avatar uživatele

Katharine

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Lemra líná
Failure to Launch
40 %

Nudný i když zase nepředvídatelný. Kdo by řekl, že se v romantické komedii může objevit tolik zvířátek. Popravdě řečeno nevím, co by se dalo pochválit. Herecké obsazení je takové nahodilé. Sarah Jessica Parker je tam tak akorát od toho, aby nám zase předvedla pár svých bot. Aspoň, že tam byla Zooey Deschanel...

23. listopadu 2008
plakát filmu
Jdi za svým srdcem
Where the Heart Is
60 %

Poněkud zvláštní, přesto celkem milé a dojímavé. Děj se sice trochu vleče a scénář není úplně nejlepdší, ale Natalie Portman ho pozvedává o řád výš.

23. listopadu 2008
plakát filmu
Moje borůvkové noci
My Blueberry Nights
70 %

Vizuálně nádherné a dechberoucí. Wong Kar Wai s kamerou vážně umí. Každá scéna je malým uměleckým dílem se skvělými dialogy. Ani celkově nepůsobí příliš špatně až na to, že se za tím vším neskrývá příliš hluboké poselství. Film ubíhá celkem rychlým tempem s vynikajícími hereckými výkony (s Natalie Portman bezpochyby nejlepší) a dojímavými scénami. Přesto, postavy nestojí na pevnějším základě a jejich jednotlivé osudy jsou nám v podstatě ukradené. Kvalitní, ale o ničem.

21. listopadu 2008
plakát filmu
Madagaskar 2: Útěk do Afriky
Madagascar: Escape 2 Africa
50 %

Narozdíl od prvního dílu tvůrci přidali více dějových linií a přidali více scén s (výbornými) tučňáky, čímž o něco protáhli stopáž. Jinak se moc nezměnilo. Vtipy jsou někdy dobré, někdy samoúčelné a někdy očekávané. Doufám, že nechystají třetí díl.

17. listopadu 2008
plakát filmu
Veronica Guerin
Veronica Guerin
60 %

Nepříliš sugestivní film s vynikající Cate Blanchett, jejíž výkon stojí vysoko nad ostatními a přehluší poněkud nudné pátrání. Až závěrečné scény přináší obrovské emoce, které zde mohly být po celou dobu.

8. listopadu 2008
plakát filmu
Elektra
Elektra
40 %

Nezajímavé s nijak oslňujícím scénářem a nudnou Jennifer Garner. Kdyby byla její postava aspoň trochu propracovanější, ale film se utápí v letargii.

1. listopadu 2008

Kenny Ortega vkročil na stříbrné plátno s enormnějšími hudebními čísly a velice příjemně - divadelně laděnými kulisami. O ději se nemá cenu vyjadřovat, z písní jsem si nejvíc oblíbila asi A Night To Remember, charisma herců (Zac Efron, Vanessa Hudgens) ho vytahuje z větší nudy. Pokud nebudete moc očekávat, nebudete zklamáni.

30. října 2008
plakát filmu
Hotel Rwanda
Hotel Rwanda
90 %

Kvalitní film, jehož intenzitu umocňuje i to, že byl natočen podle skutečné události. Téměř bezchybný scénář, vynikající Don Cheadle. Navíc se mi líbí, že režisér Terry George netlačí příliš na pilu, scénu jsou emotivní, ale přesto tak nějak přirozené bez patetické hudby.

29. října 2008
plakát filmu
Dlouhý víkend
Long Weekend, The
30 %

Neuvěřitelně natahovaný, nudný a pitomý film s ještě blbějším námětem. Kdyby byl přinejmenším aspoň zábavný, ale tohle vypadá spíš jako další díl Prciček. Místo Stiflera je tu otravný Chris Klein a ňoumovitého Brendana Fehra budete mít za chvilku taky plné zuby.

29. října 2008
plakát filmu
Paříži, miluji Tě
Paris, je t'aime
80 %

Tak jak to u všech povídkových filmů bývá, i Paříři, miluji Tě je velice různorodý, skládající se z někdy z nudnějších, někdy zábavnějších povídek. Krásnou práci odvedli například bratři Cohenové, Fréderic Auburtin, Tom Tykwer, Alfonso Cuarón, Nobuwiro Suwa (vynikající Juliette Binoche)... Mým favoritem je ovšem příběh dvou mimů od Sylwaina Chometa...

28. října 2008
plakát filmu
eXistenZ
eXistenZ
60 %

Celkem zajímavý námět s poněkud nudnou režií Davida Cronenberga. Celkově působí tak podivně a nepřirozeně, že není problém se dodívat do konce, spíše stylové ladění scén je tak nějak statické a divné. Nehledě na otravnou Jennifer Jason Leigh.

16. října 2008
plakát filmu
90 %

Oproti daleko klidnějšímu Hrdinovi je Klan mnohem živější a akčnější, čímž si obecně ponechává vyšší místo v žebříčku oblíbenosti. Mně osobně připadal Hrdina zajímavější, ale kdo by mohl odolat úžasné Ziyi Zhang a jejím tanečním scénám...

12. října 2008
plakát filmu
Chladnokrevně
Confidence
50 %

Název Chladnokrevně nemá nic společného s dějem filmu, který by se dal přirovnat k mixu Dannyho parťáků s Podfu(c)kem. Až na to že není tak zábavný ani cool. Postavy jsou nevýrazné, přičemž Lilly, kterou hraje Rachel Weisz se evidentně skládá ze dvou osobností. Nevyvážené a nudné. Čekala jsem víc.

24. září 2008
plakát filmu
Jarmark marnosti
Vanity Fair
60 %

Popravdě řečeno mě Jarmark příliš nenadchl. Nevím, možná to bude těmi přebarevně stylizovanými kostýmy, poněkud nevhodnou Reese Witherspoon nebo nevěrohodnými vztahy a dialogy, které konci poměrně ubírají na intenzitě, jež mohl míti celý film.

20. září 2008

Will Smith ve svěží, vtipné a spíše vztahové komedii, skvěle doplňován ostatními herci. Andy Tennant natočil po nudné Holce na roztrhání něco, co neomrzí ani po několikátém shlédnutí.

20. září 2008
plakát filmu
World Trade Center
World Trade Center
60 %

Je pro mě poměrně těžké hodnotit WTC, jelikož vznikl na základě opravdových událostí. Oliver Stone se snažil, ale přesto, opravdu dobrou půlhodinu filmu tam jenom leželi a bavili se. Navíc, film je mírně pateticky a citově vyděračský. Někdy jsem měla chuť se smát ("Viděl jsem Ježíše!"). I přes tvrzení Olivera Stonea, že vše bylo přesně podle skutečných událostí, vypadá film spíše jako patetická oslava Ameriky.

14. září 2008

Jedna z mnohem lepších komedií Marka Waterse. V příběhu o nic vlastně nejde, ale ty dvě hodiny uběhly celkem příjemně rychle. Až na tu závěrečnou řeč. Přehnané, zábavné.

13. září 2008
plakát filmu
Hrdina
Ying Xiong
100 %

Naprosto dechberoucí a úchvatné. Zhang Yimou natočil film překrásným poselstvím a okázalými bojovými scénámai z nichž jedna téměř vždy předčí druhou. Nejklepší je, že to není jenom tupá kupa triků. Ale opravdový, expresionistický zážitek. To, co dokáží jenom asijské filmy.

13. září 2008
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
100 %

Nečekala jsem, že druhý díl bude převyšovat ten první. Ovšem to by musel být někdo jiný než Christopher Nolan. Strhující, akční, dynamické s propracovaným scénářem a vynikajícími herci (má cenu zmiňovat Heatha Ledgera? Který dokázal udělat z takového "pošuka" vtipnou i vážnou postavu) a hudbou. A ten konec...velice působivé.

24. srpna 2008
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
70 %

Pokud máte rádi romantické, převesele optimistické muzikály s kvalitními herci, myslím, že Mamma Mia je přesně to pravé. Tak "skotačivý" film jsem dlouho neviděla. Nerozmýšlela bych se příliš nad jeho zápory, které bezesporu má, vždyť je tu od toho, aby pobavil...

24. srpna 2008
plakát filmu
John Q.
John Q.
40 %

Režisérsky kvalitní, ale citově vyděračské ( hlavně hudba) a patetické. Denzel Washington mě začal po chvíli spíše otravovat a celý příběh je těžko k uvěření.

16. srpna 2008
plakát filmu
Kafe a cigára
Coffee And Cigarettes
60 %

Velice kvalitní zpracování s plejádou vynikajících herců. Ovšem zábava jednotlivých povídek je značně rozdílná. Ty nudnější pro mě ale převažovaly. Za nejpovedenější považuji asi Cousins a Cousins?

12. srpna 2008
plakát filmu
Wasabi
Wasabi
40 %

Kromě Leona, mě Jean Reno nijak nebere. Ani Wasabi. Po celou dobu jsem se spíše nudila než bavila, navíc, představitelka "Jumi" byla opravdu nesnesitelná.

7. srpna 2008
plakát filmu
Zlomené květiny
Broken Flowers
80 %

Kvalitní komorní film s vynikající režií. Herci dokáží vyslovením pár vět rozehrát scénu plnou citu. Až na pár pro mě příliš zdlouhavých meditativních scén je snímek nadprůměrný.

19. července 2008
plakát filmu
Al Pacino - Richard III.
Looking for Richard
90 %

Zajímavým zpracováním se nás Al Pacino snaži dostat blíže ke hře Richard III. i k samotnému Shakespearovi. Myslím že se mu to minimálně povedlo.

16. července 2008