiho, či Barryho Peppera. Film je samozřejmě unikátní, proto dostal Oscary, že jo. Co mě ale v tomto filmu nadchlo, že jako jediný (z filmů o 2. sv. válce) mě donutil přemýšlet, jak to chodilo, že vlivem osudu jste byl zavát kamkoliv, kdykoliv a jakkoliv. Film má pro mě 100% hodnotu spíše jako dokument o válce, než film sám o sobě. Pro mě prostě není pochopitelný důvod jejich mise. Nevěřím, že by vládě záleželo na tom, že jedna matka z tisíce dalších, příjde o všechny syny.

31. prosince 2006
plakát filmu
Monty Python a Svatý Grál
Monty Python and the Holy Grail
90 %

Čekal jsem od toho daleko, ale daleko víc. Úvodní scéna jak Artuš přijel na svém "koni" mě odradila a pouštěl jsem si to až za dva dny. Celkově je film ale až tak zparodizovaný, až je to blbé, a to blbé je až skvělé. Určitě to má dohromady něco do sebe.

31. prosince 2006
plakát filmu
Obušku, z pytle ven!
Obušku, z pytle ven!
90 %

Skvělá pohádka na známé motivy, kouzelný ubrousek, oslík a obušek. K tomu nádherné písničky L. Peška, a jsem nadmíru spokojený. Ani si nejsem jistý, jestli takováto klasika se dá hodnotit. Staré české pohádky byly, jsou a budou.

30. prosince 2006
plakát filmu
Škola základ života!
Škola základ života!
100 %

Moje nejoblíbenější české filmy pocházejí právě z tohoto období. Kdo by se nesmál, při pohledu na mladého R. Hrušinského, F. Filipovského, L. Peška, nebo J. Plachtu? Nezapomenutelné hlášky a scénky z tohoto filmu motivovaného J. Žákem, neustálý boj studenstva versus kantoři, to je pro mě balzám na duši.

30. prosince 2006
plakát filmu
Nebe a dudy
Nebe a dudy
100 %

Nejnádhernější dílo, kde se opět sešli J. Marvan a J. Plachta. Těžko říct kdo z nich zahrál lépe. Nejsuverénější jsou ovšem malí Fáberovi synovci, kteří jsou absolutně nenahraditelní. Film je klasicky výchovný, udělán tak, aby se divák nad tím pousmál a a řekl si, že všechno dobře dopadlo.

30. prosince 2006
plakát filmu
Skřítek
Skřítek
70 %

Groteska

Po dlouhé době jsme měli opět možnost shlédnout grotesku v pravém slova smyslu. Teď záleží na tom, jestli se vám takové filmy líbí, nebo ne. Na jednu stranu je to dokonalá, kvalitní podívaná s vytříbeným humorem, na druhou to pobaví opravdu jen někoho. Průměrný divák se nad tímto dílem moc usmívat nebude. Nicméně, ač bez dialogů, což mě vyděsilo, se mi film vcelku zamlouval. Tady se totiž dá skvěle vidět, kdo je jaký herec.

30. prosince 2006
plakát filmu
Hoří, má panenko
Hoří, má panenko!
40 %

Komedie Miloše Formana, opěvovaná, oslavovaná, starší generací oblíbená. Mě se nelíbí ani trochu. Neherecké výkony, jsou nepřesvědčivé, a vtipy a gagy nejsou ani trochu humorné.

30. prosince 2006
plakát filmu
Americký Ninja
American Ninja
60 %

Jedinný díl, který alespoň za něco stál. Byly tam zajímavé bojové scény, červení, modří, žlutí ninjové. No pro každého 10-ti letého kluka sen. Akorát že ve válce přežívá hlavní hrdina díky bojovému umění se mi nezdá. Tak či tak, je to ale slušný film.

30. prosince 2006
plakát filmu
Panic je na nic
Panic je na nic
20 %

Ále co

Film od prvního uvedení do médií slibuje podívanou na pořádnou teenagerovskou komedii. Sice samí neherci, ale ve štěcích se tam míjejí i slavné hvězdy. Ve filmu jsem slyšel pár vtipných hlášek, viděl některé zajímavé scény, ale kamera klesá, scénář je na nule a námět je v dnešní době již ohraný. Mrzí mě, že se ústřední trojice nepokusila o nějaké originální vlastní ztvárnění. Místo toho je to ale jenom napodobování jiných filmů tohoto typu.

30. prosince 2006
plakát filmu
Eragon
Eragon
70 %

Nepřirovnávat!

Nedá se říct, že by to byla blbost, kopírující ostatní fantasy filmy, kterých je v poslední době přezpříliš. Když se na to podíváte z pohledu s ničím nesrovnávajícím, jako na samostatný film, je to podívaná vcelku zajímavá. Říkám záměrně zajímavá, ne dobrá, nebo špatná. Co se týče vizuální stránky, hereckých výkonů, či výpravy, nemám ani jednu výtku. Po straně dějové a příběhové ale film trochu kolísá. Ač se nato snažím dívat neovlivněně, další "vyvolený a předurčený" mě už doopravdy nebere. Navíc se mi zdálo, že do krátkých 104 minut chtěli nacpat velké množství děje. Takžestřih se mi zde taky nezdá. Z kina jsem odcházel rozporuplný, ale nevím, jestli na to budu znova spěchat.

29. prosince 2006
plakát filmu
Leon
Leon
90 %

Jean Reno se nemění, je stále stejný. Opět trochu nadlidsky udělaný hl. hrdina (alespoň pro mne). Když sám zabije dvě komanda zvláštních jednotek, to se mi moc nezdá. Film se mi líbil jedině díky Gary Oldmanovi, který mi ukázal, co v něm skutečně je. Jeho EVERYONE! mě ještě teďka straší ve snech.

28. prosince 2006
plakát filmu
Výplata
Paycheck
70 %

Napadlo by vás někdy spojit Bena Aflecka a Umu Thurman? I sám John Woo řekl, že chtěl Matta Daemona, ovšem i on by vedle Umy vypadal divně. Nicméně nedá se říct, že si vedli špatně. Naopak. S příspěvkem Aarona Eckharta a Paula Giamattiho se vyvedl skvělý snímek, o kterém musíte chvíli přemýšlet, než si uvědomíte, jak to bylo.

28. prosince 2006
plakát filmu
Hombre
Hombre
90 %

Film, kde jsem poprvé spatřil Paula Newmana. Pamatuji si, jak jsem ho uviděl, s klouboukem vrhající mu na tvář stín. Jeho mladou, zpocenou tvář v horkém slunci jen tak nezapomenu. Celkově, i kdyby film klesal, což se nestalo, by to Paul zachránil, a i kdyby ne on, tak ta hláška: Hey Hombre!

28. prosince 2006
plakát filmu
100 %

Absolutně skvěle obsazení herci. Já jenom když slyším Willa Smithe s jeho: Ernie, Bernie, my Jellyfish brothers, hey, what's up man? a takovéto řeči, tak je mi do smíchu. Žraločí mafiánské podsvětí je uděláno také absolutně perfektně a co se týče animace a vizuální stránky, tak jsem, myslím, nenašel ani jednu chybu.

28. prosince 2006