E Š

Jméno
Věk
30 let
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Když Harry potkal Sally
When Harry Met Sally...
90 %

Ma to caro

Neviem, ci je to tym, ze ma tento film zachytil v spravnu dobu (vo veku hlavnych hrdinov, v podobnych situaciach a zaroven v melancholii za nedavnou dovolenkou v New Yorku), ale velmi milo ma prekvapil.

Rom-com, ktory uplne vytrca z toho, co vyslo posledne roky, ale nie tym, ze by bolo zastaralym. Realistickostou postav, ktore sa sice dostavaju do vtipnych situacii, ale uveritelnych, nestupidnych, takych ktore obcas zabavia a popritom trosku i zabolia. Vsetky postavy posobia realne, ze maju zivot i mimo platno a to tak milo bezne zaujimavy. Clovek chape postupnemu vyvoju postav aj ich vztahov. Mozno jeden dva momenty mi prisli trochu menej logicke, ale i tak stravitelne.

6. dubna 2024
plakát filmu
Spider-Man: Napříč paralelními světy
Spider-Man: Across the Spider-Verse
80 %

85 %

Stale kvalitne spracovanie, rovnako ako pri prvom diely. Ubrala som 5 percent, pretoze nemam rada, ked je film len nacrtnutim pokracovania, a taktiez bola takto verzia tazsie sledovatelna, pochopitelna nez prva. Vizualne vsak stale rovnako putave.

5. dubna 2024
plakát filmu
BORAT: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu
Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
60 %

Stupidná komédia tak nejako predsa

Konečne som sa dostala k tomuto. Bolo to prekvapivo menej stupidné než som čakala, zároveň však menšia sonda do kritiky sveta, než som čakala. Možno keby to vidím pred tými 20 rokmi...

2. dubna 2024
plakát filmu
Chudáčci
Poor Things
90 %

Skvele - staci raz

Kamarat skonstatoval: Vsetko, co clovek od filmu moze ocakavat. Skvela rezia, kamera, hudba, scenar... Ale zaroven, asi si to na povahu viacerych scen nikdy nepozriem znova.

30. března 2024
plakát filmu
Králíček Jojo
Jojo Rabbit
90 %

Veselé i tragické - žiadny pocit ni

Komédia, ale zato silná nie len humorom. Niektoré veci sú síce až príliš uletené či zrýchlené, no i tak je to skvelý film.

27. března 2024
plakát filmu
Duna: Část druhá
Dune: Part Two
90 %

Skvelé, nesklamalo

Druhá časť nadväzuje na prvú bez problémov. Súce už nemá čím prekvapiť v predstavení sveta po prírodnej stránke, doháňa to etnograficky a skvelými metaforami o náboženstve a moci, v ktorých sa iste bezproblémov nájdeme i dnes. Herecké výkony skvelé, hudba skvelá, efekty skvelé, dej... no, dej pochopiteľný. Hovorím, témy sú silné. Len občas akoby nejaké ohnivko ubehlo.

3. března 2024
plakát filmu
Duna
Dune
90 %

Wow

Nevedela som, ze taketo filmy sa este robia. Trhaky co cloveka drzia v permanentom napati a zaujme sucasne takmer od zaciatku az po koniec.Od filmu sa neda otrhnut. Predstavenie sveta je tak akurat po kusku a zmysluplne, davkovane po pochopitelnych nadvazujucich stravitelnych sustach. Vizualne krasne, herecky skvele. Akurat, je velmi citit, ze film je len prvym dielom a skor prologom k niecomu inemu, nez by bol uzatvorenou samostatnou kapitolou s jasnou myslienkou a cielom.

29. února 2024
plakát filmu
70 %

ok

Klasicka oddychovka z 80./90. rokov, ktora tak primerane pobavi, snazi sa navnadit dake emocie ale vlastne posobi v konecnom dosledku trochu prazdno. Motivacie postav nie su az tak zretelne ako by som ocakavala.

20. února 2024
plakát filmu
The Marvels
The Marvels
80 %

70%

Prekvapivo zabavna a mila Marvelovka po mnohych nudnejsich. Chybala mi asi nejaka vacsia tema, myslienka, ale tym nikdy neboli prave Marvelovky povestne. Usla vsak rychlo a pobavila. Chcelo by to vsak nejaku nosnu myslienku, pochopitelnejsi dej, nestavit vsetko na nahodnu vseudovedu a humor.

18. února 2024
plakát filmu
Hercules
Hercules
70 %

Dobra Disneyovka

Vtipne, mile, oddcyhova klasicka Disneyovka. Bavilo ma prepojenie mytologie a sucasnych vtipov, na ktore sa chytia aj dospeli.

17. února 2024

Nulová motivácia postáv

Mám zmiešané pocity. Niektoré časti sú skvelé, ale začiatok filmu, stred a akcia na konci akoby boli tri rôzne časti. Čo chce vlastne Mulan? Pretože sa to mení rapídne a niekedy zbytočne. Napr. romantická linka - načo. Pieseň je tam v zásade dobrá len jedna-dve.

8. února 2024
plakát filmu
Lilo & Stitch
Lilo & Stitch
50 %

Nuda

Dejovo ma tento film velmi sklamal. Nuda. Jednoducho, okrem najmladsich nema cim zaujat. Co je skoda, lebo animacia aj hawaijske dejove linky - prezivanie obsluhovanim turistov, tazka ekonomicka situacia, zachovanie i strata kultury, piesen na rozlucku... boli tie najzaujimavejsie. A aj najkrajsie animovane.

6. února 2024
plakát filmu
Top Gun: Maverick
Top Gun: Maverick
70 %

Ok

Fakt akcna oddychovka, ktora ma zmysluplny priebeh a dobre herecke vykony. Niekto casti mi prisli trochu viac, akoby sli len slepo po vzdore akcnakov spred 20 rokov. Ale celkovo fajn. Nostalgie tam nastastie bolo len tak akurat. Hoci aj ked som videla podobny film, niektore postavy som si musela googlit.

11. ledna 2024
plakát filmu
Hanebný pancharti
Inglourious Basterds
80 %

Klasický Tarantino

Napätie, vizuál, humor... Všetko skvelé. Čo mi chýbalo, bola asi hlbšia motivácia niektorých postáv - prečo sa niekto rozhodne stať špiónom? Niekde to bolo jasné, niekde ale úplne skryté.

29. listopadu 2023
plakát filmu
Moneyball
Moneyball
70 %

Ok...

Film je ok. Je z neho citit, ze bol pokusom o nieco velke. Ale chyba mu nieco. Napriek tomu, ze zakladne pravidla baseballu aj statistiky poznam, tu som sa stracala. Neviem si predstavit pozriet si to znova.

15. listopadu 2023
plakát filmu
Whiplash
Whiplash
80 %

Film fajn, témy nie

Film je to určite dobrý, ale nemyslím, že sa stotožňujem s jeho posolstvom. Rozhovor o tom, ako ďalšieho génia možno vychovať len nátlakom a týraním... No nie, toto prosím nechajme v 20. storočí. Rovnako posolstvo, že úspech je možný len nechaním osobného života za sebou. Čo je potom úspech? Jenoducho, film kvalitný, ale myšlienky pochybné.

13. září 2023
plakát filmu
Oppenheimer
Oppenheimer
80 %

Nadpriemer

Chcelo by to viac vedy a filozofie, menej politiky, lebo občas sa človek v tom zástupe mien v rôznych časových linkách strácal. Inak ale solídna Nolanovka.

27. srpna 2023
plakát filmu
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
70 %

Oddychovka

Film bol zábavný a zaujímavý, niektoré základné motivácie postáv však prišli odnikadiaľ a potom je ťažké, aby pôsobil dôveryhodne.

27. srpna 2023
plakát filmu
Barbie
Barbie
90 %

Myšlienky aj oddych

Barbie nesklamala, vzácne spojenie oddychového filmu s pozornosti-hodnými myšlienkami. Akurát nie som fanúšikom filmou, ktoré majú byť reklamou na produktami a nebodaj otvárať nejaké ďalšie filmové univerzá.

27. srpna 2023
plakát filmu
Panství Downton: Nová éra
Downton Abbey: A New Era
60 %

Uspavanka

Tento film ma tak neskutocne uspaval. Nie ze by mal uplne nezmyselny dej, priniesol nieco nove, ale napriek tomu to znelo, ako stale to iste dokola. Kazda osoba robila presne to, co sa dalo ocakavat.

16. června 2023
plakát filmu
Věčně mladá
The Age of Adaline
60 %

Priemerný romantický film

Podľa pôvodnej záplietky som si myslela, že pôjde o dačo zaujímavejšie. No i tak to bolo príjemné pozeranie, avšak pomerne prvoplánové.

1. června 2023

Prekvapivo fajn

Zmysluplné rozšírenie sveta, dokonca s odkazom na iné skutočné historické udalosti. Časť deja mi prišla taká že moc na náhodu, rovnako väčšina piesní ma neoslovila. Avšak, Into the Unknown bola skvelá. Takisto vizuálne predstavenie, ktoré ju sprevádzalo.

8. května 2023
plakát filmu
Strážci Galaxie: Volume 3
Guardians of the Galaxy Vol. 3
80 %

Moja správa známemu bezprostredne p

Skusim ale v skratke... celkovo, dobry film. Asi nebude moj oblubeny zo serie, ale bol fajn. Po technickej stranke mal perfektne prechody medzi scenami, vizualne zaujimavy, hodobne trochu slabsi nez predchodca ale stale dobre, herecke vykony povacsa fajn.

Co mi prekazalo vseobecne:
- ja som asi ocakavala, ze niekto osobnostne linky pojdu inym smerom, trochu akoby sa zabudlo na iste osobne vztahy v minulosti - napr. ano peter visel na gamore, lenze gamora bola v podstate aj adoptivna matka groota a trochu ma mrzelo ze nedali nejaku poriadne scenu aj im, celkovo rodicovsky vztah skupiny voci grootovi z predchadzajucich filmov uplne zmizol - a takychto veci by som vedela vypichnut viac, co sa nadvaznosti vyvoja charakterov tyka
- ja nemam moc rada zvieracie prostetiky, zachranovanie deti a pod. jednoducho niekto veci vizualne a pribehovo boli z tejto stranky pre mna meh, take trochu moc klise asi
- mam pocit ze nabrali uz prilis vela postav a potom poniektore, ktore by potrebovali viac casu, ho nemali odkial vziat
- nemam rada taku tu dramu nastyl - ideme zachranit jedneho cloveka ale pri tom vystrielame desiatky inych

Co sa mi pacilo:
- pribeh Rocket - on je moja najoblubenejsia postava v celom MCU a ta backstory bola skutocne krasne natocena, seriozne som sa pri nej viackrat zaslzila, aj herecke vykony v istych chvilach to podciarkli, nechapem ako mozu Rocketa tak perfektne zanimovat vzdy
- celkove uzatvorenie jednotlivych postav, ktore davalo zmysel
- humor bol vo vseobecnosti fajn. viackrat som sa rozosmiala a nechapala som ako dokazem prepinat medzi placom a smiechom

Celkovo by som to asi zhodnotila - bolo to dostatocne zakoncenie serie ktora je mi srdcu draha, ale ako samostatny kusok medzi nimi nevycnieva. Vycnieva vsak v aktualnom stave unavenych franchises, podla mna posledny vykrik Marvelu do tmy, a rada si ho este v buducnosti raz pozriem, co sa mi posledne roky malokedy stava.

A ešte jedna vec - ja som sa fakt bála ze ten film uplne dobabru takže u mňa je tam aj kopa vďačnosti že séria skončila ako tak s úctou.

8. května 2023
plakát filmu
Ant-Man a Wasp: Quantumania
Ant-Man and the Wasp: Quantumania
70 %

Ok

Nový Ant-man a Wasp je ok. Nič viac, nič menej. Je to trochu klišoidné, trochu akcie, trochu peknej grafiky. Nič však zapamätateľné.

23. dubna 2023
plakát filmu
90 %

Nedalo sa odvrátiť zrak

Napriek tomu, že F1 dávno nesledujem, film ma vtiahol do deja. Nostalgiou za nedeľami pred televízorom, prekvapivo hlbokými myšlienkami o osobných filozofiách života a originálnom príbehu rivality. Niektore scéna ma skutočne mrazili, nedalo sa odvrátiť zrak

10. února 2023