avatar uživatele

Katharine

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
90 %

Vynikající zápletka s perfektně hrajícími herci a překvapivým rozuzlením. Úchvatná atmosféra Los Angeles se dá téměř nahmatat. Nezapomenutelná, dokonalá klasika, kterou by měl každý vidět.

17. dubna 2009

Vynikající dramam s perfektně vystaveným scénářem. Ačkoliv se film odehrává pouze v jedné místnosti a řeší se jediná věc, film pevně stojí na kvalitních dialozích a hereckých představitelích.

8. dubna 2009
plakát filmu
Next
Next
40 %

Musím říct, že tak hloupý a nezajímavý film jsem dlouho neviděla. A ani jsem nepotřebovala schopnost hlavního hrdiny předvídat 2 minuty dopředu. Nezajímavé a s ještě stupidnější pointou.

15. března 2009
plakát filmu
Kmotr
The Godfather
100 %

Po prvním zhlédnutí jsem si říkala: dobrý film, ale co je na něm tak vyjímečně zajímavého? Po druhém už to bylo naprosto jiné. Každou scénu jsem očekávala s napětím a i sebeobyčejný dialog mi připadal dokonalý. Kmotr patří k tomu malému množství vzácných filmům u kterých si s každým zkouknutím uvědomíte, jak je dokonalý.

6. března 2009
plakát filmu
Superman se vrací
Superman Returns
70 %

Od Briana Singera jsem čekala trochu originálnější pojetí Supermana. Je sice kvalitní a nechybí mu nic, přesto celkově nepřináší nic nového. Částečně se však vyrovná originálu Richarda Donnera.

2. března 2009
plakát filmu
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
100 %

Precizně zpracované a zručně zrežírované drama s bezchybnou Cate Blanchett, Bradem Pittem a nadčasovým příběhem pojednávajícím o běhu času a smrti. Možná až příliš dokonalé.

21. února 2009
plakát filmu
Nouzový východ
Revolutionary Road
80 %

Ryzí, perfektně vykonstruované drama, které jsem bez dechu sledovala a občas přamýšlela, co budou dělat v další scéně a Sam Mendes se pokaždé vytáhl se skvělou scénou.Kralují mu vynikající dialogy a nepřekonatelná Kate Winslet s Leonardem DiCapriem. Bezchybný příběh o tom, jak třeba mohli dopadnou Romeo a Julie.

20. února 2009
plakát filmu
Milionář z chatrče
Slumdog Millionaire
100 %

It is written...

Danny Boyle natočil film, který se zařadil mezi jedny z nejnezapomenutelnějších. Výborně zrežírovaný, se skvěle vystaveným scénářem, dobře prostříhaný příběh o oslavě života.

13. února 2009
plakát filmu
RocknRolla
RocknRolla
80 %

Jedna z typicky dobře odvedených prací Guye Richieho a stejně zábavná jako Podfu(c)k. Výrazně mu přidávají herci, kteří si postavy zjevně užívají. Jako obvykle jsem se přistihla že občas nemám ponětí o čem mluví a že mě to vlastně ani moc nezajímá, ale to k jeho filmům asi patří.

8. února 2009
plakát filmu
Třináctka
Thirteen
70 %

Celkem sugestivní film, na který se těžko dívá kvůli roztřeseně "umělecké" kameře a celkové režii začne po půl hodině filmu lézt mírně na nervy a navíc vás to přestane bavit.

25. ledna 2009
plakát filmu
Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
How to Lose Friends & Alienate People
70 %

Poměrně zábavný film s pár opravdu dobrými scénkami. Simon Pegg není můj velký oblíbenec, ale svojí postavu zvládl dobře a Gillian Anderson byla vynikající. Začátek má dobrý, ale postupem času ztrácí dech a začně se utápět v klišé a očekávané letargii. Ke konci už se neobjeví nic překvapivého.

24. ledna 2009
plakát filmu
Zpívání v dešti
Singin' in the Rain
100 %

Skvělí herci, vynikající hudební čísla, vtipný scénář. Nemyslela jsem si to, ale skutečně jeden z nejlepších muzikálů všech dob.

3. ledna 2009
plakát filmu
Valkýra
Valkyrie
70 %

Na můj názor příliš vykalkulované a úhledné. Brian Singer natočil kvalitní, leč režijně příliš dokonalý snímek. Z filmu nelze vycítit nejistotu, která tehdy vládla, všechno je jisté a celkově poněkud ... hollywoodské.

2. ledna 2009
plakát filmu
Tropická bouře
Tropic Thunder
80 %

Velice zábavná komedie Bena Stillera s opravdu téměř nerozpoznatelným a skvělým Tomem Cruisem. Hlavní herci si role zjevně užívají. Jenom scénář mi občas přišel o ničem a některé dialogy jsem prostě nepochopila.

30. prosince 2008
plakát filmu
Zodiac
Zodiac
90 %

Pokud někdo čeká hutně temnou atmosféru jako tomu bylo v Sedm, bude asi zklamán. David Fincher nám v Zodiacovi nabízí spíše odlehčenější atmosféru s cynickým Robertem Downeym. Vzhledem k rozsáhlosti případu je téměř tříhodinová délka celkem úměrná a rozhodně se nenudíte. Vynikající kriminálka se skvělou režií.

28. prosince 2008

Oproti některým celkem vtipná komedie s občas infantilní Nicole Kidman a přehrávajícím Willem Ferrelem. Těch 50 % dávám za to, že jsem se při některých scénách občas zasmála.

26. prosince 2008
plakát filmu
L.A. - Přísně tajné
L.A. Confidential
100 %

Wayfarer...

Vynikající noirově laděný snímek, skvěle zpracovaný a lépe pochopitelný podle knihy Jamese Ellroye. Kvůli propojení všech se všemi je v knize poměrně obtížné se vyznat, ale ve filmu to tak díky scénáři nebylo. Skvělá atmosféra, precizní režie, skvělé herecké výkony...co víc si přát.

26. prosince 2008
plakát filmu
Austrálie
Australia
80 %

Baz Luhrman, vizuální bůh, zobrazil Austrálii jako vystřiženou z pohlednic. Skvělý scénář doplňují nádherné scenérie, velkolepá hudba, svalnatý Hugh Jackman s občasnými nesrovnalostmi, ale jinak...perfektnost sama.

26. prosince 2008
plakát filmu
Neuvěřitelný Hulk
The Incredible Hulk
60 %

Oproti Hulkovi Anga Lee mnohěm akčnější a o fous zábavnější i když žádná sláva. Vynikající Edward Norton a Liv Tyler nedokážou zakrýt poněkud nudné dialogy a opakující se scénář. Zatraceně průměrné.

25. prosince 2008
plakát filmu
Říše hraček
Mr. Magorium's Wonder Emporium
50 %

Natalie Portman nehraje v rodinných komediích každý den a tak jsem byla na Říši hraček celkem zvědavá. Výtvarná stylizace je hravá avšak příliš dětská, žádná cesta do fantastického hračkářství se nekoná. Děj i dialogy jsou dobré, ale dost nudné a tak jedinou věcí, která mě držela do konce byla Natalie a Dustin.

24. prosince 2008

Velice kvalitní snímek s vynikajícími hereckými výkony a opravdu nadeasovými scénami, který lze jen těžko pochopit. Každá jednotlivá postava má svůj vlastní příběh a přitom dohromady skládají jednu osobnost. Přiznávám, že jsem se chvílemi nudila, ale přesto mi Todd Haynes dokázal přiblížit duši Boba Dylana. Rozpolcený, nejasný. Tak to má být.

18. prosince 2008
plakát filmu
Klub rváčů
Fight Club
100 %

Občas nepochopitelné s poměrně bizarním koncem, ale David Fincher odvedl vynikající práci. Úderné, svižné, vtipné a naprosto odzbrojující. Takovýchto filmů by mělo být víc.

7. prosince 2008
plakát filmu
Stmívání
Twilight
60 %

Přiznávám, že patřím k té dívčí menšině, která si částečně oblíbila knižní předlohu kvůli milostnému příběhu, takže jsem byla na film opravdu zvědavá. Z Catherine Hardwicke jsem nebyla příliš nadšená, ale svou režií dotáhla Twilight ke slušnému průměru. Některé scény nejsou nic moc, ale některé naopak celkem fungují a ty sladkobolné věty, které byly v knize dokázali herci podat celkem slušně a bez toho, abyste se u toho cítili trapně. Co mi ale občas nesedělo byla hudba. Jakoby občas vůbec nesedla k scénám. Nic vyjímečného, dívat se na to dá.

30. listopadu 2008
plakát filmu
VALL-I
Wall-E
90 %

Jeden z nejkrásnějších animáků, které znám. Jako vždy inteligentní scénář se spoustou promyšlených detailů a skvělým příběhem. Jeden z filmů roku.

29. listopadu 2008
plakát filmu
Královna Alžběta: Zlatý věk
Elizabeth: The Golden Age
70 %

Řemeslně naprosto bezchybné s nezpočetně mnoho úhlú kamery, společně s vynikajícími hereckými výkony (Cate Blanchett je maprosto bezchybná...) s vynikající hudbou a oku lahodícími záběry. Přesto mi ke konci filmu přišlo, že o tolik zase nešlo. Počínaje milostnou linií, která se táhne celým filmem až po válku se Španěly, ze kterých necítíte, že měly zásadní roli. První díl byl lepší.

28. listopadu 2008