avatar uživatele

Katharine

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Gejša
Memoirs of a Geisha
70 %

Nádherné zpracování i kostýmy s vynikajícími herci, ale přesto si film říká o nějakou větší myšlenku, než jenom sled scén. Něco jako Poslední samuraj. Úchvatné na pohled, ale nic vám nepřinese.

16. července 2008

Nečekala jsem příliš a nejsem si jistá jestli to vůbec za těch pár zasmání stálo. Obsazení je slušné, Steve Carell a Masi Oka (nevím zda se počítá asi minutový štěk Billa Murraye jako "mužie ve stromě")jsou zábavní sami o sobě a ostaní by samozřejmě mohli být vtipní kdyby nedostávali do úst tak nudné repliky. Scénář značně kolísá mezi vážnými momenty a těmi, které měli být vtipné. Nevyvážené. Po většinu času jsem znuděně zírala na plátno.

15. července 2008
plakát filmu
Hulk
Hulk
70 %

Po prvních pěti minutách jsem jenom doufala, že to takovým stylem nepůjde až do konce. Ano, na comics by mělo mít trochu větší dynamiku a akci, ale je to přece Ang Lee, že. Netradičně zpracované a protože mi to ani nepřipadalo nesnesitelně dlouhé a konce se mi celkem llíbil, musím říct, že to nebylo špatné.

13. července 2008
plakát filmu
Wanted
Wanted
90 %

Timur Bekmambetov natočil vysoce akční a "cool" film se sproustou úchvatných triků a činí tak originálně a zábavně, že si jenom u bullet timů vzpomenete na Matrix. Na Angelinu Jolie se tentokrát velice příjemně kouká.

28. června 2008

Nechápu, jak dokáže Michael Mann s tou svojí úhlednou režií a klidnou kamerou natočit tak akční a zároveň emotivní film. Postavy skutečně žijí intenzivně své životy a přitom při vypjatých scénách nezaznívá ta podbízivá hudba jak slýcháváme. Navíc, kdo by nechtěl koukat na to Ala Pacina s Roberem de Nirem.

21. června 2008
plakát filmu
Ratatouille
Ratatouille
100 %

Pixarovky jsou naprosto jedinečné a Ratatouille je toho živoucím důkazem. Příběh, perefektně vykonstruovaný s vynikající animací a naštěstí ne hloupými dialogy, který přinese úsměv i dojetí.

21. června 2008
plakát filmu
Zpověď královny střední školy
Confessions of a Teenage Drama Queen
30 %

Sladkobolný film téměř o ničem s otravnou a nesnesitelně ufňukanou Lindsay Lohan.
Ač poselství je jakko vždy u Disneyho nasnadě, celkové pojetí je nudné a především je děj rozčleněný na krátké epizody a na jednu delší a hlavní postava tak nechutně otravná, že bych ho oporučila tak jejím fanoškům.

14. června 2008
plakát filmu
Přes noc třicítkou
13 Going On 30
40 %

Obyčejná komedie s ,,nápadem" převtělování s celkem roztomilouu Jennifer Garner. Lepší než Žába k zulíbání, ale Mezi námi děvčaty dokázal toto téma rozvinout lépe a zábavněji.

1. června 2008
plakát filmu
Podezření nula
Suspect Zero
50 %

Na takové téma poměrně nezáživný thriller s podivnou režií, kde s těmi všemi šedivými záblesky, zrněním a přibližováním vychází fillm docela neuceleně.

1. června 2008
plakát filmu
Já, robot
I, Robot
60 %

Já, robot není špatný film. Z hlediska formy je velice kvalitní. Alex Proyas ho natočil zábavný, akční s kroužící kamerou a zábavným Willem Smithem. Scénář se zdá zajímavý, ale když si odeberete ty roboty, zbyde vám tisíckrát viděný schematický snímek, kdy vás po chvilce přestane bavit hádat děj dopředu. Zaměřte se raději na toho Willa.

22. května 2008
plakát filmu
Mistři hazardu
Dukes Of Hazzard, The
40 %

Nudný film s nenápaditým scénářem, kde téměř po celý film jedou v autě, sem tam se projde Jessica Simpson a zazní šíleně ,,vtipné" hlášky Seanna Williama Scotta a ostatních. Ztráta času.

18. května 2008
plakát filmu
Presumpce viny
Out Of Time
50 %

Těžkopádný film s nevýrazným Denzelem Washingtonem, kde se akce omezuje na velice klasické prvky, bez nápadu. Celé to doráží nezajímavý a nezáživný scénář.

18. května 2008
plakát filmu
Zrůda
Monster
90 %

Od začátku víme, že příběh, kteý nám bude režisérka Patty Jenkins vyprávět nebude nic pěkného. Je to vlastně tak ,, ošklivý " film až se na něj téměř nedá dívat. Není to film o naději, je to příběh bez ní. Působivá syrová podívaná s hlavními hrdinkami, hrané vynikajícími herečkami (naprosto jiné, než jak je známe).

17. května 2008
plakát filmu
Dogville
Dogville
80 %

Dogville...film snad zvláštní svojí formou, ale přesto forma nepřevýšila obsah...jakoby působil ještě realističtěji než kdyby byl natáčen v přirozeném prostředí. Realistický scénář doprovází vynikající výkony. Zpočátku se mi zdál neatmosférický...to už ale dělají ty ,,divadelní" kulisy. Na filmy Larse von Triera se nedívá lehko, ale pokud přijemete jeho hru, bohatě se vám odmění.

17. května 2008
plakát filmu
Iron Man
Iron Man
80 %

John Favreau natočil naprosto úžasný komerční film po všech stránkách. Od zpracování až po obsazení - především Robert Downey jr. a jeho Tony Stark... Děj jel dynamicky dopředu a žádná scéna nebyla zbytečná... Nepřináší nic objevného, ale nezklame.

9. května 2008
plakát filmu
90 %

Vtipné, ne příliš ukecané a poučující, právě tak akorát. Scénář výborný. A Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis jsou naprosto kouzelné. Tak má vypadat dobrá komedie.

3. května 2008
plakát filmu
Fontána
Fountain, The
70 %

Absolutně dechberoucí a nádherně vyprávěný. Avšak vnitřně trochu prázdný. Darren Aronofsky natočil sice film zvláštní a také vizuálně nádherný. Hugh Jackman exceluje a poklidný konec příjmete s tím, že jste to tak nějak věděli... Ale čekala trochu víc...

20. dubna 2008
plakát filmu
Králova přízeň
Other Boleyn Girl, The
80 %

The Other Boleyn Girl pro mě byl nejočekávanějším filmem roku. Jaké zklamání mi přineslo zhlédnutí... Justin Chadwick natočil kvalitní film s dobrou kamerou a bez výraznějšího patosu a velkolepé hudby. Dalším plusem je pak obsazení. Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana...a přesto je ztvárnění postav mírně unylé, Jinřicha většinou vídáme se založenýma rukama, jak přemýšlí..což o to, ale trochu více dialogů by mu neuškodilo. První dvě třetiny jsou takové nezábavné, zaměřující se především na vztah a intriky. Teprve poslední třetina přináší katarzi, fenomenální Portman a způsob, jak měl celý film vypadat.

9. dubna 2008
plakát filmu
Lovci pokladů
National Treasure
60 %

Nehorázně klišovité, plné opravdu bizarních nápadů, ale celkem zábavné a akční. Typické pro Jerryho Bruckheimera. Typické pro hollywoodský blockbuster.

6. dubna 2008
plakát filmu
Sexy Pistols
Bandidas
50 %

Mírně pitomé, naivní, ale celkem zábavné. Salma Hayek a Penelope Cruz propůjčily své tváře filmu s takovou ,,zorrovskou" zápletkou, kde atmosféra je stále taková veselá, takže při scénách, které mají být dojímavé, pak vyznívají trochu trapně. Nenudí, ale to je asi tak všechno.

30. března 2008
plakát filmu
Umučení Krista
Passion of the Christ, The
70 %

Mel Gibson ví přesně co chce. Film má kvalitní hudbu, kameru i herecké obsazení. A zaměřuje se spíše než na život Ježíše právě na jeho poslední hodiny. Přesněji řečeno na ,,to" co musel vytrpět. Režisér se zaměřuje hlavně na mučící scény, které jsou zobrazeny opravdu naturalisticky a zdá se mi, že na nich celý film stojí. Bez nich se zdá tak prázdný...

26. března 2008
plakát filmu
Let’s Dance 2
Step Up 2 the Streets
50 %

Klišovitý, schematický a klasickým příběhem, který připomene snad jakýkoliv taneční film. Oproti prvnímu dílu chybí zajímavá dvojice, zvláště Briana Evigan byla taková nemastná neslaná. Ovšem když překousnete těch pár dialogů, které jste slyšeli už tolikrát, zbydou vám zajímavá taneční čísla (zvláště poslední) a hudba.

15. března 2008
plakát filmu
Hellboy
Hellboy
80 %

Hellboy je tak výrazný a cool, že si ho nedokážete nic než oblíbit. Společně s dalšími postavami tvoří akční skupinku neustále trousící suché hlášky. Toto a režisér Guillermo del Toro tvoří kvalitní, mírně patetický a zábavný film. Jenom ten konec...

9. března 2008

Nesmyslné, debilní, pitomé. Teenagerovské vtípky nejsou ani trochu zábavné, spíše trapné a na ,,stifflerovského" Tada Hilgenbrinka se nedalo koukat. Proč?!

9. března 2008
plakát filmu
Kvaska
Kvaska
30 %

Nedodělané, na půli cesty, navíc neuvěřitelně nudné, nemluvě o neschopných hercích, kde většina je tu tak na ozdobu. Jenom představitel hlavního hrdiny, Filip Tomsa je neschopný změnit grimasu obličeje. A to nemluvím o pitomém scénáři, kde se všechny postavy chovají buď hloupě anebo nepochopitelně.

2. března 2008