avatar uživatele

jaja28

Jméno
Jaja
Věk
Bydliště
Brno
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Avatar
Avatar
100 %

Lahůdka

Tento film byl pro mě opravdovou lahůdkou. Pěkně jsem si na něm smlsla. Byl hodnocen tolika uživateli, rozebrán ze všech stran, takže je úplně zbytečné k němu cokoliv dál popisovat. Bylo to prostě bájo.

10. února 2010
plakát filmu
Sherlock Holmes
Sherlock Holmes
90 %

Dvojí pohled

Na film může být dvojí pohled. První - že jde o zmršení pravého Sherlocka Holmese a druhý - že je to zpracování hodno své doby. Každý ať se rozhodne, ke kterému náhledu se kloní. Já se přikláním ke druhému, i když trošičku mi tam chyběla ta Sherlokova upjatost, jeho elegance a seriozní vystupování. Ale vše jde kupředu a tak se nám mění i starý dobrý Sherlok.

10. února 2010
plakát filmu
Nějak se to komplikuje
It's Complicated
100 %

Bezvadnýýý

O tom, že je Meryl Streep úžasná vůbec nikdo nemusí pochybovat. Zraje jak víno, je čím dál tím lepší a lepší, až je prostě nejlepší. Pro mě je její účast v jakém-koli filmu zárukou kvality. Nejinak tomu je pochopitelně i v této komedii. Třeba vidět šedesátiletou Meryl jak to rozjíždí když si dá "páva" no to je jedním slovem kouzelné!!!!

10. února 2010
plakát filmu
Sněženky a machři po 25 letech
Sněženky a machři po 25 letech
0 %

Úděsné

Bez jakéhokoli nápadu, bez vtipu, bez děje a na úplné prdlajs vynaložené úsilí o pokračování fakt dobré jedničky. Nechápu, jak v TV mohli tento film označit jako - Mega film. Snad jedině proto, že to byl Mega propadák.

24. listopadu 2009
plakát filmu
2012
2012
70 %

Zažít bych to nechtěla

To, co popisuje děj filmu, bych opravdu na vlastní kůži zažít nechtěla. Pokud to člověk ale prožívá jen jako divák, tak nic proti. Za sebe klidně přiznám, že se mi film docela líbil. Kde jinde člověk shlédne tolik efektů, než v katastrofickém filmu? To že je to na úkor děje, dialogů a věrohodnosti, s tím se holt musí smířit. Takže nebudu tentokrát až tak moc přísná a dám přijatelných 70%.

24. listopadu 2009
plakát filmu
Únos vlaku 1 2 3
The Taking of Pelham 123
90 %

Thriller

docela bezvadný. Super obsazení, rychlý a napínavý děj, žádné hromady mrtvol a potoků krve, což je ku podivu, ale jen ku prospěchu celého filmu. Konec pro mě tedy nebyl zas až tak překvapivý, ale spíše celkem očekávaný. V celku ale hodnotím vysoko a sice 95%, protože si je tenhle film opravdu zaslouží. V tabulce ovšem tato procenta nejsou tak tedy kvalitních 90.

17. září 2009
plakát filmu
Harry Potter a Princ dvojí krve
Harry Potter and the Half-Blood Prince
70 %

Jen krátce,

protože předešlé příspěvky jsou tak obsáhlé a vyčerpávající, tak se tedy v hodnocení nebudu opakovat a za sebe jen souhlasím s názory, že film byl odlehčený humornými momenty a hláškami a i s tím, že pojem "Princ dvojí krve" nebyl téměř vůbec nijak rozveden. No uvidíme, jak dokonale nás překvapí poslední díl.

23. července 2009
plakát filmu
Marley a já
Marley & Me
100 %

Haf,haf!

Podle mého mínění, na rozdíl od jiného hodnocení, byl tedy Marley /krásný labrador/ právě tou hlavní postavou filmu - tedy ne postavou, ale psem, kolem kterého se děly všechny ty úžasné, bezvadně popisované události. Pokud máte jen trošku rádi zvířata a hlavně psy, tak nezapomeňte doma kapesníky, protože ke konci filmu je budete určitě potřebovat. Super, super film, kterému tentokrát nevytknu téměř nic, snad jen to, že mohl být klidně i o hodinu delší.

18. března 2009
plakát filmu
Zkrocená hora
Brokeback Mountain
90 %

Film

se mi nepodařilo vidět v době, kdy byl promítán v kinech a tak jsem jej viděla až nyní v televizi. Možná právě tím, že běžná televize opravdu není kino, se nebudu zas až tak rozplývat nad záběry krajiny a různými detaily, které vyniknou právě jen v kině. Příběh byl vskutku nabit emocemi a skvěle herecky zahrán, ale přesto tentokrát to z mého pohledu vidím jen na 90%.

3. ledna 2009
plakát filmu
Austrálie
Australia
50 %

Rozpaky,

tohle slovo mě napadá, když mám hodnotit "velkofilm" Austrálie. Nemá cenu popisovat děj, kdo film viděl - pro něj zbytečné opakování děje, kdo film neviděl, stejně by to z těch pár vět pro něj nebylo moc srozumitelné. Takže k vlastnímu pocitu po shlédnutí filmu uvádím - rozpaky. Nad jaksi poslepovaným dějem, nad málo vykreslenými postavami, nad nic neříkající hudební složkou filmu, nad nemastnou-neslanou Nicol Kidmanovou atd........Rozpaků mohu ušetřit tak akorát záběry krajiny, ale i ty mohly být ve větší míře a barvitější. Takže suma sumárum u mě žádný "velkofilm", ale taková dosti časově dlouhá návštěva kina se sem tam zajímavými záběry. Podruhé ani omylem.

1. ledna 2009
plakát filmu
Oko dravce
Eagle Eye
50 %

?????

Tak tedy nevím nevím, akčňák to byl každopádně, ale tak šíleně přitažený za vlasy, tolik sešrotovaných auťáků a přehnaných akcí, že mě to až otrávilo. Navíc při těch akcích tolik světelných efektů, že by to málem vyvolalo epileptický záchvat. Ve mě to vyvolalalo takřka nechuť na delší dobu pro takovéto akční filmy. Myšlenka a dějová osa byla docela zajímavá a v dnešní době určitě i možná, ale nic se nesmí tak děsně přehánět - ani ty akčňáky. Ještě, že tam byly i momenty a hlášky mezi hlavními postavami, při kterých jsem se i zasmála.Takže tentokrát jen 50%.

28. října 2008
plakát filmu
Tropická bouře
Tropic Thunder
70 %

Bouřlivá komedie?

No tak horký to zas nebude.Podstatou filmu je, že si dělá legraci sám ze sebe. Herci hrajou herce, kolem kterých běhá spousta asistentů, ale přitom ve skutečnosti jsou herci s mnoha asistenty. Ben Stiller vlastně vzal realitu, ve které žije, jenom ji víc přitáhl za vlasy a udělal z ní komedii.
Dal zde dohromady komediální herce, kteří jsou schopni současně důvěryhodně zahrát i dramatické momenty filmu. Co však vidím jako dost velké mínus, je strašně sprosté vyjadřování, které v některých momentech už není v rozvnováze mezi ostrými slovy a vtipností. No ale nápad, aby zhýčkané filmové hvězdy "zažili opravdovou realitu", toho co vlastně natáčí, to se fakt povedlo.


























22. září 2008
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
100 %

Roztančené,

bláznivé,povykující, provokující, uječené, uslzené, dojemné, směšné, kouzelné, láskyplné, pestrobarevné,hřejivé,melodické, strhující, nakažlivě pozitivní- no zkrátka a dobře- jedním /nebo dvěma?/ slovy b o ž í !!!!!!!! a s u p e r !!!!!! (Škoda, že nejde dát 2x100%).

5. září 2008
plakát filmu
100 %

Jo,jo,jo

třikárt jo, plně souhlasím s kachinka73 v hodnocení tohoto filmu. Je to bezvadná komedie, u které se pobaví nejen malí, ale i dospělí diváci. Pokud někdo potřebuje naordinovat smích, tak ať jde na tento film a dostane se mu ho vrchovatě.

27. srpna 2008
plakát filmu
Mumie: Hrob Dračího císaře
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
60 %

Zda

lepší,horší nebo stejná úroveň jako předešlé dva filmy - těžko říct. No každopádně dějově dost totožné - pouze jiné prostředí. Co mě v trojce teda docela pobavilo, a to tak, že jsem chvíli myslela že sleduji komedii, byly yetti - sněžní muži. No teda mazec. V souhrnu si myslím, že by docela už to třetí pokračování stačilo a další už by nemuselo ani být.

19. srpna 2008
plakát filmu
VALL-I
Wall-E
90 %

VALL-I

je od gventy tak rozcupovaný, že se mi ani nechce věřit, že jsem byla na stejném filmu. Neberu nikomu jeho názor /u gventy zřejmě velice profesní/, ale z pohledu pouze filmového laika se mi VALL-I líbil docela dost. Děj nebudu nikterak rozpitvávat-všichni byli přítomni - když píší svůj názor- a tak jen takový postřeh, že by možná bylo lepší, kdyby celý film byl bez mluveného slova, tak jako ten velice slibně se rozjíždějící začátek. A závěr filmu také nemusel být tak překotný a skoro až useknutý. V celku si ale myslím, že robotek VALL se určitě stane oblíbenou a milovanou postavičkou dětských filmových fanoušků a já mu docela fandím.

14. srpna 2008
plakát filmu
Akta X: Chci uvěřit
The X-Files: I Want to Believe
40 %

Chtěla jsem uvěřit

ale neuvěřila jsem. Film mě totálně zklamal. Kam se podělo tajemno, paranormální jevy, mimozemšťani a létající talíře? Marně jsem čekala, ale nic z toho se nekonalo. Dočkala jsem se jen jakéhosi thrileru a to ještě s politickým podtextem. Kdo je špatný-no přece rusáci. Toto už mě fakt dost unavuje a v takovémto kultovním snímu "Akta X" by něco takového vůbec nemělo být. Takže podle mě žádné tajemno, ale pěkná blbina.

4. srpna 2008
plakát filmu
Hancock
Hancock
60 %

Will Smith

byl pro mě lákadlem, proč zajít na tenhle film. Jistě, je to pan herec, ovšem není vždy posvícení. Dělal opravdu co mohl, ale přece jen, kdyby hlavní roli hrál někdo jiný, nevím, zda by film byl až tak koukatelný. Málo rozvedený děj a pouhý nástin minulosti Hancocka a jeho manželky bych také přiřadila k mínusům tohoto filmu. Ale suma sumárum pro letní odreagovačku a za Willa slušných 60%.

30. července 2008
plakát filmu
Bathory
Bathory
100 %

Dva pohledy.

Vhledem k tomu, že prakticky neexistují žádné věrohodné dochované dokumenty o čachtické paní, je opravdu zajímavé podívat se na zcela odlišný pohled na tuto historickou osobnost. Film byl výborný po všech stránkách. Dějově, výpravou, kamerou, hudbou i hereckými výkony. Super film, který ordinuji všem fandům dobrého a kvalitního filmu.

24. července 2008
plakát filmu
Letopisy Narnie: Princ Kaspian
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
90 %

Dvojka

"Letopisů",alespoň pro mě, byla o něco malinko horší než jednička. Možná to zavinil ten dost rozvláčný začátek, kde se prakticky nic nedělo a děj se trochu vlekl.Po utahaném začátku ale začalo to pravé dobrodružství, které jsem očekávala.Opět zařazená přestávka u filmu, jako v prvním díle, je podle mne spíš na závadu - děj ztratí na dramatičnosti, no ale budiž, i tak dám krásných 90%.

30. června 2008
plakát filmu
František je děvkař
František je děvkař
10 %

Nuda,nuda,nuda

V příslibu, že uvidím zase Josefa Poláška - kouzelného v "takovém tom domácím žvýkání" jsem se na film vysloveně těšila. No úplně zbytečně!Něco tak nezáživného jsem už dlouho neviděla. Myslela jsem, že se snad nedočkám konce. Je to nemastné-neslané,nudné, těžkopádné, bez jiskry a nějakého příslibu, že přece jen bude na co koukat.Koukat nebylo na co.Jedině tak na celkem ucházející Z.Hadrbolcovou. Prostě "domácí žvýkání se nekonalo"

25. června 2008
plakát filmu
U mě dobrý
U mě dobrý
90 %

Dobrý jak u koho.

U starší generace určitě jo, u těch mladších jsem na vážkách. Je to totiž pohodový, klidný a úsměvný film, kterému chybí ty spousty krve, násilí, výbuchů a mtrvých, kterými jsou téměř všechny americké filmy prošpikovány. No mě to teda vůbec nechybělo a naopak jsem si film skvěle vychutnala, protože to byl po dlouhé době takový sladký dortík v záplavě filmů. Kdyby se ještě vynechaly ty narážky na bolševika /nebylo to tam vůbec potřeba a připadne mi to jako zaklínadlo/, chutnal by mi dortík ještě více.

4. června 2008
plakát filmu
Indiana Jones a království křišťálové lebky
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
60 %

Vše bylo řečeno, vše bylo napsáno, takže to už nebudu moc rozebírat, ani bomba ani propadák, ani ryba ani rak. S předcházejícími díly se to moc poměřovat nedá, protože děj je v dosti odlišném duchu, ale vidět se to opravdu dá. Jen mi tady vadila jedna docela u Indiho zásadní věc a to, že svůj bič chvílemi měl/a mít ho neměl/ a chvílemi neměl /a mít ho měl/ a téměř ho vůbec nepoužíval. Tak to mi teda ve filmu fakt chybělo - protože bič k Indimu prostě patří, tak jako ten jeho neodmyslitelný klobouk.

3. června 2008
plakát filmu
Speed Racer
Speed Racer
40 %

Žádná realita

Jen a jen simulace a snaha o rodinný film pro malé i velké. Kdo holduje počítačovým hrám, tak si stoprocentně přijde na své, ale jinak nic moc. Animace na můj vkus až moc a dějově velice jednoduché a předvídatelné, takže není na co čekat a těšit se.

13. května 2008
plakát filmu
Slzy slunce
Tears of the Sun
20 %

Ach jo,

zase superhrdinové bez bázně a hany a tato hrstka proti skoro celé armádě. Nějak mě začínají u těchto amerických filmů naskakovat alergické pupínky. Pokud film chtěl ukázat příběh podložený skutečností, nevím proč z té hrstky amerických vojáků dělali takové nadlidi. Pak mi i celý film připadá takový neskutečný a snaha o sdělení něčeho, nad čím by bylo třeba se zamyslet, úplně ztrácí smysl.No a ani Bruce to v tomto případě nezachránil.

11. května 2008