avatar uživatele

burtik

Jméno
Braňo
Věk
35 let
Bydliště
Nová Dubnica (Slovensko - kúsok od českých hraníc)
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Osobní profil

Mám rád kvalitné filmy s dobrým humorom alebo zaujímavou zápletkou, prekvapivým koncom a tiež filmy, pri ktorých je treba aj rozmýšľať. Filmy, ktoré je treba pozorne sledovať aby ti neuniklo nič podstatné. Tiež musia byť logicky spracované a hlavne musia mať aj nejakú myšlienku v sebe. Film podľa mňa má po sebe v človeku aj niečo zanechať. Film nesmie byť toho typu, že človek vie predvídať jeho koniec. Neznášam akčné kraviny (filmy so S. Segalom a podobné), rôzne krváky (300, Hostel) či horory kde behá nejaký psychotický maniak, ktorý každého rozreže (Vreskot,Metro,...). Čo si rád pozriem tak nejaký historický film, drámu, sci-fi a tiež nejakú dobrú komédiu.

Môj naj herec je Tom Hanks pre jeho univerzálnosť. Dokáže zahrať bez problémov akúkoľvek rolu a vždy je to perfektné. Ďalšími mojimi obľúbenými hercami sú A.Hopkins, Al Pacino, E.Norton, B.Pitt, M.Damon, K.Spacey, J.Law, B.Willis, W.Smith a J.Phoenix.

Medzi herečkami u mňa dominuje Ellen Page. Ďalej Chloë Grace Moretz, Scarlett Johansson, Reese Whiterspoon, Rachel Weiz.
Mám veľmi rád české filmy hlavne tie od Svěráka ako napr.: Kolja, Marečku..., Na samote u lesa,... Obľubujem najmä filmy so s starými českými hercami, ktorý sú už žial zväčša pod zemou: R.Hrušinský nejst., J.Sovák, J.Marvan, ... - jednoducho stará dobrá klasika.

MOJE TOP FILMY:
Forrest Gump
Svet podľa Prota
Schindlerov zoznam
Temný rytier
Pád tretej ríše
Osada (Vesnice)
Stroskotanec
Chyť ma ak to dokážeš
Vykoupení z věznice Shawshank
Nebezpečné myšlienky
Pán a Pani Smithovi
Tenká červená línia
Hľadá sa Nemo
Nepriateľ štátu
Klub bitkárov
Gran Torino
Gattaca
12 opíc
Pelíšky
Crash
Trója
JFK
Hra

TOPTROJKA MOJICH OBĽÚBENÝCH FILMOV:
1. Forrest Gump
2. Svet podľa Prota
3. Gattaca

Mám rád tiež staré klasiky ako: Sedem statočných, Byl jednou jeden král, filmy s L. de Funesom, V. Burianom atď...

Moje obľúbené trilógie:
The Godfather (Kmotr)
Batman - Temný rytier
Pán Prsteňov
Toy´s story
X-Men

Moje obľúbené seriály:
Ženy z rodu Gilmorových
Hviezdna brána
Simsonovci
M.A.S.H.
Priatelia
Frasier
JAG

MOJE TOP ANIMÁKY:
1. Hľadá sa Nemo
2. Up - Vzhůru do oblak
3. WALL-E

Obľúbené rozprávky a kreslené seriály môjho detstva:
Jak krtek ke kalhotkám přišel
Veveričiak Riško
Šmolkovia
Toy´s story
Cesta do pravěku
Franklin a jeho dobrodružstvá
a rozprávky z produkcie Walt Disney:
Káčerovo, Macko Pú, Chip a Dale, Gumkáči...

A na záver niečo o mne:

Milujem hudbu. Rád si vypočujem viacero štýlov, teda okrem hip-hopu, punku a deadmetalu. Tie neznášam. Čo mám rád tak sú to sountracky z mojich obľúbených filmov. No úplne najradšej si počúvam dobrý house, trance, chillout, jazz alebo aj techno.
Prečo?
Nóóó odpoveď je celkom ľahká. V hudbe je aspoň pre mňa najdôležitejšie samotná hudba, pretože práve ňou sa dajú vyjadriť rôzne nálady, emócie a pocity, ktoré sa slovami niekedy len ťažko dajú opísať. Preto je pre mňa text len niečím doplňujúcim. Zvlášť vtedy ak sa mi nejaká pesnička páči kvôli tomu ako je pohodová, jaký má fajn rytmus a tak, no len do tej chvíle kým v nej nezačne spievať nejaký magor čo si o sebe hovorí pán spevák a pritom tými svojimi pazvukmi, ktoré vydáva len kazí dobrú hudbu, ktorú mu aj tak zložil niekto iný lebo on sám je na to neschopný.
Techno, Trance či House je prevažne o samotnej hudbe a rytme a to je pre mna to hlavne.
Táto hudba je dostatočne rytmická, rýchla a zároveň emotívna takže si ju človek môže naplno vychutnať.
Inak z času na čas si vypočujem občas aj nejaký ten rock, pop atď. ......nezaškodí, keď je dobrý :) Skrátka dobrá a pohodová hudba je fajn.