29. 9. 2010

Star Wars také ve 3D

Proslýchalo se to již roky a po uvedení Avatara už to bylo téměř jistotou. Úpravami posedlý George Lucas přidá nejslavnější hexalogii všech dob třetí rozměr! Bude to již několikátá úprava ságy, kterou Lucas (k velké nelibosti většiny fanoušků) rád přetváří k obrazu ještě více svému. V roce 2012 se tak nesetkáme jen s obnovenou premiérou Titaniku, ale i Star Wars.


Tentokráte začneme od Epizody I a můžeme očekávat převedení všech šesti dílů... hezky s kinopremiérou, jak se patří, a s ročními rozestupy. Technicky by mělo jít o špičkovou záležitost - práci na konverzi budou mít na starost přední odborníci ILM.
Těžko říct, jestli bude nadšení tak obrovské, jak Lucas očekává. Mnoho fanoušků bylo znechuceno DVD předělávkami a ještě o něco více většinou nové trilogie (o to "zvláštnější" je, že se začíná právě novou trilogií - říká se, že Lucas chce fanoušky donutit zajít i na ni, protože opačně by to nefungovalo - lidé by už po STaré trilogii nepotřebovali vidět Jar Jara 3D). Přičtěme obecně rostoucí odpor vůči 3D a vůbec si nemůžeme být jistí. Přesto ale Star Wars jistě mají dostatek fanoušků na to, aby se uživily, takže kdyby to dopadlo nejhůř, jak může, bude to pro Lucase "jen" středně výdělečné. Bude zajímavé i sledovat, jestli se s obecně neoblíbenou konverzí popere lépe Cameron, nebo Lucas. Stejně jako komu z nich se tento tah víc vyplatí.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!