E Š

Jméno
Věk
30 let
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Bulšit
Not Another Teen Movie
50 %

Síce oficiálny popis hovorí "not another teen comedy" - podla mňa je presne tým typom teen comedy. Trápne vtipy, no ešte k tomu si ich nepriznáva a tvrdí o sebe, źe je to niečo úplne odlišné a nové.

2. června 2012
plakát filmu
Mizerové
Bad Boys
80 %

Film je príjemnou komédiou, ktorá ťaží najmä zo vzájomného vzťahu medzi dvomi policajtmi, prepletená hláškami. No v zásade nič viac neponúkne.

1. června 2012
plakát filmu
Legenda o vášni
Legends of the Fall
90 %

Romantické filmy nie sú môj štýl, ale tento patrí k tým niekoľkým výnimkám, ktoré si ma získali. Schopné herecké výkony a príbeh, ktorý vie upútať.

1. června 2012
plakát filmu
90 %

Netajím sa tým, že som fanúšikom animákov. Tento je u mňa jednoznačne v prvej desiatke! Nemá síce na mnohé iné, skrývajúce sem - tam aj nejakú hlbšiu pointu, no smiechu bolo viac, ako som očakávala.

1. června 2012

Vtipná komédia s celkom originálnym nápadom. Z tohto fajn základu sa pomocou šarmu Willa Smitha a (netrápne) vtipnými situáciami vystavala jedna z lepších romantických komédii.

1. června 2012
plakát filmu
Muži v černém 3
Men in Black III
70 %

Myslela som, že to bude horšie, takže pre mňa bolo osobne MIB 3 príjemným prekvapením :) To je čaro nízkych predpokladov. Ale inak - film skutočne skrýva niekoľko vtipných scén, "šokujúce" prekvapenie na záver (tipla som si ho v polovici a vyhrala som vďaka tomu stávku, nie je ťažké si to domyslieť skôr, ako vám to obrazovka prezradí). Osobne som najviac bola potešená scénou Zoskoku, ktorá bola skutočne prepracovaná a vyrazila mi dych.

1. června 2012
plakát filmu
Legenda o slavném návratu
The Legend of Bagger Vance
90 %

Ťažko písať niečo k tomuto filmu, bez toho, aby človek prezradil niečo z deja, takže v skratke - pôsobivý film, krásne spracovanie, skutočne legenda.

1. června 2012

Nechapem, co vsetci na tomto filme vidia. Ja sice nie som ziadny znalec, ale v podstate okrem originalneho spracovania a [miestami] vybornymi vykonmi hercov nema moc co ponuknut. A mne to teda k dobremu filmu nestaci.

27. května 2012
plakát filmu
Seabiscuit
Seabiscuit
80 %

Rozcitene o konikoch a jazdcoch. No neviem, mna film sice bavil, ale ked sa obzeram spat, vidim i mnoho nedostatkov. Ako prijemny film na vecer straveny pred telkou vsak bohato staci.

27. května 2012
plakát filmu
Rio
Rio
70 %

Čakala som niečo lepšie. Predsa len, po animákoch ako Doba ľadová, mimo toho, človek si už za tie roky zvykol aj na určitý luxus a originalitu animákov (Ako vycvičiť draka)... No nie je to až tak nepozerateľné. Plus odomňa majú za vtáky nehovoriace ľudskou rečou a za ich pohľady a názory na ľudské správanie, keď sa s nimi snažia dorozumieť.
Inak klišé, priemer.

5. května 2012

Neskutočne pútavý film. Nie som fanúšikom hororov, ale tento je jeden z mála, na ktoré nenechám dopustiť. Zaujímavý dej a skvelé prevedenie. Niečo medzi starou klasikou a novými... blbosťami.

5. května 2012
plakát filmu
50 %

Priemerná tínedžerská komédia. Milo prekvapil akurát herecký výkon mladšieho Jasona Rathbona, ktorý spríjemní film najmä fanynkám Twilightu.

30. dubna 2012

Každý si prešiel štádiom teenegerských komédií, medzi ktorými má American Pie (najmä prvá trojka) zaslúžené miesto. Časom sa kvalita zhoršovala, ale čo sa nedá uprieť, konečný počin, American Renunion, uzatvoril túto sériu kvalitne. Postavy dospeli prirodzene s divákmi, a i keď základ v tipom stále nie je intelektuálny- to ani nikdy účelom tejto série nebolo.
Rozhodne odporúčam fanúšikom prvých dielov.

30. dubna 2012
plakát filmu
80 %

Veľmi pekný film pre celú rodinu. Je síce už takmer polstoročia starý, ale aj v našich zemepisných šírkach ho pozná takmer každý, nehovoriac o kvalite hudby.

25. dubna 2012

Jedno z pokračovaní, ktoré sa podarilo. I keď, je to (aspoň pre mňa) úplne niečo iné ako pôvodný prvý film o desať rokov starší.

25. dubna 2012
plakát filmu
50 %

"Milujem", keď nejaký pekný film zabijú pokračovaním, ktoré oslavuje "hrdinstvo" amerických detičiek, ktoré napriek všetkým (trápnym a predvídateľným) prekážkam dokážu dospelým, aké sú neuveriteľne múdre a šikovné.
Amen.

25. dubna 2012
plakát filmu
Hlas divočiny
Call of the Wild
60 %

Celkom podarené spracovanie Londonovej klasiky. Nie je to nejaký filmový skvost, ale fanúšikov J.L. poteší.

25. dubna 2012
plakát filmu
Bílý tesák
White Fang
70 %

Na tento film mám celkom pekné spomienky z detstva, ale nie zase také pekné, aby u mňa zaznamenal nejaké vyššie hodnotenie. Avšak, ako rodinný film je veľmi vhodný.

24. dubna 2012
plakát filmu
Bílý tesák: Mýtus bílého vlka
White Fang II: Myth of the White Wolf
50 %

Jedna z mnohých "dvojok", ktoré vôbec nemuseli byť. Už len preto, že ani jednotka bohvieako nehviezdila.

24. dubna 2012
plakát filmu
Mumie
The Mummy
80 %

Príjemná oddychovka na sobotný večer.
Človek nemusí priveľmi rozmyšľať, aby pochopil deju, zároveň sa nad ním aj zasmeje.
Hoci, keď som ho videla ako dieťa, mala som ešte nejaký čas nočné mory.

6. dubna 2012
plakát filmu
Mumie se vrací
The Mummy Returns
70 %

Nie už tak závavné, no stále slušné podívaníčko.
Páči sa mi ako Brandon Frasier na začiatku odpisuje snahy svojho syna o niečo prevratné, človeka úvod pobaví asi viac ako celý zvyšok filmu.

6. dubna 2012
plakát filmu
Moulin Rouge
Moulin Rouge!
90 %

...to love and be loved in return.

U mňa to funguje jednoducho takto:
Nájdem skvelý film, som z neho nadšená, potom vyhľadám mnoho podobných filmov / filmy v ktorých hrajú herci z neho / diela od jeho režiséra či scenáristu.
Po čase som presýtená a nechám to tak, rozčarovaná z celého filmového sveta.
A potom nájdem opäť nejaký dobrý film...

MR je práve jedno z týchto objavených (znovuobjavených vlastne) diel. I ke´d v temto prípade nebude nasledovať celá filmografia hercov, ktorý v ňom vystupovali, keďže najmä Ewanovu mám v malíčku.

Tento prekrásny príbeh sa nevyznačuje nejakým zvlášť prevratným posolstvom, ale spracovanie je niečo celkom nové. Veď už len hodiť Nirvanu dokopy s kabaretom, pričom na melódiu tancujú muži vo frakoch - že wow:)

Hneď po dopozeraní filmu som si opäť a opäť prehrávala krásne, energické tanečné scény a neskutočné čísla.

6. dubna 2012
plakát filmu
Doktor Flastr
Patch Adams
70 %

Jeden z filmov rozprávajúcich krásny príbeh, no spôsobom televíznych, nevýrazných filmov.
No i tak, Robin Williams má svoje čaro a film ma bavil, pobavil.
Opäť ho zrejme pozerať nebudem, no ako taká jednohubka poslúžil nadpriemerne.

6. dubna 2012
plakát filmu
70 %

American Pie si vcelku urdžiavalo formu aj v pokračovaní. Celkom dobré vtipy, obľúbené postavy ale nové situácie a miesta.

6. dubna 2012
plakát filmu
80 %

Pre mńa asi najobľúbenejšie časť série. So skupinou priateľou prichádzame do cieľa, neskôr už o nich len sem tam niečo započujeme. Primerané a úctyhodné zakončenie jednej epochy.

6. dubna 2012