avatar uživatele

burtik

Jméno
Braňo
Věk
35 let
Bydliště
Nová Dubnica (Slovensko - kúsok od českých hraníc)
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
X-Men: Poslední vzdor
X-Men: The Last Stand
80 %

Takže po vzhliadnutí filmu X-MEN 3 môžem prehlásiť, že som konečne videl dobrú sériu komixových filmov, ktorá ma bavila a určite si ju ešte v budúcnosti párkrát pozriem. Navyše dúfam v pokračovanie tejto podľa mňa úspešnej série. Usudzujem tak podľa posledných dvoch scén. Mám na mysli poslednú scénu pred záverečnými titulkami a mini scénu po titulkoch. Ľudia nespravte tú chybu čo ja, že nedopozeráte titulky do konca. Ja som to spravil a potom som len s prekvapením hľadel na kamoša, ktorý mi hovoril o nejakej dosť podstatnej scéne na konci filmu... Z toho vyplýva, že film sa má pozerať až do konca.

13. října 2007
plakát filmu
Lišák Renart
Roman de Renart, Le
60 %

Hneď na začiatok by som tomuto filmu vytkol veľmi slabú animáciu. Nechápem prečo sa všetci snažia za každú cenu točiť počítačovo animované rozprávky. Vyzerá to hrozne. Príbeh tiež nič moc a dokonca je Renart obvinený z vraždy. To som bol ako v šoku. Podľa môjho názoru v rozprávke pre deti by sa nemalo vyskytovať násilie v tom slova zmysle, že niekto niekoho zabije. To do rozprávky jednoducho nepatrí.

26. září 2007
plakát filmu
Sunshine
Sunshine
70 %

Film je to dosť nudný a niektoré scény neuveriteľne zdĺhavé. Čo sa však týka celkovo príbehu tak je dosť originálny. Existuje totiž množstvo filmov s podobnou tématikou o zničení a konci sveta, no tu je to trochu inak. Prekvapilo ma, že celý film je o záchrane Zeme a pritom celý film je "točený vo vesmíre". takže môj celkový dojem z filmu je asi následovný:
Je to v pohode film, dá sa to vidieť ale asi tak maximálne raz a dosť.

26. září 2007
plakát filmu
Nebezpečné myšlenky
Dangerous Minds
100 %

Film má naozaj veľmi dobrú atmosféru. A čo je hlavné je to, že je realistický. Nie je ničím pri kreslený a končí v podstate smutne než tradičným happy endom. Ľúbila sa mi v ňom Michelle Pfeiffer, ktorá sa svojej role veľmi dobre zhostila. Vo filme je aj dobrá ešte stará rapperská hudba, tá ešte za niečo stála oproti tomu dnešnému píp... Hip-hopu. Dodáva filmu ešte lepšiu atmosféru. Takže ako vravím dá sa na čo pozerať. Kto ešte nevidel, tak vrele doporučujem.

17. září 2007
plakát filmu
Holka nebo kluk?
Holka nebo kluk?
60 %

Ja mám celkom rád staré české čierno-biele filmy pre pamätníkov. Na tomto filme sa páči nápad: ako sa žena prezlečie za muža. Podobných filmov je dnes už veľa kde sa muž mení muž na ženu a žena na muža, no v tej dobe to bolo niečo nové a preto aj zaujímavé. Avšak spracovanie samotného deja nie až tak dobré a zábavné ako by niekto očakával a preto tiež odo mňa toto slabé hodnotenie.

16. září 2007
plakát filmu
70 %

Otázka pre aktak: Ak ťa teda film nezaujal tak prečo mu dávaš 100%? No nič každopádne súhlasím, že film to nie je ktovieako skvelý. Vo filme sa mi páčil výkon M.Shorta a ani Ch.Applegate nebola najhoršia. Vo filme bolo taktiež niekoľko zábavných scén takže sa bolo aj na čom pobaviť. Ale celkovo nebol nijak výnimočný a ani nemôžem povedať, že by bol môj obľúbený a preto dávam priemerných 70%.

16. září 2007

Děsnej zabiják bol najlepší film z celej série šialených filmov pod názvom Scary Movie. Boli tam také veci čo do tej doby v nijakom inom filme neboli. Vtipné a niekedy aj dosť trapné hlášky sa niesli celým filmom. V to však jeho nasledujúce časti dosť zaostávali a človek si musel doslova hľadať nejaké fakt vtipné momenty.

15. září 2007
plakát filmu
Scary Movie 3
Scary Movie 3
50 %

Slabé. Ako nemôžem povedať, že som sa vôbec nezasmial alebo, že by tam nebolo zopár dobrých gegov ale žiaľ čakal som od toho trochu viac. čo bolo celkom v pohode tak bol ten alternatívny koniec.

15. září 2007
plakát filmu
Jako jed
Jako jed
60 %

Nič pre mňa

Už od prvého záberu kamery som tušil, že sa jedná o film, ktorý uvidím prvý a dúfam, že aj poslednýkrát. Môže to znieť prehnane ale je to fakt, že niekedy už v samom počiatku filmu tušíte jeho koniec a veľmi rýchlo tak môžete zhodnotiť nakoľko sa vám páči. Nesedí my Svěrák v hlavnej roli. Zrejme nie som jediný kto je už zvyknutý na jeho typické humorné postava s jedinečnými hláškami. Naviac celý film je veľmi pochmúrny, mnohí herci sú mi tam nesympatický celkovo dej o ničom.

15. září 2007
plakát filmu
Válka světů
War of the Worlds
80 %

Aj keď námet filmu je už dosť otrepaný, je na tomto filme niečo jedinečné. Je množstvo filmov s témou o invázii mimozemskej civilizácie. No ako hovorím napriek tomu dokázal režisér z neho spraviť veľkofilm. Tu opäť S.Spielberg dokázal svoj výnimočný talent na tvorenie filmov. Vo filme je dobré obsadenie, dobrá atmosféra doprevádzaná skvelou hudbou ako podmaz čím dodáva filmu dynamičnosť a vtiahne diváka viac do filmu. Jednoducho: Páčilo sa mi to.

15. září 2007
plakát filmu
80 %

Túto rozprávku som malý doslova žral. Vždy ma dokázala upútať rozprávka (príbeh) s peknou animáciou a tiež zaujímavým príbehom. Tiež sa mi páčilo to skombinovanie reality s fantáziou. K tomu zaujímavé fantastické postavičky... no niet čo dodať taká kombinácia musí zaujať skoro každé dieťa.

15. září 2007
plakát filmu
60 %

Ak by som mal tento film hodnotiť po obsahovej stránke, tak je to celkom fajn rozprávka. Gaju som pozeral aj s mojim mladším bratom, ktorému sa veľmi páčila. Preto z tohto hľadiska film hodnotím kladne. Avšak čo sa týka grafiky a celkovej animácie tak strach a hrôza. Chvíľami som mal pocit, že sledujem počítačovú hru a nie film. Jednoducho-čajové. Navyše ako to v rozprávkach býva je tu zopár nelogických vecí a celková zápletka má niekoľko chybičiek, ktoré by som si vedel predstaviť doladené, tak aby všetko spolu súviselo. Ale inak pozerať sa to dalo :)

7. září 2007
plakát filmu
K2
K2
60 %

Neoslnil ale ani nesklamal

Mne to práve že naopak pripadá dosť suché. Ako nie, že by to bolo nudné, že sa tam nič nedeje zaujímavého, to nie. Ale celkový dojem z filmu je u mňa taký nijaký. Možno aj preto že mám svoj názor na to čo sa týka horolezectva a riskovania života vlastne pre nič. Ale to tu rozoberať nechcem. Skrátka taký stred. Nič extrémne dobré ale ani prepadá. Proste tak na jedno pozretie a stačí.

7. září 2007
plakát filmu
Pidihajzlík
Littleman
40 %

No tak ja by som sa skôr priklonil k názoru aajusky. Je to trpárna. Humor slabý a tie nechutnosti typu keď si pidihajzlík vytre sušienkou všetky možné miesta a potom to zožere ten starýk no proste hnus. Keď už humor tak má byť na úrovni a nie toto. Nehovorím, že to bolo to najhoršie čo som kedy videl ale bolo to skrátka slabé a aj dosť predvídavé. Takže už v prvej polovici som vedel ako sa to zhruba všetko skončí.

17. srpna 2007
plakát filmu
Valiant
Valiant
70 %

Tak, keď som si prečítal, že to je od výrobcov Shreka myslel som si, že sa celkom dobre pobavím. Avšak v celom filme bolo len veľmi málo scén kde by bolo sa na čom pobaviť. Takže pre dospelých ako komédia nič moc a pre deti asi tiež nie teda ak mám hodnotiť podľa môjho malého brácha, ktorého to tiež moc nenadchlo. Pozrel si a stačilo. Dokonca si myslím, že by to vyzeralo oveľa lepšie keby to bolo trochu poupravené a bol by to normálny vojenský film s normálnymi hercami.

2. srpna 2007
plakát filmu
Nekonečný příběh 2
The NeverEnding Story II: The Next Chapter
60 %

No jednotka nič moc a dvojka ešte horšia. Postavy tie isté ale herci úplne iný. Keby sa aspoň trochu podobali ale ani to nie. Navyše kopu nových postáv a tí obri no tými to dorazili. Viem, že ako malý som sa ich bál a neskôr ako starší som sa už z nich smial.

2. srpna 2007
plakát filmu
Romance za korunu
Romance za korunu
70 %

No tak o tomto filme by som povedal, že je tak na jedno pozretie. Film taký skoro o ničom. Len ako jeden mladý chalan stretne a spozná za jednu noc celú českú hudobnú elitu a k tomu ešte stihne niekoľkokrát získať a zase minúť 100 korún.

1. srpna 2007
plakát filmu
Smrtící léčba
Extreme Measures
90 %

Tak suhlasím s tým čo povedal Mikex ale asi len tak na polovicu. Je pravda, že podobne "napínavých" filmov je asi až moc. Herecké výkony sú tiež také priemerné ale jedno je treba vyzdvihnúť u tohto filmu a to je jeho samotná pointa. A na tú si ja dosť potrpím. Dokážem totiž prehliadnuť menšie chybičky ak hlavná myšlienka filmu stojí za to. No tu si myslím, že ide o dosť zásadnú myšlienku, ktorá sa dotýka asi každého z nás a to je: ČO VŠETKO JE ČLOVEK SCHOPNÝ OBETOVAŤ ZA ŽIVOT? Je to len taká rečníčka otazka ale je do tohto filmu zakonponovaná a aj sa na ňu odpovedá, že "všetko". No zároveň je tu aj naše svedomie, ktoré nám bráni spáchať niečo čo je nemorálne. A niečo také nerozoberá každý film. Takže nepovedal by som, že je až taký plytký a ja by som si ho ešte raz pozrel:

1. srpna 2007
plakát filmu
Dobrý synek
The Good Son
70 %

No ja by som o tomto filme asi nedokázal hovoriť v takých superlatívoch ako tu niektorí ale zase by som ho ani neodpisoval. Film je to celkom v pohode. Myslím si, že M.Culkin to zahral veľmi vierohodne až tak, že chvíľami z neho išiel strach. Ale ten koniec bol trochu nadsadený. To jak chcel vlastnú matku zhodiť a jak tam potom vyseli... no čo na to povedať. Asi len toľko, že to mohli aj nejak lepšie ukončiť alebo herci lepšie zahrať.

1. srpna 2007
plakát filmu
Nekonečný příběh
Neverending Story, The
70 %

Pamätám si ako som ho často pozerával ako malý no nevspomýnam si, že by bol pre mňa nejak výnimočnou rozprávkou. Myslím, že som mal dosť iných a obľúbenejších. Jediné čo som mal rád na tomto filme a to asi všetci bol dráčik šťastia Falco. Ale to je asi všetko inak taký priemer.

1. srpna 2007
plakát filmu
Roj
Swarm, The
60 %

Tak v tej dobe to musel byť asi trhák. Napínavý a dramatický film s dobrým obsadením. No keď to zhodnotím tak všeobecne tak pobobných katastrofických filmov je strašne, strašne moc a mali bych už asi zakázať inak z toho ľudia zblbnú. Či už sú to mravce, pavúky, hady, obrovské prerastené ješterice, podmorské príšery či iné zvieratá... zemetrasenia, zaplávy, výbuch sopky, globálne oteplovanie, pád asteroidu, lietadla, potopenie lodi, havária vlaku či útok mimozenštanov, všetko je to na jedno kopyto. S menšími obmenami. Mimochodom zabudol som na niečo...? :-)

1. srpna 2007
plakát filmu
Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy
Rivieres Pourpres 2: Les Anges de l’Apocalypse
60 %

No čakal som od tohto filmu oveľa viac. Zvlášť po tom čo mi ho kamarát vychválil aký je to super film. Až do poslednej scény som stále čakal na niečo prekvapivé na nejaký zvrat ale nič také sa neudialo. Film to bol aspoň pre mňa dosť plytký. Celý čas vo filme spliatali niečo s Bibliou a náboženskými prvkami a bolo to totálne od veci. Ak v tom má nietko prehlad tak vie, že tie bláboli nemali ani hlavu ani pätu. V skutočnosti mi to pripadalo ako taká zmiešanina filmov Vraždy podle Jidáše a Davinciho kód (Šifra mistra Leonarda). Navyše tam bolo množstvo naivných scén ako napr.: keď J.Reno leží schovaný za kolesom auta, kotré je celé rozstrielané a jemu sa nič nestane. Alebo tie akrobatické kúsky tajomných vraždiacich mníchov a tak by som mohol pokračovať ďalej Jediné čo bolo prepracované do detailov sú efetky a umelé figúry mŕtvol. Ak si niekto pozeral bonusy tak vie o čom vravím. Ale to je asi tak všetko čo možem na tomto filme vyzdvihnúť.

27. července 2007
plakát filmu
Čistá duše
A Beautiful Mind
100 %

Perfektné

Ak ste sa poriadne vžili do deja tohto filmu tak verím, že každý z neho musí mať super zážitok. To neustále naťahovanie o tom čo je v skutočnosti pravda. Či je hlavná postava naozaj tajný agent alebo len paranoik. A keď už to vyzerá tak že je všetko jasné tak znovu vstúpi do deja niečo čo vás znovu podnieti k pochybám.

27. července 2007
plakát filmu
Kam nelétají supi
Where No Vultures Fly
80 %

Tak tento filmík patrí medzi moje obľúbené. Myslím, že celkom vierohodne zobrazuje Afriku ako takú. Páči sa my myšlienka, že takmer z ničoho može vzniknuť niečo. Proste, že ak sa chce tak všetko ide no musite byť o tom presvedčený a urobiť pre svoj sen všetko a potom sa to podarí. Tak ako aj v tomto príbehu, keď si Bob Payton zmyslel, že sa pokúsi chrániť krajinu pred pytliakmi a zriadi rezerváciu čo sa mu aj podarilo.

16. července 2007
plakát filmu
Oskar
Oscar
60 %

Američania často preberajú a pretáčajú množstvo starých európskych či ázijských filmov a robia z toho Super-kinohity. Príklady nebudem uvádzať ale čo chcem povedať, že výsledkom je často len trapný priemerný film pre nie moc náročného diváka. Avšak keď mám porovnať film Oscar tak by som zrovna netvrdil, že tá americká verzia so S.Stallone je horšia. Skôr naopak. Klasický Oscar v podaní L. de Funesa bol strašný. Moc som sa nenasmial. Scénky boli na môj vkus moc blaznivé a Funes bol až príliš uvrešťaný a pobláznený. Takže v tomto prípade sa američania posnažili a dokonca by som povedal, že film vylepšili. Nie, že by v am. verzii bol Oscar nejaký megafilm, to nie ale bol skrátka lepší.

16. července 2007