avatar uživatele

Aduš

Jméno
Adéla
Věk
32 let — narozeniny slaví za 147 dní (Panna)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Barevný závoj
The Painted Veil
70 %

Milé, ale studené

Musím říct, ústřední dvojice mě nadchla. Do Naomi jsem moc nadějí nevkládala a na Edwarda jsem se příliš netěšila, ale výsledek je vskutku famozní, byli dobří, opravdu. A oni dva jsou vlastně také to jediné, co mě u filmu udrželo, ale o to byl zážitek silnější.
Některé pasáže se mi zdály dost nudné, ale je fakt, že výběr hudby tyhle nedostatky trochu zamaskoval.
Nejsem si jistá, jestli ve mě film zanechá nějakou dlouhodoběji trvající a hlubší stopu, nicméně, teď je to asi půl hodiny, co jsem odešla z kina, takže, třeba až se ve mě dojmy trochu usadí, kdo ví...

12. května 2007
plakát filmu
Spider-Man 3
Spider-Man 3
50 %

Sejde z očí, sejde z mysli!

Nečekala jsem, že by třetí díl předčíl v čemkoli ten první, ale přesto jsem zklamaná. Při scéně, ve které všemocný Spidy hrdě prolétá na popředí noblesně se vlnící americké vlajky jsem zároveň propadla huronskému smíchu a zároveň mi po zádech přeběhl nevěřícný mráz. Ovšem scéna, kdy Peter nabírá nových dosud nepoznaných sil a má pocit, ze by sklátil všechno co má sukni je kouzelná. A také smekám nad "pískovými" scénami. Ale jinak vesměs...nadpis mého názoru vystihuje vše!

12. května 2007

The Best!!!

Pro mě prostě nejlepší film a hlavně od začátku až do konce FILM!!! Je nádhera se na to dívat... Měla jsem chuť křičet spolu se Sparťany! Proč tu nemůže být alespoň 500%...?!:(( THIS IS SPARTA!!!

31. března 2007
plakát filmu
Hannibal - Zrození
Hannibal Rising
90 %

...

Šla jsem do kina s pocitem, ze to nebude nic moc. O to víc jsem byla potěšená. Myslím, že Gaspard odkoukal poustu věcí od Hopkinse, ale nekopíroval! Musím, říct, mě se to líbilo!

23. února 2007
plakát filmu
Dům u jezera
The Lake House
70 %

Příjemné...


...ano, tak bych zhodnotila tento film... Pravděpodobně neudělá díru do světa filmografie, ale v každem případě dokaže potěšit. Někdy ve třech čtvrtinách filmu jsem si ale začala říkat, že přeci není možné, aby to celé bylo tak fádní... Ach, naštěstí jsem se pletla... Konec je dech beroucí... V rukou drtíte polštář a říkáte si: "Bože, setkají se?!"

6. února 2007
plakát filmu
Matrix
The Matrix
100 %

Jeho jméno je Neo!

No, co říct... Pěkná hudba, kvalita sálající odevšad, prostě něco, co tu ještě nebylo...a já si to zvláštní "něco" pokaždé užívám! Pokaždé, když sleduji Matrix, dostávají pro mě všechny scény, věty a všechny pohledy herců nový a nový rozměr, význam... Pokaždé na mne Matrix zapůsobí jinak, ale vždycky mě dostane, takže... Co je to Matrix?

6. února 2007
plakát filmu
90 %

Slzy a úsměv

Krásný film, u kterého musím vyzvednout hlavně skvěle vybrané herce. Mezi Nicol a Judem funguje úžasná chemie a Reneé tomu všemu dává šťávu, která z tohoto filmu dělá víc než jen pouhou romanci. Na konci filmu mi po tvářích stékají slzy, aby je vzápětí vystřídal zasněný úsměv...

6. února 2007
plakát filmu
90 %

Tak kdy už si pro mě konečně přijde

Bože, jestli smrt vypadá jako Brad Pitt, máme se my, dámy na co těšit, ale naše drahé protějšky, zřejmě neopustí závist ani na smrtelné posteli! Je to film o lásce, hlavně o lásce a nemyslím jenom tu mezi mužem a ženou,v nemenší míře také mezi otcem a dcerou...a o tom, že všechno je možné! Ve filmu Seznamte se, Joe Black je podle mně sex jako takový zachycen snad nejkrásněji ze všech filmů, které jsem kdy měla tu možnost vidět. Ale musím filmu vytknout podle mne velmi kýčovitý konec...obrovské barevné ohňostroje úplně kazí konečnou atmosféru. Naopak smekám před scénou v začátku filmu...líbí se mi, jak se oba po odchodu z kavárny ohlížejí, ale jejich pohledy se nikdy nesetkají...

6. února 2007
plakát filmu
Rychle a zběsile: Tokijská jízda
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
50 %

Myslím, že za pár měsíců si na tenhle film ani nevzpomenu, myslím,že v něm není žádná myšlenka,nic nověho filmaři nepřinesli,ale tak to asi v tomhle typu filmů chodí, je to o rychlých autech, krásných ženách, ale to je vše... Netvrdím, že je to úplně marný film, ale nevím, jak by se na to díval někdo, kdo neobdivuje krásná auta... Za mých 50% může film vděčit pouze tomu skvostnému Mustangovi!

6. února 2007
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
100 %

Kapitán Jack Sparrow

Jackovy eskapády v Truhle mrtvého muže mnohonásobně předčily předchozí díl! Postava Johnnyho Deppa dostala nyní po právu mnohem více prostoru k předvedení svých husarských kousků. Když jsme s kamarádkou odcházely z kina, ještě hodnou chvíli nás bolely bránice. Smekám před šermířskou scénou na obřím mlýnském kole a také se skláním před úspěšným zmužněním Willa Turnera nemluvě o škodolibě promyšleném, nervydrásajícím, otevřeném konci! Plnou parou vpřed, vstříc třetímu dílu! "Jsme křiví jak šavle, tak se napij johó!"

17. srpna 2006
plakát filmu
Pán prstenů: Návrat krále
The Lord of the Rings: The Return of the King
90 %

Strašně jsem se na Návrat krále těšila, ale trochu mě to zklamalo. Skřeti nebyli tak "opravdový". Ale každopádně Je to jeden z nejlepších filmů, co kdy běžel na stříbrném plátně! A s určítostí hodnotím Návrat krále velice solidními devadesáti procenty.

16. dubna 2006
plakát filmu
Purpurové řeky
Rivieres pourpres, Les
80 %

Purpurové řeky patří rozhodně k těm lepším filmům, i když musím se přiznat, že některé pasáže mě trochu nudily a v duchu jsem doufala v nějaké to oživení. I když je fakt, že "živých" scén je tam dost.
Je to určitě skvěle vymyšlený příběh, za kterým však samotné provedení trochu pokulhává.
Nejvíc mě zklamala scéna na konci filmu, ve které se strhne lavina. Myslím, že se svou akčností do tohoto díla moc nehodila. Ale jinak samozřejmě doporučuji!

16. dubna 2006
plakát filmu
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
100 %

Miluji J.R.R. Tolkiena a o to víc jsem nadšená i z filmového provedení Pána Prstenů!!! Je něco tak velkolepě tajemného, fascinujícího, děsivého, krásného a depresivního, že se tomu žadný jiný fantasy film nemůže rovnat! A troufám si říct, že to o mnoho předstihuje i jiné žánry... Úchvatné exteriéry a suveréní herecké výkony jsou dokonalé!
Věčná škoda, že Tolkien už není mezi námi, byl by pyšný!!! Bravo, Jacksone!!!

16. dubna 2006
plakát filmu
Pán prstenů: Dvě věže
The Lord of the Rings: The Two Towers
100 %

Stejně tak jako Společenstvo Prstenu musím hodnotit nadprůměrně kvalitně. Chcete-li rozsáhlajší rozplývání se nad tímto dílem, přečtěte si můj názor k jedničce, ve spoustě věcech je aplikovatelný i na dvojku. Ke Dvěma věžím bych jen ráda dodala, že bitva u Helmova žlebu je tak opravdově opravdová a strhující, že, alespoň pro mě, se navždy zařadí mezi ty filmové zážitky, na které se nezapomíná!

16. dubna 2006
plakát filmu
Perníková věž
Perníková věž
90 %

Není to jen o hulení

Když jsem zapnula televizi, vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo mít tak hlubokou podstatu... Není to jen o hulení, drogách a sexu, jak by se možná mohlo zdát. Ikdyž herecké výkon v některých pasážích nejsou zrovna jako z Holywoodu.
Moc se mi ale líbila postava Nikoly-přítelkyně Radka. Na první pohled to vypadá, že jejich vztah je jen o sexu a společných pařbách, ale ke konci filmu, když Nikola u mírá divák zjišťuje, že Radek ji opravdu miloval. Podle mě vám tenhle film dá hodně do života, jeho shlédnutí každopádně není ztrátta času.

7. února 2006
plakát filmu
Pretty Woman
Pretty Woman
80 %

Sladká

Typicky sladká a zároveň komická je Julia ve všech romantických komediích a právě to mám na ní tak ráda. Když se pak k tomu přidají Richardovi rytířské způsoby a řada vtipných momentů, nemůže z toho vzniknout nic jiného než vánočně oddychová pohodička...

20. ledna 2006
plakát filmu
Karlík a továrna na čokoládu
Charlie And The Chocolate Factory
100 %

Prostě DEEP!

Od tohohle Timova díla jsem čekala ňejakou nehoráznou slátaninu pro malé děti. Ovšem výsledek byl odlišnější než bych se byla bývala nadála! Bylo to něco tak ohromujícího, oslepujícího a zároveň poučného a milého. A Johny Deep?! Jeho výkon byl tak. . . tak. . . DEEP! Byl prostě úžasný byl přesvědčivý, byl sladký, byl vážný, byl veselý, byl směšný, byl okouzlující, úchvatný, lhostejný, poutající, děsivý, uklidňující, roztržitý, klidný. . . Byli to prostě Tim Burton a Johny Deep, tak teď vlastrně ani nevím, proč jsem od toho čekala vůbec něco jiného než úchvatnou podívanou! Jen konec filmu mohl být snad o něco hlubší, metaforičtější či jen mírně zastřenější, stejně jako celá zbývající část díla. Ovšem i přesto se pod sto procent nedostanu!

29. prosince 2005
plakát filmu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter and the Goblet of Fire
100 %

Bravo Miku, bravo . . .

No panečku... Už jsem na tombyla v kině dvakrát a určitě ještě jednou půjdu. Když jsem Harryho Pottera a ohnivý pohár viděla poprvé vážně mi spadla čelist. Bylo to prostě úžasné, výkony mladých herců jsou díl od dílu lapší a lepší a Ralph Fiennes si Pána zla vystřihl na jedničku stokrát podtrženou . . .

10. prosince 2005
plakát filmu
Gladiátor
Gladiator
100 %

!!!

Russell Crowe, Richard Harris jsou výborná kombinace, ale nejen tím nasadil GLADIATOR vysokou laťku všem ostatním historickým filmům. Gladiator je velice realisticky pojatý, skvěle obsazený historický film se skvělou hudbou a vším tím co ke kvalitnímu filmu jako je tento beze sporu patří!

1. listopadu 2005
plakát filmu
80 %

Bruno Ganz

Koho by nenadchnul výkon Bruna Ganze v tomto válečném filmu. Konec konců všechny herecké výkony byly brilantní, ale prostřední část filmu byla trochu utahaná, rozvleklá a nudná. Ale jinak moc povedený film.

1. listopadu 2005
plakát filmu
80 %

Trojúhelníková ploutev

Vroce 1975 byly bezesporu trhákem a tím jsou do teď. Režie, herecké výkony, skvěle používané momenty napětí a lekačky patří k nejlíp provedeným, co jsem kdy viděla, samozřejmě musíme brát v potaz, že tento film je už třicet let starý, ale přesto má pořád své kvality, které mu už ale nikdo neodpáře.

1. listopadu 2005
plakát filmu
Těžká váha
Cinderella Man
100 %

Ron a Russell-k nezaplacení!

Vzehledem k tomu, že Ron Howard a Russell Crowe patří mezi mé velké oblíbence, dalo se čekat, že tenhle film bude povedený, ale TOHLE jsem vážně nečekala. Dokonce i Reneé Zellweger se mi v roli poslušné ženušky líbila. Už se nemůžu dočkat dalšího Howardova díla- Šifry mistra Leonarda, četla jsem jeho předloho a jsem si jistá tím, že
to bude víc než kvalitní a napínavý film!

30. října 2005
plakát filmu
Temné vody
Dark Water
70 %

Neurazí, nenadchne

Poté, co jsem viděla Jennifer Connelly v Čisté duši a později zjistila, že bude hlavní hrdinkou i tohoto filmu, řekla jsem si, že Dark Water musím vidět. Ale po pravdě, byla jsem zklamaná, ne snad hereckým výkonem Jennifer, ten byl dle očekávání vynikající, zklamal mě však řídký děj a rozvleklý začátek. Čekela jsem, že tenhle film mě přitáhne k plátnu a nebudu schopná se odlepit až do konce závěrečných titulek. Ale bravurní výkon Jennifer Connelly pozvedl dílo aspoň mírně nad 50%, bez ní by se film zařadil mezi velké mnoýství nepovedených thrilero-hororů.

30. října 2005
plakát filmu
Con Air
Con Air
80 %

Con Air

J. Malkovich, můj velký oblíbenec. . . N. Cage, rovněž perfektní herec. . . Dovedete si tento film představit bez nich, myslíte si, že i bez nich by Vás tak zaujal?! Mě se tenhle film taky moc líbil, je to podle mě dobrá oddchovka, ale zdá se mi, že děj sám o sobě není natolik
poutavý, klasický akčňák. . . Zkrátka a dobře nebýt výborných hereckých výkonů, určitě bych nedávala 80%.

30. října 2005
plakát filmu
Čistá duše
A Beautiful Mind
100 %

Schyzofrenik...

Řeknu Vám to takhle, až uvidíte závěrečné titulky tohole filmu, jestliže nejste totální ignoranti, budete nejmíň deset minut sedět před tou obrazovkou a budete přemýšlet o tom, co jste to viděli. . . Russell Crowe i Jennife Connelly jsou prostě k nezaplacení. . . Už nevím jak víc film pochválit, jedno je však jisté, filmů jako je ČISTÁ DUŠE se točí hooodně málo!

30. října 2005