7. 10. 2014

The Finest Hours: Chris Pine se stane hrdinou

Režie snímku založeného na skutečných událostech z roku 1952 se ujme Graig Gillespie. Spolu s Chrisem Pinem uvidíme Caseyho Afflecka.

hlavní obrázek

Režie snímku založeného na skutečných událostech z roku 1952 se ujme Graig Gillespie. Spolu s Chrisem Pinem uvidíme Caseyho Afflecka.

Poslední dobou jste tu mohli číst většinou o chystaných akčních spektáklech nebo třeba mutantech. Tentokrát ale zabrousíme do trochu jiných vod. Hrdinství v příběhu, o kterém chci mluvit, však rozhodně také najdete. Není tomu totiž tak dlouho (v září), co byla zahájena produkce snímku The Finest Hours. Pod taktovkou režiséra Craiga Gillespieho se hlavní role ujme Chris Pine (např. Kirk v novém Star Treku), sekundovat mu budou Casey Affleck a Holliday Grainger.

Tihle všichni budou divákům vyprávět příběh, jenž se skutečně odehrál v únoru 1952 během jedné z nejhorších bouří, které kdy zasáhly východní pobřeží Spojených států. Tato neskutečná bouře poškodila ropný tanker nedaleko břehů Nové Anglie a doslova ho rozervala vejpůl. Na záchranu více než 30 uvízlých námořníků z potápějícího se kolosu byli v člunu pobřežní stráže vysláni celkem 4 stateční muži, kteří čelili extrémně nízkým teplotám a vlnám vysokým až 20 metrů. Film tak bude vyprávět o hrdinství, které je stále považováno za nejúžasnější záchrannou misi v malém člunu v historii americké pobřežní stráže.

Premiéra filmu byla stanovena na podzim 2015, zatím bez bližšího upřesnění. Za sebe ale mohu říci, že se opravdu těším. Co vy?

megawir
Dlouholetý redaktor a psavec.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!