10. 4. 2012

Brad Pitt porazí pod vedením McQueena otrokáře Fassbendera

Steve McQueen se pomalu začíná řadit mezi nejsledovanější režiséry "artu", což je při jeho stále docela skromné filmografii obdivuhodné. Co začal Hladem ale vloni dokončil Studem, proto se nyní trpělivě čeká, čím nás obohatí příště. Už nějakou dobu se přitom ví, že by rád natočil snímek Twelve Years A Slave, až teď se ale daly věci do pohybu.


Snímek podle životního příběhu afroameričana Solomona Northupa, který se narodil svobodný, byl ale unesen, prodán do otroctví a za svobodou se pachtil, jak název napovídá, dvanáct let, jen těžko sháněl peníze. Nyní ale můžou Michael Fassbender (samozřejmě), Chiwetel Ejiofor a Brad Pitt začít šprtat scénář, protože McQueen prý sehnal dost investorů na to, aby se rozjely kamery.

Zatímco bude Tarantino v Django Unchained bojovat proti otrokářství s puškou v ruce, McQueen se přesune do soudní síně, kde se chamtivý plantážník (Fassbender) pokusí vzdorovat žalobě osvíceného právníka (Pitt). Že by se téma otrokářství dostávalo do módy? Po The Help by to každopádně chtělo něco tvrdšího (místo pro Quentina) a realističtějšího (McQueen). Tak uvidíme... Snad to vyjde.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!