10. 1. 2010

Wolverine se vrátí. Ale za dlouho.

Wolverine, film obecně vnímaný jako jedno ze zklamání minulého roku, je stále ještě živá značka. Tři díly X-menů zůstaly nezapomenuty, další je na cestě a jiní hrdinové ze světa mutantů bojujících za svá práva mají také v plánu pořídit si sólový film. A vypadá to, že i sequel nezničitelného mutanta Logana je také stále v plánu. Jen ne tak brzy, jak by si někteří skalní fanoušci přáli.


Tržby prvního dílu zdaleka nesplnily očekávání. Nejspíš i proto, že kvůli uniklé nehotové verzi ještě před premiérou se o kvalitách filmu vědělo již v době startu v kinech - to zvlášť u méně povedených filmů není žádané. Film tak při nákladech 150 milionů dolarů vydělal celosvětově 370, což není ani tolik, aby se slavilo, ale ani tolik, abychom se s Wolverinem museli rozloučit. Zvlášť při tom, jaký potenciál v sobě tato značka skýtá. Stačí změnit režiséra, vybrat správnou předlohu a může vzniknout film na hony vzdálený od nijaké jedničky.

Jako předloha dvojky byl pravděpodobně vybrán komiks odehrávající se v Japonsku, ve kterém se Wolverine utká s nebezpečnými samuraji. Zní to tak roztomile béčkově, že z toho může vzejít jak úplná katastrofa, tak i naprostá bomba. Natáčet se ale nezačne dřív než za rok. Mnohem spíš za rok a půl. Film tak můžeme očekávat za dva roky přinejlepším. Spíš déle. Nejspíš, aby lidé zapomněli na minulý nezdar. Navíc se musí premiéra sjednotit s dalším spin-offem ze světa X-menů - Deadpoolem, který je také v plánu a samozřejmě s čtvrtými X-meny, na které jsme upozorňovali nedávno.

X-menů si tedy ještě užijeme. Není divu. V USA jde o legendární a hýčkanou komiksovou legendu. Nesmíme zapomínat, že komiksy jsou pro USA nedílnou součástí jejich kultury - přístup ke komiksům je nesrovnávtelný s Evropou, natož ČR. Tudíž jeden nezdařený film má na budoucnost adaptací pramalý vliv. I proto se tvůrci snaží vycházet fanouškům vstříc, takže se nejspíš nemusíme bát, že by studio X-meny nějak ošidilo. Jde spíš o štěstí na scénář (a že scénáže se má v případě Wolverina ujmout oscarový Christopher McQuarrie) a možná ještě víc na štěstí při výběru režiséra. A samozřejmě i o to, co si o tom bude myslet Hugh Jackman.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!