avatar uživatele

shorty.zkrat

Jméno
David Lexa
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Vřískot 4
Scream 4
50 %

měli to nechat u ledu

tak zaprvý - vrací se staří herci (hurá, budou lowe, inflace sux, plastický operace C.C. taky musely něco stát.

za druhý - první scéna ukázala, že od filmu nejde nic brát vážně. žádný napětí, což je u hororu docela překážka... 1.z vrahů byl jasnej od začátku skoro... 50%, spíš míň

13. srpna 2011
plakát filmu
I Love You Phillip Morris
I Love You Phillip Morris
80 %

na zem, buzno!

story jednoho zkušeného lháře, který se beznadějně zamiluje do kluka svých mokrých snů a je pro něj, pravě díky lžím, schopen snést modré z nebe. jenže rychle nabyl, rychle pozbyl a dostal se zpátky do vězení. znáte to. steven však ve vězení plave jako ryba ve vodě, protože kus za dolar nebo mi ho můžeš vykouřit. je to na tobě.

20. května 2010
plakát filmu
Ray
Ray
100 %

Call me Ray Charles

Biografický (to slovo zní odporně, viďte) snímek o nadaném pianistovi a zpěvákovi, který vykresluje hlavní postavu jako velkého dříče a komplikovanou osobnost. Neskutečně poutavý děj, který se dotýká snad všech stránek hudebníkova života - navíc je vše dle mého natočeno velmi autenticky. Navíc ve mě OST zvedlo vlnu obliby v tenhle typ hudby a nejednou si RCH poslechnu.

22. března 2008
plakát filmu
Smrtonosná past 4.0
Live Free or Die Hard
70 %

..

Popravdě jsem se bál podívat na tenhle film, ale budiž.
Předchozí díly byly koncipované trochu jinak, kdy se John dostal shodou okolností do "izolovaného prostoru" a s jinými lidmi než s teroristy se v podstatě nesetkal. 4ka je odlišná v tom, že se hlavní hrdina nachází přímo v metropoli plné lidí (styl filmu 16 bloků, ovšem okořeněný o hláškujícího plešatého detektiva). K pozitivům jistě mohu přidat i partnera, kterého Bruce dostal. Některé scény jsou již drobet přehnané, ale je to v rámci mezí. I když si myslím, že John McLane uči Chucka Norrise. Ten by ten náklaďák neuřídil :). Chtěl jsem dát 60%, ale za toho člověka co předváděl "street run" je nakonec 70%.

28. října 2007
plakát filmu
Super náhradník
She's the Man
50 %

Přijde a odejde

I holky chtějí hrát fotbal, a občas, teda jenom ve filmu mohou sáhnout i k nekalým praktikám, aby se tak stalo. Snímek je říznutá komedie romantickou zápletkou, ovšem nic co by bylo nějak převratného, či jinak nepostradatelného. Líbila se mi vedlejší role ředitele tamní vysoké školy.

28. července 2007
plakát filmu
Velkej biják
Epic Movie
10 %

BU

Série SM je zapšklá, vymyslíme něco nového. A tak si sedneme a vymýšlíme film. Moment, tady něco nehraje. Ti štramáci museli být taky pěkně zhulení, když tohle napsali, protože to nemá ani úroveň, ani onen nápad, prostě nic. Bohužel se ani nepovedlo obsadit někoho, kdo by přesvědčivě podal parodický výkon ala Leslie Nielson. Dost mi to připomíná rozdíl mezi "komedií předválečnou" a "komedií z dnešní doby". Není nad um scénáristů, když si postava splete čokoládu s fekáliema. CHA CHA

28. července 2007
plakát filmu
Zlověstné ticho
Dead Silence
70 %

Prostě boží

Jako jeden z mála hororů navozuje pochmurnou atmosféru hned při titulcích na začátku filmu, za což mu musím jedině poděkovat. Vždy mě velmi děsí (ne že se bojím), když postavy ve filmu nemohou vyjádřit mimikou své emoce a u loutek, kterých je zde mnoho by to mohl být nepřekonatelný problém v uvěřitelnosti celého snímku. Naštěstí se tak neděje a scénáristi vymyslely výborný "fígl", jak celou věc vyřešit. Největší škoda je, že cca ve 3/4 filmu je jasné, že něco nehraje a ona vyřešená zápletka až na konci je řešitelná mnohem dříve, stačí jen sledovat děj a ne ho tupě přijímat.

28. července 2007
plakát filmu
Hory mají oči
The Hills Have Eyes
50 %

to už tu bylo

Kdyby tenhle film vznikl tak před deseti lety, dostal by možná o něco lepší hodnocení, ale myslím si, že takovýhle dost speciální žánr je dost zastaralý.

28. července 2007
plakát filmu
Darwinovy ceny
Darwin Awards, The
70 %

O tom jsem nevěděl

Člověk je tvor zvídavý, a tak se rád dozvídá nové věci. Film mi přinesl nejenom "intelektuální povznesení :D" dosud nepoznaným faktem předávání Darwinových cen, ale i příjatelnou, příjemnou zábavu před spaním. Filmem dokonce provází Winona Ryder, jíž jsem si oblíbil v kultovním snímku Vetřelec: vzkříšení.

Co si budeme namlouvat, film stojí a padá na jednotlivých případech úmrtí (snad) oceněných. V těchto částech je děj nalinkovaný, přípravený dopředu. Bohužel to se netýká vycpávkového děje lovu na sériového vraha a celkového poznávání radostí, které život skýtá. Naštěstí se občas i tam zadaří, a scéna kdy Winona gestikulovala průběh felace byla výborná :).

12. července 2007
plakát filmu
Pravidla lži
Pravidla lži
100 %

Patriotizmus nad rozumem?

Tenhle snímek jsem viděl už třikrát. Za poslední týden. Když jsem dokoukal toto dílko, jen jsem seděl s otevřenou pusou a koukal na probíhající titulky. Měl jsem v sobě tu srdce dmoucí pýchu, jako když čeští hokejisté vyhráli na MS. Nevybíravý příběh, možná kvazi dokument z odvykací léčby, kde se v ponuré atmosféře snaží skupina fetek naučit abstinovat. Přijíždí tajemný Filip, coby nový klient projektu, nic zvláštního, Rozpoutává se ale kolotoč událostí, a konečná je pekelně daleko. 100%

12. července 2007
plakát filmu
20 %

89 minut života

Tak přesně o tolik jsem přišel sledováním tohoto snímku a musím dodat, že bych raději vrátil čas jako hlavní hrdina. Děj filmu kráčí odnikud nikam, chybí mi v něm jakékoliv napětí, či cokoliv jiného, co dělá film filmem. Naneštěstí se i několikrát spadlo do přeříkávání technokratických blábolů, za což jsou ještě další body dolů.

8. července 2007
plakát filmu
Next
Next
90 %

Not another shit movie

Popravdě N. Cage je moje srdcová záležitost, a tak je můj názor na tento film značně ovlivněn :). Režisér měl šťastnou ruku i při obsazování ostatních rolí, i když mladá kost J.Biel je prostě moc ... mladá, a jejich vztah nepůsobí moc věrohodně. Raději bych aby svůj románek rozjel s J. Moore, která ovšem ve své roli zahrála standard.
Měl jsem strach z neumělého používání schopnosti koukat do budoucnosti, ale moje obavy se ukázaly jako naprosto liché a film tím nijak netrpí.

8. července 2007

FUCK YOU!

Skvělá adrenalinová akce, která mi silně připomínala rukopis mnou velmi oblíbeného režiséra Guy Ritchie. Akce, vtip, výborný Chev Chelios a to vše podtrhuje s citem vybraný OST...100%. Hurá :)

5. července 2007
plakát filmu
50 %

Copy & Paste

Poté, co se na trhu objeví kasovní trhák, spousta "kreativních lidi" má snahu ujíždět na popularitě svých starších bratrů a sester. Nejinak je tomu i v tomto filmu, kdy se opětovně setkáváme s náhodně vybrananými lidmi, kteří bojují o svůj život zavřeni kdesi, někým. Bohužel, film je velice průměrný, bodíky navíc by se daly přidat za ucházející dekorace.

5. července 2007
plakát filmu
88 Minut
88 Minutes
80 %

Hra s časem, Al Pacinem

Al Pacino je zpět a ve vynikající formě. Ve filmu ztvárňuje stárnoucího, leč stále velmi přitažlivého kontultanta FBI, profesora, psychiatra a lovnou zvěř. Úkol nelehký, navíc se musí vejít do zmiňovaných osmaosmdesáti minut. Při sledování tohoto snímku jsem se neustále snažil identifikovat agrasora a musím dodat, že svůj názor jsem musel stále přehodnocovat a nakonec jsem byl výsledkem překvapen.

5. července 2007
plakát filmu
Všechno nejlepší!
Všechno nejlepší!
70 %

Hlavně nepřemýšlet

Založeno na jednoduchém příběhu narozeninového dne, kdy se pohodový Jarda střetává s neznámým pasažérém, který ho následně provází celým dnem. Je to natočeno "hezky česky", Jan Dolanský je jako vždy super. Pan Preiss je stejný jako už po sto-prvé :/.

22. ledna 2007
plakát filmu
Pan Rosnička
Weather Man
60 %

Zklamaný

Na snímek jsem se díval, a přiznám to, jenom díky představiteli hlavní role herci N.Cage. Ten již mnohokrát dokázal, že mu není cizí žádná herecká poloha a dokáže si užít komedii, romantiku,...Film je hořkou kombinací úsměvných momentů a životních proher Davida Spritze. S hlavní postavou jsem se dokázal díky herci skvěle sžít, a snad právě proto dávám jen 60% - skličující deprese po filmu se mi nelíbila :).

22. ledna 2007

Tupější než jsem čekal

Klasické pokračování: o sérii toho ví divák spoustu, není čím novým překvapit. Díky scénáři je tentokrát možné jít více do hloubky, na závěr se dočkáme i důležitého poselství. Starší Stifler je ten nejodpornější jaký kdy byl použit (možná to tak bylo zamýšleno) a jeho absenci bych přivítal. Mladší je v kontrastu s ním jako oheň a voda. Nicméně je nevýrazný. Jediným plusem je velký počet shlédnutých poprsí.

22. ledna 2007
plakát filmu
Iluzionista
Illusionist, The
80 %

Filmy bývají nádhernými iluzemi

Na snímek jsem se velmi těšil a měl jsem velmi dobré důvody. Když je iluzionista v ND a provádí neobyčejně úchvatné iluze, atmosféra je nasáklá něčím nepopsatelným. Divák jen sedí v úžasu. Psychopatický vzhled soka iluzionisty dává tušit velmi charakterní roli ( :) ). 20% je dole za nezodpovědné obsazení J.Biel - známe z béčkového Masakru motorovou pilou.

22. ledna 2007

Mezidruhová sexualita

Tím bych mohl skončit. Spousta naplácaných vtipných (někdy méně někdy více) scének na sobě. Utkvěla mi akort jedna hláška

22. ledna 2007
plakát filmu
Krásná pokojská
Maid in Manhattan
40 %

Deja-vu?

Kterak sice krásná, ale zato chudá žena v nejlepším věku přijde k bohatému příteli. Jestli se nepletu, to už tu párkrát bylo a jednu variantu pouští na pravidelně na Vánoce. Zpěvačka / herečka podala na své možnosti výborný výkon.

22. ledna 2007
plakát filmu
Saw 3
Saw III
80 %

Kvalitativně dobrý

Jednička byla super z několika důvodů, ke kterým tu nemám prostor se vyjádřit. Dvojka byla jasné pokračování za účelem zisku a trojka je, dle mého mínění návrat k jedničce. Sice je úplně odlišná, zcela jistě nepředčí původní zpracování, ale od dvojky je na míle daleko. Je mnohem brutálnější, rychlejší a nápaditější.
Pozn.: doporučují 4 z 5 zvrácených a zlých Cooperů.

22. ledna 2007
plakát filmu
Na dotek
Closer
90 %

Surový

Tím nemyslím žádnou brutalitu, snímek je zkrátka oprostěn od eufemismů, je neopracovaný. To se kladně odrazilo na celkové spádnosti děje, něco je lepší říct pár slovy a neokecávat to půl hodiny. Herecké obsazení je nadprůměrné.

22. ledna 2007
plakát filmu
Temný obraz
Scanner Darkly, A
90 %

Přirozené

Před shlédnutím samotného filmu jsem o něm nevěděl zhola nic, překvapila mě ilustrovaná a přesto detailní grafika. Tím nemyslím že se autoři snažiili za každou cenu renderovat každý vlas na hlavě, nýbrž to že je ve své podstatě neuvěřitelně reálná. Ačkoliv je předlohou kniha od Dicka, není příběh nasáklý futuristickými vynálezy a vše je přirozené. Souhlasím s Fruikem, že by tento počin neměl uniknout žádnému filmovému nadšenci

21. ledna 2007
plakát filmu
Puls
Pulse
90 %

Nezapomenutelné

Poté, co se mi podařilo "vyšlápnout" celou řadu amerických béčkových hororů jsem shlédl tento remake filmu z ´88. Úzkostná atmosféra filmu podmíňená nezbytnýma featurama (sám, tma ) přinesla kýžené ovoce. Poprvé od "They" jsem zažil to nepříjemné mrazení v zádech >:).
Děj je vsazen do blízké budoucnosti za doby, kdy v jednom městě narůstá počet sebevražd. Parta mladých lidí (holka-kluk-.) kteří se spolu scházejí je zasažena těžkou ranou osudu, když umře jeden z nich. Co se mu stalo? Co se děje ve městě? Režisér citlivě odlišil místa kdy méně je někdy více od těch ostatních, které byly opravdu až děsivé. Poznání, co po nás chtějí zemřelí je jedno z mála vyvrcholení ve filmu.
Herecké obsazení je dobré, na své si přijdou fanoušci Lost.
[tento názor psal člověk, který se smál u Ju-On]

6. prosince 2006