26. 4. 2012

Kaufmanovy Hunger Games?

Scenáristi to neradi slyší, ale pravda je, že hrají vždy druhé housle. Veškerá chvála (kritika) se snese na režiséra a po pěti letech si na to, kdo kterou pecku psal, lidé většinou nepamatují. Samozřejmě bychom ale našly výjimky - jednou z nich je Charlie Kaufman.


Divný scenárista divných filmů si zaslouží pozornost, protože nám dal nejeden originální a zábavný snímek, a to už je dnes vzácnost. Dál to zřejmě nebude jiné. I když jinak, než bychom čekali.

Překvapí, že si vybral knižní "young adult" sérii jménem Chaos Walking, která je často srovnávána s Hunger Games.
Propadl Kaufman komerci a chce se přiživit na obrovském úspěchu teenagerovského fenoménu? Někteří si to myslí, ostatně už se kolem komerce motal dřív - radil například scenáristům druhé Kung-fu pandy.
To ale v podstatě není důležité. Pokud se trojici za mořem úspěšných knih (The Ask and the Answer, The Knife of Never Letting Go, Monsters of Men) Patricka Nesse bude věnovat kvalitní štáb, jistě může vzniknout něco dobrého.

Příběh vypráví o daleké planetě, kde neznámý virus způsobil, že jsou vaše myšlenky slyšitelné nahlas. Ano, to zní velmi kaufmanovsky a jistě nebude problém vytvořit podle toho dost divný film... Těžko říct, jestli budou mít Hunger Games (jejichž pokračování loví mezi režiséry typu Alfonso Cuaróna, Davida Cronenberga nebo Alejandra Gonzáleze Iňárritu) konkurenci co do úspěchu, ale jistě co do kvality.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!