13. 12. 2011

Nový Jurský park bude, nepochybuje Spielberg

Jurský park patří mezi nekonečné série. Tedy ne počtem dílů, tři není zas takový nadstandard, ale nekonečností zvěstí o pokračování. Je to logické. I přes vlažně přijatý Ztracený svět a ještě vlažněji přijatou trojku jde o silnou značku, která má potenciál. Co na to Steven Spielberg?


Steven souhlasí. Říká, že na pokračování "bude pracovat" hned po dokončení Lincolna (War Horse už je hotový).
Hned na začátek si musíme uvědomit, že "budu pracovat" neznamená "budu režírovat". Zdá se pravděpodobnější, že se spokojí s pozicí producenta, ale to je samozřejmě pouze odhad. Naděje trvá dál.

Scenárista Mark Protosevich je každopádně připraven usednout do křesla a psát, až mu tedy Spielberg řekne "co vlastně". Půjde o sequel, prequel, remake, restart nebo reboot (ne že bych věděl, jaký je rozdíl mezi restartem a rebootem, ale vypadá to dramatičtěji)? To zatím ví jen slavný filmař sám, možná ani on ne.

Osobně si myslím, že série nebyla natolik dějově zprofanována, aby bylo nutné začínat od nuly... Spielberg to ale možná uvidí jinak. Za čtvrtého Indiana Jonese se omlouvá dodnes (doslova) a tentokrát jistě nechce zklamat.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!