avatar uživatele

jaja28

Jméno
Jaja
Věk
Bydliště
Brno
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Román pro ženy
Román pro ženy
90 %

Spokojenost

Tak s tímhle filmem jsem byla vážně hodně spokojená. Vůbec se nedá říci, že jen starší české komedie jsou bezva. I tato komedie se dá počítat k těm opravdu povedeným ve všech směrech - jak námětem, režií, kostýmy tak i hlavně hereckými výkony a to obvzláště Simonou Stašovou, která ve filmu přímo perlila. Je to fakt dobrá podívaná.

8. března 2006
plakát filmu
Anna a král
Anna and the King
90 %

Víc než limonáda

V tomhle filmu je podle mého názoru něco víc než limonádový příběh. Snímek má hloubku prožitku a k jeho kladům přispívá také možnost seznámit se s cizí kulturou a myšlením příslušníků exotické země. Film jsem viděla již 3x a možná že ne naposledy.

7. března 2006
plakát filmu
Tichý nepřítel
Devil's Own, the
50 %

Tak nevím

Že by to byl vynikající a nebo úplně špatný film se nedá říct. Tak něco mezi tím. Dost mě vytáčí, když v amerických filmech musí být hlavní hrdina naprosto vynikající úplně ve všem. Například scéna z hospody při hře biliáru. No nevím, kde by se terorista pohybující se spíše na bitevním poli než v hráčských salonech, naučil tak vynikající hře.
Ztvárnění hlavních postav Toma O´ˇMeara Harrisonem Fordem a Rony Devaney Bradem Pitem bylo vcelku na dobré úrovni. Ale to je tak asi vše.

6. března 2006
plakát filmu
Růžový panter
Pink Panther, The
80 %

Legrace a smích

Zkrátka a dobře - legrace a smíchu není nikdy dost.Těžko porovnávat a hodnotit se starším snímkem s komisařem v podání Petera Sellerse.
Ne každý měl rád toho herce a ne každému sedí Steve Martin. Prostě je to bezva odreagovačka, spousta legrace, vtipných hlášek a taky dobrých hereckých výkonů. S klidem mohu doporučit.

6. března 2006
plakát filmu
Válka světů
War of the Worlds
80 %

Velkolepá podívaná

Dá se říci, že Steven Spielberg opět opravdu nezklamal. Velkolepá podívaná, ale ještě něco navíc, co v jiných filmech nebylo a nebo ne tak výrazné a sice citový podtext filmu.Hlavní hrdina v podání Toma Cruise je ochoten pro záchranu svých dětí obětovat prakticky sám sebe.Tuto roli zvládl Cruis opravdu perfektně.Celkový dojem z filmu mi zkazil jen závěr - jak jinak než hepyend.

2. března 2006
plakát filmu
Přednosta stanice
Přednosta stanice
100 %

Není co dodat

Opravdu k této veseloherní klasice není co dodat. Nezapomenutelný Vlasta Burian a perfektní Jaroslav Marvan ve veselohře, která ani po tolika letech neztratila švih a hravost a na kterou je radost se podívat.

28. února 2006
plakát filmu
Ať žijí duchové!
Ať žijí duchové!
90 %

Roztomilé

Na tenhle starší český film se klidně dá podívat i vícekrát. Nelze ho hodnotit očima dospěláků, když je určen hlavně pro děti. Je v něm spousta poezie, krásných písniček a celkové radosti ze života a to si myslím že potřebují i děti z dnešní doby.

21. února 2006
plakát filmu
Dr. T a jeho ženy
Dr. T & the Women
10 %

No prostě hrůza!

To snad není možné, jak stupidní film o ničem jde také natočit. Škoda filmového materiálu a obrovské ztráty času všech zúčastněných. Prostě blbina a bláboly od začátku až do konce. Film nezachránil ani R.Geere - opravdu jen stárnoucí krasavec, ani H. Hunt - kvůli které nedávám filmu 0% ale těch 10%.

20. února 2006
plakát filmu
Gejša
Memoirs of a Geisha
100 %

Okouzlující

Na zhodnocení tohoto filmu by stačila jen jedna věta: Nádherný film od začátku až do konce.
Je to okouzlující zážitek, pohled do jiného světa než na jaký jsme zvyklí. Nádherný zážitek z filmu ještě umocňuje půvabná a působivá hudba.Pokud si někdo chce oddechnout od přemíry akčních a hororových filmů s hektolitry krve a prožít něco, co v něm zanechá na dlouhou dobu silný zážitek, má jedinečnou příležitost zhlédnutím tohoto filmu. Nemohu jinak, než tento film všem doporučit.

20. února 2006
plakát filmu
Kokosy na sněhu
Cool runnings
100 %

Není nutné zvítězit

Je to velice vtipná a povedená komedie, která právě nyní v době trvání zimní olympiády je velice aktuální. Film je zajímavý svým tématem a je velice zábavný. Pro dobrou pohodu a odreagování je úplně super.

17. února 2006
plakát filmu
Zathura: Vesmírné dobrodružství
Zathura: A Space Adventure
70 %

Ale jo.

I přes výhradu k tomu, že do filmu je vlastně vmontována výchovná lekce pro děti, jak se mají chovat k sourozencům, lze říci, že pro dětské publikum je film rozhodně přitažlivý. Snad je to i tím, že vysloveně dětských filmů a navíc ještě s dabingem není zas tak moc.

13. února 2006
plakát filmu
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardr
100 %

Kouzelné

Film nebudu srovnávat s knižní podobou, poněvadž knihu jsem nečetla. Hodnotím film jako takový. Byl kouzelný a opravdu pohádkový. Objevily se zde nové pohádkové postavy, které obohatí dětskou fantazii. Líbil se mi nenásilný přechod z reálného světa do toho pohádkového. Film se mohl obejít i bez přestávky, neboť bylo oslabeno napětí a kouzlo celého příběhu. Nejpůsobivější postavou celého filmu byl bez pochyby krásný lev Aslan-vládce celé Narnie.

8. února 2006
plakát filmu
Domino
Domino
70 %

Stačilo 1x

Můj názor, se kterým nemusí ostatní souhlasit, zní - tento film stačí vidět jen jednou. Film mi připadá dějově i obrazově zmatený, celkem povrchní.Žádná postava není propracovaná do hloubky a obsah "pravdivého příběhu" dívky Domino je tak nepravdivý až to vzbuzuje pousmání. Pravdou však zůstávají dobré herecké výkony jak Keiry Knihtley tak již postaršího, ale stále působivého Micke Rourka.

30. ledna 2006
plakát filmu
Sběratel kostí
The Bone Collector
90 %

Zcela jinak

V tomhle filmu je předepsaná role Denzlu Washingtonovi zcela odlišná než jsme zvyklí. Na místo akčního hrdiny se setkáváme s nehybným detektivem. O to zajímavěji na mě působil celý film, kde musel Denzel používat pouze výraz své tváře a hlas ke ztvárnění své postavy. Vůbec to neubralo na napínavosti filmu a naopak to bylo docela zajímavé vybočení z běžně zaběhaných scénářů. Amalia v podání Angeliny Jolie mohla být trochu přesvědčivější. Ale i přes tento drobný nedostatek je pro mě film téměř dokonalý. A tak proto 90%.

29. ledna 2006
plakát filmu
Kruh
Ring
80 %

Tak nevím

Možná je to asi tím, že jsem film viděla v televizi a ne v kině, ale nedá se říct, že bych byla strachem bez sebe. Je to dobře udělaný film se spoustou dobrých scén, ale pořád mě v tom chyběl ten děs, při kterém tuhne krev v žilách.

29. ledna 2006
plakát filmu
Číslo 5 žije
Short Circuit
100 %

Čas letí!

Uběhlo již téměř neuvěřitelných dvacet let od vzniku této vtipné komedie a její smysl zůstává stále aktuální. Samotná komedie je stále i v dnešní době přetechnizovaných filmů svěžím dílkem, kterému nechybí vtip a dobré herecké výkony. Přispívá k tomu i velice kvalitní český dabing. Stojí za to, se na ni někdy opět podívat.

28. ledna 2006
plakát filmu
Jak se krotí krokodýli
Jak se krotí krokodýli
70 %

Celkem slušný

Dívám se na to asi takto. Jde o dosti očekávanou komedie pro její podobnost s předcházejícími filmy - Jak dostat tatínka do polepšovny a Jak vytrhnout verlybě stoličku. I když bylo oznamováno, že nejde o žádné pokračování těchto filmů, málo kdo se ubránil to tak brát. Přispívala k tomu, jak stejná jména, tak i stejná povolání hlavních představitlů. Ale i když jsem se na film dívala jako na opravdu samostatný kus, vadil mě na filmu ten přehnaný optimismus táty Luboše a jeho snaha být pro děti za každou cenu co nejzajímavější. Také "rodina" malého Koudelky mi tam nějak nepasovala. To naopak Vítek Koudelka byl naprosto kouzelný. Možná právě proto, aby tato postava byla tak nádherná, bylo třeba představit tu jeho "rodinu" tak jak se stalo.
No díky za další pěknou českou komedii, ale to je asi tak vše.

23. ledna 2006
plakát filmu
Sestra v akci
Sister Act
100 %

Bezva

Tato komedi je fakt bezvadná. Temperamentní barová zpěvačka v podání Whoopi Goldberg je úžasná. I když je v hábitu jeptišky, temperament z ní přímo srší. Navíc k perfektnímu zážitku přispívá i hudební složka filmu.

18. ledna 2006
plakát filmu
Sestra v akci 2
Sister Act 2: Back in the Habit
100 %

Bezva?

Ale jo, je to taky bezva, jako jednička. I když některé momenty byly trochu okoukané z jedničky, zase zde bylo více hudby a myslím, že hudby výborné. V pohodě lze zkouknout celý film. Ale myslím, že to docela stačilo, a už raději žádné pokračování.

18. ledna 2006
plakát filmu
Nevěsta na útěku
Runaway Bride
60 %

Opakování matka moudrosti?

No, říká se : Opakování matka moudrosti, ale v tomhle případě si myslím, že to moc nevyšlo. Opakující se pár hlavních hrdinů J.Roberts a R.Gere, jako v Pretty Woman, nebyl zárukou stejně kvalitního snímku jako v prvním případě. Buď to neměl být takový slaďák a nebo se měl alespoň vyměnit některý hlavní představitel. Prostě nějaká změna a odlišnost. Potom by byl film možná přijatelnější.

17. ledna 2006
plakát filmu
Co je doma, to se počítá, pánové...
Co je doma, to se počítá, pánové...
100 %

Další klenot

Jedna z nádherných českých komedií z tak zvaného zlatého fondu. Troufám si tvrdit, že dnes by takovouto komedii už nikdo nedokázal natočit.

12. ledna 2006
plakát filmu
King Kong
King Kong
90 %

Dost dobrý!

Na tento film jsem byla opravdu zvědavá, už pro tu spoustu reklamy, ale hlavně pro jeho vlastní obsah, který nebyl neznámý. Zajímalo mě, jak se tento remake povedl. A musím uznat, že povedl. Nic na tom nemění ta skutečnost, že začátek filmu byl takový rozvláčný a na můj vkus se nic moc nedělo. To pravé ořechové začalo až přistáním na ostrově. Akce střídala akci, a i když scéna s dinosaury byla na hranici, /tošku jinak vyvedená by se mohla hodit i do nějaké komedie/, tak další děj držel diváka v neustálém napětí a pozornosti.
Ještě jeden momen stojí za úvahu a to scéna na ledě, kdy se King Kong klouže po ledě s Ann v dlani. Opravdu něco kouzelného, co filmu dodává další rozměr.
Jinak perfektní muzika a výborné herecké výkony představitelů hlavních i vedlejších rolí.
Jsem ráda, že mě od filmu neodradila ani délka promítání, která se mi po zhlédnutí filmu vůbec nezdála dlouhá. Fakt stojí za to film vidět.

9. ledna 2006
plakát filmu
Matrix
The Matrix
100 %

Super

Perfektní film. A Keanu Reeves ještě perfektnější. Není, co by se dalo vytknout. Všem vřele doporučuji tento film skouknout.

5. ledna 2006
plakát filmu
Kameňák 3
Kameňák 3
30 %

Téměř propadák

I když mám velice ráda režisera Zdeňka Trošku, bohužel musím konstatovat, že tento poslední díl Kameňák3 se opravdu moc nepovedl. Téměř žádný děj a tak těch pár vtipů, kterých tam bylo opravdu málo, nedokázalo nějak spojit nic neříkající děj. Prostě nelze spojit nespojitelné a to ještě špatným lepidlem.

2. ledna 2006
plakát filmu
100 %

Klan létajících dýk

Nádherný film, něco mezi pohádkou, fantazií, baladou a love story. Překrásná hudba a nádherná scenérie. Film se zapíše člověku hluboko do srdce.

2. ledna 2006