avatar uživatele

burtik

Jméno
Braňo
Věk
35 let
Bydliště
Nová Dubnica (Slovensko - kúsok od českých hraníc)
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Sedm statečných
The Magnificent Seven
90 %

Skvělý westen. Je to jeden těch starých, dobrých klasik. Viděl jsem ho už více krát a vždy se líbil. Ještě si pamatuji jsem se podle tohto filmu hrál :)

27. ledna 2007
plakát filmu
Vyvolávač deště
The Rainmaker
90 %

Tak to bylo něco. Fakt mně to dost vzalo. Líbilo se mi to tak že to ani neumím správne popsat. Z jedné strany se to může zdát najivní a nereální aby mladý a když talentovaný právník vyhrál soudní spor s velkou poištovací firmou. To však až tak není podstavou věci. Tenhle film hovoří o tom že člověk se nemá nikdy vzdát a taky je o tom že po spravedlnosti se jenom málo kdy dovoláš a když tak už může být dávno pozdě. Bylo velice dojemné když napokon ten mladík zemře a přitom mohl žít nebýt těch sobců z poišťovny. Také bylo skvělé sledovat to jak popři tvrdé práci a schánění důkazů musí Rudy Baylor (Matt Damon) řešit i své osobní problémy.

27. ledna 2007
plakát filmu
70 %

Tak na zasmátí

Ano tehle film je fajn jenom jako parodie na trillery typu hrdiny vystrílý sám všechny padouchy. Moc se mi bíbi to když v jedné scéně se B.Willis nejprve nejak zraní, nekolik záběrů se plazí nebo kulhá a strašně ho všechno bolí a pak je z něj opět silný a neotrasitelný RAMBO a může dál pokračovat v boji.

27. ledna 2007
plakát filmu
Božský Bruce
Bruce Almighty
70 %

Musím říct že filmy s J. Carrey mně moc nefascinují proto když je vydím hned radši přepnu na jiný kanál. No Božský Bruce je předci jen trochu z jiného soudku a jeden z lepších filmů samotného Jima. Je to zajímavá myšlenka když si předtavým co bych vše mohl udělat s mocí Boha. A právě tady je hezky daná odpověď: vůbec NIC. Něco by sis užil jako všemocný člověk no pak bys spíše na obtíž. Samotný člověk s jakoukoliv silou nemůže rěšit potíže lidí. Kromně toho tam je i kus humoru a to takového na kterém se dá i zasmát a ne jako ty ostatné filmy s J.C.

26. ledna 2007
plakát filmu
Tenká červená linie
Thin Red Line, The
100 %

Na většina nadčenců histockých vojenských filmů které znám tento film moc prí nezapůsobil, no na mně teda jo. I když by někto řekl že je nezáživný a zbytečně
zdlouhavý, že je vněm málo boje, atakdále........ Co však mně zaujalo a proč mu vlastne dávám 100% právě proto. Podle mně vojenskej film nemusí být jen o boji v zákopech kde je plno efektů krvavých a nuchutných scén. Strašne moc se mi líbí ten kontrast míru a boje. Ti domorodí lidé byli tak štastní žili v ráji na zemi zatím co se jenom kousek od nich odehrávala KRVELAČNÍ A NESMYSLNÁ 2. sv. válka. taky se mi moc líbili pasáže kdy ž jsou jenom tiché záběry na různé věci a do teho mluví někdo z vojáků svůj monolog který mu právě probíhá v hlavě. Ty monology jsou plné nezodpovězených otázek, které pro ně možná i navždy zůstanou nezodnovězené.

26. ledna 2007
plakát filmu
Jak krtek ke kalhotkám přišel
Jak krtek ke kalhotkám přišel
100 %

Je to pohádka mího dětství. Krtek je pro mně kultovou pohádkovou postavou. A navíc tenhleten díl je jediněčnej protože tady dostal krteček i hlas a tím že se v celé pohádce mluví je to istým spůsobem něco vínimečného.

25. ledna 2007
plakát filmu
Jak si zasloužit princeznu
Jak si zasloužit princeznu
50 %

Už ako menšímu se mi tato pohádka nebílila, a to vězte že jsem jich viděl hodně. Ale tahleta se mi ani trochu nebíbila. Celá je taková pochmůrní není tak nic takového co by mně jako diváka nečím zaujalo.

25. ledna 2007
plakát filmu
Apollo 13
Apollo 13
80 %

Film je velice dobře spracován. Kvalitní herecké obsazení je potvrzeno jejich skvelími výkony především výkon hlavní postavy kterou stvárnil skvělý Tom Hanks. Jestvuje mnoho podobných filmů o letě do věsmíru a podobne, no už na první dojem je tady znát značný rozdíl. Film je točen podle skutečné události a proto se v mnohem liší od ostatních.

24. ledna 2007
plakát filmu
90 %

Tenhleten film mně tede dost zaujal už hned jak jsem o něm slyšel. Snad už jen proto že v hlavních rolých hrají mí oblíbení herci (Bret Pitt, Anthony Hopkins). Přesto že samotný film trvá kolem tří hodin mně uběhl jako voda. Co mně asi dost šoklo bylo když hned na začátku přejel B.Pitta ten nákladák. A pak na mně hluboko zapůsobila ta myšlenka o tom jak vlastne vypadá smrt a také to jak se s ní člověk dokáže vyspořádat i když to je tak nepřirozené (smrt).

24. ledna 2007
plakát filmu
Tři veteráni
Tři veteráni
80 %

Velice vydařená komická pohádka. Je v ní typický Svěrákovský humor na kterém se dá vzdy pobavit. Je tady velice trafne poukázáno na lidský chtíč po penězích a moci. Film je navíc natočený tak aby zaujal jak deti tak i dospělé co se velice dobře vydařilo a proto má u mně za to veliké plus.

24. ledna 2007
plakát filmu
Jan Hus
Jan Hus
80 %

I když jsou v tomto filmu některé prvky velice slabé, jako například malované kulisy, musim uznat že tenhle film odhaluje velkou část historie jednak české ale hlavně historii katolícke církve. Jan Hus byt jeden z učencú kteří byli zabiti pro svou víru katolickou cirkví. Je to příklad všeho toho svinstva které spáchala a za které se prí omluvila. Avšak nechci tady rozebírat náboženství. Pro mně je to dobrý film a doporučiji si ho podívat ne jen jednou.

24. ledna 2007
plakát filmu
Babička
Babička
50 %

Tenhleten film mi teda vůbec ale vůbec nic neříká. Já vím říká se že není nad starou klasiku Babička jako kniha i film mně uspávají. V celém ději není nic co překvapilo nebo dojalo. Nic na čem bych zasmál nebo alespoň zauvažoval, prostě nic. Celý děj se nese rovnou monotónní linií. Na grafu by to asi vypadalo jako přímka která stále víc směruje pomaly dolů.

24. ledna 2007
plakát filmu
Král džungle
George of the Jungle
70 %

Skvělá bláznivá komedie a zároveň i parodie na Tarzana. Není zbytečně přehnaný co se týče tzv. přiblblého humoru. Všeho bylo s mírou.

22. ledna 2007
plakát filmu
Dožeň, co se dá!
Blast from the Past
80 %

Perfektní! Byla to švanda a hlavně se mi moc líbilo to jak tam ti homelessáci založili kult uctívání.

22. ledna 2007
plakát filmu
Mumie
The Mummy
80 %

Dalo se

Film je celkem v pohodě. Zajímavý příběh, slušné obsazení a dobré efekty no chvílemi se mi zdáli hodně přehnané. Člověk se ani nemá kdy nadechnout. Hlavní hrdinové pořád před něčím utíkají, obětují se a řvou po sobě takže dobrý zážitek z filmu se postupně vytrácí. Avšak co se mi líbilo byt právě humor který z části zlehčoval některé vypěté situace. Taktéž se mi moc líbil herecký výkon krásné Rachel Weisz. Proto 80%

22. ledna 2007
plakát filmu
Mumie se vrací
The Mummy Returns
70 %

Neříkám že mně jednička zaujala nějak víc ale předce když už je něco opakované strácí to na kvalitě. A to bylo i vidět. Proto aby oko diváka více zaujal musel být samotný děj víc napínavnější a efekty přepracovanější. To se však až tak moc nepovedlo a vidět to je ku příkladu na zpracování krále škorpióna. Byl děsný, vypadal jako postavička v počítačové hře a vůbec né jako opravdový.

22. ledna 2007
plakát filmu
80 %

Hlavní věc co jse mi zdálo nejlepší je samotná myšlenka filmu: I kdyby člověk mněl možnost aby jse mu splnila jeho přání neznamelo by to že by i dosáhl svého štěstí. Protože člověk vlastně ani sám neví co by vlastně chtěl a právě na to tenhle film z části poukazuje a proto je podle mně dost dobrý.

22. ledna 2007
plakát filmu
Kid
The Kid
80 %

Dětství je to nejkrásnejší období lidského života (alespoň by to tak mnělo být) a naše vspomínky nám vždycky připomenou všechny ty lumpárny a tu zábavu kterou jsme zažili a teď už nemůžme protože už prostě takový nejsme poněvač už jsme dospělý. Ale vspomínky ty nám zůstanou.

22. ledna 2007
plakát filmu
Hartova válka
Hart's War
70 %

Zajímavé ale poněkud najivní myslet si že by vojenští vězni se mneli tak dobrĚ a mněli by taková práva. A totálně najivní byl konec vězeň si příjde halvní branou spět do tábora aby ukazal svou hrdost a čest... a navíc to je tak ohrmující že dokonce vojáci ani neuposlechnou rozkaz ke střelbě ale zůstanou v němém úžasu a velitel tábora samozrějmě též. To mně tak vytočilo že jsem mněl chuť ty hajzly vězněné postřílet sám za ty němce. Ale pak ten Bruce to pěkně schytal.

22. ledna 2007
plakát filmu
Minority Report
Minority Report
90 %

Úžasný!!! Když jsem to viděl prvně tak jsem byl úplně unesen. A pak asi ješte dalších deset a možná i vic krát zas.

22. ledna 2007
plakát filmu
Gattaca
Gattaca
100 %

100%

Film jak má bejt. Nenecházejí se vněm nesmyslné vraždění a krvilačné scény. Je tam jadna vražda ktérá je podstatná pro děj filmu a to je vše. Pak už se film ubírá celkem jíným směrem. Poukazuje na silu vůle a také na to že když člověk něco hodně chce tam teho také může dosáhnout. A to může to vskutečně cokoliv. Porazit svého staršího a silnejšího bratra nebo dosáhnout výsady letět do věsmíru. Také konec je velice dojímaví když si uvědomíme že ten kdo by byl ve skočnosti jenom opovrhovám dosáhne svého snu zatím co ten druhý ten "dokonalý" vše své ideály stratí a radě ji si zvolí krutou smrt: UPÁLENÍ. Když jsem po viděl chtělo se mi plakat.

22. ledna 2007
plakát filmu
Spy Kids 3D: Konec hry
Spy Kids 3D: Game Over
30 %

Odpad

Je to ta největší pitomost jakou jsem kdy viděl. Prostě strašný. Asi bych to v zivotě neviděl a byl bych za to šťastem bohužem jsem byl na to donucen jít poněvač jsem na to šel povinně ze školy a byl to děs a navíc mně pak bolely oči z těch debilních brílí.

22. ledna 2007
plakát filmu
70 %

Tom Hanks

Neříkám že je to jeden z jeho nejlepších filmů ale je nutno uznat že díki němu se jěšte víc proslunil Tomův neobyčejný herecký talent. No řekněte kto jiný by svedl tak báječne sehrát roli 11 letého kluka?

22. ledna 2007
plakát filmu
Letuška 1. třídy
View from the Top
60 %

Tak TROCHU jsem se pobavil

Pro mňe čistý průměr. Bylo tam ze všeho trochu: trochu humorné, trochu romantické, trochu uvřískané no hodně americké. Možná už vypadám jak nějaký tupec který tvrdí že vše americké je špatné ale já si prostě neumím pomoct. Čo už som nou :))

20. ledna 2007
plakát filmu
Gorily v mlze
Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey
90 %

Film je to velice zajímavý a také dojímavý. Velice přesně poukazuje na to jak moc jsou lidé chamtivý a pro peníze udělají vše. Na druhou stranu tu naštěstí jsou i tací kteří mají srdce a dokážou udělat i něco proti tomu. Je však jen malá kvapka na očištení v moři špíny.

20. ledna 2007