24. 12. 2016

BRK: Animák, drama a česká tvorba

Nová rubrika je tu! Rádi byste zašli do kina, ale nevíte na co? Podívejte se s námi na žhavé aktuální premiéry v kinech.

hlavní obrázek

Taky se vám stává, že podruhé pročítáte program vašeho kina, a ne a ne se rozhodnou, kterému filmu dáte šanci? Děláte dobře! Naše těžce vydělané peníze musíme přeci dobře investovat. A my se vám v tom pokusíme jednou týdně pomoci. Díky těmto článkům budete mít přehled o aktuálních trhácích a třeba vám pomohou se i rozhodnout, zda svůj čas a peníze investujete zrovna do tohoto filmu.

Články budou vycházet pravidelně jednou týdně – měli by každý čtvrtek, jelikož právě čtvrtky vždy mají novinky premiéru. My, kteří dřeme v práci do úmoru, doufám, že nejsem jediný, stejně chodíme do kin až o víkendech, ale alespoň budeme mít přehled pro následující dny.

A možná se ptáte, co znamená zkratka BRK, a ptáte se správně. Husí brk to ale není. Přiznávám, že psát články pomocí husího brku by mohlo být zajímavé, ale časově bych to asi nestíhal. Když uvidíte na hlavní stránce článek se zkratkou „brko“, budete vědět, že se píše o filmech, co budou brzy v kinech. Dost ale kecání kolem. Pojďme na to.

Stále nemáte dost zvířat, která umí mluvit, přemýšlet jako lidi a zpívat? Tak to oceníte další animák od těch, co mají na svědomí mimoně. Studio Illumination vytvořilo druhý letošní film, tentokrát s krátkým názvem Zpívej. (Ten první letošní je Tajný život mazlíčků.) Zpívej, vypráví o koale, jménem Buster, který ve zvířecím městě – ne, nejedná se o Zootropolis 2 – vlastní polorozpadlé divadlo, jenž zdědil po svém otci. Aby zachránil divadlo a vrátil mu slávu, rozhodne se uspořádat pěveckou soutěž. Jelikož se jeho sekretářka upsala ve výherní sumě, se zájemci o účast se roztrhl pytel. S těmi, kteří umějí zpívat, ale k našemu potěší, i s těmi, co zpívat neumějí.

Pokud máte děti a ty děti mají rády zvířata a ta zvířata umějí zpívat, je návštěva této novinky skoro povinností. Sice nikdo nečeká, že Zpívej lehce překoná úspěchy dvou dílů Já, padouch, ale i tak můžeme dát novince šanci. Navíc, ve filmu budete mít možnost slyšet přes 80 populárních hitů. V dabované verzi uslyšíte zpívat například Ewu Farnou. A první ohlasy jsou pozitivní!

Pokud máte pohádek plné zuby (což o Vánocích máte blbé), tak je tu možnost zajít na depresivní drama Collateral Beauty: Druhá šance . Will Smith si střihnul roli ředitele jedné reklamní společnosti, kterému zemřela náctiletá dcera. Což s každým rozumným člověkem zamává. S Howardem (W. Smith) to ale zamává tak, že přátelé a kolegové o něj mají strach. Nejenom, že se nevěnuje své firmě, ale píše dopisy Smrti, Lásce a Času (Ti se s ním nakonec setkají – nebojte se, žádná duchařina). Proto přátelé vymyslí plán, aby mu pomohli.

Někde jsem četl, že trailery ukazují film v jiném světle, než ve skutečnosti je. Takže pokud nebudete film na plátnech poznávat, nebojte se, jste ve správném sále. V novince můžete ale vidět další známá herecká esa, jako je Keira Knightley , Edward Norton, či Kate Winslet. Navíc, což by mohla být záruka úspěchu, natočil to režisér David Frankel (Ďábel nosí Pradu, Marley a já). Dobře, nebudu vám lhát, film sklidil docela kritiku. Ale pokud vás zaujal, hurá na něj a povinně kapesníky!

Umíme ještě stále natáčet komedie? Asi by se strhla diskuze, takže neodpovídejte. Byla to řečnická otázka. Každopádně, pokud se někomu líbila komedie z roku 2014 s názvem Hodinový manžel , může ho zaujmout druhý díl, jehož název je stejný, jen prohozený (to se bude časem plést!). Manžel na hodinu sklidil kritiku, ale upřímně, to skoro všechny letošní české komedie. Což neznamená, že film nebude mít diváky. Dvojka by měla být ve stejném duchu jako předchozí díl, takže vzniká otázka, proč tedy na to jít? Znovu uvidíme Boleslava Polívku jako Milana, Davida Matáska neboli Jakuba a i Simonu Babčákovou (Alena).

Pokud náhodou nechcete trávit Vánoce s rodinou, u krbu, s tácem cukroví a pohádkami, můžete zajít na jeden z těchto filmů. Vybrali byste si?

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 4 příspěvky v diskuzi
Atticus
hodně dávno
Děkuji :)
ragelly
hodně dávno
Dneska jsem byla s mužem na Sing! a je to naprostá paráda, kino samozřejmě plné dětí, ale já...
Atticus
hodně dávno
Také přemýšlíme, zda půjdeme. Tak si nám poradila ;)