30. 7. 2013

Bude z Artemise Fowla nový Disneyho hit?

Artemis Fowl je takový irský Harry Potter. Tedy ne dějem, ale postavením mezi konkurencí. Prý jde až o kultovní sérii, ačkoliv jsem o ní samozřejmě nikdy neslyšel. Ať kultem je, či není, o adaptaci osmi knih Eoina Colfera se mluví už hodně dlouho. A nyní do nich strčil nos Harvey Weinstein a Disney.


Lone Ranger stále bolí a náplasti jsou třeba. Mickeyho Mause drží nad vodou Marvel, Pixar a různá pojištění mimo kina, ale na plátnech už Disney sám za sebe dlouho nezažil dlouhodobý nepopiratelný úspěch.

Weinstein je zřejmě nejvlivnější producent Hollywoodu, specializuje se na oscarové lobby. Byl v tom vždy tak úspěšný, že se ho Akademie pokoušela vyšachovat z možnosti vést kampaně za filmy, protože jeho jednání už hraničilo s podplácením a vydíráním. Weinstein například udělal oscarového vítěze ze Zamilovaného Shakespeara, který by v jakékoliv jiné situaci proti Zachraňte vojína Ryana neměl šanci. Stejně tak dopomohl k cenám Tarantinovi i Jacksonovi u jejich silně žánrových, tedy ne často oscarových počinů, Králově řeči a další husarský kousek byl The Artist. Ano, je těžké najít ročník Oscarů, na němž by nebodoval.

Nyní má zřejmě nový úkol, vytvořit komerční hit. Sám to komentuje: "Kdybyste mi před pěti lety tvrdili, že budu produkovat pro Disneyho, řekl bych, že blázníte."

O Fowlovi víme jen, že scénáře se ujal Michael Goldenberg, další pojítko s Potterem, na víc si zatím musíme počkat. Stejně jako na výsledek Disneyho nekonečné snahy vytvořit novou úspěšnou sérii. Může se jí stát příběh nezletilého geniálního zločince, který bojuje proti nadpřirozené říši plné oživlých irských legend? Uvidíme... Záleží na tom, jestli to Weinstein umí a publikem stejně jako s Akademiky.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!