avatar uživatele

allyska

Jméno
allyska
Věk
32 let
Bydliště
Pardubice
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Kopačky
Forgetting Sarah Marshall
60 %

Tenhle film by se dal přirovnat ke Zbouchnuté, stejně hrubozrné vtipy, které ale bohužel nebyly vtipné. Opravdu nemám potřebu se smát podivínovi, no spíše trapákovi a ubožákovi, jako je Aldous, že se tam prostě jen objeví a zašklebí se jak retard. Děj je taky nic moc, vedlejší postavy jsou nezajímavý kromě páru novomanželů, ti byli fakt skvělí. No možná tenhle můj negativní názor je z části způsoben zklamáním, jelikož jsem si od tohohle filmu slibovala daleko víc. Snad jen ten Drácula mě nadchnul. No je to Segelova prvotina, tak se snad nevzdá, vypiluje to a příští film od něj si snad vychutnám.

30. srpna 2008
plakát filmu
Kronika rodu Spiderwicků
The Spiderwick Chronicles
70 %

Nějak mi tenhle film přišel nemastný neslaný. Děj byl takový nijaký založen na knížce, kterou si nesmí přečíst obr. Ale jinak se mi líbily skřeti a další havěť, z nichž nejlepší byl asi skřítek.

21. srpna 2008
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
100 %

Tak to teda byla jízda, pro mě jednoznačně film roku. Na Jokera v podání Heatha Ledgera bych se snad mohla koukat nejmíň stokrát, opravdu úchvatný výkon, hlavně ten jeho smích, který neustal ani když se řítil dolů z mrakodrapu. Opravdu jsem zírala, co všechno nevymyslí, asi nejvíc se mi líbil ten jeho sociální experiment. Plně souhlasím s velice kladným ohlasem a s tím, že Ledgerův výkon je nezapomenutelný.

18. srpna 2008
plakát filmu
60 %

Příběh obyčejný, předvídatelný děj..... prostě jak to tak u takovéhle velice průměrné romantické komedie bývá. Myslím si, že kdyby tam nehrál Mathew Perry, tak bych se na to ani nepodívala. Jen díky němu jsem se párkrát opravdu dobře zasmála.

5. srpna 2008
plakát filmu
Kurz negativního myšlení
Kunsten å tenke negativt
90 %

Kdyby nebylo kámošky, tak bych se o tomto pozoruhodném filmu ani nedozvěděla a musím říct, že bych o hodně přišla. Tento film potvrzuje, že i s malým rozpočtem, a i když se odehrává skoro jen v jedné místnosti, se dá natočit opravdu kvalitní snímek, na který člověk dlouho nezapomene díky jeho originalitě. Nejvíce oceňuju, že příběh nehrál přehnaně na city, ale že se snažil diváka pobavit a tohle hlavně zajímavými postavami. Zkrátka tahle bandička negativistů mě hodně pobavila:)

5. srpna 2008
plakát filmu
Vlastní pravidla
Georgia Rule
60 %

Celkem solidní drama, které mě ale ani nenadchlo ani nepřipoutalo k židli, místy to bylo i docela ubohé hlavně díky "herečce" Lindsay, tuto slečnu já zkrátka nemůžu vystát, hodí se tak akorát do těch teenagerovských komedií.

5. srpna 2008
plakát filmu
Rozum a cit
Sense And Sensibility
100 %

Moc pěkný romantický film - skvělí herci, krásný příběh a hlavně jsem si do konce nebyla jistá s kým Elinor skončí. Jinak Hugh Lauriemu role perfektně sedla, stačí, aby se převlékl a mohl by jít rovnou diagnostikovat.

5. srpna 2008
plakát filmu
Drž hubu
Tais Toi
100 %

Jean Reno a ty jeho ksichty, když Depardieu otevřel pusu, to nemělo chybu. No hned po četnících moje nejoblíbenější francouzská komedie. Ale opravdu se klaním před pány herci jako jsou tito dva.

7. července 2008
plakát filmu
Most do země Terabithia
Bridge to Terabithia
90 %

Opravdu dojemný příběh o dětech, které jsou zvláštní, dalo by se říct až výjimeční, a proto to nemají ve škole (ono navíc, když tam chodí takoví vypatlanci, co se holce posmívají za to, že ji táta bije - to jsem fakt nedokázala pochopit), ale ani v životě jednoduché. Pak se není čemu divit, že utíkají z ošklivé reality do svého smyšleného a kouzelného světa. A ten konec byl opravdu nádherný, málem mi i slzička ukápla:).

1. července 2008
plakát filmu
Já, legenda
I Am Legend
70 %

Tenhle film film mě přijde velice průměrný, místy byl i dost nudný, ještěže byl celkem krátký, opravdu si nedokážu představit, že by mohl mít i 2 hodiny. Tím nechci říct, že by byl špatný, jenom se tam moc nedělo. Jinak zrůdičky byly hezký, psa mi bylo opravdu líto (to byla podle mě nej scéna). Kdyby tam nehrál Will, i když tady zrovna nezářil, tak tento film stojí za starou belu. No kdybych od tohohle filmu neočekávala tolik a neviděla předtím Já robot, tak bych nebyla tak kritická.

21. června 2008
plakát filmu
Gejša
Memoirs of a Geisha
40 %

Zlatá skořápka, ale uvnitř prázdno

Je sice pěkné, že nám páni scénaristi chtěli ukázat, jak tvrdý život může mít gejša a co to vlastně všechno obnáší stát se gejšou, ale jaksi při tom přemýšlení, jak to udělat, aby to vypadalo, co nejvěrohodněji, jaksi pozapomněli na city. Celkově to bylo děsně suchý, hlavní hrdinka byla děsně nepřesvědčivá, přišlo mi že ani neví, že teď má hrát zlomenou osudem. Vrcholem všeho bylo, když upustila kapesníček z hory, jestli tohle mělo vyjádřit, že všechno vzdává a mělo to diváka ohromit a přimět ho, aby s ní soucítil, tak se to teda vůbec nepovedlo. Já osobně jsem spíš byla ohromená z té krajiny. Nejhorší byl pro mě asi konec, nejspíš mě měla ukápnout slzička nad happyendem (o což se asi scénaristi snažili), ale tak ubohé rozuzlení jsem opravdu nečekala (i když teda milostná zápletka taky nebyla zrovna originální), věta:" Díky mně seš, tím čím seš ", mě totálně dostala. Možná, že příroda byla hezká a skutečně bylo celkem hezky ukázáno, kdo je vlastně gejša, ale to FAKT nestačí, nejsme v dokumentárním filmu!!!

20. června 2008
plakát filmu
Já, robot
I, Robot
100 %

Sice tohle není typ filmu, který je mi blízký, ale přesto se mi moc líbil. Will Smith se začíná stávat mým oblíbeným hercem. Co ale musím opravdu pochválit jsou efekty, ty nemají chybu, především Sonny se povedl.

20. června 2008
plakát filmu
Princezna ledu
Ice Princess
80 %

Snad stokrát dokolečka omílané téma o uťápnuté, inteligentní a všemi přehlížené dívce, která nakonec zjistí, co opravdu chce a že celou dobu vlastně plnila sen své matky. Tyto filmy se točily, točí se a točit budou, protože se ani nikdy neomrzí. Vždyť, kdo by aspoň na chvíli nechtěl odsunout realitu stranou a pokochat se příběhem hlavního hrdiny, kterému vychází všechno, co si umane a vše končí přesladkým happyendem? A v tomto filmu navíc hrají krásné písničky s ještě krásnějším textem.

14. června 2008
plakát filmu
Indiana Jones a království křišťálové lebky
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
90 %

Všechno se mi moc líbilo, jediný, co si mohli odpustit byli ti mimozemšťani. Fakt, že je nemožný, aby Indy přežil atomový výbuch v olověné ledničce, mně vůbec nevadil, spíš se mi líbilo, jak z té ledničky vylezl (samozřejmě téměř bez škrábance:))) a koukal na ten kouř - to byl fakt parádní efekt. První, co se mi vybaví, když se řekne Indy a království křišťálové lebky jsou slovní přestřelky mezi Indy a Rafanem, ty byly fakt nepřekonatelné, hrozně jsem se u nich nasmála.

3. června 2008
plakát filmu
60 %

Film měl sice potenciál, ale nebyl vůbec využit. Některé rozhovory byly fakt zbytečné a stupidní. No a Cameron se tam skvěle hodila-lehce podprůměrná herečka v lehce podprůměrném filmu. Ale jinak botky byly pěkné a Toni Collete suprová.

31. května 2008
plakát filmu
Transformers
Transformers
90 %

V poslední době si nenechám ujít žádný film s Shiou a zatím mě žádný nezklamal a ani tenhle není výjimkou. Shia je prostě obrovský talent a musím to zaklepat:). U Transformers jsem si především vychutnávala skvělý efekty, no a samozřejmě nejradši ze všech robotů jsem měla Bumblebeeho, to jak se transformoval, když ho Mikaela urazila, bylo supr. 100% dát ale prostě nemůžu, jelikož nejsem zrovna fanda scifi a proto se mi nejspíš děj zas tak moc nelíbil.

31. května 2008
plakát filmu
P.S. Miluji tě
P.S. I Love You
100 %

Upřímně mohu říct, že tenhle film se zařadil mezi mé nejoblíbenější. Už po pěti minutách jsem věděla, že to bude skvělý film a nezmýlila jsem se. Počínaje vtipnou hádkou začínající slovy manžela: "Opravdu jsem něco udělal nebo si jenom myslíš, že jsem něco udělal", konče hezkým rozuzlením, a zároveň překvapivým, protože mě opravdu moc potěšilo, že na konci nebyl typický hollywoodský happyend, ale bylo jen nastíněné, jak by to mohlo pokračovat, prostě žádné velkolepé rádoby romantické konce. K tomu nádherná nevtíravá hudba umocňující atmosféru, dech beroucí irská krajina, krásné flashbacky, podle mě asi nejhezčí scéna byla, jak se Gerry a Holly poprvé potkali. Sice to byl celkem smutný film, ale u mě to vyvážily vtipné scény, sice jich nebylo mnoho, ale i tak vykompenzovaly ten smutek (teda aspoň u mě, kámoška stejně bulela jak želva). Samozřejmě nesmím zapomenout pochválit herecké výkony hlavních hrdinů, i když je jasné, že ty se mi taky líbily, když filmu dávám 100%. A opravdu smekám před autorkou knižní předlohy a už se moc těším, až si přečtu nějakou její další knížku, protože, jak jsem slyšela ty jsou taky skvělé, takže budu doufat, že třeba budou také zfilmovány.

24. května 2008
plakát filmu
80 %

Celkem pěkný film u kterého jsem se někdy i zasmála, hlavně díky té bandě ťulpasů z Vortexu. Amanda Bynes je mi velice sympatická, takže při filmech, ve kterých hraje, se bavím, i když to jsou typický filmy pro puberťáky s lehce odhadnutelným dějem a kýčovitým happyendem. Nebýt toho neuvěřitelně trapného konce, kdy všichni vykřikují, že jsou nemotorové, tak bych tomuto filmu neměla snad co vytknout, prostě to co jsem čekala, jsem taky dostala.

21. května 2008
plakát filmu
A co když je to pravda?
Just Like Heaven
90 %

Skvělá zábavná duchařská komedie, moc se mi líbily slovní přestřelky hlavních hrdinů. Moc krásný happyend (bez něj si to ani nedokážu představit), ta zahrada byla prostě nádherná.

21. května 2008
plakát filmu
Otec rodiny
Family Man, The
50 %

Už jsem teda viděla daleko lepší filmy tohohle typu. Přišlo mi to takový mělký, ničím nepoutající. Asi nejvíc mě vytáčelo krédo hlavního hrdiny: jsem bohatý,všechno umím nejlíp, nic nepotřebuju. Konec byl takový divný, navíc to trapné hulákání na letišti. Za celý film jsem se skoro vůbec nezasmála, nemluvě o tom, že mi Cage do téhle role vůbec neseděl, už bych to fakt vidět znovu nemusela, kdybych se bývala nenudila, tak bych se na to ani nepodívala a udělala bych dobře.

21. května 2008
plakát filmu
Slzy slunce
Tears of the Sun
80 %

Dobrý film, ale stejně to pro mě nebyl silný zážitek, jak jsem očekávala. Sice tam bylo dobře ukázáno, čeho všeho jsou schopni rebelové a jak to v Africe vypadá, ale zdálo se mi to děsně zamerikanizovaný - stateční, drsní a nezničitelní američtí vojáci, na kterých vše stojí - to mě fakt štvalo.

12. května 2008
plakát filmu
Vratné lahve
Vratné lahve
100 %

Po velmi dlouhé době český film, který se mi moc líbil. Zdeněk Svěrák zahrál skvěle roli čerstvého důchodce, který se s tím nemůže smířit a tak dělá všechno proto, aby nemusel doma "tvrdnout" se svou manželkou. Ale asi kromě zajímavého děje se mi na filmu nejvíc líbila paní Tkalounová, její vtipný způsob, jak se vypořádat s úlety svého manžela a její svatá trpělivost.

9. května 2008
plakát filmu
Bratříčku, kde jsi?
O brother, where art thou?
100 %

Naprosto skvělý film se skvělou muzikou, hrozně jsem se nasmála, když si mysleli, že Pete je žába. Opravdu smekám před všestranností bratrů Coenových, tenhle film je naprosto odlišný od typů filmů, co točí a i tak se jim moc povedl.

8. května 2008
plakát filmu
Disturbia
Disturbia
80 %

Tenhle film jsem prostě musela vidět, hlavně proto, že tam hraje takový talent jako Shia a nezklamal, je to fakt skvělý a sympatický herec. Hlavní záporák byl pěkně úlisnej a takovej klidnej až mi z něho běhal mráz po zádech, napětího ve filmu bylo tak akorát, hlavně ten konec ten byl supr.

2. května 2008
plakát filmu
Rukojmí
Hostage
90 %

Pokud hraje v nějakém filmu Bruce Willis, tak si můžu být na 90% jistá, že to bude skvělý film a i v tomto to tak je. Příběh je minutu od minuty napínavější a dalo by se říct že i brutálnější asi nejvíc se mi líbilo, jak dopadl Marshall. Ten byl opravdu děsivý a jeho konec byl ještě děsivější.

27. dubna 2008