avatar uživatele

matina

Jméno
Martina
Věk
31 let (Beran)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Strašidla
Strašidla
40 %

Musím přiznat, že jsem z filmu značně zklamaná. Trailer vypadal zajímavě a tak jsem byla docela zvědavá. Začátek filmu byl fajn, ale po hodinovém koukání a zjištění, že to má ještě hodinu jsem se značně vyděsila. Film nám rozhodně nenabízí materiál na dvě hodiny. A do teď přemýšlím, jestli to přehrávání bylo součástí filmu, nebo to fakt tak příšerně zahráli. Jediný komu jsem jeho roli věřila byl Petr Nárožný, který se tam objevil asi na 5 minut a pak Václav Postránecký v roli ředitele.

31. prosince 2020
plakát filmu
Zimní zámek
Winter Castle
70 %

Co si budeme, je to romantický film. Přesto ale trochu jiný, než jsou ty klasické romantické filmy. Musím říct, že nejvíc se mi na tom líbilo, že to celé bylo takové jemné a milé. A prostředí ledových jeskyní je taky hrozně pěkné :-)

27. července 2020
plakát filmu
Dvojníci
Dvojníci
70 %

Musím přiznat, že jsem až překvapená, jak dobrý a kvalitní film to je. Hlavně když vím, co bylo na začátku a jak na něj Sokol vybíral peníze na hithitu. Je tam sice pár zbytečně zdlouhavějších momentů, ale jinak to bylo vtipné a dobré.

27. července 2020
plakát filmu
Joker
Joker
60 %

Hmm, já nějak nevím. Jsem z toho filmu značně rozpačitá. Nepopírám, že nabídl přesně to, co v obsahu sliboval, ale první hodinu a dvacet minut jsem se neskutečně nudila, než se konečně začalo něco dít.

20. března 2020
plakát filmu
Sněžný kluk
Abominable
100 %

Úžasně roztomilá a dojemná pohádka <3 už dlouho mě nic tak nedostalo, jako tohle.

1. února 2020
plakát filmu
Mary Poppins se vrací
Mary Poppins Returns
40 %

Film trvá přes dvě hodiny a úplně zbytečně, kdyby se vyhodila půlka zpívajících scén, tak by to bylo tak na 90 minut a bylo by to obsahově úplně stejné. Nadto Mary Poppins vypadá oproti původním filmům tak o 50 let mladší, což jen kazí dojem. Muzikály mám ráda, ale v tohle případě to tomu jen škodí. Film jsem dokoukala jen díky tomu, že jsem přitom měla práci.

4. července 2019

Pokud jste četli knížku, rozhodně se na to NEKOUKEJTE! Mám trochu problém se na to podívat objektivně, protože tu knížku miluju. V očekávání jsem byla víc jak rok a byla jsem dost zklamána. První hodinu jsem marně hledala spojení knihou víc než název, jména hlavních postav a hlavní myšlenky, která čítala hledání velikonočního vejce. Nenašla jsem. Druhou hodinu jsem se snažila s tím srovnat a nějak proniknout do děje. To se povedlo asi půlhodiny před koncem, kdy už začala závěrečná bitva o všechno, což byla asi jediná část, kterou jsem začala užívat. Ale když už nic jinýho, tak aspoň Daito stál za to.

1. dubna 2018
plakát filmu
Pomáda
Grease
40 %

John Travolta - super, je na co se koukat. No, ale tím to pro mě asi tak skončilo. Vážně nechápu, proč je tenhle snímek vyzdvihován jako klasika, "kterou prostě musíte vidět". Hmm, nemusím. A ani bych o nich zvláštního nepřišla. Na celém filmu se mi nejvíc líbí ta závěrečná scéna, kdy se z bárbie změnila s sexy dračici, ale to spíš kvůli osobním důvodům, než kvůli tomu, kvůli čemu by nejspíš správně mělo. Hříšný tanec proč ne, ale Pomádu už znovu ne.

25. února 2018
plakát filmu
Alenka v říši divů
Alice in Wonderland
30 %

...

Eee-e? He? Může mi prosím někdo říct, o čem že to mělo být? Já chápu, že dětské filmy se nevyznačují zrovna nějakou závratnou pointou, ale pořád nějakou mají. Tady nejsem ani pořádně schopná říct, o čem to bylo. Jako kdyby mě někdo nadrogoval. Nebo spíš tu Alenku. A jako další, nemá to být pro děti?! Tohle pustit svému dítěti, tak se budu bát, že bude trpět nočními děsy.

16. února 2018
plakát filmu
Trollové
Trolls
50 %

Ech? Tohle bylo pro děti? Ano, je to barevné, spousta zpěvu a tance, ale tak půlku filmu mi přišlo, že pro děti to fakt není vhodné. Za mě už znovu rozhodně ne.

29. října 2017
plakát filmu
Cesta na měsíc
Atrapa la bandera
70 %

Je to roztomilé a nevinné :-) Jistě, v logice to nemá jen velké, ale přímo obří trhliny, ale koho by to zajímalo, když je to milý animák pro děti, který si navíc jako jeden z ústředních motivů vzal konspirační teorii?

25. srpna 2017
plakát filmu
Sněhová královna
Snezhnaya koroleva
60 %

Pohádka to není špatná, ale... tak nějak se tam během celé té hodinky a kousek vlastně nic moc nestalo. Na začátku se gerda a kai setkají (i když, nikde není řečeno, jakože v tom sirotčinci spolu nevyrůstali a proč se tedy neznají), pak se gerda potká s různými lidmi a na konci stihne zachránit svět během tří minut. Proč ne, že? :D

28. července 2017
plakát filmu
Krev: Poslední upír
Blood: The Last Vampire
60 %

Nečekejte nějaký výkvět filmografie, který by snad aspiroval na cenu, ale na pobavení to stačí. Pro mě, jako milovníka upírů, katany a japonska to bylo sympatické spíš pro tyto tři věci, něž pro samotný film. Kdo ale má rád řež ve stylu kill bill, přijde si na své.

10. července 2017
plakát filmu
Andělská tvář
Andělská tvář
50 %

O tomhle filmu nějak nevím, co si myslet. V jednu chvíli super, a v té další nechápete, jak se to mohlo stát. Rozhodně je to film, který je potřeba vidět minimálně dvakrát, aby vám došly všechny věci, protože na první zhlédnutí vám všechny informace nedojdou.

1. července 2017
plakát filmu
Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
50 %

Já nevím, jsem z toho taková... nijaká. Prostě jsem od toho čekala mnohem víc. Skončilo to strašně nemastně neslaně. Navíc, sice chápu co měla Kat symbolizovat, ale přišlo mi, že je tam vlastně úplně zbytečná. Jako, začala to dobře (první film), ale pak se to celé jen a jen horšilo a pak to navíc ještě dopadlo takhle. Za mě teda se na to už nepodívám, i když mi ta myšlenka je vcelku blízká.

24. června 2017
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
60 %

Salazarovu pomstu jsem viděla díky akci Cinema City Jen pro zvědavé, ale šla bych na to i tak. Jelikož jsem neměla velká očekávání, všici víme jak dopadla čtyřka, nebyla jsem ani nijak zvlášť zklamaná. I když maličko přece jen jo.
Od prvního dílu to ušlo dlouhou cestu a teď jsem tam už promítají současné trendy alias zpomalené epesní scény, ve všech čtyřech případech, které jsem vědomě zaznamenala přesně o čtyřikrát víc, než bylo potřeba. Navíc je na tom už vidět značná únava Jacka Sparrowa (ne Johnny, ale opravdu té postavy - docela se děsím, jak bude vypadat v šestce, pokud opravu bude natočená).
Jako nejlepší scénu z toho všeho hodnotím asi výlet do minulosti, kdy se tam objeví mladý Jack. Až to bude dostupné, tuhle scénu si musím vystřihnout a uložit.
Úplná ztráta času to ale není, je tam několik vtipných scének. Jestli bych doporučila jít na to do kina? Ano, myslím, že je to něco, co by měl člověk vidět v kině, ale nikdy potom už si to znovu nepustit. Pokud to teda není šílený fanoušek jako já, který si po čase oblíbil i tu čtyřku :D

25. května 2017
plakát filmu
Řachanda
Řachanda
70 %

Já nevím, když opominu nesympatickou a ošklivou princeznu, tak se mi to i líbilo. Ze současného pohádkového výběru tohle patří k těm zdařilejším kouskům.

19. dubna 2017
plakát filmu
Americký sniper
American Sniper
70 %

Myslím, že nás, kteří nežijeme v Americe a neznáme její hrdiny nedokážeme dostatečně ocenit emocionální náboj tohoto filmu. Nicméně film byl zajímavý, i když mi přišlo, že na to jak psali, kolika se účastnil bitev a byl věčně ve válce, tak se tam stěží objevil v bitvě dvakrát, třikrát. Jestli mě ale něco dokonale šokovalo, tak to byl konec. I když jsem věděla, že to neskončilo "a žil šťastně do vysokého věku", neznala jsem detaily a tak to bylo šokující.

19. dubna 2017
plakát filmu
La La Land
La La Land
60 %

Film byl pěkný, bohužel si ale myslím, že je zbytečně přeceňovaný. Je to milé, ale na zadek se z toho neposadím, což přesně bych od filmu, který má tolik (potenciálních) ocenění čekala. Je to jeden z těch filmů, na které doporučuju se povídat, ale jenom z domova. Do kina na to není třeba jít.

31. ledna 2017
plakát filmu
Pravý rytíř
Pravý rytíř
60 %

Z letošních pohádek jednoznačně ta nejlepší. Postavy jsou celkem sympatické, i když krále jsem měla párkrát chuť nafackovat. Zajímavé taky bylo vidět Martina Krause v záporné roli. V zásadě se vlastně ani moc neliší od běžných pohádek, co tu máme.

24. ledna 2017
plakát filmu
Slíbená princezna
Slíbená princezna
40 %

Už od začátku má tak negativní hodnocení, jak jen to je možné. Osobně s tím nemůžu úplně souhlasit. Ano, pohádka je to divná a trhlá. A rozhodně to není skvost, na který by se nezapomnělo. Jména mají blbá jak jen to jde (výjimkou byl pirát Za Bié Ocradé - jediné jméno, které stálo za to). Princezna je ošklivá a její umělé zlaté vlasy jsou tak do očí bijící, až to pěkné není. Řekla bych, že už jsme v době, kdy by měli filmaři být schopní nasimulovat pravé zlaté vlasy. Zvláště, když se to pohádce o 43 let starší! povedlo.
Přesto všechno špatné co na ní ale je, se mi celkem líbila jejich snaha o alternativní přístup ke klasické pohádce. Jen zvolili poněkud nešťastný způsob na začátek.

24. ledna 2017
plakát filmu
Zázračný nos
Zázračný nos
50 %

Je zajímavé pozorovat, že z těch třech vánočních pohádek si tahle stojí u široké veřejnosti nejlépe. O dost lépe. Osobně jí teda řadím až na druhé místo, pravý rytíř se mi pořád líbil o něco víc.
Co bych ale na této pohádce vypíchla, přestože mě už unavuje, jak je princezna úplně blbá a chrabrý rytíř ji musí zachránit, protože ona si není schopná ani sama nasadit botu a napít z poháru, zde byla princezna, jak má být. Nemluvím o té hlavní, ale o té blonďaté v podání Petry Šimberové. Dlouho chyběla na české scéně opravdu pěkná princezna (výjimka je snad jen Petra Voříšková) a to se téhle splnit podařilo.
Co bych viděla jako hlavní negativum, tak to je roztříštěnost pohádky. Chvílema to působilo, jako by se jednalo o dva a více roztočené filmy, akorát z nedostatku času a financí, tak to rychle nějak sestříhali dohromady a natočili konec, aby se neřeklo.

24. ledna 2017
plakát filmu
Assassin’s Creed
Assassin’s Creed
80 %

V kině jsem byla absolutně nadšená, myslím, že ve 3D by to mohl být celkem zajímavý zážitek. Po tom, co jsem došla domu a trochu to strávila se přikláním k hodnocení tak 85%, které časem možná ještě klesne. Jak jsem řekla prvně, film je super, bohužel je vyplněn několika berličkama.
Nejlepší záběry byly ty z minulosti, to bylo velmi epické a je docela škoda, že jich nebylo víc.
A teď ty berličky - projekt animus není v zásadě špatný, ale ta první chvíle, kdy se ho snaží synchonizovat působí poněkud neohrabaně. Později, jak už je to mnohonásobně kratší, se to dá. Na konci je pak další poměrně výrazná berlička, která zároveň působí jako jeden velký WTF moment. Bohužel, víc k tomu říct nemůžu, protože by se už jednalo o spoiler.
Co se týče závěrečného záběru. Kdyby ho prodloužili o asi tak dalších 3-5 vteřiny rozhodně by to působilo mnohem lépe. Takhle jsem měla trochu dojem, jako když se mi usekne film těsně před koncem. A přitom jde o pouhé 3 vteřiny.

10. ledna 2017
plakát filmu
Fantastická zvířata a kde je najít
Fantastic Beasts and Where to Find Them
70 %

No, tak po lidech kteří ten film absolutně milují a zbožňují nastupuje i člověk, který to neuctívá jako modlu. Ano, nepopírám, že film byl velmi dobrý. A vtipný, přestože největší záchvat smíchu ve mě vyvolal nástup Johnnyho Deppa na scénu. I když v kině jsem byla jediná, která z toho měla první vánoce. Ostatní byli spíš v šoku a překvapení, soudě dle reakce okolí.
Není nic zásadního, co bych mohla filmu vytknout, spíš spousta drobností, které u nebudu vypisovat. Snad jen klasické, že poskokové-čarodějové "velkého bose" poslouchají a nepokládají žádné otázky, které logicky vyvstanou, když máte udělat něco nesmyslného. Nicméně to je problém napříč filmy všeho žánru.
Abych se ale přiznala, film rozhodně dopadl lépe, než jsem od něj původně očekávala.

20. listopadu 2016
plakát filmu
Padesát odstínů černé
Fifty Shades of Black
50 %

Film pobaví i urazí. Je to vyloženě cíleno na specifickou skupinu lidí. Kdo nemá rád černý, trochu drsnější a dvojsmyslný humor, tomu se to zcela určitě líbit nebude. Můj názor je, že to není zase tak špatné, ale většinu z těch dobrých scén, člověk vidí v traileru.

8. listopadu 2016