avatar uživatele

shorty.zkrat

Jméno
David Lexa
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Trainspotting
Trainspotting
100 %

Mladý Ewan

Trainspotting není pro nikoho se slabým žaludkem. Navozuje atmosféru chudinských čtvrtí(ve filmu je to konkrétně ve Skotsku). Parta mladých lidí se snaží s tvrdou realitou života vypořádat po svém. Drogy jim nejsou cizí a sem tam nějká krádež? To přeci dělají všichni! Přes svůj možný škodlivý dopad na vývoj mládeže působí spíš poučně a odrazuje od braní drog. McGregor jako feťák prostě zazářil a film mi jednoduše přirostl k srdci.

15. října 2005
plakát filmu
Město bohů
Cidade de Deus
100 %

Real life

Tenhle film podle mne ukazuje bez okolků drsnou realitu života v ghetu. Žádné pohádky, co šíří "populární" rappeři. U filmu jsem zůstal přikován od začátku do konce.

11. října 2005
plakát filmu
Vesnice
Village, The
20 %

Vynikající

...pokud ovšem nemůžete usnout a nemáte nebo nechcete používat prášky na spaní. Jedním slovem-nuda

Kdysi dávno
plakát filmu
Letec
Aviator, The
30 %

Zase ten LEO

Celý film leží a padá na vynikajícím výkonu DiCapria, který potvrdil své herecké schopnosti. V úvodu svižné vyprávění však pomalu zleniví a film pro mne tak získal jakousi hořkou příchuť. Konec je ukázkový příklad suchého vtipu.Proto poučení pro scénáristy-Neříkej hop, dokud nehop

Kdysi dávno
plakát filmu
Kruh 2
Ring 2
100 %

Hukot

Právě jsem to dokoukal a jediné co mě mrzí je to, že jsem dal jedničce 100procent, protože dvojka by si zasloužila ještě o deset procent více. Účast režiséra Japonské předlohy jde znát a mrazivý pocit v zátylku mě přešel až po titulcích

Kdysi dávno
plakát filmu
Brak
Brak
100 %

BR...trhák

nikoliv však komerční.Jestli se Vám víc líbí český filmy ala vzpomínáme na těžký starý časy nebo "vynikající" nefilm Kameňák1,2,3 tak je to čistě vaše věc.Nemyslím si však že je tento film špatný.Naopak.Je dělaný pro určitou skupinu lidí, kteří ten film velmi dobře chápou a i po několika shlédnutích je prostě cool.Zhulky na to prostě můžou koukat třeba 50x a děj je pro ně neustále novinkou:)

Kdysi dávno
plakát filmu
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith
100 %

100% volba

Film mě dostal od prvni minuty.Sice podobnost mezi škoddroidy a sentinely byla frustrující a za pár efektů bych Lucasovo grafické studio nepochválil, ale to nemohlo zkazit jinak ztrhující film. Jak jsem očekával, třetí epizoda je v podstatě vyvrcholením celé série a mění pohled na Anakina\Darth Vadera. Film je vynikající podívaná se strhujícím příběhem(pokud znáte ostatní epizody).

Kdysi dávno
plakát filmu
Stopařův průvodce po Galaxii
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
90 %

Nevšední

U filmu se rozhodně nebudete nudit. Neexistují tam žádná hluchá místa, a to je jedině dobře. Převyprávět knihu bez jediné odlišnosti je nejen hloupost, ale i nesplnitelný úkol. Už jenom proto, že fantazie každého z nás je úplně jiná. Do sta procent sice chybí jen kousek, ale bohužel je dát nemůžu.

Kdysi dávno

taRODRIGUEZantino

Teď už se těším, až udělají film podle těch kreslených vtipů v Blesku:). K věci. Rodriguez odvedl vynikající práci, film dokáže lehce upoutat. E. WOOD jako chladnokrevný zabiják?........skvělé!!

Kdysi dávno
plakát filmu
Hlas smrti
White Noise
100 %

Příjemné mrazení

Už jenom název filmu Hlas smrti dává tušit kvalitní duchařskou podívanou. Ve filmu nemohu nesouhlasit pouze s obsazením M.Keatona, protože jsem celý film čekal až oblékne batmanovský oblek. To je ale jen můj subjektivní pocit. Je to skvělý film, který nezačne být v polovině nudný.

Kdysi dávno
plakát filmu
Ochránce
Pacifier, The
80 %

Slušná komedie

Hrdina akčních filmů Vin Diesel se předvedl v dobrém světle i v komedii. Že by v sobě měl i trochu hereckého talentu? Ve filmu by mohlo být méně částí, ve kterých se Vin rád poslouchá.

Kdysi dávno

Připoutá a nepustí

Při koukání na tento film se prostě nudit nemůžete. Celý film prolínají přísný hlášky, které jsou "zlatým fondem kinematografie". Klasika nad klasiky. Pochybuji, že například Pán prstenů bude i po tolika letech tolik populární.

Kdysi dávno
plakát filmu
Matrix
The Matrix
100 %

Klasika

Kultovní film bratrů Wachovských je bezpochyby nejpopulárnější kyberpunkový film. Originální myšlenka, která je umocněna hereckými výkony hlavních postav, které jsou snadno uvěřitelné. Ztrhující dojem dokreslují efekty, ze kterých "vaří" filmy i hry dodnes. (Ale nevěřte tomu, vše je jen Matrix:)

Kdysi dávno
plakát filmu
Blade
Blade
100 %

---

Asi každý by chtěl mít nějakou tu supervlastnost. Rentgenové vidění je sice fajn, ale za chvíli omrzí. Být ale napůl člověk a napůl upír, to už je těžší kalibr. Blade je mezi upíry neblaze proslulý jako Daywalker(neplést s Johny Walkerem:), který má pro ně nebezpečného koníčka. Za pomoci svého meče totiž kosí jednoho upíra za druhým. Ke všemu neuvěřitelně zábavně.

Kdysi dávno
plakát filmu
3:15 zemřeš
The Amityville Horror
90 %

V kolik zemřu?

Název filmu, i když s ním nesouhlasím, nenechává nikoho na pochybách o jaký žánr půjde. Když si odmyslíte nevalné herecké výkony, zůstane Vám paradní horor ve kterém se sice moc nebojíte, ale párkrát leknutím vyskočíte z kůže.

Kdysi dávno
plakát filmu
Pád do ticha
Touching The Void
60 %

Pěkný, ale nudný

Téma sice slibovalo pěknou podívanou, ale skutečnost je trochu jiná. Když jsem zjistil, že se v podstatě jedná o dokument, zívl jsem a usnul. Přeci jen mi to nedalo a skouknul to. Ztrhující příběh dvou kamarádů, kteří byli příliš mladí a příliš nezkušení.

Kdysi dávno
plakát filmu
Equilibrium
Equilibrium
90 %

Klerikové vedou

Ve městě bez emocí a bez zločinu se zrodil dojemný příběh procitnutí nejlepšího klerika ze "snu". Svět ve kterém si lidé píchají drogy, aby necítili emoce pro něj přestane být vším. Díky tomu, že je skvěle vycvičený zabiják to i dobře vypadá:)

Kdysi dávno
plakát filmu
Vřískot
Scream
100 %

Bojíte se nožů?

Jednoznačně nejlepší horor, jaký jsem kdy viděl(možná to píšu z nostalgie). Telefonovat se bojim trochu ještě teď, s odstupem pár let. Vrah s maskou je klasika, protože co oči nevidí, .....toho se člověk bojí

Kdysi dávno
plakát filmu
Hannibal
Hannibal
90 %

Nejsymptatičtější kanibal

Hanibal je velmi chytrý a noblesní vrah. Co na tom? Miluje přeci historické předměty, malby, hudbu a Clarice. Právě Clarice je na celém světě nejvíc v "suchu". Paradoxně ona je největší Hanibalovou hrozbou. Film rozhodně není tuctový.

Kdysi dávno
plakát filmu
Město andělů
City Of Angels
100 %

Mikoláš Klec

Brečeli jste někdy u filmu? Právě u tohoto se mi to podařilo. Dojemný příběh anděla kvůli své lásce spadlého na zem... Co vše byste udělali kvůli té Vaší?

Kdysi dávno
plakát filmu
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
90 %

Mainstreem

O tomto titulu a zbylých dvou dílech této trilogie bylo napsáno už mnoho. Co dodat? Peter Jackson se díky Tolkienovým příběhům skvěle zviditelnil a v LA mu cpe peníze do kapes každý druhý. Vysokorozpočtový film s velmi dobrým obsazením. Na tom nemohl zkazit nic ani režisér béčkových hororů.

Kdysi dávno
plakát filmu
Grinch
How the Grinch Stole Christmas
20 %

Gumoun

"Herecký výkon" hlavního představitele jen dokresluje mizerii celého filmu. V americe, kde má Grinch tradici měl možn táento film úspěch. V našich končinách je úspěšnější Mrazík, řekl bych.

Kdysi dávno
plakát filmu
Podfu(c)k
Snatch
70 %

Uj(d)e to

Z filmu přímo čiší osobitý styl režiséra. Měl také šťastnou ruku při výběru herců. Například Pitt jako cikán(rom...tak sakra, jak Vás neurazim?:)) mě velmi pobavil.

Kdysi dávno
plakát filmu
Resident Evil
Resident Evil
90 %

Film bez herců

Nalijme si čistého vína. Slečna Jovovich má tolik hereckého nadání, jako mám já nadání ke sportu. Tím se dostávám k nadpisu. Myslel jsem tím pouze hlavní aktérku. Pro ty, kteří hráli hru je film povinnost, ikdyž se dočkáte pár nemilých překvapení.

Kdysi dávno
plakát filmu
Šestý smysl
The Sixth Sense
100 %

Malý velký herec

Tak tenhle duchařský film mě naprosto dostal. Mrazivé napětí od začátku do konce. Willis a Osment působili velmi věrohodně. Velmi povedený byl i závěr filmu. Imho, scéna ve škole když vidí Osment oběšený lidi je the best.

Kdysi dávno