4. 9. 2011

Wolverine opět v úzkých

Máme tu nový "prokletý film"? Jeden z těch projektů, co se připravují roky, desetkrát změní štáb a nakonec jsou to špatné a nudné filmy? Doufejme, že se tomu Wolverine vyhne, ačkoliv minimálně ony průtahy a obměny jsou hotová věc. Premiéra se opět posouvá, tentokrát kvůli scénáři.


I když "tentokrát" asi není vhodné slovo. Ono to vlastně bylo kvůli scénáři již minimálně jednou. Ve chvíli, kdy Darren Aronofsky opustil režijní křeslo. Oficiálně to sice bylo kvůli neochotě cestovat a trávit spoustu času mimo domov, této chabé výmluvě ale nikdo nevěřil a ven okamžitě pronikly zprávy o Darrenových výhradách vůči scénáři, které nebyly vyslyšeny. Oblíbený režisér pak natáčení opustil, když si uvědomil, že na place nemá konečné slovo.
Těžko říct, jestli měl stejné námitky Darrenův nástupce James Mangold, režisér ne špatných, ale také ne moc stylových žánrovek Identita, 3:10, Vlak do Yumy, Zatím spolu, zatím živi a Walk the Line (plus pár dalších filmů, které dobře znáte jako výplně komerčních televizních stanic), ale scénář je nakonec skutečně přepisován. Práce se chopí Mark Bomback, jehož zatím nejsilnějším zářezem je Smrtonosná past 4.

Osobně by mě zajímalo, nakolik byl scénář skutečně špatný. Pracoval na něm přece Christopher McQuarrie, držitel Oscara za Obvyklé podezřelé a spoluautor scénáře k Singerovým X-Menům. Právě jeho jméno budilo po Darrenově odchodu mezi fanoušky největší naději. Na druhou stranu, stejný scenárista spolupracovali na Cizinci, což už takové nadšení nevyvolá.

Jestli budou zásahy k lepšímu, nebo k horšímu, to se ale nikdy nedozvíme. Ohodnotit budeme moct jen výsledek.

S Wolverinem v kinech můžeme počítat snad v létě 2013.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!