avatar uživatele

Bettyna

Jméno
Betty
Věk
36 let — narozeniny slaví za 9 měsíců (Ryby)
Bydliště
Olomouc
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Equilibrium
Equilibrium
100 %

Matrix se může jít zahrabat ! Podobnost tam sice je, ale ten film je originální a nemusí mít 3 díly a ještě uspěchaně natočené...Tady stačí jeden a měla jsem o čem přemýšlet ještě 14 dnů. Parádní bojové akce, obsazení hlavních hrdinů také nemá chybu a jediné, co lituji, že jsem si nemohla ten film vychutnat v kině, to jsem prohloupila !!! Doporučuju !! Škoda, že nemůžu dát 120% :o)

8. května 2008
plakát filmu
90 %

Obsazení Colina Farella mi moc nevyhovovalo, měl příliš blond vlasy a tak nějak to rušilo celý film, kdyby mu nechali jeho původní barvu, snad by udělali líp, ale nejlíp, kdyby obsadili jiného herce. Byl to skvělý film, ale snad ještě lepší byla hudba - Vangelis prostě umí, k tomu není co dodat. Historické filmy a historie vůbec je moje hobby, takže takovéhle snímky vychutnávám plnými doušky a co, že se třeba trochu odklání od skutečnosti, nevadí, hlavně že víme, jak to bylo a film si můžeme vychutnat, i když je tam trocha fantazie. Dávám 90% a to jenom kvůli blonďatému Colinovi :o)

8. května 2008
plakát filmu
Princ a já
Prince and me, The
50 %

Jako vždy, krásný princ, krásná princezna, láska, pak nějaké trable, usmiřování a happy end - ale to je na tom to krásné !! Dá se na to dívat pokaždé, neurazí, pobaví a romantika doslova "teče" z obrazovky :o) JJ, náherný film, ale proč proboha točili tu dvojku ?? To nepochopím...tam nezůstal kámen na kameni, snad jen princ ( pardon, král ) zůstal stejný...

8. května 2008
plakát filmu
Gejša
Memoirs of a Geisha
100 %

Přiznávám, že knihu jsem nečetla, asi bych pak měla podobné názory jako většina z vás. Ale protože jsem viděla jenom film, tak u mě zabodoval. Souhlasím, že je smůla, že to bylo natočeno v angličitně, v originálním znění bych si to asi vychutnala více a mělo by to nádech exotiky. Ale jinak nemám co vytknout, moc se mi ten příběh líbil a když už jsem si myslela, že to nedopadne zrovna nejlíp a že se ti dva už nikdy nesejdou, tak mi konec doslova vyrazil dech a i slzička ukápla :o)

7. května 2008
plakát filmu
Marie Antoinetta
Marie Antoinette
100 %

Taková potřeštěná verze skutečné historické události, ale kouzelná !! Kirsten Dunst se do té role náramně hodila, nikde jinde se mi nelíbila víc. Jason Schwartzman jako takový přihlouplý král byl naprosto dokonalý a jeho neschopnost splnit manželské povinosti způsobila, že jsme se s rodinou úžasně nasmáli. Krásné kostýmy, hudba, která by se do historického filmu sice zrovna moc nehodila, ale v tomhle případě to skvěle dokreslovala, způsobilo to, že film ve výsledku působil barevně, vesele a opravdu stál za shlédnutí. Konec kdy jedou kočárem a Marie Antoinetta se pohledem loučí se vším kolem mě svým způsobem dojal, když si člověk představí, jak vlastně skončila...

7. května 2008
plakát filmu
Fantom opery
Phantom Of The Opera, The
100 %

Tak tenhle film moje sestra zrovna nemusí, neboť soundtrack jsem si pouštěla téměř pořád ( a dodneška ještě pouštím ) :o) Když jsem si film pouštěla, tak jen kvůli Gerardovi, který hrál Fantoma, jinak jsem nevěděla co to bude. Ale film se mi svým zpracováním strašně moc líbil !! Škoda, že tam nebylo více mluveného slova, než skoro jenom zpěv....Vřele doporučuji !! Velkolepá podívaná, dojemný příběh, krásné kostýmy a hlavně ta hudba. A ruku na srdce, být Christin, tak beru Fantoma :o)

7. května 2008
plakát filmu
Trója
Troy
90 %

Proti Orlandovi Bloomovi nic nemám, ale víc mu to sluší jako blonďatému elfovi v Pánovi prstenů, v Troji mi ta jeho role prostě neseděla, byl to nešťastný výběr. Film Parida vykreslil jako poseroutku s občasnými záchvěvy hrdinství, ale upřímně si myslím, že skutečnost byla jiná. Achilles byl zase příliš blonďatý a vyumělkovaný - představovala jsem si ho vždycky jinak, a to mám Brada jako herce v úctě. Jediná povedená ( podle mě ) role, byla role Hektora v podání Erica Bany - do své role se prostě hodil asi z všech herců nejvíc ! No a když pominu tohle všechno, tak ten film byl naprosto velkolepý a opravdu jsem si pobrečela když Achilles umíral :o) Krásný film, kdo neviděl, tak doporučuju !!

7. května 2008
plakát filmu
Eragon
Eragon
50 %

Někdy se mi to prostě nepodaří a vidím film dříve než čtu knížku, u tohoto filmu se mi to povedlo opět tak. Film mě nadchl, v kině to byl zážitek, Safira se povedla a vůbec, hezký příběh - možná pro děti, ale jsem taky někdě uvnitř pořád ještě dítě, tak jsem byla spokojená. :o) Po přečtení knížky jsem byla ale zklamaná, jak už se tu někdo vyjádřil, původní snad zůstala jenom jména, jinak ořezané, neúplné a jsem docela zvědavá na druhý díl, protože to důležité v prvním neřekli, tak jak budou ve druhém navazovat na to, co má být důležité bude zajímavé. Buď to bude zase trochu propadák, nebo to bude muset mít tak 4 hodiny, aby tam řekli i to, na co v prvním zapomněli...Nechejme se překvapit.

7. května 2008
plakát filmu
Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem
Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
100 %

Jesse James

Tak když mi ségra řekla, že na tenhle film půjde a jestli bych nešla s ní, tak jsem neodmítla, ale měla jsem divný pocit, že to asi nebude ono....Bylo to ONO !! V sedadle jsem seděla jak zaražená. Vždycky jsem si myslela, že Brad je jenom sladký blondýn, co hraje jenom tím jak vypadá, ale omyl, předvedl dobrý výkon. Takže Brade promiň, hrát umíš !! Na mladém Affleckovi jsem hledala celý film podobu se starší bratrem a nakoneci i našla. Tahle dvojice se sešla ve filmu, který mě naprosto uchvátil. Laicky řečeno, nažraly se oči, uši a u srdíčka mi taky zůstane vzpomínka. Prostě nic se nenudilo !! Za tento film díky moc a musím se pochlubit, že tak jak si filmy nekupuji, tak pro tenhle jsem uspořádala zběsilou honičku po obchodech a už si hoví u mě doma. Vřele doporučuji !!! :o)

5. května 2008
plakát filmu
Útěk do divočiny
Into the Wild
100 %

Poprvé jsem viděla trailer, když jsem seděla v kině na Venkovském učiteli, mělo to sotva tři minuty, ale dostalo mě to natolik, že jsem si byla hned jistá na to jít !! Sice nevím, jestli je Robinson Crusoa podle skutečného příběhu, ale tohle je skutečný Robinson Crusoa natočený podle skutečné události...Toho mladého muže obdivuju a jeho život bych si přála žít. On totiž ŽIL !! Vedle něj bych se cítila malá a myslím, že nejen já...Naprosto úžasné a vřele doporučuji...Když nad tím pak člověk přemýšlí, tak dojde k závěru, že na tom filmu bylo víc než kousek pravdy !!

5. května 2008
plakát filmu
Beowulf
Beowulf
60 %

Ehm, dlouho jsem držela ruky na klávesnicí a nevěděla co napsat...Mám z toho smíšené pocity, moc se mi líbí soundtrack - ten poslouchám ráda, je to taková ráznější hudba a to se mi líbí. Z filmu jsem některé scény neviděla, jelikož byly tak brutální, že jsem si musela i oči zakrýt, aby se mi neudělalo nevolno. Někde umí nasílí podat šikovně, tady se jim to nepovedlo, bylo to surové a jedním slovem hnusné...Navíc nikdy jsem se tolikrát nelekla za jeden film, některé lekačky byly až takové, že mě to zarazilo do křesla a já si málem strachy cvrkla do kalhot. :o) Každopádně animace se mi líbila, hudba taky. Pochybuji ovšem, jestli to opravdu bylo podle legendy. Takže když to shrnu, hudba poslouchatelná, na film se ráda ještě jednou podívám, ale do své sbírky bych ho rozhodně nezařadila, znám lepší kousky !!

5. května 2008
plakát filmu
27 šatů
27 Dresses
60 %

U tohoto filmu se dá skvěle odreagovat !! Je to klasická americká romantika, s happy endem, klasickými sladkými hrdiny, přiběhem bez hlavy a paty, ale přesto super !! Takové filmy člověk potřebuje, aby vypl, zasmál se a chvilku myslel na něco jiného než na starosti které má :o) Obyčejné, nenadchne, ale ani neurazí !! :o)

5. května 2008
plakát filmu
Barevný závoj
The Painted Veil
90 %

Už jsem si dlouho tak nepoplakala jako u tohoto filmu. Velmi dlouho jsem se odhodlávala si ten film vypůjčit. Přiznávám, že Edwarda Nortona jsem považovala za nemastného, neslaného, studeného herce, ale překvapil mě. Ta jeho studenost, nemastnost, neslanost se do filmu opravdu hodila :o) A po shlédnutí jsem si bez zaváhání půjčila i Iluzionistu, protože jsem věděla, že s ním se nudit nebudu !! Líbil se mi příběh, krajina, a ke konci jak říkám, rudé oči a mokrý kapesník :o)

5. května 2008
plakát filmu
Iluzionista
Illusionist, The
80 %

Vzhledem k tomu, že jsem dříve než Iluzionistu viděla Dokonalý trik, konec jsem trochu předvídala. Ale ani to mi nezabránilo si film užít. Kvalitní Edward Norton, méně kvalitní ( tedy podle mě ) Jessica Biel, trochu tajemný příběh, a nečekané rozzuzlení. Líbí se mi a ráda se na něj někdy opět podívám.

5. května 2008
plakát filmu
Van Helsing
Van Helsing
90 %

Nejsem krvelačný člověk, takže mám radši klidnější filmy. Přiznávám, že tématika tohoto filmu mě zprvu vyděsila. Upíři a vlkodlaci - není už v názvu hodně krve?! Ale je to taková pohádka, na kterou se dá dívat pořád a kdykoli. My se sestrou víme, já už to znám nazpaměť a ona se to už učí taky. Kdykoli přemýšlíme na co kouknout, vždy nás napadne to samé - Van Helsing :o) Nejen proto, že Hugh Jackman je náš oblíbený herec, ale i proto, že u toho filmu nikdy neusneme a opravdu se díváme !! A toť vše k jedinému upírskému filmu, na který je radost pohledět...:o)

5. května 2008
plakát filmu
Bláznivý příběh Robina Hooda
Robin Hood: Men in Tights
100 %

Nemám slov ! Robin Hood je hrdina mého srdce, mám o něm knihy přečtené, v počítači nic jiného nehraju a tahle verze filmu mě dostala na kolena. Svěží komedie, sice v podstatě bez hlavy a paty, ale srandy kopec. Kdo shlédne, neprohloupí !! :o)

5. května 2008
plakát filmu
90 %

Trochu toporné vystupování Brada Pitta, který chvílemi vypadal, že spolknul něco kyselého ( že by to arašídové máslo? :o) ) rozhodně na výsledku nic nezkazilo. Sice typická americká romantika, ale tentokrát s hlavou i patou. Jako romantická duše jsem velmi pozitivně ohodnotila milostnou scénu u bazénu, mělo to opravdu silný erotický náboj a to vlastně nebylo nic vidět - to se mi líbilo :o) Konec jsem oslzela, hudba k tomu výborně pasovala. Jen se mi nelíbila scéna, kdy Brada srazí auto ( respektive auta ) - na první pohled to vypadalo moc uměle - prostě náraz do gumového panáka. Chápu, že ani kaskadér by tohle nepřežil, ale nemuselo to vypadat tak okatě. Jinak super, super, super !! :o)

5. května 2008
plakát filmu
Kráska a zvíře
Beauty and the Beast
100 %

Tohle je moje modla mezi kreslenými filmy !! Co já bych dala za ukecané nádobí, které je sice hodně ukecané, ale umyje se samo :o) Na tu dobu krásná animace, krásná Kráská, odpudivé na pohled, ale krásné uvnitř Zvíře ( mimochodem taky bych se do něj zamilovala ), poutavý příběh a prostě romantika, která doslova teče z obrazovky. Hergot, škoda jen, že když políbím žábu, tak jen budu smrdět žabincem a nic jiného z toho nebude :o) Ach jo...proč někdy skutečnost nemůže být jako pohádka !! :o(

5. května 2008
plakát filmu
Zkrocená hora
Brokeback Mountain
100 %

Líbí se mi ten motiv - kde jinde se tak otevřeně přetřásá vztah dvou mužů? Určitě někde ano, ale takový film neznám. Snoubí se v něm nádherná krajina a příběh dvou chlapíků, kteří si projdou svým, ale stejně to nakonec dopadne jinak, než-li podle jejich představ...Přiznávám, že jsem se bála, co takový film se mnou udělá, ale naprosto mě uchvátil, fandím tomuhle filmu a i herecké obsazení bylo naprosto povedené !! Škoda jen, že takový herec jako byl Heath Ledgar neměl příležitost natočit více takových kvalitních filmů, ale to už nikdo nezmění. Takže nezbývá, než se kochat tímto - ten bych řekla je nejlepší za jeho kariéru. Díky za takové filmy !!

5. května 2008
plakát filmu
Hulk
Hulk
10 %

Nikdy jsem se tolik netěšila až film skončí, jako když jsem sledovala Hulka !! To jsem dokonce při závěrečných titulkách vykřikla radostí :o) Pane Bože, ochraň nás před takovými filmy !! 10% dávám právě za ty titulky !! :o)

5. května 2008