25. 10. 2011

Bay natočí křížence Farga a Pulp Fiction

Michael Bay, jak víme, umí velmi dobře akci. To je ale asi tak vše. Jsou filmy, kde mu to prošlo. První Transformeři, první Mizerové, Skála. Vždy, když se pokusil o něco jiného než přímočaré výbuchy a zpomalovačky, viz. Pearl Harbor, který znásilňoval historii, Armageddon, jenž si tykal se slaďáky od Aerosmith a Ostrov, kde postavy pokládaly otázky typu "co je to Bůh", dopadlo to přinejlepším rozporuplně. Nyní se opět pokouší o reparát.


Víme, že producentsky zaštítí čtvrté a páté Transformery, ale už začínáme chápat, proč bude na projekt pouze dohlížet, ne ho kompletně vést. Vrhne se totiž na krimi komedii. Plánuje ji už léta, až nyní se ale dává do pohybu. Pokud čekáte další Mizery, nejspíš se pletete. Bay projekt připodobňuje k Fargovi a Pulp Fiction.
Michaelovy výhrůžky, že se vrhne na "malé filmy", tedy nabízejí reálných tvarů.
Bay už o projektu mluví dlouho a jeho nejděsivější prognóza zněla: "Malý kus, žádná akce, jedna bouračka." A taková asi bude pravda.
Scenáristé Stephen McFeely a Christopher Markus, proslavení Captainem Amerikou a Letopisy Narnie (tedy žádné terno), rozjíždějící se preprodukci nijak nezastírají a budoucí film už teď chválí alespoň za vlastní scénář.
Příběh o dvou kulturistech, v němž figurují únosy, mučení a konfrontace se zákonem, má být drsný, ale vtipný kousek, kde budeme hrdiny mít rádi a přát jim jen to nejhorší zároveň.

Můžeme doufat, že se Bayovi jeho dlouho plánovaný kousek vydaří. Jde o to, jak velké jsou šance. Zatím můžeme jen čekat, jestli se projekt opět nezastaví.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!