avatar uživatele

allyska

Jméno
allyska
Věk
32 let
Bydliště
Pardubice
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
50 %

Písničky, hlavně rádoby taneční kreace Hugha Granta, se mi zdály spíš než vtipné a hezké, divné. No pokud jde o Coru ta byla děsná a ta její písnička....fuj. Některé dialogy hlavních hrdinů se mi zdály strašně jednoduché až zbytečné. Ale líbila se mi sestra Sophie a moc se mi líbil závěr, ten celkový dojem z filmu vylepšil, ale jinak teda nic moc, v tomhle případě záporné kritiky byly oprávněné.

26. dubna 2008
plakát filmu
100 %

Opravdu kouzelné

Tahle pohádka mě naprosto okouzlila, už jsem ji viděla třikrát a klidně bych si ji ještě pustila nejmíň dvakrát. Při sledování jsem nevěděla, jestli se mám koukat na charismatického Patricka Dempseyho nebo hezkého a legračně poťouchlého Jamese Marsdena nebo mám obdivovat skvělý herecký talent Amy Adams. Ta mě doslova dostala jak výborně zahrála naivní princezničku, nakonec samozřejmě nesmím zapomenout pochválit nádhernou hudbu (kterou teď poslouchám od rána do večera). Navíc jsem se neustále smála, takže rozhodně 100% a řadím si ji mezi své oblíbené filmy.

22. dubna 2008
plakát filmu
27 šatů
27 Dresses
90 %

Pěkná komedie, James Marsden je prostě borec, už se těšim na jeho další role. Jediný, co bych tomuhle filmu vytkla je ta divná scéna, kde Jane Kevinovi vyznává lásku, jako u jiný průměrný romantický komedie by se to sneslo, ale tady to kazilo ten nadprůměr.

18. dubna 2008
plakát filmu
Iluzionista
Illusionist, The
100 %

Poklona

Už hodně dlouho (no možná snad nikdy) se mi nestalo, že bych až do konce filmu si netroufla říct, jak to skončí, bylo to tak perfektně udělané, že člověk neměl ani možnosti, z kterých by hádal, teda asi tak 5 minut, než to došlo tomu policajtovi mi to došlo, díky takovým malým indíciím, ale i tak smekám. Atmosféra skvělá, kouzla úchvatná a děj, který vás v napětí drží až do konce.

18. dubna 2008
plakát filmu
Cashback
Cashback
90 %

Ty zpomalené nebo úplně zastavené záběry to byla úplná pastva pro oči (hlavně ta závěrečná scéna) - no zkrátka a dobře umělecké zpracování je perfektní. Co na tomto filmu především oceňuju jsou komentáře hlavního hrdiny, někdy vtipné, ale většinou krásné a filozofické. Tento film má v sobě určitou dávku originality, nehraje si na nic, co není, působí celkově mile a při sledování vytváří takovou zvláštní atmosféru, nevím, jak bych to přesně popsala, ale po jeho shlédnutí jsem měla celý den skvělou náladu, za což dávám 90%.

5. dubna 2008
plakát filmu
Kluci a holky
Boys and Girls
20 %

Ne že bych nevěděla, jak tento film skončí, ale to čekání až hlavní hrdinka pochopí, že její nej kámoš je pro ni ten pravý, to bylo přímo úmorný. Hlavně z toho důvodu, že tam nebyly žádný vtipný situace, spíš trapný, jako když se Jennifer na celý bar bar rozkřičela, co že je to je vlastně láska, to jsem si fakt myslela, že vyletím z kůže. Ale co bylo vůbec nejhorší, to byly ty dialogy beze smyslu, hrající si na filozofické a snažící se divákům něco poučného a chytrého sdělit. Opravdu jsem si myslela, že by to mohlo být pěkný jako film Taková normální holka, ale tohle je vážně propadák.

3. dubna 2008
plakát filmu
Jumper
Jumper
70 %

Myslím si, že tvůrci se při vyrábění tohoto filmu soustředili především na efekty a jaksi zapomněli, že to nemá skoro žádný děj. Sice nepopírám, že efekty jsou fakt někdy úchvatné, ale to že to nemá žádný pořádný děj ani lehce nadprůměrní herci nezachrání. Přijde mi to jako kdyby nám tvůrci chtěli vnutit velkolepou hollywoodskou podívanou, jehož hlavním lákadlem má být především Hayden Christensen, ale když strhnete blyštící se plachtu, nezbyde vám nic víc než jen velice průměrný film.

31. března 2008
plakát filmu
Juno
Juno
100 %

V tomto filmu nechybí skvělí herci, takový nevtíravý humor a bezva písničky. Celkově mě film velmi okouzlil a už se těšim, až si ho pustim znovu a to nejspíš až budu mít špatnou náladu, aby mě film dobil pozitivní energií, která z něho sálá od začátku do konce.

30. března 2008
plakát filmu
Dobrý ročník
Good Year, A
100 %

Opravdu jsem si nedokázala představit, jestli je možné, aby mohl Russell Crowe hrát v romantické komedii a nepůsobit přitom směšně, přece jenom jsem ho znala jen z filmu Gladiátor. Ale abych řekla pravdu roli skvěle zvládl a já se díky němu nesčetněkrát od srdce zasmála. Skvělý byl i Tom Hollander a potěšilo mě, že se film odehrával v takovém nádherném prostředí, jako je Francie. A protože mě film velice příjemně překvapil a nemůžu si vzpomenout, co bych mu vytkla, tak dávám 100%.

30. března 2008
plakát filmu
Osudový dotek
The Butterfly Effect
90 %

Fakt super film, který jsem hltala od začátku do konce. V průběhu filmu jsem si říkala, jestli se mu vůbec podaří změnit budoucnost v lepší, ale zároveň tak, aby nikomu neublížil, nebo jestli dřív díky tomu cestování přijde o život. Filmu dávám velký plus, jelikož mi až ke konci docvaklo, jakým způsobem by to vlastně mohlo skončit.

22. března 2008
plakát filmu
Darjeeling s ručením omezeným
Darjeeling Limited, The
0 %

PROBOHA

Tak jo, má to být komedie, to že to není vůbec vtipné to by člověk ještě přežil, ale že to nemá žádný děj, to už fakt ne. Na konci filmu (sama se divím, že jsem to dokoukala) jsem si řekla, že jestli se mě někdo někdy zeptá o čem to je, tak mu nebudu moct ani odpovědět, protože děj se dá shrnout do: Cestují vlakem něco něco něco, cestují vlakem. A k tomu všemu to bylo děsně zdlouhavý, zírala jsem na obrazovku a jen jsem si v duchu říkala, aby to už skončilo, nebo aby se tam konečně začalo něco dít.

22. března 2008
plakát filmu
Pokání
Atonement
80 %

Klaním se před skvělým hereckým výkonem Jamese McAvoye, to jak zahrál, že má halucinace to bylo prostě dokonalý, moc se mi líbila i Briony. Hudba byla naprosto skvělá a z pár okamžiků, jako "procházka" po pláži plné vojáků a umírání toho vojáka, co znal Briony, mi fakt naskakovala husí kůže. Ale přesto to všechno se pořád nemůžu zbavit pocitu, že mě to určitým způsobem zklamalo, čekala jsem od toho mnohem víc, na to jak skvělý recenze jsem na to četla a jaké chvály jsem na to slyšela..no nevim, nevim, ale zas tak úžasný to podle mě nebylo. Člověk ani nestihl soucítit s hrdinama a jejich hrozným osudem, protože to neustále skákalo z jedné časové linie do druhé a ten konec byl podle mě děsně urychlený, určitě tam byly scény, které bych vyškrtla a nahradila je scénami s Briony.

20. března 2008
plakát filmu
Věčný svit neposkvrněné mysli
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
100 %

Velice zajímavý a originální snímek, který člověk musí zhlídnout dvakrát, aby mu došly všechny souvislosti, občas je trochu těžké se v tom vyznat, zvlášť v prostřed filmu. Moc se mi líbil konec filmu a způsob, jak roli zvládla Kate Winslet. Obzvlášť vtipná a povedené scéna je, když se Joel vrátí do doby, kdy mu bylo 6 let.

17. března 2008
plakát filmu
Divočáci
Wild Hogs
100 %

Fakt už je to dlouho, dokonce si ani nemůžu vzpomenout kdy naposled mě nějaká komedie tak rozesmála jako tahle, smála jsem od začátku do konce. Nejvtipnější byl asi Duddly, ale každej problém těch čtyř byl hrozně vtipnej, počínaje Dougovým problémem s choresterolem:).

15. března 2008
plakát filmu
Wimbledon
Wimbledon
90 %

Sice u tohoto filmu víte, jak to dopadne (jak už to tak u romantických komedií bývá), ale i tak je to moc hezký film, protože Paul je opravdu moc charismatickej chlap a jeho ironický komentáře ty jsou prostě nej, při těch jsem dost nasmála, sice mohli vypustit scénu, kde Peter veřejně vyznává Lizzi lásku, ale přežít se to dá. Kirsten nic moc, nějak mi tam neseděla, zato James MacAvoy, ten byl naprosto úžasnej - ta jeho teorie sázení proti bráchovi:)))))))

8. března 2008
plakát filmu
Příšerná tchýně
Monster-in-Law
50 %

Tak tohle je hodně průměrná skoro až podprůměrná romantická komedie, nejenže je to chvílemi trapný, ale také je v mnoha scénách vidět, že teda JLo moc hrát neumí. I když se to snažim brát s nadhledem, přece jenom to má být oddechovka, tak v porovnání s jinými filmy tohoto typu, je vidět, že je to slabý, zvlášť to usmíření nevěsty s tchýní(to bylo fakt dost přitažený za vlasy). No snad jediný, co se mi líbilo byl hlavní hrdina a Ruby, díky níž jsem se aspoň párkrát zasmála.

4. března 2008
plakát filmu
90 %

Opravdu tomuto filmu tleskám, už dlouho jsem neviděla tak skvělou akční komedii(naposledy Muži v černém). Sean William Scott byl prostě úžasnej a ten závěr se mi opravdu moc líbil.

22. února 2008
plakát filmu
Zbouchnutá
Knocked Up
100 %

Místy opravdu hrubozrnný humor, ale pořád humor, kterému se člověk zasměje. Nemuselo by tam být tolik sprostých slov, ale chápu, že to tak trošku dotvářelo atmosféru a charakter postav. Líbilo se mi, jak to bylo reálný, počínaje břichem Alison a konče jejím porodem. Na to, že měl film přes dvě hodiny, tak mě vůbec nenudil, což mě dost udivovalo, snad ani neznám film tohoto typu, aby byl tak dlouhý a natož aby člověk neodpočítával minuty, které zbývají do konce.

22. února 2008
plakát filmu
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
100 %

Skvělá hudba doprovázející zpěv Sweeneyho, který zpívá o své dceři a přitom si leští břitvu a šup další podříznutý krk cizince, kterého stejně nikdo nebude postrádat, pak už jen stoupnout na páku a šup s nim do sklepení, kde z něj paní Lovettová udělá masové koláčky, na kterých si pochutnává celý Londýn. Žádně starosti s úklidem těl a ještě se na tom vydělá. No a nakonec každý dostane co si zaslouží, ať už jde o slizkého soudce Turpina nebo o pomstichtivého Sweeneyho. No prostě nádherný muzikál, který by měl každý vidět, protože rozhodně stojí za to!

14. února 2008
plakát filmu
Ratatouille
Ratatouille
100 %

No já osobně animáky nijak zvlášť nevyhledávám spíš naopak, ale k tomuto jsem tak nějak nachomejtla, ale musím říct, že mě fakt chytl za srdce, takovej hezkej myšák a jak to bylo nádherně digitálně propracovaný, ty výrazy obličejů nebo honička šéfkuchaře a myšáka a navíc jsem se dost nasmála.

14. února 2008
plakát filmu
Rande měsíce
Employee of the Month
80 %

Musím říct, že to byla fakt zajímavá romantická komedie, sice nic úchvatnýho, ale pobavila jsem se u toho. Sice mi tam vadila Jessica Simpson, ale zase to vyvážil Zack a jeho kamarádi v čele s úlisným Vincem. Hlavně na tomhle filmu oceňuju originalitu.

14. února 2008
plakát filmu
Donnie Darko
Donnie Darko
90 %

Tak jo, když člověk přežije prvních 20 minut, tak si může začít vychutnávat úchvatný svět jednoho podivína. Abych pravdu řekla, je to zatím ten nejdivnější, ale zároveň moc hezký film, jaký jsem kdy viděla. A co se mi asi nejvíc líbilo byly písničky, obzvlášť ta poslední.

14. února 2008
plakát filmu
Minority Report
Minority Report
100 %

Tenhle film byl prostě skvělej: super děj se samými nečekanými (aspoň pro mě) zvraty, super akční podívaná, triky super, herci super a konec super, co víc si divák může přát?

10. února 2008
plakát filmu
Čokoláda
Chocolat
100 %

Tak tohle byl velmi zajímavý a originální film. Moc se mi líbilo, jak Vianne se svou dcerkou přišla do na první pohled poklidného městečka, kde se všichni mají dobře a začala lidem pomáhat prostřednictvím čokolády. Čokoláda všech druhů mi opravdu dělala chutě, tak jsem si hned jednu musela vzít. Fakt moc povedený filmík, jehož sledování mi přišlo, že uběhlo velmi rychle, i když má skoro 2 hodiny.

9. února 2008
plakát filmu
Hairspray
Hairspray
100 %

Hlavní hrdinka mi byla dost sympatická, protože bylo fakt hezký sledovat, jak jde zatím, co chce a jak si myslí, že všechno je jen růžový. Příjemný bylo i to, že to není žádná prostoduchá a namyšlená bloncka, ale normální holka sice s pár kily navíc, ale zato s velkým srdcem. Moc pěkný byly písničky s optimistickým textem a takovou třešínkou na tomhle skvělým dortu byl Travolta, ten fakt neměl chybu.

8. února 2008