avatar uživatele

shorty.zkrat

Jméno
David Lexa
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Mission: Impossible 3
Mission: Impossible 3
100 %

Cruise stále září

Asi proto, že se před kamerou pohybuje už slušnou řádku let, je jeho projev na kameru podle mého velmi přirozený. Série, i když měla pouze dva díly byla mnou velmi oblíbena a na trojku jsem čekla jak na smilování. M: I3 je dozajista nejlepší díl série, netrpí klasickými syndromy hollywoodu ( celý film se "nic neděje" a poté je jedna velká akce, po které se všichni smějí) a proto jsem se rozhodl udělit jí 100%. (Rozhodně mohla být lepší, ale stovku jsem už dlouho nedal :)

28. září 2006
plakát filmu
Strážce
Sentinel, The
80 %

Lepší výběr herců

Když se podíváte na herecké obsazení, je vidět spousta známých, osvědčených jmen. Jenomže: M. Douglas - jako osobní strážce? Když běží, je zabíraný zblízka aby nebylo vidět že spíš "jde". Ten má chránit prezidentskou rodinu? K. Sutherland - herec s botulotoxinem v obličeji pro mě prostě není herec. K. Basinger a E. Longoria - neměly přísiš prostoru. I přes zjevné nedostatky je film kvalitní, režisér dokáže upoutat pozornost až do konce

28. září 2006
plakát filmu
Neviditelné zlo
See No Evil
30 %

Po kolikáté?

Další tuctový příběh, ve kterém se skupina lidí ocitne v nebezpečí a musí bojovat o holý život. Tenhle podle mě vyniká tím, že těch lidí je poměrně dost, a tak se můžete těšit na velké množství nechuťáren. Nechybí ani malé překvapeníčko na závěr.

28. září 2006
plakát filmu
Rychle a zběsile: Tokijská jízda
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
50 %

Fuj

Žádná kaše se nedá nastavovat do nekonečna a nejinak je tomu u F&F. Drifty jsou nudné, Japonci všichni stejní a příběh? Nuda. Kladem jsou pěkná auta a pidisukne Japonek:)

28. září 2006
plakát filmu
Bloodrayne
Bloodrayne
40 %

Protřepat zahodit

Jako asi i mnozí jsem se vtělil virtuálně do těla krvavé Rayne už ve hře. Kinematografické zpracování je příšerné, stejně jako u ostatních filmovýh zpracování. Nedá se říct, že měl film nějaké světlé okamžiky, ale alespoň ne také vyloženě špatné. Na závěr malý vzkaz: UWE BOLLE, UŽ TO NEDĚLEJ!!!!!

16. dubna 2006
plakát filmu
Hostel
Hostel
20 %

Ubohé

Kdybych já osobně měl tak mediálně profláklé jméno jako Tarantino, projektu s názvem Hostel bych se vyhl velikým obloukem. Začátek mi připomínal nějakou hodně trapnou teen-komedii. Po přesunu do rozpadlého Slovensko-česka jsem stále neměl názor na jediného ze tří hlavních aktérů!! Poté se začlo umírat a velmi rychle. Žádný strach, jen pár drobet nechutných scén. To je u hororu myslím hodně závažný nedostatek. 10% dávám za úryvek z Pulp Fiction a 10% za to, že to nebylo delší (a taky za tu brunetu O:)

5. března 2006
plakát filmu
Noční hlídka
Nochnoy dozor
100 %

Naprosto skvělé

Na takovýhle film jsem čekal opravdu dlouho. Je to neokoukané a svižné. Jednoduchá zápletka, dobří vs. zlí, je obalena skvělým příběhem o zachování rovnováhy světa (jak jinak). Grafické ztvárnění se také nemá za co stydět, spousta efektů je prostě úchvatných. Ano, na uvěřitelnosti filmu hodně přidali neokoukané tváře, ale to se nedá říci o Rusku, kde měl film také obrovský úspěch. Před pár dny vyšla Denní hlídka a já mám strach, aby hollywoodská produkce tuto nadějnou trilogii nepohřbila, stejně jako v honbě za penězi zničila jiné trilogie.

4. února 2006
plakát filmu
King Kong
King Kong
60 %

Velkolepé

To ale není synonymum pro dobré či snad dokonce vynikající. Jak jsem očekával, jednalo se o nádhernou podívanou. Grafické zpracování je až na určité výjimky perfektní. Abych nebyl za Antijacksona, raději nebudu zmiňovat reálie, které se Petrovi podařilo pošlapat. Když si odmyslím finančně náročné efekty, zbyde mi film, který jsem viděl už mnohokrát a v lepším zpracování. Jen doufám že příští Jacksonovo film nebude KK II: Opice na výletě a následně KK III: Opička se vrací. Nebo že by remake Star Wars?

28. ledna 2006
plakát filmu
Revolver
Revolver
80 %

Revolver

Co se může skrývat za typým názvem? Jelikož jsem víceméně vášnivý šachista, ihned jsem se ztotožnil s hlavním hrdinou(Až na ty muskle: ). Mockrát ohrané téma, kdy je člověk na špatném místě ve špatnou dobu. Jake si proto "vykoleduje" pár let v chládku. Opět klasické sebezlepšování se a poté už jen příběh, který shlédnete s jedním dechem. Nemůžu nezmínit "herecký výkon" Anreho 3000. No, povést všechno se vždycky nemůže.

2. ledna 2006
plakát filmu
Identita
Identity
80 %

Nepochopení?

Film, který se jistě setká s nepochopením u řady lidí z publika. Problém bych neviděl v IQ, ale v nedostatečném vnímání filmu. Snímky tohoto typu jsou kvalitnější než klasické "americké slaďáky", ale každá druhá blondýna je holt nepochopí. Film má spád, vynikající nápad a závěr, který díkybohu překvapil. Režisér měl i šťastnou ruku při výběru herců. Doporučuji všem, co na konci filmu nesnáší - a všichni se smějí.

26. prosince 2005
plakát filmu
Collateral
Collateral
80 %

Dva hlavní hrdinové

A přeci tak rozdílní. Kooperace taxikáře a nájemného vraha mne připoutala do křesla od začátku do konce. Taxikář Max, na začátku nejistý sám sebou se v průběhu snímku přerodí v sebevědomého muže, který přesně ví co chce. Zabiják Vincent naopak přilne ke svému novému "přiteli" Maxovi. Zdánlivě nudný příběh je vyšperkován hereckým nasazením Maxe a Vincenta. Chybí tomu trochu toho puncu originality, proto 80%.

26. prosince 2005
plakát filmu
Doom
Doom
60 %

Film bez herců

Opět. V ponuré atmosféře filmu se snadno ztratíte a výkony "herců" ničemu nenapomáhají. The Rock by s měl uvědomit, že na tohle prostě nemá a přenechat svou pozici někomu jinému. Ve filmu mohli být vysvětleny aspekty hry, které nemohly být vysvětleny dříve. Nestalo se tak. Zfilmovat se dala spousta věcí, které by vypadali na monitoru směšně, leč film opět pohořel. Proslavená pasáž ála fps akce je sice novátorská, ale neuvěřitelně špatně zpracovaná a "umělecké hloubce" nepřidala. Takto vysoké hodnocení kvůli prvním dvoum dílům hry.

24. prosince 2005
plakát filmu
Ti druzí
Others, The
90 %

Miluju tyhle filmy

Hororů, ve kterých od začátku přesně můžete definovat původce Vašeho strachu, se točí kvanta. Ti druzí jsou výjimeční v tom, že v podstatě do konce filmu nevíte čeho se máte bát, ale bojíte se hodně. Žádné náročné efekty. Příběh těží z ponuré atmosféry domu, ve kterém žije tříčlená rodina se svým služebnictvem. Škoda jen, že scénárista musel kvůli závěrečnému kýčovitému záběru obě děti "vyléčit". Kdo neviděl, neuvěří.

26. listopadu 2005
plakát filmu
100 %

Hodně oddychový film, u kterého jsem ze začátku nevěděl, co si mám o něm myslet. Z donucení jsem začal koukat a po čtvrt hodině jsem už ležel pod stolem, jak jsem se smál. A že se někdo snaží tvářit intelektuálně že se mu to nelíbilo? No a co, je to dobrá oddychovka. Pokud ale hledáte něco s hlubším smyslem, doporučuji třeba klíč.

20. listopadu 2005
plakát filmu
Presumpce viny
Out Of Time
80 %

Překvapil

Denzel Washington podal standardně vysoký herecký výkon. Ostatní herci mu pouze sekundují a zapadají do jakési šedi. Zábavný je charakter koronera, který je kamarádem hlavní postavy. Děj je plynulý a jednotlivé kousky "skládačky" do sebe více méně zapadají.

19. listopadu 2005
plakát filmu
Kostka 0
Cube Zero
90 %

Úvod jak má být

Myslím, že "nulou" se nic nezkazilo. Díl dokonce oproti jedničce a dvojce navazuje plynule na další díl. Je zde vidět, že kostka je v počátcích a není přetechnizovaná, jako poslední díl. Pasti jsou přiměřené a užijete si jich dostatek. Jedině v tomto díle se také podíváte mimo kostku, ven. Je zhruba na stejné úrovni, jako jednička.

7. listopadu 2005
plakát filmu
Sám v temnotě
Alone in the Dark
50 %

Proč?

Proč každý film, který má za předlohu počítačovou hru, musí být takový humus? Bylo to o ničem a neuvěřitelná nuda. Takto "vysoké" hodnocení má film za název a částečně také za soundtrack, který mne občas probral.

6. listopadu 2005
plakát filmu
Kokain
Blow
90 %

Drogový boss

Myslím, že tímto ( a nejen tímto) filmem dokázal Depp, že je velký herec. Ve filmu dokázal zahrát vývoj své postavy s obrovskou uvěřitelností. Tím, že je film podle skutečné události celou věc ještě podtrhuje. Ostatní herci ani nemuseli být a mohla to být klidně One man show.

29. října 2005
plakát filmu
Drž hubu
Tais Toi
90 %

Držte huby!

U tohodle filmu se budete chlámat od začátku do konce. Je tu spousta skvělých vtipů a humor, který se zde propaguje přesně padl do mojí noty. Třeba scéna, kdy Depardie ukazuje Renovi fotku koně a říká, že je mu podobný by měla být ve zlatém fondu kinematografie.

29. října 2005
plakát filmu
EuroTrip
Eurotrip
90 %

Oddychovka

Pokud nehledáte nic náročného na přemýšlení, chcete se pobavit a podívat na pěkný film, sáhněte po Eurotripu.

19. října 2005

Nepřehledný

Není to tím, že bych byl málo inteligentní nebo nevnímavý, ale z filmu jsem cítil jistou nepřehlednost. Bylo to dáno částečným retrospektivním vyprávěním a celkově nejednoduchým příběhem. Nicméně nápad se mi zdá originální a velmi dobře zpracovaný. Od začátku do konce se tempo filmu zvyšuje(jedině dobře) a na konci mi vyletěla hladina adrenalinu hodně vysoko.

16. října 2005
plakát filmu
90 %

Začátek kultu

Bez filmu Hvězdná brána by jen těžko vznikl seriál, který má díky původní myšlence tolik úspěchů. Film však vypadá jako chudý příbuzný, ale jen kvůli staršímu datu natočení. Film mohl být bohužel o fous lepší.

15. října 2005
plakát filmu
Klub rváčů
Fight Club
90 %

Ne pro blondýny

Klub rváčů patří do kategorie filmů, na které se vždycky rád podívám. Dva rozdílné charaktery, které žijí kupodivu vedle sebe se dobře doplňují. Film však podle mého nezkousne nikdo, kdo musí u filmu alespoň trochu zapřemýšlet. Není to škoda, je to film pro fajnšmekry.

15. října 2005
plakát filmu
Animatrix
Animatrix
90 %

"Doplněk stravy"

Pokud jste alespoň slyšeli o fenoménu Matrix, je pro Vás Animatrix povinnost. Dozvíte se zde věci, které v nekresleném Matrixu nebyly vyřčeny. Je to taková oddychovka a po Matrix jedničce druhý nejlepší v pořadí.

15. října 2005
plakát filmu
Utržený ze řetězu
Unleashed / Danny the Dog
90 %

Zajímavé

Jet Li se rozhodl skoncovat s kariérou herce a z flmu jde vidět, že si poslední okamžiky před kamerami užívá. Nicméně uprostřed filmu vzniklo jakési hluché místo. To bylo zapříčiněné vývojem jeho postavy. Filmu to podle mého z části uškodilo, ale poté se díky vývoji změnil i způsob boje a vše bylo jakoby nové. Mám smíšené pocity, ale hodnotím více než vysoko.

15. října 2005