avatar uživatele

Mary-elf

Jméno
Máří
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Pýcha a předsudek
Pride & Prejudice
80 %

hmm... classic

Kniha byla úžasná a film ušel. Jistě mi tam chybělo něco málo (mno, spíš více z knihy), ale to hold musí člověk přežít. :) Nejsem moc veliký fanoušek Kiery (obvzlášť po Pirátech), ale v tomto filmu se ukázala coby docela i obstojná herečka. Samozřejmě, mohla to zahrát trochu lépe, ale konec konců mi docela jako "Lizzie" seděla. A když jsem po druhé četla knihu a představila jsem si v ní herce z tohoto filmu, byla jsem nadšená. Dalším pro mě plusem je alternativní verze konce.Bylo zajímavé sledovat, jak to "mohlo dál být". I hudba, stále se sice opakující, byla lehká, nijak násilná a celý film povznášela. Herecké výkony se zdály přesvědčivé, ba dokonce opravdové. Opět naťuknu téma- kdo četl knihu, myslím že by mi musel dát za pravdu, že snad veškeří herci vystihli postavy, tak jak byli vymyšlené. Tento film bych asi mezi světové trháky nezařadila, ale je nádherný pro ten typ lidí, který dokáže ocenit slušný film se skrytým vtipem a solidaritou. Sic to mohlo být trochu více sofistikované ale jako romanticky film z 19.století pro klidné odpoledne je ideální. specifiky pak pro znalce ;) proto asi 76,7%.

20. května 2010
plakát filmu
Avatar
Avatar
100 %

Jak to vidím JÁ...

Avatar bych zařadila mezi filmové perly. Je snad dokonaly ve vsech ohledech. Hudba je, kdyz budu hodne ostra, nadprůměrna, herecky vykon se take vydaril a rezie ci scenar je vyborny. Co vic k tomu dodat? Snad jen konec- take jste zustali sedet v kinech a chteli jeste neco vic? Doufam ze by taky nekoho mohlo napadnout pokracovani- ale o cem by bylo? Pandora je zachranena, co vic si prat?! Asi nic. Kdyz to vsechno shrnu do vety, musim rict, ze film byl tak dobry az mi vyrazil dech- dlouho jsem premyslela o jeho chybach a zadna me az do ted nenapadla (a to jsem to videla nekdy v prosinci). A zaver?- Mno, jako vzdy nas Cameron nezradil. Vsem vrele doborucuji!

6. února 2010
plakát filmu
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
100 %

Začínáme...

Jako malá holčička jsem viděla "první" tři díly- tedy starou trilogii- a jako predstavitelka mladší generace preci jen musim priznat, ze se mi vic libi ona nova. Zacatek byl vskutku famózní- alespoň v očích malé dívky, kterou jsem pri prvním shlédnutím byla. Doted se mi tento dil libi. Jaksi ve mne zbuzuje pocit, ze jsem znovu dítetem, ze je zas vsechno hezke a relativne v poradku (oproti treti epizode). Tento film by se dal zaradit do velkofilmů- uz jen svou cenou. Je tam sice spoustu nedostatků- ale priznejme si pravdu- z kolikátého že je to roku? Jinak hudba vyrovna snad vse + herecky vykon a napad a taky zpracovani. Takze kdyz primhourime oci muze se tento film vytahnou na velice, ale velice dobrý film- proto onech sto procent, i kdyz bych mela trochu odečist- nanejvýš takových pět procent. Myslim ze se Lusac preci jen vytáhnul.

6. února 2010
plakát filmu
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí
Star Wars: Episode II - Attack Of The Clones
100 %

...pokračujeme...

A je tu druhý díl nové trilogie. Asi budete prekvapeni,ale jakožto představitelka ženské populace, musim konstatovat, ze tento film je snad spolecne s treti epizodou stejnomené trilogie přeci jen nejlepsi- alespon pro mne. Nejspis kvuli te romantice. Hudba opet famozní, ze se to ani popsat neda, dej uchvatny, zpracovani, herecke vykony, efetky a uz ani nevim co, je take dobre. Sic mi to tam trochu kazi dubing a hlavne trapne hlasky mladeho Anakina, ale preci jen- neni v Hollywoodu nekdo lepsi? I kdyz jsem uprimne do teto postvy zamilovana a spokojena s ni, kazi mi tu moji idilku jeho obcas az prehrane herecke zpracovani a hlavne ten jeho hlas v cestine!!!!! Jinak opravdi dobry film. Davam mu sto procent, ale tak trochu mam i pocit, ze bych mohla ctyri nebo pet odečíst. Jinak- opet Lucas triumfuje. Mimochodem- tímto dílem jsem ze sve kamaradky, ktera ani nevedela ze SW existuje (a pokud ano, tak ho hrozne pomlouvala) udelala spravnou "starwarsovskou" fanynku. Takze pokud mate taky kamaradku, se kterou byste chteli probirat SW veci- puste ji tento film pak ji puste trojku a nakonec i jednicku a jako poseldni muzete i starou trilogii, pak ji jeste vokazte Indyho a mate fanynku Lucase :D!

6. února 2010
plakát filmu
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith
100 %

...konec?...

Netradicne uzavrena serie tretim dilem. Uz to samo o sobe je originalni. Vlastne cely Sw napad je originalni a ja musim priznat ze i trochu genialni (omlouvam se ale jsem zatvrdela Sw fanynka). A konecne v tomto dile mame tak dlouho ocekavany zrod jendnoho z nejoblibenejsich a nejlepsich filmových padouchu vsech dob- Darth Vadera. Pad Anakina- mocneho Jedi- je oprvadu tragicky a cloveka to dokonce i stve. Obvzlast kdyz nam tak zkrasnel :). A smrt me nejoblibenjsi postavy Padme? Skoro jsem rvala jako mala (a to jsem nebrecela ani u Titanicu). Tento film jsem musela videt nejmene trikrat abych vubec dokazala usnout. Presto, nebo mozna proto, jak je trgicky, dramaticky a emotivne vybusny ho povazuji (spolecne s druhou episodou) za nejlepsi film cele serie. Zde konecne vidime propracovane SW, tak jak by melo byt. Corusant je nadherne propracovany i kdyz to neni vidět a jiné planety- to same. Konecne take je tu poradny souboj se svetelnymi meci. Jednicka byla roztomila, dvojka romanticka a trojka tragicka...mam pokracovat? Asi ne. Sto procent si rozhodne zaslouzi- veskere nedostatky ktere najdete vám prebyje opet famozni hudba- dokaze Williams snad stvorit nejakou prumernou?- takze tento dil bez minusu. Muzu doufam rict v kladnem slova smyslu, ze je to Lucasuv vrchol? Protoze tento film vsem filmovym fajnšmekrům vrele doporucuji!

6. února 2010
plakát filmu
Underworld: Vzpoura Lycanů
Underworld: Rise of the Lycans
100 %

Tento film byl podle mě ten nejlepší ze všech třech. Film by se dal zařadit do průměrně dobrých až nadprůměrných filmů, takže od toho neočekávejte žádný oscarový film. Film se mi hlavně líbil, protože tu byly už nějaké souboje a boje, ne jako v 1.díle, kdy po vlkodlacích, nebo spíše Lycanech, upíři střílí. A hned tady máme další důvod, proč je lepší. Kdo mi bez toho, aniž by viděl 3.díl, dokázal říci jaký je rozdíl mezi Lycanem a vlkodlakem? Já osobně jsem v tom viděla pouze jediný- v názvu. Ale díky 3.dílu se dozvídáme celou podstatu věci. (Já třeba vůbec nepochopila, proč proti sobě upíři a Lycani bojují, až dodnes- nyní to chápu.)
Jinak děj byl také krásný a nakonci i smutný, místy to bylo vtipné a bojové scény byly jedni z nejlepších. I kamera se zlepšila a Bill Nighy vydal snad nejlepší herecký výkon. Já osobně jsem ve filmu neviděla žádnou chybu, takže proto 100%!

9. dubna 2009
plakát filmu
Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod
Lemony Snicket´s A Series of Unfortunate Events
100 %

Film jsem zkoukla nedávno, při představě obrovského filmového trháku. No trochu mě to i zklamalo. Myslela jsem si, že to bude nějaká pohádka, ale nebyla. Bylo to trochu ponuré a i kruté, pro malé děti nepřípstupné, ale jinak to byla senzace. Jim tam byl naprosto dokonalý a s ním i spoustu dalších herců, malá Sunny a její hryznutí do stolu, dr. Mongobery Mongobery a tetička. No prostě geniální film po těžkém dni, kdy se vám nic nedaří, akorát na konci si zamáčknete slzu a půjdete si splnit povinnosti.....

14. října 2008
plakát filmu
Mumie: Hrob Dračího císaře
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
0 %

Pohroma- zklamání roku?

nebýt podobného názvu a shodných jmen ani bych nepoznala, že jde o mumii. Nejvetším zklamaním pro mne byla eve. Misto původní trochu střelené Eve zde byla ženská, která byla její praví opak. Další kdo mě tak vadil byl i Alex. Tak trochu se nám celý předělal. Nikdy by mě nenapadlo, že se z toho malého komického a dobrího parťáka Jonattana stane něco jako to co bylo ukázáno ve filmu. Ale tato kritika Alexe nejspíš je velice osobní, protože nesnáším, když syn nahrazuje otce (jako tomu bylo v Indyho čtyřce a i zde). Jonattan a i Rick se taky uplně změnili. S Jonattanem už není skoro žádná sranda a Rick? Kam se poděl onen dobrodruh, který byl schopen udělat cokoliv, aby zachránil rodinu, hlavně Eve? Vzdyt ve scéně, kdy na oba míří pistole stáhl ocas a věrně poslouchal! Vzdyť Rick by všechny ty ´zloduchy´ odrovnal levou zadní!
I když ten děj se dá přežít, pořád chybí dokonalí Imothep a i ten nádech Egypta.
No abych to zkrátila- naprosté zklamání! V celým filmu jsem se ani trochu nebála o život svých oblíbenců ani o celou zemi. Všem, co viděli jedničku a dvojku doporučuji na to ani nekoukat jinak si celou tu mumii zhnusí!

28. září 2008
plakát filmu
Star Wars: Klonové války
Star Wars: The Clone Wars
90 %

Film mě vůbec nezklamal. Přesně tak jsem si to představovala. I když mnohým fanouškům se to uplne hnusí, já v tom tak trochu vidím parodii. Vzdyt kdo by se neusmál při pohledu na Yodu, nbo mistra Windu? Jinak do celé té ságy bych rozhodně tento film nepřidávala. Je jiný než ostatní a když jsem si četla ruzné recenze na tento film, uplně by me to odradilo, ale ve skutečnosti to zas tak špatné není. Rozhodně to není žádný filmový trhák, ale jako krásná odreagovačka to stačí. I když mi tam chybí poznání postav a takové ty scény mimo boj a hlavní zápletku, je to fakt dobrý film. když na to do kin nepůjdete nic se nestane, ale jinak by jste to měli vidět.

28. září 2008
plakát filmu
Král Artuš
King Arthur
60 %

parodie?!

No, byla jsem zvědavá a koukla jsem se na to. Hrůza! Kiera Knightly, byla zase stejně hrozná jako v Pirátech, Clive Owen jako Artuš byl dobrej, akorát se tam tvářil, že mě to spíše odpuzovalo, Ioan Gruffud tam vypadal skvěle a to mě přimělo se na to koukat do konce. Musím říct že to nějakej skvělej herec není, ale ušel. a celkovej film mi ani trochu nepřipomínal opravdového krále Artuše, ale nějakou vymešlenost hallywoodských režisérů. Když sem to shlédla celé napadflo mě jestli si náhodou někdo nědělal legraci, když tuhle slátaninu natočil. Musím přiznat že ten film zachránil Clive Owen, svým hereckým výkonem a božsky vypadající Ioan Gruffud (který tak božsky v reálu nevypadá, spíše naopak), proto mu dávám 60%.

28. září 2007
plakát filmu
Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter and the Order of the Phoenix
80 %

zatím....

Zatím jsem přečetla všechny knihy a viděla všechny díly Harryho Pottera a musím říct, že když nepočítám první a druhý díl Harryho tak je pětka dost dobře natočená dle knihy. Myslím si že ve trojce a čtyřce trochu z toho děje uhýbali, ale v pětce takový pocit nemám, sice to je dost zkrácený, ale musíme taky koukat na tu délku.

24. srpna 2007