25. 7. 2012

Hobit se stane trilogií! UPDATE

Je načase přestat chodit kolem horké kaše. Tato zpráva obchází tuzemský i zahraniční internet nějakých čtrnáct dní, ale každý ji jen opatrně nadhodil a raději se jí nevěnoval nějak dál. Znělo to moc nepravděpodobně a moc okatě. Ale budiž: Z Hobita se možná stane trilogie.


Ano, Peter Jackson zvažuje, že již dokončeného Hobita (co do fyzického natáčení) nesestříhá do dvou, ale hned do tří částí. Trochu paradoxní vzhledem k tomu, že šestidílný Pán prstenů (ne, to není omyl, že jsou knihy vydávány po dvou, je pouze věc zvyku, je jich šest a Tolkien je chtěl vydávat dokonce v jediném svazku) snesl tři filmy.

Na druhou stranu, lepší než dva čtyřhodinové filmy (pokud by Jackson pokračoval v trendu od LOTRa, kde s odstupem času považujeme megalomanské rozšířené verze za jediné relevantní) možná skutečně jsou tři tříhodinovky, nebo si to nemyslíte? Nebo by to snad znamenalo tři čtyřhodinové filmy? A co v nich potom bude?

Už teď víme, že kniha Hobit se pro Jacksona stala jen odrazovým můstkem. Vepsal další postavy, přidal další dějové linie. Půjde tedy o opak "úsporného" Pána prstenů, který měl co dělat, aby pobral část předlohy. Můžeme si být jistí, že pravověrní fanoušci budou rozděleni na dva nesmiřitelné tábory, jako tomu bylo před deseti lety.

Samozřejmě jde stále o pouhé dohady a jak lidé okolo Jacksona dodávají, pokud toto rozhodnutí padne, musí padnout co nejdřív, jinak bude beztak nerealizovatelné. Že o nečekaném činu Jackson vážně uvažuje, už je ale pravděpodobné... A tlak studia bude zřejmě značný, takže si pomalu připravujme třetí vstupné...

UPDATE: Peter Jackson potvrdil třetí díl Hobita. pravděpodobně (trochu překvapivě) na léto 2014. Po druhém dílu tedy nebudeme čekat rok, jako po prvním, ale jen šest měsíců. Doposud jsem předpokládal, že je řeč pouze o sestříhání doposud natočeného materiálu, ale z Jacksonova vyjádření se zdá, že má snad v plánu dotáčet? Až bude jasno, můžete očekávat plnohodnotný článek.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!