avatar uživatele

burtik

Jméno
Braňo
Věk
35 let
Bydliště
Nová Dubnica (Slovensko - kúsok od českých hraníc)
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Náhradníci
The Surrogates
80 %

V celku zaujímavý film. Človek keď ho pozerá a uvedomí si že niekedy strávy aj celý deň pred počítačom, tak sa pomaly tiež stáva takým virtuálnym náhradníkom a ťažko potom vníma triezvo okolitý, reálny svet. Dobrý film na zamyslenie, nad tým nakoľko sme závislý od modernej techniky, ktorá nám má slúžiť k ulahčovaniu práce a zlepšovaniu životnej úrovne ale často žiaľ to má za následom že sa stávame "otrokmi" závyslími od tejto techniky.

21. března 2014
plakát filmu
Zlodějka knih
The Book Thief
100 %

Je to ten najkrajší film aký som za poslednú dobu videl. Tak ako je príbeh krásny, tak rovnako je aj smútný, pričom je vsadený do neľútostnej doby 2. svetovej vojny, kedy rozum, cit a ľudskosť šli stranou. Dnes mám dojem, že sa takýchto filmov už točí žial stále menej a menej. Výnimočnosť filmu navyše dodalo aj perfektné odsadenie. Jak v roli pestúnov, Geoffrey Rush a Emily Watson, čo sú skvelí a skúsení herci, tak aj mladá a veľmi talentovaná Sophie Nélisse, ktorá stvárnila hlavnú postavu Liesel. Myslím, že si film v krátkej dobe pozriem opäť.

4. března 2014

Preceňovaná rozprávka

Toľko som o tomto filme počul až som si raz povedal, že si ho už musím pozrieť. No nehovorím, že je to zlé ale zase nič moc. Klasická záhrobná tématika, typická pre Tima Burtona. Dej ničím zvlášť neprekvapí ani nepobavý, čiže taký klasický priemer. Nič také čo by som si potreboval opakovane pozerať.

25. listopadu 2013
plakát filmu
Láska
Amour
70 %

Veľmi zaujímavý film aj keď nie pre každého. Nie je to ten komečný typ filmu, na ktorý chodí do kín masa ľudí. Príbeh je veľmi jednoduchý, vyznačuje sa dlhými scénami bez verbálneho dialógu. Len výmena pohľadov, záber na obrazy či plynutie hudby, to všetko môže priemerného diváka až uspávať. Každopádne je to niečo iné ako bežné komečné filmy. Máte pri ňom čas sa zamyslieť sám nad sebou a precítiť celý príbeh. Mnohé veci si musíte vo filme domyslieť a tiež záver je veľmi atypický. Taký, že zostanete nehybne sedieť s otvoreniu pusou a nechápavo poviete: Čo? Tak asi tak nejak sme my reagovali - partia čo sme na tomto filme boli v kine. Neviem či by som ho chcel znovu celý vidieť, možno len vybrané scény, pretože na celý by som asi nemal trpezlivosť.

17. srpna 2013
plakát filmu
Wolverine
The Wolverine
50 %

Prepadák!!!

No bieda tento film. To už aj "X-Men Origins: Wolverine" bolo lepšie než toto. Keď som pred pár rokmi videl "Origins: Wolverine", tak som si povedal, že no čo tak nemôže byť každý film z radu X-Men pecka a bol som ochotný to prekusnúť. Avšak toto je ešte horšie. Film je nudný, predvídateľný, chvíľami dosť nelogický a v podstate len také klišé. Neviem čo si filmári sľubovali od toho, keď pošlú Logana do Japonska??? Ako úplne od veci. Na konci filmu som si už vyslovene prial aby Logan chcípol a bol by pokoj. To by ma v tej chvíli normálne potešilo ale to je samozrejmé, že to sa stať nemôže. Škoda.

17. srpna 2013
plakát filmu
60 %

Akčná volovina ako všetky filmy tohto typu ale malo to určitú pridanú hodnotu kvôli, ktorej som si to chcel pozrieť a to že Stallonemu sa podarilo ukecať všetkých najlávnejších akčných hrdinov za posledných niekoľko desaťročí. Je to tak jedinečná možnosť vidieť pokope Arnieho, Stalloneho, Van Damma... k tomu Bruce Willis a Chuck Norris a mnoho ďalších... to už je veľké lákadlo aj pre diváka ako som ja, ktorý sa akčným blbovinám vyhýba jak je rok dlhý. Zvlášť keď tam navzájom si doberali jeden druhého a padali hlášky ako: "Já se vrátím..." alebo keď si Chuck zažartoval na svoju adresu, t bolo celkom fajn. Ale aj tak len 60%.

17. srpna 2013
plakát filmu
Laputa: Město v oblacích
Tenkû no shiro Rapyuta
80 %

Konečne vzhlasnuté!!! Laputa bol môj posledný film, ktorý mi ešte chýbal do zbierky Miyazakiho celovečerných animovaných filmov. Videl som od neho všetko ale k tomuto som sa akosi nevedel dostať. Takže som veľmi rád, že som si ho konečne mohol pozrieť. A verte oplatilo sa. Je to úžasmý film, konieckoncov ako všetky filmy od Miyazakiho. Páčil sa mi príbeh, zápletka, to ako dej gradoval a že už od prvej chvíle sa niečo dialo takže som bol veľmi rýchlo vtiahnutý do deja lebo stále sa dačo dialo.Záver som už predpokladal ako zrejme skončí, takže napätie vo mne nevydržalo až do úplne samého konca ale to bude asi tým, že som už videl ostatné jeho filmy. Každopádne odporúčam si pozrieť, vhodný jak pre deti tak aj pre dospelých.

11. července 2013
plakát filmu
Muž z oceli
Man of Steel
70 %

Začiatok fajn, vsuvky z detstva krásne dopĺňali dej ale druhá polovica, keď mal už dej graduvať tak ma to nudilo, súboje oničom iba ak o tom ako toho zničiť čo najviac. Mal som veľké očakávania ale nakoniec to bolo veľké sklamanie.

9. července 2013
plakát filmu
Iron Man 3
Iron Man 3
70 %

Začiatok prekvapivý, model 42 veľmi pôsobivý, v roli Mandarina si lenšie obsadenie ani neviem predstaviť, avšak až do chvíle, keď sa seriózny Ironman premenil na paródiu. Viem, že slová Ironman a seriózny nejde moc do kopy ale jednoducho to čo spravili s úhlavným nepriateľom by ma nenapadlo ani v tom najhoršom sne. Navyše to neustále vracanie sa k udalostiam s Avengers, ktoré podľa môjho názoru boli viac menej zbytočné, ma tiež moc nebavilo. Nebolo to zlé ale samotný trailler bol lepší :)

9. července 2013
plakát filmu
Univerzita pro příšerky
Monsters University
80 %

Samozrejme, že cieľ prekonať jednotku, to by bol asi moc vysoký cieľ, pretože Príšerky s.r.o. boli úžasné. Ale myslím, že aj Univerzita je celkom podarená. Páčia sa mi vsuvky ako napríklad agent č. 00001, snežný muž ale aj iné. Záver bol tiež celkom zaujímavý a hlavne nebol úplne klasický čo sa mi pácilo.

9. července 2013
plakát filmu
Koupili jsme ZOO
We Bought a Zoo
80 %

Príjemný, pohodový rodinný film akých sa už dnes točí veľmi málo. Niekto by povedal možno, že nuda ale je to aspoň obyčajný príbeh obyčajných ľudí, ktorí nie sú ničím extra výnimoční akurát tým, že sa rozhodli kúpiť Zoo a zachrániť ju pred bankrotom.

9. července 2013
plakát filmu
Argo
Argo
80 %

Taký priemer

Nemám nič také špeciálne čo by som tomuto filmu chcel vytknúť. V podstate má zaujímavý príbeh, založený na reálnom podklade a spracovanie tiež celkom ujde. Ale na druhú stranu by som od filmu čo získal oscara za najlepší film očakával niečo viac. Určite to nie je ten film, ktorý by vo mne zanechal nejakú výraznú stopu, že by som si ho chcel pozrieť opäť. Proste len taký priemer.

9. července 2013
plakát filmu
Můj soused Totoro
Tonari no Totoro
80 %

Veľmi krásny príbeh, zasadený do ešte krásnejšieho prostredia. Je to taká oddychovka. Dve sestry sa pomaličky dostávajú do stále podivuhodnejšieho a rozprávkovejšieho prostredia až sa človek do toho tak vžije, že by sám chcel niečo podobné zažiť. Jediné sklamanie prišlo vo chvíli, keď som si uvedomil, že film pomaly končí. Bol by osm totiž schopný ho kľudne pozarať ešte aj ďalšiu hodinu. Je to fakt peckový film.

9. července 2013
plakát filmu
80 %

Pekný a jednduchý príbeh o tom ako sa malé dievča, ktoré mimochodom vie lietať na metle, osamostatňuje a začína podnikať ako doručovací kuriér. Hlavná zápletka síce až moc jednoduchá, vzhľadom k tomu na aké filmy som od Miyazakiho zvyknutý, ale napriek tomu dosť originálna na to aby zaujala. Vedel by som si k tomu predstaviť celý seriál príbehov a dobrodružstiev malej slečny Kiki. Škoda, že nič také neexistuje. Chcel by som vzhlaidnuť viac takých filmov ako je tento.

9. července 2013
plakát filmu
Zámek v oblacích
Hauru no ugoku shiro
80 %

Perfektný príbeh, ktorý už od prvej minúty musí zaujať každého kto má rád fantáziu. Je to príbeh jak pre deti, tak aj pre dospelých, ktorí si pri ňom môžu prísť na svoje. Ja som si aspoň prišiel. Záver je však už trochu moc spletitý a tak tam ostáva priestor na nezodpovedané otázky čo moc nemám rád. Ale aj napriek tomu je to fajn príbeh a oplatí sa pozrieť si ho aj viackrát.

9. července 2013

To ani nie je film

Videl som už kadečo, rôzne trápne vezie "napínavých" filmov s obrovskými žralokmi a inýmy megatvormi ale toto bola asi zatiaľ tá najväčšia blbosť. Žralok, ktorý vie plávať v piesku??? Tak to už je príliš. Navyše, keď vyzerá ako prerastený kapor so zubami, oblepený nejakou živicou alebo tak nejak to vyzeralo, no proste hrozné spracovanie žraloka. Herecké výkony sú taktiež nulové a dokonca sa filmári ani nenamáhali vymyslieť nejaký príbeh. Proste len pozliepali príbehy z iných filmov ako sú Čeluste I., III. a Žraloky útočia. V závere som uvažoval, že by som snáď aspoň za niečo mohol dať aspoň 10% ale fakt nebolo za čo. Iba ak za klišé obsadenie prsatej blondýny do hlavnej role aby sa dalo aspoň na niečo porezať. Ale ani to nestačí na 10%, takže ostávam pri nule.

9. července 2013
plakát filmu
Hobit: Neočekávaná cesta
The Hobbit: An Unexpected Journey
60 %

Nuda

Ja som od Hobita našťastie moc neočakával a tak ma to ani moc nesklamalo, keď som ho videl. Tešil som sa na vizuálne efekty a na dej plný škriatkov, zlobrov, kúziel a mmnohých ďalších fantastických prvkov. To sa aj naplnilo. A to by mi aj stačilo, pokiaľ by sa však jednalo o detskú rozprávku. A aj keď je to ako žáner fantastický film, trochu viac reality by som skôr privítal. A úplne by som vymazal všetky tie klišé scény, keď v poslednej chvíli, keď už život hrdinov vysí na vlásku, zrazu zasiahne sila dobra a všetkých vyslobodí. Toto sa vo filme opakovalo minimálne 5x. Navyše aj samotná zápletka je veľmi plytká, vôbec ma nevsúvala do deja na rozdiel od Pána Prsteňov. Tam som sa tešil na pokračovanie trilógie, no pri Hobitovi som si istý, že do kina na pokračovanie nepôjdem a pozriem si ho až keď sa budem veľmi nudiť a nebudem vedieť čo robiť s tromi drahodennými hodinami.

11. června 2013
plakát filmu
Nikdy neříkej nikdy
Never Say Never Again
50 %

Toto naozaj nie je bondovka

Dlho som presne nerozumel prečo sa tento diel nepočíta medzi klasické bondovky, až ma to donútilo pozrieť si ho a pochopil som. Sledovať totiž 50 ročného, šedivého a poloplešatého Conneryho ako sa snaží zahrať okúzlujúceho Jamesa Bonda bolo dosť úbohé. Navyše keď sa na scéne zjavil Rowan Adkinson, mal som dosť. Prišlo mi, že toto nie je bondovka a ani pokus o to natočiť bondovku ale skôr natočiť paródiu ja J. Bonda a to, že sa filmárom podarilo do hlavnej role ukecať Conneryho robí film ešte kurióznejším. Pokiaľ si nechcete skaziť chuť tak ani radšej nepozerajte.

31. ledna 2013
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
50 %

Zlátanina

Muzikály mám rád a aj preto som si chcel pozrieť Mama Miu. Síce som tušil, že to nič extra asi nebude. No a mal som pravdu. Niekto si asi myslí, že keď dá dohromady hitovky z 80. rokov a k tomu dobré herecké obsadenie, tak je z toho zaručený trhák. Realita je však iná. Film je veľmi slabý. Ako hudbu od Abby mám rád a aj hercov v tomto filme považujem za špičkových ale to proste na dobrý film nestačí. Prostredie je strašne umelé. Zápletka poriadne pritiahnutá za vlasy (najmä koniec), no a hudobné a tanečné scény mi prišli dosť trápne a bez fantázie - ako by som sa pozeral na nejaké ochotnícke divadlo.

31. ledna 2013
plakát filmu
Diamanty jsou věčné
Diamonds are Forever
60 %

Už to nemalo ten šmrnc

Nikto nemôže zostať večne mladý a dokonca ani Sean Connery. Film bol celkom fajn ale keď to mám porovnať s Dr. No alebo s Goldfingrom, tak "Diamanty", už trochu zaostávajú a myslím, že to je aj tým, že predstaviteľ Bonda má už skoro o 10 rokov viac. Navyše už má trochu začalo nudiť to, že nepriateteľ je stále Blofeld, ktorého v každom diely hrá niekto iný, kvôli "plastickým operáciam".

31. ledna 2013
plakát filmu
Smrt čeká všude
The Hurt Locker
60 %

Americký vojaci ako Superhrdinovia

Nemôžem si pomôcť ale celý filmu na mňa a rovnako aj na kamoša, s ktorým som film pozeral, pôsobil veľmi divne. Politika zasahuje do všetkého a Hollywood nebude výnimkou. Hlavná postava pyrotechnik James (Jeremy Renner), je vyobrazením typickej predstavy o nebojácnom, dokonalom americkom vojakovi - hrdinovi, ktorý bojuje proti zlým a krvilačným teroristom. Otras. V celom filme sú americký vojaci vykreslený ako tí dobrí a teroristi ako tí, ktorí vyhadzujú do vzduchu nevinných ľudí a zabíjajú malé deti. A podľa mňa film presne kvôli tomuto bol film ohodnotený oscarom - podporiť americký debilný idealizmus o tom že oni sú tí najlepší, ktorí robia na zemi poriadok. Pritom samotný film je podpiemerný. Jasné má dobré herecké obsadenie ale to je asi tak všetko. Kamera je roztrasená (samozrejme zámerne ale spôsobuje to akúrát bolesť očí), dej slabý, predvídatelný a nudný. Druhýkrát si to už asi nepozriem.

23. ledna 2013
plakát filmu
Temný rytíř povstal
The Dark Knight Rises
90 %

Temný rytier = Úžasná epocha

Temný rytier povstal je úžasné dramatické vyvrcholenie tejto neskutočne dobrej trilógie. Každý diel bol iný ale dohromady vytvorili perfektný príbeh. Zaver je síce trochu predvídatelný, už v polovici filmu som akoby tušil čo si Nolan prichystal na záver... ale v podstate mi to vobec nevadilo, práve naopak. Tešil som sa na každý ďalší záber a scénku, že čo prinesie. Celý dej neskutočne graduje, tak že už v prvej tretine má človek dojem že to je vrchol ale pritom ten ešte len príde :) Nolan dlho pracoval na scénari a jeho práca je viditeľná. Nie je to žiadna rýchlokvaska po veleúspešnom druhom diely. Je to naozaj silný epický záver, ktorý stojí za to vidieť.

1. srpna 2012
plakát filmu
Naušika z Větrného údolí
Kaze no tani no Naushika
90 %

Neskutočne úžasné

Miyazakiho filmy, jednoducho sú a budú vždy úžasné. Je to naozaj úžasná kombinácia fantázie a boja za mier a zjednotenie. Avšak nie s mečom v ruke ako to je často vidno v amerických klišé filmov, kde hrdina musí najskôr posekať a povraždiť všetkých zlosynov aby nastolil pokoj a mier. Naušika bojuje svojím srdcom, láskavosťou a sebaobetovaním. Pokiaľ niekto videl Princeznú Mononoke tak vrelo odporúčam aj tento film. Iste si prídete na svoje.

29. května 2012
plakát filmu
Růžový panter
Pink Panther, The
60 %

Veľké očakávania

Videl som oba diely novej verzie Ružového pantera a celkom sa mi pačili, teda hlavne jednotka. Tiež som niekoľkokrát videl útržky ostatných dielov kde hrá P. Sellers a tak som bol veľmi zvedavý na prvý diel. A asi aj preto ma to tak sklamalo. Film bol nudný, samotná postava J. Clousea bola nevýrazná a v podstate to ani nebola hlavná postava. Dej a zápletka sa točila okolo množstva nepodstatný vecí ale nie okolo vyšetrovania. Navyše aj humoru tam bolo úplne minimum.

16. května 2012
plakát filmu
V tajné službě Jejího Veličenstva
On Her Majesty's Secret Service
60 %

Celé by to bolo zaujímavé a mohla by z toho byť dobrá bondovka nebyť herca čo stvárňuje J. Bonda. Jednoducho počas celého filmu som sa musel akoby premáhať a pripomínať si, že naozaj sledujem pravú bodovku a nielen nejakú napodobeninu či paródiu, pretože práve tak tento diel pôsobí.

16. května 2012