avatar uživatele

johnnie

Jméno
Věk
35 let
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Hobit: Šmakova dračí poušť
The Hobbit: Desolation of Smaug
0 %

Znechucení a zklamání Jacksonem..

Jak jsem se celý rok po velmi příjemné podívané těšil na druhý díl, tak po jeho shlédnutí jsem víc než nešťastný.
Film sám o sobě by byl velmi vítaný návrat do středozemě se vší parádou. Bohužel jako film podle knížky se zde naprosto rozchází s předlohou. Kde první díl až pedantsky kopíroval knížku, tak druhý díl jde naprostou svojí cestou, která se mi jako věrnému čtenáři Tolkiena nelíbí, dokonce se stává nepříjemnou. Nechápu onu potřebu natáhnout film na tři díly, ale budiž, ale tak moc si upravit děj k obrazu svému? To už nelze ani popsat jako režiserovu fantazii, pomalu se z toho stává úplně jiný příběh (vzpoměl jsem si na noční a denní hlídku). Suma sumárum bych film zhodnotil dvěma způsoby, první je ten, že jsem nikdy nečetl knížku a pouze viděl filmové zpracování pána prstenů, v tom případě je film více než dobrý, je to takový vysněný návrat do středozemě.
Druhá možnost je právě tak, že jste knižku četli a máte rádi Tolkienovu tvorbu, v tom případě se na film ani nedívejte. Takové zklamání skoro zabolí.
Můj osobní dojem je, že LOTR byl točený s ,,láskou,, a s nadšením malého kluka. Ale Hobit je natočený pro jediný účel - pro peníze. A to mě jako velkého fanouška velmi trápí a uráží, že si tvůrci myslí, že divák je nemyslící a pouze peníze nosící nástroj. (Ostatně tržby filmu jim dávají za pravdu).

31. prosince 2013
plakát filmu
Act of Valor
Act of Valor
100 %

Film, ktery je podle skutecnych uda

Doporucuji na shlednuti, je to zachytava proziti serie souvisejicich misi, kde se jednotka SEALS pokousi odvratit utok na USA. Film je pekne natoceny, ponoril jsem se do deje natolik, ze mi utekl velmi rychle. Myslim, ze vykreslil realitu clenu teto jednotky jak to jen slo nejverneji. Trochu mi i pripomel Black Hawk down.
Takze znovu doporucuji, predevsim pro ty, ktere fascinuji filmy s ,,valecnou,, tematikou, i prestoze je to spis serie akci, nez primo valka.

29. března 2012
plakát filmu
Den zrady
Ides of March, The
90 %

Paradni film

Velice doporucuji, nevim proc, ale pripomel mi Michaela Claytona-asi kvuli Cloonemu. Kazdopadne stoji za to videt, libi se mi, ze je mimo jine velice pekne zvladnuty prechod hlavniho hrdiny od ,,dobreho,, idealisty az po toho ,,spatneho,, ambiciozniho cloveka, co si jde tvrde za svym. A celkove si myslim, ze presne vystihl atmosferu, ktera panuje v politice.

14. ledna 2012
plakát filmu
Tomorrow, When the War Began
Tomorrow, When the War Began
90 %

Docela zajimavy film

Nez jsem si ho stahl, tak sem na nej cetl celkem negativni recenze, ale musim rict, ze se mi celkem libil.. Ikdyz nektere pasaze nebyly moc realne, nicmene film me zaujal a bavil me celou dobu, coz se v posledni dobe mnoha filmum nedari.
Kazdopadne doporucuji, pokud mate chut na nejaky akcnejsi kousek a zvladnete klise-prepadeni zeme a jedine party kamaradu, kteri se stanou partyzany a jako jedini s touto situaci muzou neco delat.

6. února 2011
plakát filmu
Solomon Kane
Solomon Kane
100 %

Prijemne prekvapeni

Celkem velice slusne povedeny film s kvalitnimi efekty. Jelikoz znam Solomona Kanea puvodne z knizek, tak sem mel uz svoji predstavu, ale uznavam, ze je ztvarneny hodne presvedcive a dobre. Takze kdo ma rad filmy z prostredi stredoveku a fantasy, rozhodne doporucuji. Opravdu dobry film a doufam, ze bude mit pokracovani.

13. května 2010
plakát filmu
Milý Johne
Dear John
80 %

Celkem slusny film.

Predem musim rict, ze romanticky filmy nejsou ani omylem moje oblibene. Kazdopadne jsem hledal nejaky oddechovy film a shodou okolnosti jsem videl plakat na tento. Musim uznat, ze celkove se mi film libil, pekne plynul, nenudil, herci hrali nadprumerne. Pribeh celkem nic noveho, ale i tak se mi libil. Nebylo to klasicke klise, ale docela se odvazim tvrdit, ze se hodne blizil realite. Postavy byly pekne vykreslene. Nic prehnanyho, ani zadny nepochopitelny veci. Jedina vada na krase byla, trochu nepochopena zadost Amanda Seyfried po par minutach filmu, ze chce videt jeho otce. To se mi zdalo trochu krecovite. Ale film se mi libil, na jedno skouknuti a odreagovani se je vic nez vhodny, doporucuji.

26. dubna 2010
plakát filmu
Království nebeské
Kingdom Of Heaven
100 %

Perfektni film

Puvodne jsem na tento film mel jit do kina, ale nejak mi to nevyslo a uz toho budu litovat asi navzdycky. Kdyz jsem ho videl asi o ctvrt roku pozdeji, tak me velice nadchnul a je jeden z mych nejoblibenejsich filmu. Kvalitni efekty, vyborne herecke obsazeni, krasna hudba, neotrele prostredi. Proste Scott nezklamal, jako vzdy. Jen tak pro zajimavost zadejte si do vyhledavace ,,Godefroy z Bouillonu" velice me potesilo, kdyz jsem zjistil, ze film (v mezich moznosti) hodne cerpal z historickych podkladu. Takze me hodnoceni je jasne, 100%...(mozna 97%, preci jen O. Blooma nejak moc nemusim, a ikdyz je tento film vyjimka, obcas se najde chvilka, kdy mi nesedi).

3. prosince 2009
plakát filmu
Kat: Válečná zóna
Punisher: War Zone
70 %

Jako strilecka to neni nejhorsi.

Ze na zacatku filmu punisher je akce, kdy vystrili cely dum, to je trochu klise.(nemyslim konkretne z minuleho dilu, ale vesmes z ostatnich strilecek, trochu me zamrzelo, ze film neni vice originalni). Stejne tak herec v hlavni postave neni nejidealnejsi, dokazal bych si predstavit nekoho jineho, kdo by punisherovi dodal trochu hloubku, pocity(ikdyz nadruhou stranu, kolik pocitu bysme asi citily, krome touhy vrazdit, pokud by nam pred ocima zabily rodinu)...A kdyz pominu, ze jsem ocekaval ani ne tak remake, ale spis pokracovani minuleho filmu, ktery se me zaujal, tak je to jen velka prestrelka s neohrozenym a nezranitelnym hrdinou. Ovsem zapornaci co se tyce vzhledu a celkoveho chovani jsou velice presvedcivy, zvlaste Looney Bin Jim se mi velice libil. No po zvazeni vsech pro a proti s prekvapenim zjistuji, ze kdyz nebudu myslet na me ocekavani pokracovani, tak se mi film celkove libil, ponura atmosfera, vyborny soundtrack, precizni zapornaci takze bych mi dal i 7.5/10.

2. března 2009