30. 8. 2011

Nový Oldboy má svou star

Už dlouho nepřišel na přetřes nějaký remake, což bychom měli rychle napravit. O připravované reinkarnaci ne zas tak strašně starého, nicméně již bezpochyby kultovního Oldboye už i u nás, i když spíše mezi řečí, padla zmínka v minulém článku o možných rolích pro Christiana Balea.


Baleovu účast už můžeme považovat za pasé, ale nezoufejme - kolem se motá další zajímavé jméno. Obsazen do hlavní role byl totiž stále populárnější Josh Brolin, o němž jsme ještě nedávno sotva zaslechli, ale co si ho vzali do parády Coeni, je o něj zásadně větší zájem. Je to herec se schopnostmi i charismatem a pro roli Oldboye se skvěle hodí - mně se zdá jako dobrá volba. Sice asi během filmu nezhubne a nenabere dvacet kilo, s čímž bychom mohli na sto procent počítat u Christiana, ale třeba bude mít tím víc času na hraní.
Příběh muže, jenž byl uvězněn neznámo kým a neznámo proč po dobu patnácti let, aby se pak vydal hledat krvavou pomstu, měl být původně zremakeovám v produkci Stevena Spielberga s Willem Smithem v čele, z čehož nakonec sešlo. Stejně jako ze všech dalších zvěstí - vždyť o remaku se mluví už od premiéry originálu v roce 2003. Možná dobře, protože veskrze nemainstreamový Spike Lee, jehož snímky se umí zarýt hluboko pod kůži, je zásadně vhodnější kandidát na režii než potencionální mainstreamový favorit Spielberga.
Na rozdíl od jiných remaků nejde o práci druhořadého klipaře - debutanta, ale uznávaného režiséra. Navíc asijské filmy se vždy remakovaly dobře. Že by nás čekal kvalitní snímek?!

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!