Oluska

Jméno
Olina
Věk
Bydliště
kdesi v České republice
Facebook
mám a rovněž nepoužívám :o)
Instagram
Poznámka
Osobní profil


Kde začít… Jak by řekla (zazpívala) Julie Andrews alias Maria ve filmu Za zvuků hudby: „Let's start at the very beginning, a very good place to start.“ :o)

Takže pěkně od začátku, na tomhle webu se více či méně pravidelně vyskytuji, tuším, že od roku 2007. Přitáhla jsem sem i svou nejlepší kamarádku Nikol (která zde působí dokonce jako redaktorka), nebo to bylo naopak??? Kdo ví. Důležité je, že jsme tu a snad i dlouho budeme… :D Nějakou dobu jsem sem přestala chodit, protože mi přišlo, že to začínalo upadat, bylo čím dál tím méně uživatelů, pak snad i redaktorů, tím pádem i přidaných nových filmů, hlášek apod. bylo méně a méně. Párkrát se stalo, že jsem na celém webu (nepočítám nepřihlášené uživatele) byla i sama :D ale ty časy se zdají být pryč a web opět začal „rozkvétat“ a doufejme, že i nadále bude.

O sobě fakt nic psát nebudu, to ode mne nikdo čekat nemůže, navíc to není podstatné a ani to sem nepatří. Co by tu však mělo být určitě zmíněno, je fakt, že ♥ MILUJU filmy ♥. Jaký žánr? Prakticky kterýkoliv, je to jedno, beru všechno, romantika, akčňák, nebo krvák, na tom mi fakt nezáleží.

Když hledám nějaký film, který bych si mohla pustit, tak ve valné většině případů si vybírám podle obsazení. Druhé kritérium, abych si pustila film, je obsah, pakliže mě nezaujme děj, nezachrání to ani obsazení některého (některých) mého (mých) oblíbence (oblíbenců). Pro některé je můj vkus asi zvláštní, ale většinou se mi líbí to, co ostatní haní a naopak. Teď mě asi někteří sežerou, ale např. všemi zbožňovaný a oblíbený Přelet nad kukaččím hnízdem, já zrovna nemusím. Pravda, viděla jsem ho už před lety a jen jednou, ale ničím mě nezaujal, přišel mi neskutečně dlouhý a nudný. Takže se omlouvám všem jeho fanouškům, ale tak to prostě mám… Třetí a zřejmě i poslední (možná ještě s nějakým přijdu) lákadlo u filmu je plakát. Je to divný důvod, proč si pustit či nepustit film, vím, ale nemůžu si pomoct. Neznamená to samozřejmě, že když se mi líbí děj a nelíbí se mi plakát, tak si film nepustím, ale spíš že když najdu film, kde neznám žádného z herců, tak si prohlídnu plakáty, když z toho přímo čiší béčkový film (a ano jde to vidět, kdyby to někoho zajímalo), tak ani nemusím číst obsah a je mi jasné, že do toho nepůjdu.

Hodnocení filmů – dost důležitá věc, neplýtvám vysokými hodnoceními, nejčastěji jsem zjistila, že dávám 70%. Nechápu ovšem některé uživatele, kteří všem filmům, ať už jde o jakoukoliv pitominu, dávají 100%. Takové hodnocení, si alespoň dle mého názoru, zaslouží jen velice malé procento filmů a já s ním hodně, skutečně hodně, šetřím. Já osobně mám stovkou ohodnoceno pouze 9 filmů, konkrétně to jsou:

Pretty Woman
Spáči
Rain Man
Forrest Gump
Prvotní strach
Gladiátor
Bez dcerky neodejdu
Hříšný tanec
Philadelphia.

Je mi jasné, že některým se tento výběr líbit nebude, ale nikomu to nevnucuju, tak to prostě cítím a vnímám, možná se to za pár let i změní, ale teď to je prostě takhle. :o) Na druhou stranu, nulu dávám očividně častěji, celkem jsem ji (zatím) napočítala 26x. :D

Filmů mám, krom výše zmíněné osmičky, oblíbených samozřejmě mnohonásobně víc, všechny bych je sem ale asi nedostala, no mohla bych to zkusit, ale je to zbytečné a už takhle koukám, že jsem se nějak nechala unést a dost jsem to tu zaplnila… :D
Jak jsem rovněž zmínila výše, na filmu mě dost zajímá obsazení. Takže když tam hraje některý z mých miláčků, dost možná si ho pustím. Mezi ně se v současné době řadí např. Tom Cruise, Tom Hanks, Hugh Jackman, Robert Downey Jr., Julia Roberts, Meryl Streep, Jennifer Aniston, Sandra Bullock a mraky dalších, toto je jen takový menší výcuc.

To by pro zatím asi stačilo, časem možná něco upravím, smažu, případně přidám. ☺ Takže se loučím, děkuji za pozornost a pokud to někdo poctivě vše přečetl, tak se klaním. ☺

Jinak mě najdete i na webu serialzone. Takže se mějte a zase někdy sbohem.❀